已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 11 The Media课时练(一)阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2019武汉市武昌区调研)Summer Flicks:6 9 pm., NRG Plaza, Patriot Place, Foxborough. Take a lawn chair and see a free outdoor movie. Preshow entertainment on the plaza. Movies begin at dusk. Today:“The Angry Birds Movie.”For information: 618374583Original Easton Farmers Market:10 am. to 2 pm.,Scurve on Depot Street near Shaws, Easton. Saturdays through Oct. 28. Lots of summer vegetables and berries, bread and other baked goods. For a full list of sellers and items for sale, check out the Original Easton Farmers Market on the towns website.For information: 6176985757Making sterling silver jewelry:10 am. to 4 pm., Queset House, 51 Main St., North Easton. While there is no training, Easton resident and longtime silver jewelry maker Burt Lewis will help you get started with information on tools and equipment needed and more. No appointment needed.For information: 5082382000King Richards Faire: Weekends, Sept. 2Oct.22, at 235 Main St., Carver. Open on Saturdays and Sundays as well as two holiday Mondays: Sept. 4 and Oct. 9. The New England Renaissance Festival offers performers and artisans, games and rides, food and drink and more. Gates open from 10:30 am.to 6 pm. Admission:16 for children ages 411; 32 each adult (age 12 and up)For information:5088665391语篇解读:本文是一篇活动类广告,介绍了四个活动的内容、时间、费用等相关情况。1Where can you find some entertainment free of charge?AIn Summer Flicks.BIn King Richards Faire.CIn Making sterling silver jewelry.DIn Original Easton Farmers Market.解析:选A细节理解题。根据Summer Flicks中的“Take a lawn chair and see a free outdoor movie”可知选A项。2Which number should you call if you are interested in handwork?A618374583.B6176985757.C5082382000. D5088665391.解析:选C细节理解题。四项活动中只有一项属于手工制作,就是第三个活动Making sterling silver jewelry,根据这一部分最后的“For information:5082382000”可知,C项正确。3How much should he pay if a teacher with two students aged 10 attends the King Richards Faire?A48. B64.C80. D96.解析:选B细节理解题。根据King Richards Faire部分中的“Admission: 16 for children ages 411; 32 each adult (age 12 and up)”可知,两个10岁的学生的票价是16232(美元),老师的票价是32美元,共64美元,所以选B项。B(2019福州质检)On a college camping trip, curiosity about waves and sand caused Rob Thieler to study shorelines around the world. Thirty years later and now a U. S. Geological Survey research geologist, Thieler, is combining science and smartphone technology to help study an endangered bird, the Atlantic coast piping plover.The piping plover is a shorebird that breeds (繁殖) along the Atlantic coast, the Great Lakes and the Great Plains. Rising sea level associated with climate change, as well as increased development in their beach habitats (栖息地), threatens the species. To help track changes in piping plover habitats, Thieler developed a free app called iPlover in 2012. This is a marked change from the typical way scientists collect data, which involves gathering information by using specialized equipment or writing in notebooks and then putting it into spreadsheets.Since releasing iPlover, scientists have gathered data across 1,500 km of breeding range. That equals about a third of the distance across the U. S, which is a large area to cover for only two thousand breeding pairs of piping plovers on the east coast. Instead of having to travel and spend days at each site, a number of cooperators in the field use the app to collect and send data, allowing scientists to gather data more efficiently. It also allows them to collect data at the same time during each breeding season, providing a better picture of changes that happen over longer periods of time. And fast, centralized access means scientists can look at data quickly to get a realtime idea of where and how piping plovers are using their habitats.While iPlover is used by trained field staff, other apps like the U. S. Geological Surveys webbased “iCoast Did the Coast Change?” invite citizen scientists to identify coastal changes by comparing birdseyeview photographs taken before and after storms. All the information scientists and citizen scientists alike collect helps federal and state agencies create policy plans for addressing climate change impacts worldwide.语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了美国的地质学家将科学和智能手机技术结合起来,研制出一款app监测笛鸻栖息地的变化,从而帮助保护这种濒危动物。4What can we know about the piping plover?AIts behaviour is changing.BIts habitat is growing bigger.CIts living environment is becoming worse.DIts breeding is limited to the Atlantic coast.解析:选C推理判断题。根据第二段第二句可知,与气候变化有关的海平面的上升和对它们的海滩栖息地越来越多地开发威胁到了这种物种,故推断出笛鸻的生存环境日益糟糕,本题答案为C。5Why did Thieler develop iPlover?ATo study shorelines across America.BTo advance information technology.CTo find out global climate change.DTo monitor changes of piping plover habitats.解析:选D细节理解题。根据第二段第三句可知,Thieler研制iPlover的目的是监测笛鸻栖息地的变化,故本题选D。6Which of the following benefits the piping plover?AThe camping equipment.BResearch on smartphones.CThe changeable coast.DProgress in technology.解析:选D推理判断题。根据文章第三段内容可知,免费的应用程序发行之后,科学家们的监测范围更广,并能更有效地收集数据,这些对于采取措施保护笛鸻很有好处,故技术的进步给笛鸻带来很多好处,所以本题选D。7What would be the best title of the text?AProtecting Endangered ShorebirdsBRob Thieler, a Creative ScientistCiPlover, a Tool for Training Field StaffDDifferences Between iPlover and iCoast解析:选A标题归纳题。根据文章大意可知,美国的地质学家将科学和智能手机技术结合起来,研制出一款app来监测笛鸻栖息地的变化,从而帮助保护这种濒危动物;再根据文章第二段第一句“The piping plover is a shorebird”可知,本题选A。C(2019陕西质检一)Its easy to keep your aging brain as quick as it was in college. Use a website full of brain games or download the right apps, and within 20 minutes youll be doing your part to sharpen your memory and slow the decline of your mental functions. At least thats what the companies behind this booming industry would have you believe. But is it true?Concrete proof about the benefits of brain games is hard to come by, experts say, when it comes to measurably improving aspects of mental fitness, like having a good memory. “People would really love to believe they could do something like this and make their brain better, but theres just no solid evidence,” says Randall W. Engle, a primary investigator at the Attention & Working Memory Lab at the Georgia Institute of Technology.Thats not to say brain games are without benefits. Experts say these kinds of mental exercises can change your brain. The brain changes with just about everything you do, including mental training exercises. But numerous studies have shown that brain games lack what researchers call “transfer”. In other words, repeating a game over and over again teaches you how to play the game and get better at it but your brain aging wont necessarily come to a stop.“Its like, you walk through fresh snow, and you leave a trace. If you walk the same route again, the trace gets deeper and deeper,” says Ursula Staudinger, director of the Butler Columbia Aging Center at Columbia University. The fact that structural changes occur does not imply that in general this brain has become more capable. It has become more capable of doing exactly the tasks it was practicing.语篇解读:本文是一篇科普说明文。据说脑力游戏可以提高记忆力和延缓大脑功能的衰退,但是研究表明,脑力游戏仅能提高玩家对游戏技巧的掌握,并不能真正阻止大脑的老化;其作用还有待证明。8We can infer from the first paragraph that _.Abrain games improve the memoryBbrain aging actually can be quittedCpeople dont believe brain gamesDthe author doubts the effect of brain games解析:选D推理判断题。根据第一段最后两句可知,这个蓬勃发展的行业背后的公司会让人相信脑力游戏可以提高记忆力和延缓大脑功能的衰退,但作者对其真实性表示怀疑,故D项正确。9What does Engle think of the functions of brain games?AThey really make some difference.BTheir effects still need proving.CPeople like to be led by the nose.DPeople dont believe the effects.解析:选B细节理解题。根据第二段第二句可知,Randall W. Engle 认为这种游戏的功能还有待证明,故B项正确。10The underlined word in Paragraph 3 most probably means “_”Astopping the brain agingBhaving the brain workingCmaking the brain more passiveDspeeding up the brain aging解析:选A词义猜测题。根据第三段最后一句可知,多次重复玩一个游戏,会让你更加熟练地操作游戏,但大脑老化并不能停止;结合画线词所在句可知,很多研究都表明脑力游戏不能使大脑停止老化,故A项正确。11Which can be the best title of the passage?AGames Stop Brain AgingBUnavoidable Brain AgingCGames Roles Need ProvingDGames Improve Your Brain解析:选C标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了能提高记忆力和延缓大脑功能衰退的脑力游戏,但是研究表明,这些游戏仅能提高玩家对游戏技巧掌握的能力,并不能真正阻止大脑的老化;游戏的作用还有待证明。据此可知,C项最适合作为本文的标题。D(2019济南模拟)Children of all ages gathered in New York City recently for the American International Toy Fair. Hidden among already popular toys were new, hightech educational products. Toymakers are working to create these products for improving a childs emotional intelligence.Companies showed off their products last week at New Yorks Jacob K. Javits Convention Center.PleIQ is a set of plastic toy blocks. It uses visual reality technology to teach words, numbers and other things. Edison Durn directs the company that makes PleIQ. He showed people at the Toy Fair how virtual images appear on the blocks when they are held in front of a tablet camera. PleIQ has children act as teacher or guide to a companion character.On the other side of the convention center, Karen Hu from another company demonstrated an educational robot called Woobo. The robot comes programmed with educational games and activities. Children use its touch screen face to get them started. Hu described how the robot can help a child who has autism (自闭症). “The child can communicate with Woobo . telling him about certain things.”At the EQtainment stand, sales director Jonathan Erickson explained the companys toys. “The purpose of all of our products is to develop emotional and social intelligence,” he said. Erickson showed off a board game called “Qs Race to the Top”. He said the game got his 4yearold daughter to open up. “The biggest thing is her talking. And thats the key of all this getting her feelings expressed out. Like, Hey, what does it feel like to be sad? or What does it feel like to be happy? ”It remains to be seen whether a game or toy can improve emotional intelligence. But toymakers are doing what they can to help parents in their efforts to raise wellrounded children.语篇解读:本文主要介绍了可帮助提高孩子们情商的新玩具。12How does PleIQ instruct children to learn?ABy playing the role of a companion.BBy giving direct guidance.CBy taking photos with a camera.DBy presenting visual images.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“It uses visual reality technology to teach words, numbers and other things”可知,PleIQ是通过虚拟现实技术教孩子学习的;根据该段中的“He showed . a tablet camera”可知,这种虚拟现实技术能够展示视觉影像来教孩子,故选D项。13What can be inferred about Woobo from Paragraph 4?AIt is programmed to replace teachers.BIt may be good company for kids.CIt can get started automatically.DIt is intended to design games.解析:选B推理判断题。根据第四段中的“The child can communicate with Woobo . telling him about certain things”可知,孩子可以和Woobo交流并遵循Woobo给的指示,因为孩子把Woobo当成伙伴而不是告诉他做特定事情的家长或其他人,因此可以推断Woobo可以很好地陪伴孩子,故选B项。14What does Jonathan Erickson think of his toys?AThey are quite easy to operate.BThey can teach children numbers.CThey help kids express themselves.DThey can show their emotions clearly.解析:选C细节理解题。根据第五段中的“The biggest thing is her talking. And thats the key of all this getting her feelings expressed out”可知,Jonathan Erickson认为他的玩具能够让孩子表达自己的感情,故选C项。15What is the best title of the text?AToys help to build emotional intelligenceBEducational toys sell well in the Toy FairCToymakers are making profits in educationDChildren celebrate the Toy Fair解析:选A标题归纳题。根据第一段中的“Hidden among already popular toys were new, hightech educational products. Toymakers are working to create these products for improving a childs emotional intelligence”可知,本文介绍了可帮助提高孩子们情商的新玩具,故选A项。.阅读七选五(2019广西三市联考)Test anxiety can be a real problem if youre so stressed out over a test that you cant get past the nervousness to focus on the test questions and do your best work.Feeling ready to meet the challenge can keep test anxiety at a manageable level.Be prepared. Some students think that going to class is all it takes to do well on tests. _16_ You will find your test anxiety eases when you start to study more regularly. The reason is that the more you know the material, the more confident youll feel. Having confidence going into a test means you expect to do well.Watch what youre thinking. If expecting to do well on a test can help you relax, what about if you expect you wont do well? _17_ They can contribute to your anxiety. If you find yourself having these thoughts, replace them with positive ones. Not unrealistic positive messages, of course, but ones that are practical and true.Accept mistakes. Another thing you can do is to learn to keep mistakes in view especially if you are a perfectionist or you tend to be hard on yourself. Everyone makes mistakes, and you may have heard teachers refer to mistakes as learning opportunities. _18_19_ If sitting for a test gets you so stressed out that your mind goes blank and causes you to miss answers that you know, then your level of test anxiety probably needs some attention. Your teacher or your school guidance counselor (顾问) can be good people to talk to.Take care of yourself. For some people, this might mean learning a simple breathing exercise. Practice breathing exercise regularly when you feel stressed. _20_ Then you can calm yourself down and get centered.AAsk for help.BLearn to praise yourself.CThis helps your body receive a signal to relax.DBut good study habits and skills are more important.ESo its time to regard small failures as valuable experiences.FThen you will become more interested in asking questions.GYou may send yourself some negative messages about the test.语篇解读:本文是一篇说明文,具体介绍了缓解考试焦虑的五个方法。16解析:选D根据空处前一句可知,一些学生认为去上课就能考好试;根据空处后一句可知,当你开始更有规律地学习时,你会发现你的考试焦虑减轻了。根据语境可知,空处前后为转折关系,空处说明“但是良好的学习习惯和技能更为重要”,故D项与此处匹配。17解析:选G根据空处前一句可知,如果期望在考试中表现出色可以帮助你放松,那如果想到自己考得不好呢?结合空后一句可知,空处表示对于考试,你可能向自己发送了消极信息,故G项符合语境。18解析:选E根据该段第一句“Accept mistakes”可知,该段主要讲述“要接受错误”的观点,再结合空前的“refer to mistakes as learning opportunities”可知,要将失败作为宝贵的经历,故E项符合语境。19解析:选A根据空处所在的位置可知,空处为该段的主题句;根据该段尾句可知,在考试焦虑过大时可以寻求帮助。据此可知,该段主要讲“寻求帮助”,故A项符合语境。20解析:选C根据空处前一句可知,当你感到有压力时,可以进行呼吸练习。结合常识可知,呼吸练习有助于身体放松,故C项符合语境。课时练(二)语言知识运用组块专练练准度.完形填空(2019合肥质检)My mom has been and will always be my biggest inspiration. She is a single parent of eight children, and I have no idea how she _1_. Throughout the years, my mom has overcome many hardships which could easily _2_ someone with little faith.Even _3_ doctors questioned if my little sister Jessica would live to see the age of 1, my mom never lost _4_. After countless visits to multiple doctors, my mom _5_ to bring her home and make the best of my sisters life _6_ receiving the same results from different hospitals.Jessicas numerous hospital visits definitely _7_ her, but my mom never showed signs of _8_. Her strength helped Jessica through every _9_ time. No matter how confused Jessica was, my mom always made her feel as if there was absolutely nothing to _10_, which enabled Jessica to live the life of a _11_ child. She attended a public school, went to parties to dance around excitedly. We actually _12_ that she was even sick._13_, things began to take a turn for the worse. Around her 6th birthday, Jessica lost sight, which _14_ the loss of sensation in her left arm at the age of 5. However, that was it and doctors had no _15_. The whole family were heartbroken and _16_, at a point of no return. Once again, my mom found a way to _17_ us all. She made it her job to let us know that she had a strong support system. She decided to _18_ her job and attend to her every need. With my mom sleeping by her side every single night, I noticed their _19_ grow stronger than anything. Now Jessica is 20 years old and is enjoying her college life.My mom gets us to realize that no matter how _20_ our trials may appear, we have a support system. We are a family that will always be there for one another.语篇解读:该文主要讲述了一位有着8个孩子的单亲妈妈的励志故事。1A.failedBsurvivedCgraduated Ddeveloped解析:选B根据下文中的“Throughout the years, my mom has overcome many hardships which could easily _ someone with little faith”可推知,作者的母亲作为一位有着8个孩子的单亲妈妈,能够把孩子们都拉扯大实在是令人难以想象。survive“从(困难)中挺过来”符合语境。2A.guide BpushCrefresh Ddiscourage解析:选D根据下文中的“with little faith”可推知,那些困难很容易让缺乏信心的人灰心。discourage“使灰心”符合语境。3A.until BwhenCunless Dsince解析:选B根据语境可知,when引导时间状语从句,表示“当时”,与上文中的“Throughout the years”呼应。4A.hope BcontrolCinterest Dpatience解析:选A根据下文可知,Jessica后来上了学,去参加派对。由此可推知,在医生质疑Jessica能否活到一岁时,作者的母亲从没有放弃希望,而是坚持带她去治疗。5A.refused BthreatenedCdecided Dhesitated解析:选C根据上文中的“After countless visits to multiple doctors”可推知,后来母亲做了决定,不再带Jessica去医院了,而是让她回家,尽情享受生活。6A.far from Bregardless ofCapart from Dinstead of解析:选D根据空后的“receiving the same results from different hospitals”可推知,作者的母亲在去医院和把孩子带回家之间,做出了选择。instead of“而不是”符合语境。7A.upset BdestroyedCsatisfied Drelieved解析:选A一个小孩子去医院次数多了,肯定会心烦意乱,与下文中的“No matter how confused Jessica was”呼应。upset“使烦恼,使心烦意乱”符合语境。8A.wisdom BcuriosityCweakness Dsympathy解析:选C由下文中的“Her strength”可推知,作者的母亲并没有因为孩子去医院次数多而表现出软弱。9A.ripe BtoughClonely Dprecious解析:选B由上文中的“Jessicas numerous hospital visits”可推知,Jessica的处境很艰难。tough“艰苦的,困难的”符合语境。10A.worry about Brely onClearn from Dshow off解析:选A由上文中的“Her strength”可推知,母亲的力量使Jessica无论多么困惑,都感到好像完全没有什么要担心的,这与下文Jessica可以正常的上学、参加派对、跳舞等形成呼应。11A.difficult BsuperCgifted Dregular解析:选D根据下文中的“She attended a public school, went to parties to dance around excitedly”可推知,Jessica在母亲的帮助下,像一个正常的孩子一样生活。12A.forgot BdeclaredCdiscovered Dsensed解析:选A根据空后的“she was even sick”可推知,母亲对Jessica的帮助让他人都忘记
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年劳务员之劳务员基础知识考试题库200道及完整答案(必刷)
- 2026年设备监理师之质量投资进度控制考试题库200道及一套答案
- 2025江苏省灌南县教育局所属学校冬季赴高校招聘高层次人才66人备考公基题库附答案解析
- 2026重庆市地质矿产勘查开发集团有限公司毕业生校园招聘46人历年真题汇编带答案解析
- 2025福建海峡银行董事会办公室社会招聘参考题库附答案解析
- 2026北京天玛智控科技股份有限公司全球校园招聘笔试模拟试卷附答案解析
- 2025四川成都市泡桐树中学同文分校教师招聘历年真题汇编带答案解析
- 2025年滁州市第一人民医院公开招聘编外工作人员5人备考题库带答案解析
- 2025贵州黔南州粮油储备库主任选聘备考题库附答案解析
- 2026天津医科大学口腔医院人事代理制(第一批)招聘12人备考题库附答案解析
- 糖尿病肾病诊治进展 课件
- MoldFlow实例分析报告-中英文对照课件
- 被巡察单位组织人事工作汇报集合5篇
- 商务英语常用单词
- 泸定桥的资料
- 建设工程施工合同(GF-2017-0201) 专用条款模板
- 现代设备管理课程教学大纲
- 工业硅项目可行性研究报告
- DBJ50∕T-330-2019 增强型水泥基泡沫保温隔声板建筑地面工程应用技术标准
- 《设计心理学》课件5-审美心理学
- 电子束曝光技术页PPT课件
评论
0/150
提交评论