新课标人教版20122013学年度高中英语必修1 Unit 3 单元小测.doc_第1页
新课标人教版20122013学年度高中英语必修1 Unit 3 单元小测.doc_第2页
新课标人教版20122013学年度高中英语必修1 Unit 3 单元小测.doc_第3页
新课标人教版20122013学年度高中英语必修1 Unit 3 单元小测.doc_第4页
新课标人教版20122013学年度高中英语必修1 Unit 3 单元小测.doc_第5页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

金太阳新课标资源网 Unit 3单元小测基 础 测 评.单词拼写1I tried to _(说服)him to go with me, but in vain.2The total plane _(费) is $200.3My father is a _(顽固的)man.4In my _(看法), the foreign policy of the government is wrong.5Is the source of the information _(可靠的)?6All the goods will be _(运输) abroad by ship.7The _(海拔) of that mountain is more than 8,000 metres.8They are _(决定) to take up gardening as a kind of relaxation.9The Great Wall winds its way across deserts, over mountains and through _(山谷)10The pupils are busy preparing for the _(最终的)exams.答案1persuade2.fare3.stubborn4.view5.reliable6.transported7.altitude8.determined9.valleys10.final.完成句子1Weak as he was, he _(坚持) going with us.2Please go out of the room before I _(改变主意)3They didnt want to _(屈服) though they met a lot of difficulties.4He _(梦想) being a scientist, so he devoted all his time to science.5After _(毕业) the university, he was sent to work in a factory in his hometown.6I think what you said is reasonable, but I cant _(同意) everything.7If you have any questions to ask, please _(举起) your hand.8They _(问候) each other when they met.9He was born in the countryside, but _(长大) in the city.10I want to do it in my own way, and dont_(在乎) what others say.答案1insisted on2.change my mind3.give in4.dreamt about/of5.graduating from6.agree with7.put up8.said hello to9.grew up10.care about.请用下面方框中所给短语的正确形式填空give inmake up ones mindas usualchange ones mindcare aboutbe fond ofprefer toever sincepersuade sb. to do sth.at midnight1After the heated discussion, they had to _ to our views.2He knows smoking does great harm to his health, so he _ to give it up.3He was late for class again _, which made his teacher angry. 4.We met each other two years ago, _ I havent heard from him.5He _ playing cards on the Internet in his spare time.6I _ stay at home rather than go out with my wife for shopping.7As a parent, she _ her daughters safety on the way to school.8The telephone rang suddenly _, which made me frightened.9At first, he insisted on going there alone, but he _later.10We tried to _ him _ give up the foolish idea,but failed at last.答案1give in2.makes up his mind3.as usual4.ever since5is fond of6.prefer to7.cares about8.at midnight9.changed his mind10.persuade; to.单项填空1Jenny has invited me to her birthday party this evening, Mom._ABest wishes!BHave fun!CGood luck! DHappy birthday!解析:本题考查情景交际。Have fun!意为“愿你玩得愉快!”其他选项无此意。答案:B2We should thank John for his help. It is he _helped us finish the task ahead of time.Athat BwhatCwhom Dwhich解析:本题考查强调句型结构。这里是对主语he的强调,可用that也可用who,故选A。答案:A3Rather than _ TV at home at weekends, I prefer _ in the open air.Awatching; to cycle Bwatch; to cycleCwatching; cycling Dwatch; cycling解析:本题考查固定结构。prefer to do.rather than do.宁愿做也不愿做答案:B4The doctor _ the old man not to smoke so much, but he couldnt give it up.Apersuaded BpromisedCsuggested Dadvised解析:由语境可知,这里考查的是advise sb. to do sth.结构。由后半句可知,不可能是persuade(劝服了),也没有promise(允诺)的意思,suggest不能用于此结构中。答案:D5He does not always _ money, for once he treated a millionpound note as a bookmark.Atake care of Btake a look atCcare about Dlook up解析:本题考查短语辨析。care about在乎,介意,关心;take care of照顾,照料;take a look at看一看;look up向上看,(在字典等中)查找。根据句意,选C。答案:C6_, there were a great many people in the park last Sunday.AAs usual BUsualCGradually DGradual解析:as usual像往常一样。B、D两项为形容词,不能用在这里去修饰整个句子;C项意为“逐渐地;渐渐地”,不符合句意。答案:A7We put _ our tent and began to sleep in it, but I really couldnt put _ the heat in the tent.Aup;off Bup;up withCon; out Dover; into解析:本题考查put短语。put up搭建;put up with忍受。故选B。答案:B8If you have a strong will, you can overcome any difficulty, _ great it is.Awhatever BhoweverCwherever Dwhenever解析:本题考查however引导让步状语从句的用法。however引导让步状语从句时,应将被修饰的形容词放在however之后。whatever应修饰名词。答案:B9My friends and I _ to Guangzhou this weekend to watch the 16th Asian Games.Awould fly BflyCare flying Dhave flown解析:本题考查进行时表将来的用法。表示按计划、安排即将要发生的动作常用进行时,故选C。答案:C10He is a _ person, so you are never afraid that he may break his word.Astubborn BdeterminedCconcerned Dreliable解析:由句意可知,这里表示“他”是一个“可信赖”的人,故选D。答案:D11She insists that we _ on our parents when we are over eighteen.Awouldnt depend Bcant dependCnot depend Ddepend解析:本题考查insist的用法。insist表示“坚持应该做某事”时,后面的宾语从句应用虚拟语气,即sb.(should)do sth.,should可以省略,故选C。答案:C12My good friend _ to find a job while I am _ on further education.Ahas decided; decidedBdetermining; decidedChas determined;made up my mindDhas made up his mind; determined解析:由语境可知本句应为现在时态,由说话的时间判定,这里第一个空应用现在完成时,“下定决心”若用determine表示,则常用be determined结构来表示“已经决定好了”的状态,故选D。答案:D13_she decides to do something, there is nothing can stop her.AAlthough BOnceCUnless DSince解析:本题考查连词。由语境可知,这里表示“一旦就”之意,故选B。答案:B14We _ each other ever since we graduated from high school in the 1990s.Adidnt see Bwouldnt seeChavent seen Dhadnt seen解析:由since引导的一般过去时的从句可知,主句应该用现在完成时,表示自从高中毕业以来至今未见过面。答案:C15Standing on the top of the mountain, we can get a wonderful _ of the village.Ascene BviewCsight Dlook解析:本题考查名词辨析。句意:站在山顶上,我们可以很好地看到这个村庄的景色。表示由高处向低处看到的景色用view,故选B。scene场景;sight景象;look外貌。答案:B能 力 测 评.完形填空Andy was still travelling in Spain when he realized he had to confirm(确认) his flight home with the airline company. He was visiting Spain in order to _1_ his Spanish.When he was speaking to people _2_ he had no _3_ understanding what they said. _4_, when he was speaking on the phone, he _5_ had a problem. Andy _6_ the airline.And the clerk confirmed that his plane was leaving at nine oclock three days from that day. She _7_ told Andy to be at the airport two hours _8_ in order to check in his luggage and get a set.Since he was _9_ in three days, Andy didnt _10_ any time. He visited as many places as he could. He thought that it would probably be a while before he had enough money again. He wished he could _11_ and spend a year in Spain.Too _12_, the final day arrived. Andy left early for the airport to arrive two hours before takeoff. He hated to _13_.He went to the clerk to _14_ his ticket. The clerk looked at the ticket with _15_.“Why, sir, but your flight was at nine oclock in the morning, and _16_ it is eight in the evening.”“But I confirmed my flight.”_17_ Andy. “Will I have to pay for another ticket?” “No, sir. However, the next flight out will be three days from now.”Andys _18_ of shock turned to one of _19_ as he realized that now he could continue his _20_.1A.prepare BimproveCenjoy Dlearn2A.slowly Bin publicCin person Dcarefully3A.difficulty BideaCmistake Dinterest4A.Instead BThereforeCMeanwhile DHowever5A.even BjustCstill Dseldom6A.called BlikedCtrusted Dasked7A.again BalsoConly Donce8A.before BearlierClater Dafter9A.moving BreturningCstaying Dleaving10A.take BhaveClose Dfind11A.wait Bgo homeCstop Dcome back12A.shortly BquicklyCbadly Dearly13A.speak BgoCrush Ddelay14A.buy BpresentCorder Dprovide15A.astonishment BpatienceCrespect Ddelight16A.maybe BgoChere Dnow17A.insisted BapologizedCreplied Ddemanded18A.experience BexpressionClook Dface19A.pleasure BcomfortCsadness Dhopelessness20A.plan BflightCjourney Dvacation答案与解析1BAndy到西班牙旅游是为了提高他的西班牙语水平。从后文可知他学(learn)过西班牙语,但不怎么好,因而需要提高(improve)。2C与后文中的speaking on the phone对照。in person“亲自”;slowly“慢慢地;迟缓地”;in public“当众;公开地;公然地”;carefully“小心地;谨慎地”。3A句意:当他直接与人说话时,理解人家的话对他来说没有什么困难。have (some/no)difficulty(in) doing sth.“做某事有/没有困难”。have no idea of“一点也不知道”;have no interest in sth.“对没有兴趣”。4D根据上下文,可知此处应为转折关系。however“然而”,表示转折关系。instead“代替;反而”,表示对立相反关系;therefore“因此;所以”,表示因果关系;meanwhile“与此同时”。5C可通电话时,还是(still)有问题的。句子主、谓、宾俱全,欠缺修饰词。seldom“很少;不常”;just“仅仅;只是”;even“甚至”;still“仍然;还”。6A从下文中Andy把起飞时间弄错了,说明Andy没有理解the clerk说的话,从上文他能面对面和别人交流而不能通过电话(call),可知选A。7B办事员除了告诉Andy他问的问题外,还(also)告诉他一些另外的信息。also“而且;还;也”,表示并存关系;again“又;再次”;only“仅仅;只不过”;once“一次;从前;曾经”。8B乘飞机应该提前去机场,以便办理手续、托运行李、找座位等。后文two hours before takeoff有所暗示。“时间段earlier”表示提前多长时间;before表示在某个时间点之前;later与after均不符合句意。9D他要三天后才离开(leave)。move“移动;迁移;搬家”;return“回来;返回”;stay“逗留;暂住”。10C因为Andy三天后就要离开,他不是没有(have),不花(take),没找到(find)时间,而是不浪费(lose)一点时间。11DAndy这样想时他还在西班牙,所以此处指的是从他的国家再次来到(come back)西班牙,而不是等候(wait),逗留(stop)或回家(go home)。12B句意:时间过得真快(quickly),最后一天到了。13C上句提到他提前到达,表明他不太喜欢匆匆忙忙(rush)。其他三项与句意不符。14B他让办事员看他的票。他已有票,故买(buy)或订购(order)不合句意。provide“提供”,他并不是把票让给办事员,所以也不正确。present“向显示/呈现”。15A办事员看了他的票后,不是表现出高兴(delight),耐心(patience)和尊敬(respect),而是惊讶(astonishment),因为后文提到他的票已过期了,他却要找那架已飞走的飞机。16D句意:你的班机早晨九点就离开了,现在(now)已是晚上八点了。句中谈论的是时间,与地点(here)无关。17AAndy用不着道歉(apologize),回答(reply),也提不出要求(demand),他只是坚持(insist)说他曾经确认过他的班机。18CAndy脸露震惊之色。experience“经历”;expression“表达;表情;脸色”,意义较为笼统;look“脸色;面容”,侧重指眼神、目光和脸色;face“面容;面孔”。19A从前文“He wished he could 11 and spend a year in Spain.”说明Andy不想离开西班牙,当他得知他还得呆上三天时间时,当然不是感到悲伤(sadness),安慰(comfort)和绝望(hopelessness),而是高兴(pleasure)。20Dplan“计划”,而这一切都在计划之外,是突发状况;flight是指乘飞机的旅程;journey指陆上的旅行;而Andy由于耽误了飞机,要在Spain再呆上三天,不能说旅程,只能说是继续他的休假(vacation)。.阅读理解AIf you go into the woods with your friends, stay with them. If you dont, you may get lost. If you do get lost,this is what you should do.Sit down and stay where you are. Dont try to find your friendslet them find you. There is another way to help your friends or other nearby people to find you. Give them a signal by shouting or whistling three times. Stop shouting and whistling. Any signal given three times is a call for help. Keep on shouting or whistling, always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give two shouts, two whistles or two gunshots. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.If you dont think that you will get help before night comes, try to make a little housecover up to the holes with branches with lots of leaves. Make yourself a soft bed with leaves and grass.What should you do if you need drinking water? You would have to leave your little house to look for a river.Dont just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back.The most important thing to do when you are lost is to stay at one place.1When you get lost in the woods, you should_.Atry your best to get out of the woodsBmake a little house with branchesCkeep quiet and wait for helpDstay in one place and send signals for help2How do you make your friends know that you are calling for help but not making noise for fun?AKeeping shouting or whistling three times together.BCrying all the time.CKeeping shouting or whistling or firing gunshots twice together.DMaking a house with branches.3Why should you leave some small branches on the way to get some water?ABecause you can find the water.BBecause your friends can know where you have gone.CBecause you can come back to the place where you were lost.DBecause you can pick the branches for your house.4The best title of the passage is_.ADont Get LostBStay with Your FriendsCStay in One PlaceDWhat to Do When Lost in Woods答案与解析1D推理判断题。由第二段第一句和第四句可知,在森林中走失后应待在原地发出信号等待救援。2A推理判断题。由第二段第七、八句可知,合起来喊叫或吹口哨三次表示求救而不是为了好玩。3C细节理解题。由第四段最后两句可知,在去找水的路上留下一些小树枝是为了能找到回来的路。4D主旨大意题。本文主要讲的是在森林里迷路时该怎么做,故选D。BThis year I went to Wales for my holiday and it was the best time Ive ever had. Most of my friends were boasting(吹擂) about going abroad. They told me Wales would be really boring, so I wasnt looking forward to it at all. But that all changed when I got there. The weather was wonderful; so was the hotel. I did a lot of water sports and played football on the beach with friends I had made. You dont need to go abroad to have a great time, after all!Richard FianlyI have just returned from a holiday to Chicago and it was great! I went to the zoo at Lincoln Park, and saw a free classical(古典的) openair concert. I miss the excitement of visiting a new citybut most of all I miss the chocolate doughnuts (油炸圈饼) we had them every day for breakfast!Ann AmisLast year I went to Morocco in North Africa. I visited the local market and spent a lot of time playing on the beach, sunbathing and swimming. It was relaxing but interesting because the culture is so different.Scott WilsonEvery summer, I go to my grandmothers house in Washington. She has many gardens. I helped to weed (除草) the yard last summer. Grandma gave me twenty dollars for helping to weed. Sometimes I just liked to help. I learned to be a good worker and that gardening is harder than it looks but it can be fun, too.Julia Fitch5The four people mainly talk about_.Atheir favourite sports Btheir holiday experiencesChow to do a job well Dhow to relax themselves6We can learn from the passage that Richard Fianly_.Awent to a foreign country for holidayBexpected the holiday from the beginningCenjoyed himself very much in WalesDstayed in the hotel most of the time7Where is Lincoln Park?AIn Wales. BIn Chicago.CIn Morocco. DIn Washington.8Which of the following is TRUE about Julia Fitch?AShe visits her grandma every year.BHer grandma forced her to work.CHer grandma has many houses.DShe thought gardening was tiring.答案与解析5B主旨大意题。通读全文可知,这四个人是在谈论他们在不同的地方度假的经历。其中运动、工作及放松只是他们度假过程中的一部分经历,不能概括全部。6C细节理解题。从第一段第一句话可知,Richard Fianly认为这次假期是最棒的,故选C。从本段最后一句可知,Richard没有去国外;从“so I wasnt looking forward to it at all”可知,Richard一开始对这次假期根本不期待;从“I did a lot of water sports and played football on the beach”可知,Richard做了很多户外运动,所以A、B、D均与原文不符。7B细节理解题。从第二段可知Lincoln Park是在Chicago。8A细节理解题。从本段第一句“Every summer,I go to my grandmothers house”可知,Julia每年夏天都去祖母家,故选A。从“Sometimes I just liked to help”及祖母付她工资可知,祖母并没有强迫她工作;文中只提到祖母有很多花园,并没有提到她有很多房屋;从“it can be fun”可知,Julia认为园艺也很有趣,故B、C、D与原文不符。.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dear Boris,_1_After I had spent a week with my English family, I slowly began to understand their English a little better._2_ Students in my group are from different cities of Britain and their dialects are different too! Some of their accents are quite strong and they also have their own words and expressions._3_ Before I came to England I had thought that fish and chips were eaten every day. Thats quite wrong! I get rather annoyed now when I hear all the foolish words about typical English food.I had expected to see “London fog”. Do you remember our texts about it? We had no idea that most of this “thick fog” disappeared many years ago when people stopped using coal in their homes. But the idea to speak about weather was very helpful. _4_ On the other hand, habits are different. People tell me what is typical here in London is not always typical in Wales or Scotland. _5_But what is ordinary for all British is that they follow traditions. Probably Britain has more living signs of its past than many other countries. And people have always been proud of having ancient (古老) buildings in capitals, big cities and the countryside. I will tell you more about Britain in my other letters. Love from Britain.PeterAThe weather in London is really changeable.BI have difficulty in understanding my classmates.C

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论