2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析.doc_第1页
2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析.doc_第2页
2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析.doc_第3页
2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析.doc_第4页
2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

教学资料范本2019版高考英语二轮复习专题限时集训13阅读七选五之议论文记叙文含解析编 辑:_时 间:_专题限时集训(十三)阅读七选五之议论文记叙文A(20xx豫西南部分示范性高中联考)Health care is regarded as an important way to improve the health and well-being of people around the world.In many countries of the world,free health care is provided by the government. 1 Clearly,we all have to pay for this service through our taxes. 2 They say that people who take unnecessary risks should not receive this free health care.For example,people who join in risky activities such as skiing are more likely to have an accident.It has been suggested that these people should pay for any medical treatment they require. 3 Firmly,its difficult to say exactly what is risky and what is not.For example,not doing enough exercise is probably more risky than skiing in the long run.As a result,it isnt fair to give free health care to an inactive person and make the skier pay. 4 Clearly,these people should receive free medical treatment if they are hurt on the job.Finally,I would like to say that I think free health care is a good thing.I understand that the system is not perfectly fair because some people use it more than others.Besides,not all the medical treatment is really necessary for the health of the patient.The taxpayer should not have to pay the costs of such treatment. 5 AIt offers plenty of money to run.BPersonally,I disagree with this point of view.CHowever,some people think this is basically unjust.DThis means that everybody has a chance to see a doctor.EFree health care will decrease the economy of the country.FBesides,firefighters take risks,but they are necessary risks.GHowever,in my opinion,this is in a small price to pay for a healthier society.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要谈论了政府提供免费的医疗保健以及人们对此的看法。1D空处前一句提到,在世界很多国家,政府提供免费的医疗保健,D项(这意味着每个人都有机会看医生)是上句的结果,符合题意。2C空处后一句提到,他们说进行没必要的冒险的人不应该接受免费医疗,因此,C项(可是,一些人认为这是不公平的)符合题意。3B由空格处的后一句可知作者不同意这种观点,因为你很难界定什么是冒险,故选B。4F根据空处的后一句可知,消防员是在冒险,但是他们必须冒险,故选F。5G根据空处前面的句子可知,这项制度并不完美,但是依我看来,这是为了拥有一个更健康的社会所支付的很小的一部分代价,故选G。BI proudly support the fact that some public schools are now choosing to have uniforms(校服) 6 They help students focus more on learning and less on fashion.Just as there are rules on how students can behave,there must be rules on what students can wear. 7 Kids are free from peer pressure (同龄人间的压力),because they dont worry about how popular,fashionable,or expensive their clothes are.Uniforms also prepare students for the real world. 8 So having a uniform teaches students what this is like.When children go home they can wear whatever they please,but they should learn to respect school as a different environment with different expectations,just like they would treat a job.Some argue for the right to personal expression. 9 Hairstyles,backpacks,as well as behavior,all provide opportunities for personal expression. 10 They think families need to spend extra money on uniforms.However,buying a uniform in general reduces the amount of money that many parents spend on “back to school” varieties of new clothes.Uniforms can frequently be found for about the same price as these clothes as well.AMost jobs require uniforms.BUniforms are an important school culture.CUniforms create an academic environment.DOthers worry about the expense of uniforms.EBut kids will always find a way to express their style.FThey think uniforms limit students freedom of expression.GUniforms avoid the unspoken social position that exists in the class.【语篇解读】本文是一篇议论文,论述了穿校服的种种益处。6C根据设空后的“focus more on learning and less on fashion”可知,校服帮助学生把注意力集中在学习上而非服装潮流上,C项符合此处语境。 7G根据下句内容可知,穿校服可以使学生免受同龄人的压力,不必在意别人穿什么。G项中的“avoid the unspoken social position”符合语境。8A根据上文中的“Uniforms also prepare students for the real world”和下文中“So having a uniform teaches students what this is like”和“just like they would treat a job”可知,穿校服便于学生为今后的职场生涯做准备。A项符合这一语境。9E根据下文中指出的其他表达个性的方式可知,E项“But kids will always find a way to express their style”符合此处的逻辑关系。10D根据下文中的内容可知,有些人担心校服的费用,故D项符合这一语境。CIs it really important to master a foreign language,if you want to travel abroad? Well,for me,the answer is yes,and no. 11 ,if you can speak a foreign language.For example,when I traveled in Florence two years ago,I stayed in a Youth Hostel,which provided not only free breakfast every morning,but also a free English tour guide. 12 ,since you are living with young people from all over the world in the Youth Hostel. 13 .When I was in Rome,I shared a room with five other girls,who came from Japan and South Korea.Those girls were kind and easy-going,yet the only problem was that they could not speak much English,or any other foreign language. 14 ,I have to admit it.However,it didnt affect their desire to enjoy the beauty of the Eternal City.Every evening,when we came back to the hostel,we could even manage to share our experiences just by using some simple words,(手势) 15 :it would be really helpful if you could speak a foreign language when you travel abroad;if not,its still OK.Dont worry about it,just go,see the world,enjoy the trip,u,then you must go to the world.AYou can also make some friends during the tripBIt is really important to know a foreign languageCOf course,it can bring you a lot of convenienceDHowever,it is not strictly necessary for travelersEFThere are some other benefitsGSo,here is the conclusion【语篇解读】本文是一篇议论文。文章论述了出国旅游掌握外语是否真的重要。11C根据下文中的“which provided not only free breakfast every morning,but also a free English tour guide”可知,C项“懂外语能带来很多便利”符合语境。12A根据下半句“since you are living with young people from all over the world in the Youth Hostel”可知,旅途中作者与年轻人住在一起,因而可以交到很多朋友,故A项符合语境。13D根据下文中的“we could even manage to share our experiences just by using some simple words”可知,不懂外语没有影响交流,外语并不是必要条件。14E根据上文中的“yet the only problem was that they could not speak much English,or any other foreign language”可知,作者承认和她们交流有困难。15G本段为全文的总结,故G项符合语境。D(20xx湖北省八校联考r,each one was full of people. 16 However,there was no sign of fire,and people were laughing and talking.I followed the flow of the crowd to the doors of the canteen.It occurred to me that in China everyone takes lunch at the same time. 17 The cafeteria followed this schedule,only being open a few hours per day.When I stood in the doorway,I realized I had to act fast or I would be left behind. 18 Everyone lines up and takes a tray,but instead of silverware,here are chopsticks and soup spoons.As I was pushed along the line,I saw dishes I didnt recognize and a few people cut in line and picked up dishes left and right. 19 I ended up going with a pork and cucumber dish and a tofu salad. 20 I have learned what dishes I like,mostly by trial and error,and a lot of the workers know me and say hello.I am still getting used to eating lunch at “lunchtime”,but I think the schedule definitely helps keep me on track during the day.I wish there was something like this at offices in my hometown.AI thought I had missed a fire drill.BThere was no emergency,it was just lunchtime.CI noticed things at lunchtime were a bit different.DI felt that I needed to make some quick decisions.EThe canteen reminded me of my school lunchroom.FAnd now I am glad to say I am more confident in the canteen.GI was not very familiar with the local food or restaurants in China.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了在中国,“我”在公司餐厅吃午饭的所见和所感。16A根据空处后一句可知,没有着火的迹象,人们在高声谈笑;A项中的fire和该句对应,说明“我”看到许多人在电梯里时的想法:人很多,跟消防演习一样。故A项正确。17B根据空处前一句可知,“我”想起了每个中国人都是在同一时间段吃午饭;据此可推断,“我”意识到没有紧急情况发生,只是到了吃午饭的时间,故B项正确。18E根据空处后一句可知,每个人都排着队,拿着托盘,但是在这里人们拿着筷子和汤勺等着打饭菜,而不是刀子和叉子;据此可以判断,公司的餐厅使“我”想起了“我”学校的餐厅,故E项正确。19D根据空处后一句可知,最后,“我”去吃了猪肉、黄瓜和豆腐。据此可推知,“我”快速地做出了吃什么菜的决定,故D项正确。20F根据空处后一句可知,通过反复品尝,“我”知道了“我”喜欢吃什么菜,很多工人认识“我”并和“我”打招呼;据此可推断,“我”现在在餐厅感到很自信,故F项正确。EThis past week,I took a huge step in my adult life.I flew on a plane and got to a new city that I had never been to all by myself. 21 In the months leading up to the trip,I was very nervous.I rarely travel long distances,and often avoid airplanes.However,I knew that I desperately wanted to go on this trip. 22 My fears almost kept me from getting on the plane,On my drive to the airport,I did my best to keep calm and instill (逐步培养)enough confidence in myself to allow me to do this all by myself. 23 I went through security(安检)and made it to my gate,without getting lost.Then I got on my flight.I took my seat on the plane and tightly held my armrests (扶手)until we made it into the air.The whole flight,I just sat back and took some deep breaths until we finally landed.Now all I had to do was find my luggage and catch my ride. 24 All in all,this trip has

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论