免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 5 canada-“the true north” 阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解achoose your one day tours!tour a bath & stonehenge including entrance fees to the ancient roman bathrooms and stonehenge 37 until 26 march and 39 thereafter.visit the city with over 2,000 years of history and bath abbey, the royal crescent and the costume museum.stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.tour b oxford & stratford including entrance fees to the university st marys church tower and anne hathaways house 32 until 12 march and 36 thereafter.oxford:includes a guided tour of englands oldest university city and colleges. look over the “city of dreaming spires (尖顶)” from st marys church tower. stratford: includes a guided tour exploring much of the shakespeare wonder.tour c windsor castle & hampton court including entrance fees to hampton court palace 34 until 11 march and 37 thereafter.includes a guided tour of windsor and hampton court, henry s favourite palace. free time to visit windsor castle (entrance fees not included). with 500 years of history, hampton court was once the home of four kings and one queen. now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze (迷宫) where it is easy to get lost!tour d cambridge including entrance fees to the tower of saint mary the great 33 until 18 march and 37 thereafter.includes a guided tour of cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century.语篇解读:本文是一篇应用文。主要介绍了一日游的四条线路、不同时间的费用、旅途中的景点,以及是否有导游陪伴讲解等内容。1which tour will you choose if you want to see englands oldest university city?atour abtour b.ctour c. dtour d.解析:选b细节理解题。根据tour b中oxford部分的“includes a guided tour of englands oldest university city and colleges.”可知,这条线路包括英国最古老的大学城,故选b。2which of the following tours charges the lowest fee on 17 march?awindsor castle & hampton court.boxford & stratford.cbath & stonehenge.dcambridge.解析:选d细节理解题。根据tour d cambridge中的“33 until 18 march and 37 thereafter”可知,3月17日的费用是33英镑。同理可知,a项花费为37英镑;b项花费为36英镑;c项花费为37英镑。故选d。3why is hampton court a major tourist attraction?ait used to be the home of royal families.bit used to be a wellknown maze.cit is the oldest palace in britain.dit is a worldfamous castle. 解析:选a细节理解题。根据tour c部分中的“.hampton court was once the home of four kings and one queen.”可知,这个地方曾经是四个国王和一个女王的宫殿,因此成为了主要的旅游景点。这与a项中的royal families(皇室)吻合,故选a。beverglades national park (大沼泽地国家公园) is located in the state of florida. it is the largest wilderness in the entire country and makes up 25% of the wetlands in the state. the park is home to several rare and endangered species. it is also the third largest national park in the us, after death valley and yellowstone. each year, about 1 million tourists visit the park. on a global level, it has been announced as a world heritage site. unlike most other national parks, everglades national park was created to protect an ecosystem (生态系统) from damage. in 1947, president harry truman spoke at the official opening of everglades national park, saying the goal of creating the park was to protect forever a wild area that could never be replaced. 10,000 different islands make up everglades national park. each of these islands is lived by natural wildlife. the everglades is home to about 15 species that are endangered. in addition, more than 350 bird species and 300 species of fresh and saltwater fish live within the park. the everglades is also home to 40 species of mammals and 50 reptile species. there are many ways to explore the everglades. visitors can see alligators (短吻鳄) while hiking the anhinga trail. the everglades is one of the only places on earth where freshwater alligators and saltwater crocodiles live in the same area. visitors using airboats are likely to see large groups of birds. some visitors might enjoy riding bicycles through shark valley. others may want to move slowly through waters where they can see insects and wildlife closely. according to experts, changes to the everglades are becoming a danger to several different kinds of wildlife. they say it is a result of actions the us government began more than 50 years ago, and settlers began even earlier. 语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了作为世界文化遗产之一,位于美国佛罗里达州的大沼泽地国家公园。4in the first paragraph, were mainly told that _.aflorida is famous for its wetlandsbthe us has three important national parksceverglades national park is of great valuedeverglades national park is popular with visitors解析:选c段落大意题。在第一段中,作者从多个角度来突出大沼泽地国家公园的重要性,即强调它的价值所在。5how does the author describe the richness of wildlife in the park? aby listing figures. bby personally experiencing.cby making a comparison. dby carrying on a study. 解析:选a细节理解题。根据第三段中提到的“more than 350 bird species” “300 species of fresh and saltwater fish” “40 species of mammals”和“50 reptile species”可知,作者是通过列举数据来描述大沼泽地国家公园野生动物的丰富性的。6from the passage, we know that _.ain fact everglades national park is a big islandbvisitors are not allowed to stay in the water in the parkcpresident harry truman first suggested setting up the parkdthe park is among the few places where alligators and crocodiles live together解析:选d细节理解题。根据倒数第二段第三句可知,大沼泽地国家公园是为数不多的短吻鳄和鳄鱼居住在一起的一个地方。7what would be further discussed if the passage is continued? awhat the government has done to protect the park.bhow the parks environment was badly changed.cwhat readers can do to help to save the wetlands.dhow important endangered wildlife is to the world.解析:选b推理判断题。最后一段谈到“the us government”和“settlers”的行为对大沼泽地国家公园造成了破坏, 而至于如何破坏的没有具体展开。由此可推断, 接下来文章最有可能谈大沼泽地国家公园的环境是如何被破坏的。c(2017淄博高三诊断)daydreaming was viewed as a waste of time. or it was considered an unhealthy escape from real life and its duties. daydreaming has always had a bad reputation, but now scientific research has showed that daydreaming may actually improve your mental health and creativity. it can even help you achieve your desired goals.now some people are taking a fresh look at daydreaming. some think it may be a very healthy thing to do. researchers are finding daydreaming, they tell us, is a good means of relaxation. but its benefits go beyond this. a number of psychologists have conducted experiments and have reached some surprising conclusions.dr. joan t. freyberg has concluded that daydreaming contributes to intellectual growth. it also improves concentration, attention span, and the ability to get along with others, she says. in an experiment with school children, the same researcher found that daydreaming led the children to pay more attention to details. they had more happy feelings. they worked together better. another researcher reported that daydreaming seemed to produce improved selfcontrol and creative abilities.but thats only part of the_story. the most remarkable thing about daydreaming may be its usefulness in shaping our future lives as we want them to be. industrialist henry j. kaiser believed that much of his success was due to the positive use of daydreaming. he maintained that “you can imagine your future”. florence nightingale dreamed of becoming a nurse. the young thomas edison pictured himself as an inventor. for these famous achievers, it appears that their daydreams came true.of course daydreaming is no substitute (代替者) for hard work. you have to work hard to develop skills. daydreaming alone cant turn you into your hearts desire. but in combination with the more usual methods of selfdevelopment, it might make a critical difference. and who knows: you might see your own daydreams come true.语篇解读:本文是一篇说明文。一直以来,人们都认为白日梦是浪费时间。然而,现代科学研究表明,白日梦实际上可能改善精神健康和提高创造力,还有助于实现想要达成的目标。8from the scientific research, a few minutes daydreaming will _.arelieve stress effectivelybimprove gradescescape from real life and dutiesdgain a positive attitudes towards exams解析:选a细节理解题。根据第二段第三句可知,科学研究表明,白日梦能使人放松。故a项正确。9according to dr. joan t. freyberg, daydreaming can _.areduce failure in examinationsbhelp rapid and continuous physical growthcimprove selfcontrol and creative abilitiesdbenefit improvement of concentration解析:选d细节理解题。根据第三段第二句可知,joan t. freyberg博士认为白日梦有助于集中注意力。故d项正确。10what does “the story” in paragraph 4 refer to?athe attention.bthe conclusion.cthe contribution. dthe concentration.解析:选b短语猜测题。第三段主要陈述了joan t. freyberg博士的结论是白日梦有助于改善人的注意力。根据下文所举的例子可知,有关白日梦最值得注意的地方也许是它按照我们的愿望去塑造我们未来生活的作用。由此可知,第三段提到的内容只是结论中的一部分,所以“the story”指的是结论。故b项正确。11nightingale and edison are examples to explain that daydreaming probably _.aearns a good reputationbtakes the place of hard workcpictures future professiondturns the desire into reality解析:选c推理判断题。根据第四段可知,南丁格尔梦想自己成为一名护士,年轻时的爱迪生把自己想象成一个发明家;再结合第四段最后一句可推知,两个例子都在解释白日梦也许能勾画出未来的职业。故c项正确。dif asked if space exploration should continue, most americans would give an immediate response either in favor of continuing or in favor of ending space exploration. a common response would be that space exploration is a waste of money. an average american, uneducated on the subject, might believe that the government is wasting billions of dollars on the research that has no value. someone strange to the subject might say that a space shuttle goes up once in a while and that is about all that happens. research is ongoing and continues when there are no shuttles being launched. this also costs the government money. does the extreme cost of space exploration make sense?one argument is that the government is wasting money on the research not being used on earth. actually, the money goes to workers and scientists that support national aeronautics and space administration (nasa) missions, and goes to major companies that play important roles in major sectors of the us economy. boeing is a partner of nasa for aircraft, the same company that makes commercial aircraft for the airline industry.another benefit to continuing space exploration is the many technologies it provides. the artificial (人造的) heart resulted from experiments on the space shuttle. the handheld jaws of life used to save victims from car accidents resulted from the system used to separate the space shuttle from its booster rockets. insulation (隔热板) in homes that keeps them warm and energy efficient is based on the technology used to insulate the space shuttle.there are direct benefits to the economy provided by nasa missions as well as those technologies. these advances are found in food, building materials, medical procedures and the vehicles we drive. while it can be proven that billions of dollars that could be used elsewhere is being spent on space exploration, the benefits it provides outweigh the terrible aspects. as a matter of fact, the money spent helps to improve the quality of our lives.语篇解读:本文是一篇议论文。很多美国人对政府投入巨资用于太空研究存在质疑,那么这是否值得呢?本文作者就此问题指出了将钱投入太空研究的诸多好处,如经济航班的使用,还有太空研究所提供的许多技术,以及带来的经济利益等。12how is paragraph 2 mainly developed?aby offering analyses.bby making comparisons.cby giving some examples.dby presenting research findings.解析:选a写作手法题。通读第二段内容可知,该段主要分析了钱花在了科研人员和机构身上的事实;由此可知,第二段采取的主要写作手法是分析说明。故选a。13the function of jaws of life is to _.asave people from traffic accidentsbdo experiments on the space shuttleckeep houses warm and energy efficientdseparate the space shuttle from its booster rockets解析:选a细节理解题。根据第三段第三句可知,救生颚的作用是用来拯救出车祸的人。故选a。14in the authors opinion, space exploration _.ahas changed our life completelybcosts too much of our timecbenefits us in many waysdhas nothing to do with us解析:选c推理判断题。根据第三段第一句及文章最后一段叙述可知,作者认为太空探索有很多好处。故选c。15what would be the best title for the text?abenefits of space explorationbis space exploration worth the cost?chow to make space exploration affordabledmissions of the nasa space shuttle program解析:选b标题归纳题。纵观全文并结合第一段最后一句以及文章最后一句可知,本文主要是在讨论用于太空探索的钱花得值不值这一问题。故b项概括了文章主旨,适合做标题。故选b。.阅读七选五(2017河北省三市高三联考)what is happiness? when you can feel inner peace and satisfaction, you are happy. _1_ this usually happens when we do something we love or achieve something that we value. it is our opinions that make us feel happy or unhappy. all of us constantly go through various situations or conditions, but we do not have to let them influence our reactions and feelings. _2_try hard to make a change of the way you look at things. _3_ that means looking at the good and positive side of every situation. pay attention to solutions, not problems. listen to relax
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电子绝缘材料试制工操作规程水平考核试卷含答案
- 公司氯乙烯装置操作工岗位合规化技术规程
- 公司彩灯艺术设计师岗位安全技术规程
- 医疗机构医学影像科委托协议书
- 航空安全考试题库与答案
- 硕士之路介绍
- 硕士考试成功之道
- 部编版五年级语文上册《圆明园的毁灭》同步练习(含答案)
- 贵州国企招聘2025贵州仟山农林开发(集团)有限公司招聘14人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025四川长虹电子控股集团有限公司招聘13人笔试历年参考题库附带答案详解
- 《HSK标准教程2》第6课课件
- 心理咨询师模拟题库与答案
- 排除危石工程施工合同
- 就业指导课专题之简历制作
- GB/T 9124.2-2019钢制管法兰第2部分:Class系列
- GB/T 19949.2-2005道路车辆安全气囊部件第2部分:安全气囊模块试验
- GA/T 1674-2019法庭科学痕迹检验形态特征比对方法确认规范
- FZ/T 64012-2013卫生用水刺法非织造布
- 奥的斯DCSS5门机调试说明
- R32装置操作规程课件
- 地产公司适老化产品设计指引操作手册
评论
0/150
提交评论