湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(20).doc_第1页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(20).doc_第2页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(20).doc_第3页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(20).doc_第4页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(20).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(20)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 i used to think of myself as a fairly open person, but my bookshelves told a different story. apart from a few indian novels and the australian and south african book, my literature collection consisted of british and american titles. worse still, i hardly ever read anything in translation. my reading was limited to stories by english-speaking authors.so, at the start of 2012, i set myself the challenge of trying to read a book from every country in a year to find out what i was missing. as i was unlikely to find publications from nearly 200 nations on the shelves of my local bookshop, i decided to ask the planets readers for help. i created a blog called a year of reading the world and put out an appeal for suggestions of titles that i could read in english.the response was amazing. before i knew it, people all over the planet were getting in touch with ideas and offers of help. some posted me books from their home countries. others did hours of research on my behalf. in addition, several writers sent me unpublished translations of their novels, giving me a rare opportunity to read works otherwise unavailable to the 62% of the british who only speak english. even so, selecting books was no easy task. with translations making up only around 4.5 percent of literary works published in the uk and ireland, getting english versions (版本)of stories was difficult.but the effort was worth it. i found i was visiting the mental space of the storytellers. these stories not only opened my mind to the real life in other places, but opened my heart to the way people there might feel.and that in turn changed my thinking. through reading the stories shared with me by bookish strangers around the globe, i realised i was not alone, but part of a network that spread all over the planet. 1. which of the following might be found on the blog a year of reading the world?a. lists of english version books. b. research on english literature.c. unfinished novels by british writers.d. comments on english literature.2. why was it hard for the author to select the right books to read? a. the author had a busy schedule.b. the author was only interested in a few topics.c. the author could only read books written in english.d. most books recommended are not available in local bookshops.3. the author is probably from_.a. americab. the ukc. australiad. canada4. which of the following words can best describe the authors experience?a. fast and effortless b. challenging but rewardingc. hopeless but beneficiald. meaningful but fruitless参考答案1-4 acbb【阅读理解】科普知识类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。eating too much fatty food, exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease. but there is another factor that can cause your heart problems more immediately: the air you breathe. previous studies have linked high exposure (暴露) to environmental pollution to an increased risk of heart problems, but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke (中风) within as little as a few hours after exposure. in one review of the research, scientists found that people exposed to high levels of pollutants (污染物) were up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. a separate study of stroke patients showed that even air that the u. s. environmental protection agency (epa) considers to be of “moderate” (良好) quality and relatively safe for our health can raise the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure. the authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainlymodest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. however, it is important to be aware of these dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. so stricter regulation by the epa of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health. 1. the text mainly discusses the relationship between.a. heart problems and air qualityb. heart problems and exercisingc. heart problems and smokingd. heart problems and fatty food2. the underlined word“modest”in paragraph 3 most probably means.a. relatively highb. extremely low c. relatively lowd. extremely high3. what can we learn from the text? a. eating fatty food has immediate effects on your heart. b. the epa conducted many studies on air quality. c. moderate air quality is more harmful than smoking. d. stricter regulations on pollutants should be made. 4. the authors purpose of writing the text is most likely to.a. informb. persuade c. described. entertain【参考答案】14、acda阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.i would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.i did not really need to express my emotions by way of words, but i gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?when i was thirteen years old, i went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.during the trip, i was busy recording every incident, name and place i came across.i felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.on my last night there, i wandered out of my tent, diary in hand.the sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.i automatically took out my pen.at that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.all i remembered of the previous few days were the dull characterizations i had set down in my diary.now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.i still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.i take pictures, but not very oftenonly of objects i find really beautiful.im no longer blindly satisfied with having something to remember when i grow old.i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.i dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.maybe i wont have as many exact representations of people and places; maybe ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.i dont live to make memoriesi just live, and the memories form themselves.1before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of_.aobserving her school routinebexpressing her satisfactioncimpressing her classmatesdpreserving her history解析细节理解题。由文章第一段的最后一句话“after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去的一种方式,故选d项。答案d2what caused a change in the authors understanding of keeping a diary?aa dull night on the journey.bthe beauty of the great valley.ca striking quotation from a book.dher concerns for future generations.解析细节理解题。由第三段的第一句话“at that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选b项。答案b3what does the author put in her diary now?anotes and beautiful pictures.bspecial thoughts and feelings.cdetailed accounts of daily activities.ddescriptions of unforgettable events.解析细节理解题。由第四段第一句话“now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案为b项。答案b4the author comes to realize that to live a meaningful life is_.ato experience itbto live the present in the futurecto make memoriesdto give accurate representations of it解析细节理解题。由最后一段的最后一句“i dont live to make memories.i just live,and the memories form themselves”可知a项正确,c项不正确;由第四段最后一句“i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future.”可知b项错误。由最后一段第二句话“maybe i wont have as many exact representations of people and places;maybe ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me.”可知d项错误。答案a。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。my oldest child, emma, just returned to campus after a long holiday break to finish up her last period of college. these days, friends and family have begun flooding me with one question: what is she going to do after graduation?the job market is, after all, awfully tough. just this month the federal reserve bank published a study showing that “recent graduates are increasingly working in low-paid jobs or working part-time.” the bright spot, according to the study, is for students who majored(主修) in stem science, technology, engineering and mathematics areas in which recent graduates “have tended to do relatively well”. but emma is a student of the humanities(人文) at a small college. shes an american studies major with a focus on the politics and culture of food. for quite a while, i think her field of study is so fashionable right now that im not the least bit worried she will find a good job. yet the more ive thought about it, the more ive decided to be honest. “im not sure what emma is going to do,” i now say. “but shes gotten a great education and has really found her interest. and i know those things will serve her well over the course of her life.”nowadays, more and more universities and colleges are being measured by the salaries of their recent graduates. in this climate, encouraging your kid to study the humanities, seems, at best, unwise or, at worst, unconcerned with earning a living. but a college is not a vocational(职业) school. and promoting stem subjects should not be societys only answer to helping the next generation grow in a competitive world.from the beginning, we never urged emma to pick a college or a major with an eye on its expected return on money, as more and more families are doing. to emma, what really matters will be something that we may not be able to measure for quite a long time: emmas contribution to the world and how happy she is in it.1. the authors friends and family_.a. are worried about emmas safetyb. have been worrying about the floodc. are concerned about emmas futured. are worried about the job market 2. what can we learn from paragraph 2?a. the number of the graduates is increasing.b. stem graduates can be better employees.c. stem graduates are in relatively greater demand.d. more and more graduates like to do a part-time job.3. why did emma choose a major in the humanities?a. because she is interested in it.b. because her mother told her to.c. because it is increasingly popular.d. because she wants further education.4. according to the author, what matters most in choosing a major is that_. a. it should be among the stem b. it should be fashionable and interestingc. it should allow a good job and a high salaryd. it should bring achievements and happiness参考答案14、 ccad阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。(2013福州质检)lets face it.no one drinks diet sodas for the taste.people drink diet sodas in the hope that it will help them lose weight or at least keep them from gaining it.yet it seems to have exactly the opposite effect,according to a new study.researchers from the university of texas said those who drank two or more diet sodas a day had waist size increases that were six times greater than those who didnt drink diet sodas.“what we saw was that the more diet sodas a person drank,the more weight they were likely to gain,”said sharon fowler.the study was based on data from 474 participants in a large,ongoing research project,where the participants were followed for nearly 10 years.while the findings are surprising,they also offer some explanations.nutrition expert,melanie rogers,who works with overweight patients in new york,has found that when patients are switched from regular to diet sodas,they dont lose weight at all.“we werent seeing weight loss necessarily,and that was confusing to us,”said rogers.so why would diet soda cause weight gain?no one knows for sure yet,but it could be that people th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论