免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏如皋市2016高考英语阅读理解【二轮】演练(5)2016高考英语阅读理解人物传记/故事类 london-the international table tennies federation(ittf) plans to work with bill gates, the chairman of microsoft corporation, to promote(促进) table tennis in the united states, ittf president adham sharara said. the plan was put forward after gates came to london to watch the game between us teen player ariel hsing and chinese li xiaoxia on sunday, sharara told xinhua in an interview. sharara didnt disclose the details, but said that gates offered to help after watching hsings match, in which the 16-year-old girl nearly pulled off one of the biggest upsets in olympic table tennis history, pushing no. 2 seed li to the limit before losing 4-2 in six tight sets. “gates was surprised to see the young american girl played so well. he asked me what he can do to help promote table tennis in the united states. i think well work with him. if the united states becomes very strong in table tennis, its also good for china,” sharara said. sharara said the case is a “good example” which shows that ittfs efforts in promoting the popularity. the ittf has changed its rules for the london games, allowing only two players from one nation to enter the singles events. three players from each national olympic committee(noc) were allowed to enter the singles in previous games. “the reason we do this is to help more nocs to join in our game. if we give more chances to the top countries, someone like hsing will not come to the olympic games. they have no chance. but if we give them the chance, we can see what they can do,” sharara said. sharara said the change increased the pressure on strong teams, like china, japan, south korea and germany. “but they understand now because they saw other nocs attending. some countries before had no chance to play in table tennis, but now they are joining in table tennis.” other changes made to the olympic games include the color of floor (from red to blue) and new table design. “as far as presentation is concerned, we try to change all the time, especially in the olympic games. we hope to give audiences something new, exciting and cool.” table tennis has long been the strengths of asia, especially china. since the sport was introduced into the olympics in 1988, china has taken 20 of 24 gold medals available. four years ago in beijing, it claimed six medals in the mens and womens singles. talking about the development of table tennis, sharara said, “china has the responsibility to promote the sport. of course, china has done a lot.”【小题1】it is mainly reported in this news that in order to promote table tennis in the united states, _. aittf will cooperate with gates bgates watched hsings matchcsome rules have been changed dhsing pushed li xiaoxia to the limit【小题2】what gave gates more confidence to promote table tennis in the united states? athe olympic spirits. bthe popularity of table tennis.cshararas patient persuasion. dariel hsings wonderful performance.【小题3】which of the following is ittfs purpose of making changes to the london games? ato attract more local audience to the matches.bto prevent strong table tennis teams developing.cto promote the popularity of table tennis.dto give asian teams chances to join in the match.【小题4】the following paragraph will most probably talk about_. athe table tennis rulesbgates detailed plancwhat china has donedsports in the united states 2016高考英语阅读理解人物传记/故事类ortotrot? i heard that word while studying in australia. it is a local language for “are you ready (to go)?”. and at sydney airport, i asked the way to the train station and a man told me“go ask that “bloke” over there.” “bloke” is used in australia and refers to a person. “day” and “die” sound almost alike and since “a”, “i” and “o” all sound almost the same, i have always told my australian friends, jokingly, that they only need 24 letters, and not 26 like the rest of us do. australian english began to be different from british english in 1788 and has many words that some consider unique (独特的) to the language, such as outback, meaning a remote, sparsely-populated (人口稀少的) area. early settlers from england brought other similar words, phrases and usages to australia. “bonzer”, which was once a common australian word meaning “great” or “beautiful”, is thought to have been an american term. the american influence on language in australia has come from pop culture, the mass media (books, magazines and television programmes) and the internet. australian english is most similar to new zealand english for their similar history. words of irish origin are used, some of which are also common elsewhere in irish, such as “tucker” for “food”. some native english words whose meanings have changed under irish influence, such as “paddock” for “field”, which has exactly the same meaning as the australian “paddock”are still in use.【小题1】according to the passage, we know australian english . ahas special characters bis a kind of old languagecis very difficult to learn dis the same as british english【小题2】why did the writer tell his australian friends they only need 24 letters? abecause australians never use “a” or “i”.bbecause australians speak very easy english.cbecause there are 3 letters having similar pronunciation.dbecause there are some different ways to call the same thing.【小题3】australian english is most similar to new zealand english because . athey learn from each otherbthey have similar historycthe two countries have the same political systemdpeople from the two countries often travel to each others country【小题4】the american influence on australian english comes from the following except . apop culture bthe internetccomputer software dthe mass media 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。when was the last time someone did something unexpectedly nice for you?not someone you knew,but a total stranger?its happened to me a few times,but two instances really stand out. a few years ago,i was dining out with a person who kept going on and on about himself,completely oblivious to the fact that i was sitting there in misery.it wasnt his company that disappointed me.i was recovering from a broken heart,and just sitting down to dinner reminded me of my last relationship.i could have collapsed in tears right there at the table.when we picked up the check,the waitress said,“your meal was already paid for.”my friend and i didnt have a clue how it happened.then i remembered a man coming in out of the corner of my eye.he was dressed in mostly white,sat down at the bar,had a glass of wine,stayed for maybe ten minutes,and then left.the waitress said,“yes,the gentleman who was in here a while ago paid for you.”just last year,i was running a halfmarathon.with just 0.1 mile to go,i was out of breath. runners call it“hitting the wall”;i thought i couldnt move another muscle .out of nowhere,a teenager jogs up next to me and says,“whats your name,sweetie?jennifer?okay,jennifer,lets go!come on! its just around the corner!you can do it!”and he ran with me until i picked up my pace. i found him at the finish line to thank him for the encouragement only to learn he wasnt even supposed to be in the race that day. he was running in place of someone else.i still shake my head when i think of these momentary angels that came to me at my point of need. do you have any experiences like this? 1which of the following is the best title for the passage?athe kindness of strangersban unpleasant companionctwo special experiencesdhitting the wall答案:a推理推断题。文章第一段便是文章的主题,句中的something unexpectedly nice for you则说明了作者想在下文中谈的内容,由此可知答案选a项。其他几个选项,则是文中的细节部分。2why did the author say he was in misery?abecause he couldnt enjoy his meal.bbecause he fell into conflict with his companion.cbecause his companion talked a lot.dbecause he was then disappointed in love.答案:d细节理解题。作者谈到自己坐在那里痛苦的样子,后面提到了痛苦的原因是“i was recovering from a broken heart(刚刚失恋了).”,由此可知答案d项正确。3what do you think of the man paying for the meal?ahe showed his kindness for his former girlfriend.bhe is an acquaintance to the two persons.che is generous and warmhearted to others.dhe enjoys making fun of others by doing that.答案:c推理判断题。文中讲述的是陌生人的帮助,由此排除a、b两项;作者只谈了这位陌生人帮他们付了账单,并没有说陌生人如何捉弄他们,因此排除d项;帮助不认识的人付账单,说明了这位陌生人的慷慨和热心,由此可知c项正确。4how did the teenager help the author?ahe gave the author a glass of water.bhe gave the author orders firmly.che ran after the author.dhe ran with the author.答案:d推理判断题。根据第四段的“and he ran with me until i picked up my pace.”可知,这位年轻人陪着作者跑了一段时间,直到作者加快了脚步,由此可知d项符合文意。5what can we infer from the last paragraph?athe author still believes his experience today.bthe author feels grateful for the help he received. cthe author thinks everyone is an angel.dthe author often gets help expectedly.答案:b推理判断题。根据文章前面的叙述可知,作者对别人给予的帮助充满感激,认为帮助过他的两位都是天使级人物,所以选b项。社会生活类阅读理解。yao yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in hangzhou, zhejiang province, has never been so impatient for her parcels as she is now. she has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many deliveries have been delayed over the past month. “it took more than a week for one of my parcels to arrive from beijing while, in the past, it took only four days,” said yao. she is just one of the many who like shopping on taobao. com, the countrys largest online shopping site, which has posted apologetic announcements to customers for the delays in deliveries. “many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but i think i will do my best.” taobao clothes retailer (零售商) im shop said on its website. meanwhile, major express delivery companies in china have put up notices saying they are ready to cope with the delay in recent days. “it was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,” said chen shousong, an analyst with domestic research company analysys international. taobao mall, the countrys largest business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on november 11 in which 150 brands sold their products at half price. the discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan ($142 million) in just one day. the recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles capacity, and bad weather conditions in north china, also added to an already overloaded express delivery market. bottlenecks in delivery often appear before long holidays, such as the coming christmas and new year holidays and the chinese
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2023年国家公务员考试申论试题(地市级)
- 市场监督管理总局 酒店装修合同5篇
- 周未安全教育课件
- 脊柱区解剖学知识点梳理与习题集及答案详解
- 开学第一课安全知识课件
- 开学季准备素质测试题及答案
- 建筑设计与施工技术要点技能测试
- 健康饮食智商挑战题集及解析
- 健康饮食营养学知识点与答案详解
- 2025年低空经济物流无人机安全报告
- 中建永临结合做法选用图册2024
- DB11-T 2483-2025 水务行业反恐怖防范要求
- 生物课程标准解读
- 爆破作业分级管理办法
- 硅胶生产车间管理办法
- 企业员工旅程地图绘制
- DB15∕T 654-2021 公路波纹钢管(板)桥涵设计与施工规范
- 代持股权挂名法人协议书
- 卓越工程师能力体系构建与实战成果汇报
- 光伏运维安全培训
- 冲压调试管理办法
评论
0/150
提交评论