免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江鹤岗市2016高考英语二轮阅读理解联练阅读理解。finally, a cell phonethatsa phonewith rates as low as $3.75 per week!“well, i finally did it. i finally decided to enter the digital age and get a cell phone. my kids have been annoying me and the last straw was when my car broke down, and i was stuck by the highway for an hour before someone stopped to help. but when i went to the cell phone store, i almost changed my mind. the phones all have cameras, computers and a “globalpositioning”something or other thats supposed to spot me from space. goodness, all i want to do is to be able to talk to my grandkids! the people at the store werent much help.they couldnt understand why someone wouldnt want a phone the size of a postage stamp. and the rate plans! they were confusing, and expensiveand the contract(合同)lasted for two years! id almost given up until a friend told me about her new jitterbug phone. now, i have the convenience and safety of being about to stay in touchwith a phone i can actually use.”affordable plans that i can understandand no contract to sign(签订)! unlike other cell phones, jitterbug has plans that make sense. why should i pay for minutes im never going to use? and if i do talk more than i plan, i wont find myself with no minutes like my friend who has a prepaid phone. best of all, there is no contract to signso im not locked in for years at a time. the usbased customer service is second to none. and the phone gets service anywhere in the country.monthly minutes50100monthly rate$14.99$19.99911 accessfreefreelong distance callsno additional chargeno additional chargefriendly return policy30 days30 dayscall now and receive a free gift when you order.try jitterbug for 30 days and if you dont love it, just return it! why wait, the jitterbug comes ready to use right out of the box. if you arent as happy with it as i am, you can return it and get your money back. call now, the jitterbug product experts are ready to answer your questions.callor visit .1what made “i” finally think of getting a cell phone?abeing stuck by the highway.bbeing urged by his grandkids.cbeing persuaded by cell phone salespersons.dbeing attracted by the friendly return policy.2on the monthly basis of 100 minutes, the jitterbug weekly rate is about _.a$3.75 b$4.99 c$14.99 d$19.993an advantage of jitterbug mentioned in the passage is _.aits discount price with a free giftbits reasonable rate plans without a contractcits “globalpositioning” system with 911 accessdits good customer service all over the world4the main purpose of the passage is to _.atell a customers story of jitterbugbprovide two ways to order jitterbugcgive a brief introduction of jitterbugdattract potential customers to jitterbug【要点综述】本文是一篇应用文。即是一篇手机广告。1. a细节理解题。从第一段“the last straw was when my car broke down”可知答案。the last straw意为“导火线”。2. b细节理解题。该题要注意题干的“weekly”,从表格中可知,每100分钟每月价格为$19.99,则每星期价格为$4.99。3. b细节理解题。根据第二段可知答案。a选项中的discount price文中未提及,d选项中的all over the world错误。4. d推理判断题。根据文章对手机的介绍及最后两段的购买优惠和售后服务的描述可知答案。阅读下列短文, 从每题所给的四个选项abcd中选出最佳选项。【2014高考训练】acomputer programmer david jones earns 35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card(信用卡). instead, he has been told to wait another two years, until he is 18. the 16yearold works for a small firm in liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. david s firm releases(推出) two new games for the fast growing computer market each month.but davids biggest headache is what to do with his money. even though he earns a lot, he cannot drive a car, take out a mortgage(抵押贷款),or get credit cards. david got his job with the liverpoolbased company four months ago, a year after leaving school with six olevels and working for a time in a computer shop.“i got the job because the people who run the firm knew i had already written some programs,”he said. david spends some of his money on records and clothes, and gives his mother 50 pounds a week. but most of his spare time is spent working.“unfortunately, computing was not part of our studies at school,”he said.“but i had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. i knew what i wanted to do and never considered staying on at school. most people in this business are fairly young, anyway.”david added:“i would like to earn a million and i suppose early retirement(退休) is a possibility. you never know when the market might disappear.”56. in what way is david different from people of his age? a. he often goes out with friends.b. he lives with his mother. c. he has a handsome income.d. he graduated with six olevels.57. what is one of the problems that david is facing now? a. he is too young to get a credit card.b. he has no time to learn driving. c. he has very little spare time.d. he will soon lose his job.58. why was david able to get the job in the company? a. he had done well in all his exams.b. he had written some computer programs. c. he was good at playing computer games.d. he had learnt to use computers at school.59. why did david decide to leave school and start working? a. he received lots of job offers.b. he was eager to help his mother. c. he lost interest in school studies.d. he wanted to earn his own living.【参考答案】5659、cabc 【2014高考训练】 china has recently been faced with serious issues of product safety. in panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. a chinese company had identified it as diethylene glycol, a low cost substitute commonly used in automobile antifreeze.some countries have banned chinese-made toothpaste containing diethylene glycol. china has now told companies to discontinue its use, even though it says the toothpaste is safe. another industrial chemical, melamine, was found in wheat flour used to make pet food in north america. thousands of dogs and cats became sick.the united states has restricted some imports of chinese seafood because they contained banned substance. and questions have been raised about other products, including childrens toys covered with lead paint.chinese officials promised to provide the european union, the biggest trading partner, with detailed reports on enforcement efforts against unsafe goods.meglena kuneva, commissioner (理事) for consumer protection of the european union said china should have kept its promise.china recently closed three companies linked to the panama and the pet food scare. and it dismissed the former head of its food and drug administration. he was found guilty of corruption (腐败) for approving unsafe drugs. this week, a conference of the state council approved a proposed special measure on the supervision of food safety. the xinhua news agency said it calls for stronger controls over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities.but chinese officials have accused some foreign media of overstating problems with goods made in china. they say food imports from the united states also fail inspection sometimes. next week, american and chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in beijing to discuss cooperation.51how many cases with safety problems are mentioned in the passage?asix bfive cfour dthree52how was panama case dealt with afterwards?athree companies linked to it were closed down.bthe former head of food and drug administration was executed.cmore serious punishment was conducted for leaders linked to it.dboth a and b.53it can be implied but not clearly stated that _.achinese made toothpaste is safe bthe safety of “made in china” is doubtedcthere are safety problems with one more chinese productsdstronger control over chinese products is in need54the passage is mainly about _.achina is facing product safety problemsbmore controls are taken of chinese goodscoverstated problems with chinese goodsdchina is losing its trade partners55what does “it refers to in the last but one paragraph?”achinabthe european unioncchinese officialsdthe chinese company【参考答案】5155 bdbaa社会生活类 an increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works. applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this january, according to ucas, the universities and colleges admissions service. a spokesman for the royal economic society said applications to do economics at a-level were also up. professor john beath, the president of the society and a leading lecturer at st andrews university, said his first-year lectureswhich are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usual 250. “there are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. one of the things i have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done,” he added. university applications rose 7% last year, but there were rises above average in several subjects. nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the public sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis. a recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain. zack hocking, the head of child trust funds, said:“its possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty.”1. professor john beaths lectures are.a. given in a traditional wayb. connected with the present situationc. open to both students and their parentsd. warmly received by economists2. careers in the public sector are more attractive because of their.a. greater stabilityb. higher payc. fewer applications d. better reputation3. in the opinion of most parents, .a. economics should be the focus of school teachingb. more students should be admitted to universitiesc. the teaching of financial matters should be strengthenedd. children should solve financial problems themselves4. according to hocking, the global economic crisis might make the youngsters.a. wiser in money managementb. have access to better equipmentc. confident about their future careersd. get jobs in child trust funds5. whats the main idea of the text? a. universities have received more applications.b. economics is attracting an increasing number of students.c. college students benefit a lot from economic uncertainty.d. parents are concerned with childrens subject selection. 【参考答案】60.1-5 bacab社会生活类 directions: read the passage carefully. then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words. most people look forward to retirement as a time when they can finally take up activities that they never had the time or energy to pursue before. but some recent studies on people in their golden years are disturbingthey suggest that retirees are more likely to suffer from depression and possibly higher rates of other diseases such as heart disease and high blood pressure. thats why a new study of french workers is welcome news. led by hugo westerlund, a professor of psychology at stockholm university, the study of more than 14,000 workers found lower rates of depression and fatigue (疲劳) in people after they got tired while they were still employed. the scientists followed the employees of the french national gas and electric company for 14 years. they found in the year immediately after retirement, the volunteers reported 40% fewer depressive symptoms than they had in the year before their retirement. the researchers also found an 81% drop in reports of both mental and physical fatigue over the same time period. clearly, said westerlund, much of these decrease in physical and mental fatigue can be traced back to relief from the stresses of work. the decline in depressive symptoms suggests that retirement may be having a positive mental effect, too, which may have a lot to do with the generous p
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 如皋市高一年级下学期教学质量调研(一)历史试题
- 中医肿瘤护理个案-肺癌患者护理实例
- 2025年磐石市总工会公开招聘工会社会工作者(8人)历年真题汇编附答案解析
- 浙江国企招聘-2025温州市交通发展集团有限公司招聘工作人员8人历年真题汇编附答案解析
- 2026广东“百万英才汇南粤”-广州市从化区教育局第一次招聘事业单位编制教师229人笔试模拟试卷带答案解析
- 2026年质量员之土建质量基础知识考试题库附参考答案(预热题)
- 2026年设备监理师之设备工程监理基础及相关知识考试题库200道及参考答案【培优a卷】
- 2026年设备监理师之质量投资进度控制考试题库200道附参考答案(培优b卷)
- 2025福建三明永安市人民政府燕南街道办事处招聘编外聘用驾驶员1人备考题库附答案解析
- 2025年中国科学技术大学火灾安全全国重点实验室劳务派遣岗位招聘2人备考公基题库带答案解析
- 广铁集团校园招聘机考题库
- NB-T31045-2013风电场运行指标与评价导则
- 三减三健健康知识讲座
- 中华民族共同体概论课件第十六讲文明新路与人类命运共同体
- 心灵航标:带你感悟延安精神智慧树知到期末考试答案2024年
- 高中会考历史模拟试卷及参考答案
- 小班综合《积木娃娃本领大》课件
- 交通中国智慧树知到期末考试答案2024年
- 2024年浙江杭州西湖云创集团有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 供电企业舆情的预防及处置
- 《汉字的结构特点》课件
评论
0/150
提交评论