辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5).doc_第1页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5).doc_第2页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5).doc_第3页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5).doc_第4页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5).doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

辽宁省盘锦市2016高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(5)语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】w:where are you going to spend your holiday this year, bob?m:we may go abroad ,_1_im not so sure.w:what do you mean?m:well, my wifes talking about egypt recently. she may want to go there. id like to go there,_2_.w:yes, its an interesting country_3_(see)m: but we cant make up_4_minds yet. you know, a roundtrip ticket to egypt costs a lot.w:but you may go by sea. m:youre right. its_5_(cheap), isnt it?w:you may save at least half of the money if you go by ship.m:but dont you think it would take_6_long time andw:but you can enjoy the scene of the sea and the_7_(rise) sun.m:yes, ill tell my wife.w:youll definitely enjoy_8_, im sure.m:dont be so sure. we may not go_9_.w:you always hesitate at everything.m:its not my fault, you know. my wife always worries too much. w:like what?m:well.who is going to look after the house? who is going to look after the garden? and who is going to look after the pets? we have these_10_(problem) every year. and in the end we stay at home and look after everything. 1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1.but2.too3.to blems 语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】ms. mary was over eighty, but she still drove her old car like half her age. she loved driving very fast, and boasted of the fact_1_she had never, in her thirtyfive years of driving, been punished_2_a driving mistake. then one day, she nearly lost her record. a police car followed her, and the policemen in it saw her pass a red light without_3_(stop)when ms. mary came before the judge, he looked at her severely and said that she was too old to drive a car, and that the reason_4_she had not stopped at red light was most probably that her eyes had become weak_5_old age, so that she had simply not seen it.when the judge had finished_6_he was saying, ms. mary opened the big handbag she was carrying and took out her sewing. without saying a word, she_7_(choose) a needle with a very small eye, and threaded it at the first time.when she had_8_(success) done this, she took the thread out of the needle again and handed both the needle and thread to the judge, saying, “now it is your turn. i suppose you can drive a car well, and you have no doubts_9_your eyesight.”the judge took the needle and tried to thread it. after half a dozen times, he had still not succeeded. the case against ms. mary_10_(dismiss), and her record remained unbroken.1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1.that2.for3.stopping4.why5.with6.what7.chose8.successfully9.about10.was dismissed 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。get your degree at home!have you ever wondered what a degree might be worth to you in your job or career(事业)? it means a lot of americans with an associate degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than those with just a high school diploma(毕业证).harcourt learning direct offers you a way to get a specialized associate degree in 11 of todays growing fields-without having to go to college full time. with harcourt, you study at home, in your spare time-so you dont have to give up your present job while you train for a better one. choose from exciting majors like business management, accounting, dressmaking design, bookkeeping, photography, computer science, engineering, and more! your training includes everything you need! books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipment-everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition(学费) price you pay. your education is nationally recognized! nearly 2, 000 american companies-including general electric, ibm, mobile, general motors, ford, and many others-have used our training for their employees. if companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!earn your degree in as little as two years! get a career diploma in just six months! the career of your dreams is closer than you think! even if you have no experience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! step-by-step lessons make learning easy. prepare for promotions(提升), pay raises, even start a business of your own! send today for free information about harcourt at home training! simply fill in your name and address on the coupon(票券) above. then write in the name and number of the one program youre most interested in, and mail it today. well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities(机会) in the field youve chosen. act today! mail coupon today! or call the number below 1-800-372-1589. call any time, 24 hours a day, 7 days a week. www. harcourt-learning. com e-mail:harcourtlearning. com.1. this advertisement aims at calling on people to _.a. attend full-time universities b. work part time to further their education c. improve their education at home to get better jobs d. earn their degrees in different ways that suit them2. which of the following is not clearly mentioned in this advertisement? a. the way how you will get your degree. b. tuition price. c. the hot fields you will be preparing yourself for. d. the length of time it will take you to get a degree. 3. what does the writer of this ad intend to say by naming general electric, ibm, ford, etc.?a. to show that their training is widely used in the country. b. to show that the training program is fully supported by famous companies in the u. s.c. to prove the value of their training in every area. d. to show the importance of getting recognized by the most famous companies. 4. it seems to the writer that the greatest attraction for people to take their training is_. a. its convenience b. the degrees nation-wide recognition c. the economic benefit(利益) it will bring about d. the hot fields the training will help people to enter5. how many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the harcourt learning direct?a. one. b. two. c. three. d. four. 文章是一则业余培训班的招生广告。1. c。推理判断题。根据 with harcourt, you study at home, in your spare time so you dont have to give up your present job while you train for a better one(你可以在家,业余时间接受培训)可知答案选c。2. b。事实细节题。文章中提到in the low tuition price you pay,但没说具体多少学费,故答案选b。3. c。推理判断题。从your education is nationally recognized 和if companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!可知答案c正确。4. c。推理判断题。从prepare for promotions, pay raises, even start a business of your own可推知答案c正确。5. d。事实细节题。文章共提到四种联系方式:(1)sending today for free information (2)fill the coupon (3)mail coupon (4)call,即答案选d。阅读理解。the literal meaning of philosophy is “love of wisdom”. but this meaning does not tell us very much. unlike the other disciplines(学科),philosophy cannot be defined by what you study ,because it is actually unlimited. anything can be the subject matter of philosophy: are, history, law, language, literature, mathematics, and in fact, the other academic disciplines are directly related to philosophy. for this reason you get a doctorate(博士学位)of philosophy (ph. d.) in biochemistry, or computer science, or psychology. two broad sub-fields of philosophy are logic and the history of philosophy. logic is the science of argument and critical thinking. it provides sound methods for distinguishing good from bad reasoning .the history of philosophy involves the study of major philosophers and period in the development of philosophy. of what use is philosophy? first it is useful in educational advancement. it is necessary for understanding other disciplines. only philosophy questions the nature of the concepts used in a discipline, and its relation to other discoveries. and through the study of philosophy, one develops sound methods of research and analysis that can be applied to any field. there are a number of general uses of philosophy. it strengthens ones ability to solve problems, to communicate, to organize ideas and issues, to persuade, and to take what is the most important form a large quantity of data. these general uses are of great benefit in the career field, not necessarily obtaining ones first job after graduation, but for preparing for position of responsibility, management and leadership later on. it is very shortsighted after all, to take a course of studies only for the purpose of getting ones first job. the useful skills developed through the study of philosophy have significant long-term benefits in career advancement. no other discipline systematically follows the ideals of wisdom, leadership, and capacity to resolve human conflict.1.according to paragraph 1. philosophy can best be described as the study of .a.social sciences b.natural sciencesc.both social and natural sciences d.the subject matter of politics2.with the study of philosophy, you can .a.become a great leader b.succeed in everythingc.find a good job soon after graduation d.make progress in your career development3.according to the passage, which of the follwing statements is true? a.philosophy is an independent discipline. b.logic helps you to become a better thinker.c.the study of philosophy brings you immediate benefits.d.the meaning of philosophy is too limited to define.4. from the passage, we can conclude a.not all the subjects have to do with philosophyb.a person will get a ph. d. if he/she studies philosophyc.philosophy can be helpful for the study of any other subjectsd.philosophy is the only solution to all the problems in the world【参考答案】c d b c【浙江省金丽衢十二校2014高考英语第二次联考】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a,b,c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。 46which two movies are concerned with dignity? a. movie 3 and movie 5 b. movie l and movie 4 c. movie l and movie 3 d. movie 2 and movie 447 we can learn from saving mr. banks that a. walt disneys daughters liked the movie mary poppins very much b. the writer of mary poppins didnt want to, get her book filmed at first c. walt disney knew clearly that his promise would take 20 years to keep d. walt disney and mary poppins met ghosts when they were young 48 the main character of the book thief is a girl whoa. survives by hiding under the stairs in world war ii b is encouraged by the power of words and imagination c escapes from germany with the help of fine new family d is expected to fight against the annoying events around her49.which of the following is true? a. the five movies all belong to the type“drama btwo of the movies are produced by the same studio. c of the five movies blue jasmine is the first to come out.d it will take the longest time to watch the hunt【参考答案】4649、bbbc 人物传记型阅读理解(一)there has been an outpouring of love for, a 23yearold disabled woman whose dog was killed in front of her while a groomer (美容师) tried to trim (修剪) its claws.calls and emails came from as far away as the upper peninsula and arizona as well as oakland and macomb counties, offering laurie crouch, who uses a wheelchair because of multiple sclerosis (硬化症), everything from dogs to money, such as that from jason daly of roseville who said, “i would like to buy her a new dog.”a story about the death of crouchs pet, gooch, wasprinted on the front page of macomb daily.crouch said a groomer tied gooch up with a collar, and then she and a man sat on the dog to trim its nails.gooch died after one claw was trimmed.crouch yelled at the groomer to stop when she saw gooch was struggling to breathe, but she said she was ignored.“if i could have walked, i would have put my hands on her and pulled her off my dog and physically stopped her, but i cant do that.” gooch was not a trained service animal, but naturally helped crouch by picking up things for her.“this case is absolute animal abuse (虐待),” larry obrecht, division manager of the oakland county animal shelter in auburn hills, said.people who read the story contacted oakland press to offer help.a message, from rebecca amett of giggles n wiggles puppyrescue, in roseville, said, “we have puppies to donate and want to help the young woman who lost her service dog.”“when gooch was with me, i was happy,” crouch said.“i think i can be happy again but no animal can replace gooch.theres never going to be another gooch out there but i think i will find a dog that can bring me joy again.”()1.what does the passage mainly tell us?aa disabled womans service dog.ba cruel groomer killed a disabled womansdog.cpeoples love for a disabled woman who lost her dog.da disabled woman loves to have the dog as company. ()2.people called and emailed to _.agive their angry voice to the groomerboffer help and care to laurie crouchctell crouch how to punish the groomerdoffer a cure for crouchs disease()3.gooch died mainly because _.athe groomer was carelessbthe groomer didnt know how to trim the dogs nailscthe groomer sat on the dog with another mandthe dog was wearing a collar ()4.what do we know about crouchs dog?ait was a specially trained service dog.bit was trained to do many things for people.cit was crouchs only friend.dit could offer some help to crouch.()5.we can infer from the passage that _.acrouch must be sad after losing her dog bcrouch refused to take another dogccrouch has accepted another dog from a strangerdcrouch can live well without a dogs company【解析】 一位23岁的残疾女士,她的狗被宠物美容师压死以后,人们纷纷打电话或者发电子邮件安慰她,并表示愿意为她提供帮助。1c主旨大意题。综合文章内容可知,文章主要叙述了人们对这位失去爱狗的残疾女士的关爱。2b细节理解题。从文章第二段everything from dogs to money, such as that from jason daly of roseville who said, “i would like to buy her a new dog.”和倒数第二段可知b为正确选项。3c细节理解题。从文章第三段可知,宠物美容师和另外一个人坐在狗身上最终导致狗窒息而死。4d细节理解题。从文章第四段可知,gooch虽然没有经过特殊训练,但能够为crouch捡东西,给她提供一些帮助。5a推理判断题。从文章最后一段可知,crouch认为没有狗会替代她原来的狗,因此推断狗死了以后,她很伤心。【陕西省2014五校联考】阅读下列四篇短文, 从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该选项涂黑。food picked up just a few seconds after being dropped is less likely to contain bacteria than if it is left for longer periods of time, according to the findings of research carried out at aston universitys school of life and health sciences. the findings suggest there may be some scientific basis to the “5 second rule” the belief about it being fine to eat food that has only had contact with the floor for five seconds or less. although people have long followed the 5 second rule, until now it was unclear whether it actually helped. the study, undertaken by final year biology students and led by anthony hilton, professor of microbiology at aston university, monitored the transfer of the common bacteria from a variety of indoor flooring types (carpet, cement floor etc.) to toast, pasta, a biscuit and a sticky sweet when contact was made from 3 to 30 seconds. the results showed that: time is a significant factor in the transfer of bacteria from a floor surface to a piece of food; and the type of flooring the food has been dropped on has an effect, with bacteria least likely to transfer from carpeted surfaces and most likely to transfer from cement flooring surfaces to moist(湿的) foods making contact for more than 5 seconds. professor hilton said: “consuming food dropped on the floor still carries an infection risk as it very much depends on which bacteria are present on the floor at the time.”the aston te

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论