免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江延寿县2016高考英语二轮阅读理解训练【1】2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。you get anxious if theres no wi-fi in the hotel or mobile phone signal up the mountain. you feel upset if your phone is getting low on power, and you secretly worry things will go wrong at work if youre not there. all these can be called “always on” stress caused by smartphone addiction. for some people, smartphones have liberated them from the nine-to-five work. flexible working has given them more autonomy(自主权) in their working lives and enabled them to spend more time with their friends and families. for many others though, smartphones have become tyrants (暴君) in their pockets, never allowing them to turn them off, relax and recharge their batteries. pittsburgh-based developer kevin holesh was worried about how much he was ignoring his family and friends in favour of his iphone. so he developed an app moment to monitor his usage. the app enables users to see how much time theyre spending on the device and set up warnings if the usage limits are breached (突破). “moments goal is to promote balance in your life,” his website explains. “some time on your phone, some time off of it enjoying your loving family and friends around you.” dr christine grant, an occupational psychologist at coventry university, said, “the effects of this always on culture are that your mind is never resting, and youre not giving your body time to recover, so youre always stressed. and the more tired and stressed we get, the more mistakes we make. physical and mental health can suffer.” and as the number of connected smartphones is increasing, so is the amount of data. this is leading to a sort of decision paralysis (瘫痪) and is creating more stress in the workplace because people have to receive a broader range of data and communications which are often difficult to manage. “it actually makes it more difficult to make decisions and many do less because theyre controlled by it all and feel they can never escape the office,” said dr christine grant.32. whats the first paragraph mainly about? a. the popularity of smartphones. b. the progress of modern technology.c. the signs of “always on” stress. d. the cause of smartphone addiction.33. kevin holesh developed moment to _.a. research how people use their mobile phones b. help people control their use of mobile phonesc. make people better use mobile phones d. increase the fun of using mobile phones34. whats dr christine grants attitude towards “always on” culture?a. confused. b. positive. c. doubtful. d. critical.35. according to the last paragraph, a greater amount of data means _.a. we will become less productive b. we can make a decision more quicklyc. we will be equipped with more knowledge d. we can work more effectively参考答案32-35 cbda阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。something that has always interested me about abraham lincoln is, not surprisingly, his sense of humor. as far as i can tell, hes the first american president to have one. thats because the term“sense of humor”really wasnt in common usage until the eighteen sixties and seventies. in the eighteen forties and fifties, it was called“the sense of the ridiculous”, and didnt have the positive connotations(隐含意义)that“sense of humor”has today. back then, what was ridiculous was what invited ridicule(讥笑). funniness and cruelty went hand in hand. of course, they still do a lot of arm-in-arm walking in our day as well. lincolns humor was very different because, for one thing, it was actually“humor”as what the word meant in his time. we dont make the distinction between“wit(风趣)”and“humor”anymore; but in the nineteenth century people did. wit was unpleasant and offensive while humor was pleasant and sympathetic. its the difference we note now when we distinguish between“laughing with”and“laughing at”. lincoln was much more about“laughing with”than“laughing at”. and when“laughing at”, it was often himself he was teasing. in the famous lincoln-douglas debate, when douglas accused lincoln of being two-faced, lincoln replied, referencing his plain looking, “honestly, if i were two-faced, would i be showing you this one? ”and, in a way, lincolns face itself tells us much about his sense of humor. you can comb through thousands of photographs of politicians, soldiers, and the like from lincolns time and not find a single smile. true, the long exposures(曝光)required for photographs of that time made smiling difficult. yet lincoln alone, as far as i can tell, overcame that difficulty. interestingly, while having a sense of humor, or at least the appearance of one provided by comedy writers, has become a necessary characteristic for an american president in our time, in the nineteenth century, too much humor was considered a problem. and that was the case for lincoln. a journalist covering the lincoln-douglas debate commented that“i could not take a real personal liking to the man, owing to an inborn weakness for which he was even then notorious and so remained during his great public career, he was extremely fond of jokes, anecdotes, and stories. ”【文章大意】说起第16任美国总统亚伯拉罕林肯, 很多人会立即想起他对解放黑奴和维护美利坚联邦完整所做出的巨大贡献, 想起他能言善辩的口才和妙语连珠的演讲, 但却很少有人知道, 林肯的“幽默感”也开创了一个新时代。1. we can infer from paragraph 2 that. a. the american president could influence the use of englishb. the term“sense of humor”wasnt invented until the 1860sc. what is funny to someone might be offensive to someone elsed. the concept of humor remains the same despite the passing of time【解析】选c。推理判断题。根据该段中“didnt have the positive connotations thatsense of humorhas today(没有今天幽默感所具有的积极的隐含意义)”和“back then, what was ridiculous was what invited ridicule. (在当时, 好笑的事就是招致讥笑的事。)”可知c项正确。2. the underlined words“this one”in paragraph 4 refer to. a. lincolns unattractive faceb. lincolns sense of humorc. the debate they were havingd. cruelty that went with funniness【解析】选a。词义猜测题。在林肯与道格拉斯的辩论中, 道格拉斯批评林肯是两面派, 而林肯提到自己相貌平平(his plain looking), 接着指出“如果我是两面派, 我还会向你展现我相貌平平的一面吗”。这说明林肯很幽默。3. we rarely see people from lincolns time wear a smile in their photos because. a. being humorous was considered inappropriateb. they found it quite funny to smile before the camerac. not smiling for photographs was the fashiond. photography technology then was not advanced【解析】选d。细节理解题。从原文倒数第二段可知“当时摄影时, 照片曝光时间比较长, 这使得拍照时, 人们很难保持微笑”。4. what might the writer think of the journalist covering the lincoln-douglas debate? a. his comment accurately reflected his time. b. he created a false picture of lincoln. c. he was prejudiced and self-centered. d. he was brave to point out lincolns weakness. 【解析】选a。推理判断题。报道林肯与道格拉斯的辩论的记者所说的话准确地反映了当时那个时代。【2014高考英语南京市、盐城市一模】 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。playa la audiencia, manzanilloplaya la audiencia is one of the most popular beaches in manzanillo for families and one of the best beach spots along mexicos pacific coast. playa la audiencia is a stunning little beach with a golden shoreline which overlooks the bay and offers great conditions for swimming, diving, and other cool water sports such as jet-skiing and kayaking. if you are a diving enthusiast, youll definitely love spending time in playa la audiencia since its waters are shallow, calm and filled with rocks covered with corals.playa brujas, mazatlanplaya brujas is probably one of the best surfing spots in mazatlan. playa brujas is located 20 minutes drive from the heart of mazatlan and its a popular spot among local surfers. if you are a surfer looking to hit some waves along the west coast of mexico, youll find playa brujas a very good spot to visit since brujas possesses satisfactory waves all year round.northbeach, isla mujeresnorth beach is one of the nicest beaches in isla mujeres and its one of mexicos finest beaches in the yucatan peninsula. north beach boasts a nice stretch of beach with white-powdery sand, warmturquoisewaters and great diving spots.the bestbitabout north beach besides its private location is that the beach is just minutes away by boat from cancun, so youre never too far from cancuns tourist attractions such as wet n wild paterpark and xplor eco park, where you can enjoy caving adventures and zip-line rides.xpu ha beachxpu ha beach is located roughly between tulum and playa del carmen and it is a nice spot for relaxing under the sun, walking and horseback riding. xpu ha is located along the stunning riviera maya and unlike other beaches along the mexican riviera xpu ha beach boasts asubtlebeach club atmosphere. xpu ha beach isnt as busy as mamitas beach club but it still possesses cool beach clubs, a rental shop and a hotel.56. if someone has appreciation for caving adventures, he or she should go to _.a. north beachb. xpu ha beachc. wet n wild paterparkd. playa brujas57. the similarity that the four beaches share is that _.a. tourists can have some sportsb. they have clubsc. the waters are shallow d. they have satisfactory wave58. which of the following is true according to the passage?a. playa brujas is close to mazatlan and lies along the east coast of mexico.b. north beach is the finest beach in the yucatan peninsula for its private location.c. tourists can rent some equipment at xpu ha beach, which is as busy as others.d. when a couple choose a beach with children, playa la audiencia is their best choice.【参考答案】56. c57. a58. d 阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013四川,b)on a sunny day last august, tim heard some shouting. looking out to the sea carefully, he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.two 12 yearold boys, christian and jack, rowed out a boat to search for a football. once theyd rowed beyond the calm waters, a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. the pair panicked and tried to row back to shore. but they were no match for it and the boat was out of control.tim knew it would soon be swallowed by the waves.“everything went quiet in my head,” tim recalls (回忆)“i was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.”tim took off his clothes and jumped into the water. every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress.“at one point, i considered turning back,” he says. “i wondered if i was putting my life at risk.” after 30 minutes of struggling, he was close enough to yell to the boys, “take down the umbrella!”christian made much effort to take down the umbrella. then tim was able to catch up and climb aboard the boat. he took over rowing, but the waves were almost too strong for him.“lets aim for the pier (码头),” jack said. tim turned the boat toward it. soon afterward, waves crashed over the boat, and it began to sink. “can you guys swim?” he cried. “a little bit,” the boys said.once they were in the water, tim decided it would be safer and faster for
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 甲方无需退还房租合同
- 河南省小学六年级下学期数学第七单元测试卷-图形与几何(单元通关)
- 2025贵州铜仁市江口县县属国有企业外部董事招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 国家税收自考试试卷及答案
- 暑期拓展家长协议书
- 推广产品的合同范本
- 护理质控相关知识培训
- 旧摩托买卖协议合同
- 拆解安全生产协议书
- 放弃经营协议书模板
- 主提升司机考试题库(含答案)
- 中考音乐考试试卷及答案
- 2025年初级经济师考试工商管理考试真题及答案解析
- 土地流转协议签合同
- 老年护理学练习题库(附答案)
- 广东省残疾人康复中心招聘试题及解析
- 2024年新疆中考历史+道德与法治试卷真题(含答案解析)
- 短波监测和测向
- 《智能制造基础与应用》教学课件—第四章-智能控制基础
- 天堂伞营销策划方案(共96页).ppt
- 箱梁首件工程监理总结
评论
0/150
提交评论