免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料参考中考英语解题策略阅读理解- 1 - C. became D. developed from4. Which is NOT the reason why the city gets lower and lower? A. The higher temperature B. Overused underground water C. Too many waterways D. The rising seawater5. The passage is mainly about _ Venice.【题技巧】本文是一篇说明文,文中介绍了旅游城市威尼斯.威尼斯处在意大利的东北,是1500年前意大利人因躲进战乱而建立起来的,它不是建立在陆地上,而是建立在110多个小岛上,城市里的交通主要旅乘船或者是桥. 1. A细节理解题.由文中第一段的第一句Venice is in the northeast of Italy.”可知答案.2. B细节理解题.由第二段第二句“The waterways have always been the best way to get around”可知答案.3. D 细节理解题.由文中的“Venice grew out of small islands in salt water lakes when some Italians escaped from a war 1500 years ago. and built homes there.4. C细节理解题.根据文中的信息people used too much underground water. Another problem is the rising seawater, the temperature has risen over the years可知答案.5.C主旨大意题.本文前半部分介绍了威尼斯的特色:出行靠船或桥; 后半部分介绍了威尼斯面临的问题:位置越来越低.因此答案选C.题型2(泉州中考)判断正误型阅读理解There are about 5,000 different kinds of ladybugs in the world. in many different colors. Their bright colors warn other animals or insects not to eat them. Ladybugs taste bad. A bird or a frog that eats a ladybug will remember the bright colors and it will not eat another ladybug with the same colors again. When ladybugs are in danger, they will give out a fluid(液体) that tastes terrible.In many cultures,the ladybug is considered to be a symbol of good luck. Most ladybugs are kind to humans. They eat other insects which destroy crops. One ladybug can eat up to 5,000 insects in its lifetime.Ladybugs have si_ short legs. They live in many different places,including green lands,forests,cities, the countryside and along rivers. Different ladybugs have different spots(点).Some of them dont have spots at North America is the 7- spotted ladybug. The 7-spotted ladybugs are the most active from spring to autumn. When the weather turns cold,they look for a warm place to sleep, such as under stones or in houses.根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂 (A),错的涂(B)1 .Ladybugs can give out a terrible fluid to protect themselves.2. In many cultures ladybugs are believed to bring good luck.3. Most of the ladybugs are harmful to crops.4. Ladybugs live in many places e_cept cities.5. Winter is the best time for 7-spotted ladybugs to go out for food.【解题技巧】 本文是说明文,主要介绍了抓虫的生活习性和生理特点. 1. A细节理解题.根据第一段最后一句“When ladybugs are in danger, they will give out a fluid(液体) that tastes terrible.”可知:甄虫散发出难闻的液体是为了保护自己,本句正确.2.A细节理解题.根据第二段中的In many cultures, the ladybug is considered to be a symbol ofgood luck.可知本句正确.3.B细节理解题.根据第二段中的“Most ladybugs are kind to humans. They eat other insects which destroy crops.“可知本句错误-4. B细节理解题.根据第三段中的They live in many different places, including green lands,forests,cities, the countryside and along rivers.”可知包括城市.故本句错误.5.B细节理解题.根据第三段中的When the weather turns cold, they look for a warm place to sleep , such as under stones or in houses.可知,冬天它们去睡觉,而不是出去寻找食物,故本句错误. 题型3(十堰中考)任务型阅读理解Spain in order to improve his Spanish. When he was speaking to people face to face, he had no difficulty understanding what they said. However, when he was speaking on the phone, he still had a problem. Andy called the airline. And the clerk confirmed that his plane was leaving at nine oclock three days from that day. She also told Andy to be at the airport two hours earlier in order to check in his luggage and get a seat. Since he was leaving in three days, Andy didnt lose any time. He visited many places as he could. HeSpain. Too quickly, the final day arrived. Andy left early for the airport to arrive two hours before take-off. He hated to rush. He went to the clerk to show his ticket. The clerk looked at the ticket in surprise.“Why, sir, but your flight was at nine oclock in the morning, and it is eight in the evening. But I confirmed my flight, insisted Andy. Will I have to pay for another ticket? No, Sir. However, the ne_t flight out will be three days from now.” Andy _2_ of shock turned to pleasure as he realized that now he could continue his vacation. 任务一:请根据短文内容.分别写出、处所缺单词.(每空限城一词)1._ _ 任务二:根据短文内容补全句子.(每空一词)2.(A) He Visited as many places as_.(B) From the passage we know Andy could _ his holiday.任务三:请把上文中画线的句子翻译成汉语.3._4. Why did the clerk tell Andy to be at the airport a little earlier?_5.How long was Andy late for the plane that day?_【解题技巧】 本文是一篇记叙文.讲述的是安迪还在西班牙旅行的时候,他意识到应该和航空公司确认一下回去的航班,由于他的西班牙语不是很好,打电话时出了差错,他确认的航班早已起飞的故事.“Andys _ of shock turned to pleasure as he realized that now he could continue his vacation.(安迪的_由震惊变得高兴.因为他意识到他可以继续他的旅程.)我们可以推测句子需要的意思应该是安迪的表情,所以填look/ e_pression, 2.(A) po
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年内蒙古化工职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷及答案解析(名师系列)
- 2026年浙江邮电职业技术学院单招职业技能考试必刷测试卷及答案解析(夺冠系列)
- 2026年云南省临沧地区单招职业适应性测试必刷测试卷附答案解析
- 2026年宣城职业技术学院单招职业适应性考试题库及答案解析(夺冠系列)
- 2026年扬州市职业大学单招职业适应性测试题库及答案解析(名师系列)
- 房屋撤出协议书模板
- 房屋框架保护协议书
- 房屋竣工验收协议书
- 房屋翻修承包协议书
- 房屋认可协议书范本
- 射血分数保留的心力衰竭诊断与治疗中国专家共识 2025解读
- 全民反恐共创平安课件
- FZ/T 12001-2015转杯纺棉本色纱
- 国家药监局医疗器械技术审评检查大湾区分中心第二批员额制人员公开招聘(广东)【共500题附答案解析】模拟检测试卷
- JJF1101-2019环境试验设备温度、湿度校准规范-(高清现行)
- 通达信函数大全整理
- 小升初英语衔接存在的问题及其对策优秀获奖科研论文
- 煤矿矿井废水处理设计方案
- 《数字电路逻辑设计》--逻辑函数及其化简练习习题
- 列管式换热器课程设计
- dacromet达克罗技术
评论
0/150
提交评论