已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。语篇训练卷(五)Module 2Grammar阅读理解AThink of London and you will probably remember the bright red double-decker buses. Think of Thailands capital city, Bangkok, and the noisy tuk-tuks may come to mind. Think of San Francisco and you might see the citys cable cars. Imagining what these cities would look like without those is difficult. They are symbols of these cities that make them different. However, these city symbols are not always so well loved by their city leaders. City leaders want what is best for their city, which often means the most modern transport. In Bangkok, city leaders have banned(禁止)tuk-tuks because they consider them noisy and polluting. However, the ban has largely been unsuccessful as it has not changed Thai peoples love for the cheap tuk-tuks over taxis. In London the citys first ever mayor(市长)removed the red double-decker buses, which he thought were old fashioned. His plan worked, but Londoners were unhappy to lose the nice old buses they believed represented the best of their city. They made their unhappiness felt when the mayor came up for re-election. Most Londoners voted for his competitor, who promised to bring the bus back. As for San Francisco, several cable cars are still in use but mainly as tourist attractions. They are too slow to be used for anything other than scenic trips. City transport symbols may have a place in their city peoples hearts, but it seems they are increasingly out of step with the modern world. As Londoners have proved, their continued life depends on peoples willingness to fight for their survival. 1. Whats the authors purpose of writing the first paragraph? A. To introduce some city transport symbols. B. To explain why some cities are popular. C. To talk about modern transport in some cities. D. To attract more tourists to visit some cities. 2. The London double-decker bus is returning mainly because. A. the new mayor loves itB. Londoners fought for itC. it is an improved transportD. it is popular with tourists3. Which proves the old city transport symbols are not loved by city leaders? A. Only a few cable cars are still in use in San Francisco. B. Bangkok city leaders tried to remove the cheap tuk-tuks. C. The mayor who sold double-decker buses lost the re-election. D. The new mayor will bring back improved double-decker buses. 4. What can we infer from the passage? A. Modern cities should remove old city transport symbols. 来源:B. The writer thinks highly of the old city transport symbols. C. Old city transport symbols face the problem of survival. D. Tourist cities will lose their attraction without the symbols. BNearly all the tourists who come to southeast France make a tour to Monaco(摩纳哥), too. Lying near the French-Italian border, Monaco is not part of France, but a separate principality(公国), though it is surrounded by its greatest neighbour. Monaco became a principality in the 16th century after being owned by a family member of a certain Italian king. The French and Italians, however, soon came to “protect” it one after another, until 1861, when it became its own master again. Facing the blue Mediterranean(地中海), Monaco is mainly made up of two cities, Monaco, where the palace of the prince(王子)stands, and Monte Carlo(蒙特卡洛), which is a wonderful place for tourists. Every year, around half a million people from all parts of the world come to Monaco, nearly 25 times as much as its population. Believe it or not, Monaco has no soldiers or policemen of its own. Law and order is kept by French police, and French stands for it in its foreign affairs, even the money used in Monaco is franc, too. 5. Monaco is. A. another name for Monte CarloB. mostly visited by French touristsC. surrounded by FranceD. more related to Italy than to France6. Monaco has a population of. A. over 20, 000B. 20, 000 or soC. more than 25, 000D. no more than 20, 0007. Which of the following is TRUE? A. The national income of Monaco depends mainly on France. B. Monaco is famous for having no soldiers or policemen of its own. C. Monaco does not have a seat in the UN because it is too small a country. D. Monte Carlo City seems more important for the existence of this principality. 8. The Head of Monaco is. A. the KingB. the President of FranceC. a member of the royal familyD. the EmperorCYou might notice something new in the next few years as you watch Disney programs: Starting in 2015, there wont be any candy, sugary cereal or fast-food commercials aimed at kids. The Walt Disney Company has become the first major media company to ban ads for junk food on its TV channels, radio stations and websites. It hopes this will stop kids from making poor food choices. First Lady Michelle Obama called it a “game changer” that is sure to send a message to the rest of the childrens entertainment industry. “Just a few years ago, if you had told me or any other mom or dad in America that our kids wouldnt see a single ad for junk food while they watched their favorite cartoons on a major TV network, we wouldnt have believed you, ”said the First Lady, who heads a campaign to help stop child obesity. The ban would apply to Disney-owned ABC stations as well as Radio Disney and Disney-owned websites aimed at families with young children. In addition, Disney plans to make changes to its kids menus at theme parks and resorts(度假胜地). Fast-food options will be replaced with healthier choices, such as smoothies(果汁), apples, vegetables and yogurt. In addition to candy bars and fast-food meals, other foods that dont meet Disneys nutritional standards will be banned from the companys kid-targeted media. Any cereal with 10 grams or more of sugar per serving will be off the air. There will be no ads for full meals of more than 600 calories. Juices with high levels of sugar and foods with too much salt will also be pulled. Leslie Goodman, Disneys senior vice-president of Corporate Citizenship, said a company that wants to advertise will need to show that it offers a range of healthy options. Disney isnt the only one pushing away unhealthy foods. Last week, New York City Mayor Michael Bloomberg suggested a ban on drinks over 16 ounces sold in movie theaters, restaurants and convenience stores in the Big Apple. He says large, sugary drinks are partly to blame for obesity. 9. What will the Walt Disney Company do from 2015? A. Produce more and better cartoons for young kids. B. Stop broadcasting advertisements for junk food on TV. 来源:C. Help kids develop healthy lifestyle in the program. D. Provide healthier food for kids while they are watching programs. 10. What Michelle Obama said suggests that while watching cartoons. A. kids didnt believe what the commercials saidB. kids dont enjoy eating candy, sugary cereal or junk foodC. kids would see a lot of fast-food commercials on TVD. kids find pleasure in watching fast-food commercials11. The underlined phrase “be off the air” in Paragraph 5 probably means“”. A. not be broadcastB. be in needC. become popularD. be praised12. According to Michael Bloomberg, to fight child obesity, kids should. 来源:A. watch fewer cartoonsB. drink less sugary drinksC. not go to movie theatersD. take more physical exercise【拓展题型训练】. 阅读表达阅读短文, 并按照题目要求用英语回答问题(请注意问题后的词数要求)。1Everyone makes mistakes. How do you react when a family member, a friend, or a classmate makes a mistake? Some of us may shout out, complain, or punish. Unfortunately, these reactions to mistakes sometimes greatly hurt both sides. In fact, there is a better way to deal with a mistake. 2Reframe(重组)“MISTAKE”: Change “MISTAKE” into“MIS-TAKE”. Doesnt that have a different feeling? Therefore, a mistake is not so bad as expected. We can learn from it and it is likely to lead to success in the end. 3Use mistakes as an opportunity for learning. Most of us want to hide our mistakes, but we may be more willing to share our “MIS-TAKES” and let others learn from them. Either an individual or a family can benefit by openly recognizing and correcting mistakes, rather than pretending that they didnt happen. In fact, a mistake, if corrected quickly and in a creative way, can becomefor learning. 4Think of mistakes as opportunities to prove yourself. A mistake becomes an opportunity to create a close friend or customer. For example, in business, studies show that one of the things all customers want is recovery when the organization has made a mistake. They want us to apologize sincerely. With creative thinking, we can make them satisfied with the way we deal with a mistake. 5We have learned to allow people around us to make mistakes. Now give them “protection” when they make a mistake. If you give people both permission and protection, you will get along well with them. Show them how they can turn a mistake into learning something about themselves so they dont make the same mistake again. 1. What is the passage mainly about? (within 10 words)_2. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 probably refer to? (within 3 words)_3. Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words. (within 4 words)_4. Complete the following statement with proper words. (within 3 words)If we think creatively, we are able to make people feel pleased with the way in which a mistake is_.5. Why should you show people how to turn a mistake into learning something about _. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Students go to colleges and universities to have valuable experiences and learn to live in their own. Go to college often means having the opportunity to meet with different peoples from different parts of the country. They learn to communicating and co-operate with each other. For most students, we guess, it is the first time that they had been away home. They are faced by many new situations and have to learn to solve them independently, making decisions on our own and dealing with various things themselves. So colleges and universities help with them grow up. 来源:答案解析【文章大意】本文主要介绍了不同城市的标志性的交通工具, 以及和这些交通工具相关的趣事。1. 【解析】选A。主旨大意题。从第一段可以看出不同城市有不同的象征性的交通工具, 有泰国的tuk-tuks; 英国的double-decker汽车等。故A项正确。2. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段最后伦敦的大多数市民都投票选举了答应使用double-decker汽车的竞选人, 而不给反对这种汽车的竞选人投票。由文章最后一句话也可得出同样的答案, 故选B项。3. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句话可知在曼谷, 市长禁止这种车的使用, 故B项正确。4. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段第一句话的句意“尽管这些标志性的交通工具在人们心中占有一席之地, 但是跟不上现代社会的发展步伐。”可推知这些旧的交通方式面临着生存问题。【文章大意】本文介绍了地中海的一个国家摩纳哥, 优美的风景每年吸引很多的游客。5. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句话Lying near the French-Italian border, Monaco is not part of France, but a separate principality, though it is surrounded by its greatest neighbour. 可知选C项。6. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段第二句话Every year, around half a million people from all parts of the world come to Monaco, nearly 25 times as much as its population. 可计算出摩纳哥的人口应选A项。7. 【解析】选B。推理判断题。文中没有提到国家收入是依赖法国的, A项不正确; 最后一段第一句话提到了摩纳哥没有自己的军队和警察, 可推知B项正确; 摩纳哥是一个独立的国家, 在联合国有一席之地, C项不正确; 倒数第二段中提到有两个城市, 但没有提到哪个城市对于国家的存在更为重要, D项不正确。8. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段第一句话Monaco became a principality in the 16th century after being owned by a family member of a certain Italian king. 推断应该选C项。【文章大意】迪士尼公司将成为第一家停止在自己的公共媒体上为垃圾食品做广告的公司。9. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的The Walt Disney Company has become the first major media company to ban ads for junk food on its TV channels, radio stations and websites. 可知迪士尼公司将会在电视台、广播台和网站上停止做垃圾食品的广告。故选B项。10. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中第一夫人说的话“Just a few years ago, if you had told me or any other mom or dad in America that our kids wouldnt see a single ad for junk food while they watched their favorite cartoons on a major TV network, we wouldnt have believed you, ”可知以前在电视上孩子们经常会看到垃圾食品的广告。故选C项。11. 【解析】选A。词义猜测题。根据第五段第一句话In addition to candy bars and fast-food meals, other foods that dont meet Disneys nutritional standards will be banned from the companys kid-targeted media. 可知任何不能达到迪士尼公司营养标准的食品都不会在公司的以孩子为对象的媒体上出现, 再结合短语出现的句子可知本短语的意思为“不被宣传”。故选A项。12. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中的Michael Bloomberg suggested a ban on drinks over 16 ounces sold in movie theaters, restaurants and convenience stores in the Big Apple. He says large, sugary drinks are partly to blame for obesity. 可知选B项。【拓展题型训练】. 1. How to deal with mistakes i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2023年黑河辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(综合题)
- 珠海科技学院《建筑模型与空间构造》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2025年山东省青岛市黄岛区致远中学生物高二第一学期期末达标检测试题含解析
- 河北省滦州第一中学2026届高二物理第一学期期末预测试题含解析
- 河北邢台市2026届高二数学第一学期期末检测模拟试题含解析
- 2025年浙江省乐清市知临中学化学高二第一学期期末质量检测模拟试题含解析
- 银川科技学院《林业生态工程学》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 湖南株洲市第十八中学2026届高二上化学期末质量检测模拟试题含解析
- 玉溪师范学院《图论与代数系统》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2025-2026学年宁夏石嘴山市一中生物高一第一学期期末统考试题含解析
- 幼儿饮食营养与健康习惯培养家长讲座
- 香道文化活动策划方案
- 内科科室发展规划
- 储备林项目建设管理方案
- 水带抛接培训
- 路基路面检测培训
- Q321203JSH001-2022 浮筒式阀门规范
- 养殖场公司实验室管理制度
- 生物仿生传感-洞察及研究
- 数据中心运维服务投标方案
- DB11T381-2023既有居住建筑节能改造技术规程
评论
0/150
提交评论