免费预览已结束,剩余12页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河南省八市重点高中教学质量监测考试英语 本试卷分为第i卷(建择题)和第卷(非选择题)两部分。第i卷注意事项: 1.答第i卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在奉试卷上,否则无效。第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b,c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一连。l. what makes the man excited? a. being admitted into university b. getting a part-time job c. being offered scholarship2. how far away does the woman live from her workplace? a. more than an hours driving b three blocks away. c two blocks away3 what does the man say about the company? a it is carrying our a search b. it shows much interest in the research. c. it stopped its support for the research4 what will the speakers do this weekend? a. stay at home b .five to the seaside c buy some food and drinks5. where does the conversation take place? a. at the ticket office b on the phone c. in the street第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a.b.c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或弛白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6 where does the man want to go? a. to a lecture b to a performance c to a concert7 what does the man finally decide to do? a. walk to the music building b wait for the bus c think of another plan.昕第7段材料,回答第8.9题。8 how did the man know the woman was injured?a .a policeman told him b a warm-hearted taxi driver told him c. he got the news from her mother9 why did the car run into janes ? a. because the driver was drunk b because the driver was too sleepy. c because the driver was new driver.听第8段材料,回答第10至12题。l0. why did mom and dad have quarrel this afternoon? a. because the man didnt get an a b. because the woman spent too much c because the woman didnt get an a11. whose birthday parties will the woman attend? a the mans b mom and dads. c. her best friends_12. how will the woman make some money soon? a. by looking after the neighbors children b. by walking dogs for their new neighbor. c by helping her parents do more housework听第9段材料,回答第13至16题。13. how did the woman get to the place? a by bus b. by taxi c. on foot14. where does the conversation most probably take place? a. at an office b at restaurant c at the airport15.what does the woman like best? a. fish b beef c pork16. what does the woman like to drink? a. tea. b coffee c. orange juice听第10段材料,回答第17至20题。17. why do people use the way of freezing? a. to keep food clean b to make food delicious c to keep food fresh and safe to eat18. what temperature should the freezing process go at?a. it should he between -10 and -15b. it should be between -15 and -20c. it should be between -20 and -2519. how should people treat fruits? a. they are usually not cooked before they are frozen b they are usually cooked before they are frozen c they are usually stored at a temperature of about -1020. how many times can foods be frozen terms of health? a. once b twice c three times第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。delta college starts street fair san joaquin delta college will introduce its new summer street fair, which runs from noon to 8 p. m every friday stating this week through aug. 9 in deltas l-l parking lot near pacific avenue and march lane. the fair goes with deltas weekend flea market. this weeks featured performers are guitarist travis matsumoto from noon t0 3 p. m. , and julio and his jazz trio from 3 to 6 p. m. lode farmers market opens the angels camp certified farmers market begins its yearly run from 5 p. m. to dusk this friday in utica park in downtown angels camp. opening night will feature wine tasting from award-winning four winds cellars, and live music by guitarist nicholas leffler . visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. there will also be barbecue and california-mexican fusion cuisine. join river rafting for a good cause whitewater enthusiasts can participate in mokelumne rive, rafting adventures on june 16 in mokelumne hill. local outfitter o. a. r. s. is donating its services to help with the event. departures are at the trip is appropriate for those 7 and older, and the ability to swim is not required. the cost is $ 70 per person. films center on paddling water the festival is an annual contest that awards winning films that focus on paddling in rivers, lakes and oceans in a variety of locales. tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at /event/7002-reel-paddling-film-festival. the evening also includes a drawing. prizes include whitewater trips on the south fork of the american river.【文章解读】这是英语广告应用文阅读。文章主要介绍了近期要举办的几项活动,如活动的时间和地点等。 21. if you want to go to the summer street fair., a. you must be a student from delta college b. you can go there on the afternoon of friday c. you should live near the pacific avenue d. you must give a performance in the market【答案】b【命题立意】考查细节辨认题。【解析】根据文章delta college starts street fair部分的san joaquin delta college will introduce its new summer street fair, which runs from noon to 8 p. m every friday stating this week可知你可以在周五下午去参加该项活动。故选b。22. if you want to enjoy the tasty foods, you can go to_ _. a. the new summer street fair of delta college b. lode farmers market c. mokelumne river rafting adventures d. the film festival centering on paddling water【答案】b【命题立意】考查细节辨认题。【解析】根据文章的lode farmers market opens部分的visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. there will also be barbecue and california-mexican fusion cuisine可知在这里你可以享受当地美食。故选b。23. if you are interested in paddling in rivers, . a. you can know all the american rivers b. you must try hard to get many prizesc. you can get tickets from a website d. you must keep silent in the evening【答案】c【命题立意】考查细节辨认题。【解析】根据文章films center on paddling water部分的tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at /event/ 7002-reel- paddling-film-festival可知如果你对在小河上划水感兴趣,你就可以在网上拿到票。故选c。.b around four years ago, i received a call from the principal of our school as to the parents view talk the next morning. he asked me to speak to the group. after the call, my whole body became feverish and panicky. the time from his call to the next morning seemed like years. the whole night, i could not sleep with many ominous apprehensions in mind. one of them was to call the principal with regret and tell him that i could not come. finally, i gathered some courage. i thought, if i miss this opportunity, surely the school will never invite me again to any of their programe. i reached the school in time. before my turn came, my whole body was trembling. when my turn came and i started speaking, my heartbeat increased and my mouth went dry. i wasnt even able to read the written speech properly. i was not aware of where i was standing and what i was reading. that was the day when i realized my biggest weakness, public speaking. after my speech, i met with the principal and explained what happened to me. he told me that this happens to everyone. even great speaker, faced the same things when they started. he suggested that i come again next time.around one month later, i was invited to refer to a topic on motivation. this time i was feeling comfortable. my speech was not only appreciated by the principal as well as the teachers, because i was able to get my idea across to them. they encouraged and praised my efforts. after delivering is successfully, i became more confident .l said to myself, if i can speak in front of such a learned audience, like the principal who educates others, i can now speak in front of others too. i started delivering lectures in my plant, on various topics like self motivation, personality development, personal excellence, spoken english and presentation skills. this has become a passion for me. i learned that everything is possible if we have the courage to take the first step. 【文章解读】作者通过自己的亲身经历告诉我们如何摆脱在台上演讲的恐惧心理,相信自己,战胜恐惧,千里之行始于足下。24. which of the following is the best title for the passage? a. practice makes a man a better speechmaker b. public speaking makes a man embarrassed. c. principal provides the best chances. d. spoken english develops in malting speeches. 【答案】a【命题立意】考查主旨大意题。【解析】a练习能够使人成为一名更好的演讲家;b公众演讲让人尴尬;c校长提供了最好的机会;d英语口语在演讲中提高。通读全文,并根据文章的最后两段可知作者通过多次的演讲逐渐克服了讲话时的紧张感,成为一名善于演讲的人。故选a。25. the author had bad feelings before the speech because_. a. he disliked the idea of giving a lecture b. he had got a high fever before that c. he regretted accepting the invitation d. he feared he couldnt perform it properly【答案】d【命题立意】考查推理判断题。【解析】根据文章第一段的the time from his call to the next morning seemed like years. the whole night, i could not sleep with many ominous apprehensions in mind和finally, i gathered some courage可知作者是害怕自己不能顺利完成演讲而害怕。故选d。26. what does the underlined part ominous apprehensions in the first paragraph mean? a. unlucky opportunities. b. negative ideas. c. curious views. d. happy comments. 【答案】b【命题立意】考查词义猜测题。【解析】a不幸的机会;b否定的观点;c好奇的观点;d幸福的评论。根据该句前面的the time from his call to the next morning seemed like years可推断作者的脑中都是否定的观点。故选b。27. what can we conclude from the passage? a. nothing is to be got without pains but poverty. b. knowledge makes humble, ignorance makes proud. c. a journey of a thousand miles begins with a single step. d. necessity is the mother of invention.【答案】c【命题立意】考查判断推理题。【解析】a没有付出,除了贫穷一无所获;b知识使人谦虚,无知使人骄傲;c千里之行始于足下;d需要是发明之母。根据文章的最后一句话i learned that everything is possible if we have the courage to take the first step推断选c。c maurice mountain is a retired lawyer in washington, d. c he developed a prototype(原型机) for a device he calls the presto emergency boat ladder. his invention is a small folding ladder that attaches to the side of a boat to help people who fall into the water. mr. mountain plans to mass-produce his boat ladder. he created his invention at a workshop called techshop . mr. mountain says, i think it encourages innovation. i think people who probably have had ideas rolling around in the back of their minds for years but have never had the opportunity to actually put them into production or even experiment with them would find this place wonderful. members of techshop use high-tech equipment to develop and produce ideas they have for inventions. isabella musachio manages a techshop in arlington, virginia. she says the shop has many different kinds of equipment. techshop is a do-it-yourself maker space. so when you come in we have all these different areas of the shop, and we have a metal shop, wood shop, lasers, 3d printers, electronics. i mean, we have so many different areas and we have all the equipment that is available to anybody above the age of 12. membership costs for techshop start at just over $ 100 per month. members are able to use costly machines including 3d modeling tools and laser cutters. isabella musachio says techshop helps its members build their dreams. our motto is build your dreams here because you can really come in with just an idea, and then with the help of techshop make that leap from an idea to building your project o, your prototype or even your business. jim newton is the founder of techshop. he first introduced the idea for the technology workshops at an arts and sciences event called maker faire in san mateo, california in 2006. his idea attracted hundreds of members during that event, now, there are eight techshop locations in the u. s. in all, there are more than 6,000 members. two more-techshop locations in the cities of st. louis and look angeles will be set up【文章解读】这篇文章介绍了科技商店,告诉我们科技商店让高科技梦想触手可及。28. the invention mr. mountain invented will be used to_ . a save the drowning people b. help people climb the ladder c. make the boat safer d. let the boat float safely 【答案】a【命题立意】考查细节辨认题。【解析】根据文章第一段的his invention is a small folding ladder that attaches to the side of a boat to help people who fall into the water可知他的发明就是一个小型折叠梯子,用来放在船上救助落水的人。a救助落水的人;b帮助人爬梯子;c使船更安全;d让船安全漂流。故选a。29. what can be inferred from what mr. mountain says in paragraph 2?. a. people with imagination can achieve their dreams. b. techshop can help turn some peoples ideas into reality. c. techshop is a place where people can put forward their new ideas. d. its hard for people to put their ideas into practice. 【答案】b【命题立意】考查推理判断题。【解析】a有想象力的人能实现他们的梦想;b techshop能帮助将人们的观点转化成现实;c techshop是一个人们能讲出自己新观点的人;d人们很难将观点付诸实践。根据文章的第二段members of techshop use high-tech equipment to develop and produce ideas they have for inventions可判断选b。30. from the last paragraph, we can know _. a. jim newton is a very great invention b. people didnt like techshop at first c. techshop will become more and more popular d. techshop greeted with bad reviews in 2006 【答案】c【命题立意】考查细节辨认题。【解析】通读全文,根据最后一段的now, there are eight techshop locations in the u. s. in all, there are more than 6,000 members可知techshop发展越来越快,越来越受欢迎。ajim newton是一项伟大的发明;b人们起先不喜欢techshop;ctechshop将会变得越来越受欢迎;dtechshop在2006年遭遇了不好的评价。故选c。31. what can we know about techshop from the passage? a,techshop is founded by maurice mountain. b. techshop puts high-tech dreams within reach. c. techshop is a non-profit organization. d. techshop offers its members more ideas.【答案】b【命题立意】考查主旨大意题。【解析】通读全文,特别是根据文章的倒数第二段our motto is build your dreams here because you can really come in with just an idea, and then with the help of techshop make that leap from an idea to building your project o, your prototype or even your business可知该商店让梦想变成现实。故选b。 d school is much more than a place where students gather to learn. for children, school is their first opportunity for social development and introduction to people outside of their family unit lessons learned in school go beyond mathematics and language arts. students learn to develop individual interests and find other people who share their interests. music is one of the ways like-minded children come together. when many people talk about the benefits of music education, theyre quick to point out all of the numerous and measurable results 0f music education: many studies show the positive impact music programs can have on children in other areas of study. dr. laurel trainor, a professor of psychology, at mcmaster university, has said young children who take music lessons show different brain development and improved memory compared to children who do not receive musical training. stanford university researchers have found that musical training improves how the brain processes the spoken word, a finding that researchers say could lead to improving the reading ability of children who have dyslexia and other reading problems. furthermore, in an analysis of data on more than 25 ,000 secondary school students, researchers at the united states department of education found that students who report consistent involvement in instrumental music during middle school and high school perform significantly belter in mathematics. there are many reasons why music education can help to make a child a better student, but there also being involved in music is also a social endeavor that can set the course for lifelong friends and help create social groups that last through school and beyond. music education breeds familiarity during a school career ,when going from class to class or from school to school every year can be nerve wracking and unfamiliar.【文章解读】这是应用文阅读。文章主要讲述了音乐教育帮助孩子更好地发展,开发孩子的智力,增强记忆力,因此音乐教育更有利于孩子的成长。32. what is the function of the first paragraph? a. to show school is the place for students to learn. b to stress the importance of learning knowledge c to lead to the main topic of the passage d to explain what the author really thinks of【答案】c【命题立意】考查判断推理题。【解析】a展示学校是学生学习的地方;b强调学习知识的重要性;c引出该文章的主题;d解释作者的想法。根据文章第一段的最后一句话students learn to develop individual interests and find other people who share their interests和下面几段都是提到音乐教育的重要性,因此该段就是引出主题。故选c。33. according to the researchers, we can know that . a. music lovers tend to use their brain in wise way b music training can cure children of many diseases c learning music is beneficial to students performance in mathematics d senior students disliked attending music lessons【答案】c【命题立意】考查细节辨认题。【解析】根据文章第四段的students who report consistent involvement in instrumental music during middle school and high school perform significantly belter in mathematics可知学音乐有利于孩子的数学学习。a音乐爱好者趋于聪明地使用大脑;b音乐训练能治愈孩子的许多疾病;c学音乐有利于孩子的数学表现;d高年级的学生不喜欢参加数学课。故选c。34. what does the underlined word dyslexia mean? a. having difficulty with reading b receiving training for music c. gaining knowledge from learning d losing the ability to read music【答案】a【命题立意】考查词义猜测题。【解析】根据该单词后的other reading problems可推断是诵读困难。a诵读困难;b为音乐获得训练;c从学习中获得知识;d失去阅读音乐的能力。故选a。30. it can be concluded from the passage that . a. music can ensure you have lot of close friends b changing schools is a bad experience for everyone c music does offer social and understanding benefits
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 幼儿园户外安全教育课件
- 食堂设备安全管理培训课件
- 地震安全课件中班
- 污水处理厂安全生产培训课件
- 25年国考申论真题试卷
- 2025年全国安全生产月活动方案
- 初中安全课课件下载
- 2025年网络安全防护知识测试题及解析
- 国家开放大学20年春季学期期末统一考试及答案
- 安全员之C证(专职安全员)能力提升试卷A卷附答案
- 2025+CSCO结直肠癌诊疗指南解读
- 2024锅炉射线检测工艺规程
- 闪婚彩礼合同协议
- 湖北省武汉市2025届高中毕业生四月调研考试英语试卷
- 校医室管理制度
- 管道焊接技术交底
- 土地买卖合同参考模板
- 行测5000题电子版2025
- 授权去银行打流水的委托书
- 2024危重症患儿管饲喂养护理-中华护理学会团体标准课件
- 化工厂冬季四防安全知识培训
评论
0/150
提交评论