免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高三英语复习专题练习:unit5 the power of nature(新人教版选修6).单项填空1(2012太原市部分重点中学检测)all the books donated by the students from urban schools are said_ to the students in rural areas the other day.ato be sentbbeing sentchaving been sent dto have been sent解析:考查非谓语动词。从语法可知, be said后面要接“不定式”,故排除b项和c项,同时语意表示“捐的书几天前已被送往农村学生的手中了”,且send和books之间为动宾关系,故应用动词不定式的完成式的被动语态。答案选d项。答案:d2(2012南昌二模)_ no further business, the chairman closed the meeting.ait was bit havingcthere being dthere was解析:考查非谓语动词。根据句子中间的逗号首先排除a、d两项;前一部分表示“没有”,应该是there be的现在分词形式作状语,表示原因,故答案为c。答案:c3i was walking in the dark at night when i suddenly became_ that someone was following me.aconscious bcuriouscanxious dserious解析: conscious “意识到的;觉察到的”,符合题意。句意:夜间我正在黑暗中走路,突然意识到有人在跟踪我。curious “好奇的”; anxious “担忧的;渴望的”; serious “严肃的;认真的”。答案:a4i want to express the very deep_ on behalf of all of us, for this warm welcome that you have given us.aagreement battentioncappreciation danxiety解析: appreciation意为“欣赏;感激;感谢”,符合题意。句意:我想代表全体成员表达我们最衷心的感谢,感谢你们对我们的热情欢迎。agreement “同意;一致”; attention “注意;专心”; anxiety “担心;焦虑;渴望”。答案:c5(2012福州模拟)people have always been _ about exactly how life on earth began.acuriousbexcitedcanxious dcareful解析:句意:人们一直对于生命究竟如何起源的感到好奇。根据介词about后面宾语从句的意义,可以确定前面表示的是“好奇”, be curious about是“对感到好奇”的意思。答案:a6if you want to see the chairman of the department, youd better make an_ with his secretary first.aadmission bagreementcappointment dassumption解析:由句意可知“你最好和他的秘书预约”。make an appointment with“与约定”。答案:c7if you want to _in the world, you must learn to work hard while you are still young.amake much of yourself bmake the way outcmake you out dmake your way解析:句意:你若要在世上出人头地,就必须趁年轻学会努力工作。make ones way “前进;发展;出人头地”。答案:d8(2012泉州质检)hearing a man following her, she_ and ran as fast as she could.afeared bpanickedcafraid dfrightened解析:考查词义辨析。panic “受惊;惊慌”,符合句意。句意:听到有人跟踪她,她惊慌起来,尽可能快地跑开了。答案:b9(2012黄山质检)each child is unique and teachers should encourage each one to realize their _.apower bstrengthcnecessity dpotential解析:realize their potential “发挥他们的潜能”,符合语境。其余三个选项均不与realize搭配。答案:d10buying a train ticket two days ahead of time will usually _ you a good seat.agather bgetcguarantee dmake解析:考查动词词义辨析。句意:提前两天买火车票通常会保证你能有个好座位。gather “聚集”; get “得到”;guarantee “保证”; make “使成为”。故c项符合句意。答案:c11(2012淮北质检)there are _ approaches to english teaching. but not all of them are equally efficient for our chinese students.avariety baccuratecoriginal ddiverse解析:句意:有许多英语教学方法,但它们不一定都对中国学生同样有效。a项应说成a variety of; b项意为“准确的;精确的”; c项意为“原始的”; d项意为“不同的;多种多样的”。由句意可知选d项。答案:d12do you agree with what he said?yes, _! it cant be _.aapproximately; better babsolutely; bettercrelatively; worse dfortunately; worse解析:句意:“你同意他所说的吗?”“是的,完全同意!没有比这更好的了”。absolutely “完全地”。由语意可知b项正确。答案:b13what the teacher said in class made the students very _ to go there to get a further education.aapparent befficientcpunctual danxious解析:句意:老师在课堂上所说的话让学生们很渴望去那儿深造。anxious意为“渴望的;急切的”,符合语境。apparent “显然的;明白的;清晰可见的”; efficient “有能力的;效率高的”; punctual “守时的;准时的”。答案:d14_ difficult the task may be, we must finish it on time, because we cant miss _ a precious opportunity.awhatever; so bhowever; suchchowever; so dwhatever; such解析:difficult为形容词,所以要用副词however; a precious opportunity为名词短语,所以要用such来修饰。答案:b15the school has only been open for six months, so its too early to _ its success.atalk bmeasurecevaluate dtell解析:考查动词辨析。句意:这所学校开办不过六个月,因此要对它的成绩作出评估为时尚早。evaluate为及物动词,意为“评价;评估”,符合语意。答案:c.阅读理解a(2012龙岩市质量检查)a severe heatwave sweeping india, with temperatures of almost 44, the highest in 52 years, has killed at least 80 people this month, officials said on sunday. the hot weather, which officials said would continue over northern, northwestern and central india in the next 48 hours, also may have some impact on wheat production, exporters and flourmill associations said.new delhi recorded a maximum temperature of 43.7 on saturday, indicating a hot summer in the next two months in the nations capital and other parts of northern and eastern india.the highest temperature in the past 24 hours was 47 at ganganagar city, in rajasthan state.summer temperatures have been 46 above normal over most parts of northern and central india since march, weather officials said.in the eastern state of orissa, authorities have decided to shut down schools from next tuesday, advancing the annual summer holiday.authorities said they were investigating reports of 53 deaths from various parts of the state.“district collectors have been asked to investigate and submit reports on other deaths,” bhimsen gochhayat, a government official said. other deaths were reported from northern state of uttar pradesh and central madhya pradesh states.india is expected to produce about 82 million tons of wheat in 20092010, but there could be a shortage of 1 million 1.5 million tons due to the heatwave, said veena sharma, secretary general of the roller flour millers federation of india. “most of the harvesting is over, but there definitely will be a slight shortage of 1 million 1.5 million tons due to the extreme weather conditions,” she told reuters. india is relying on an abundant wheat crop to make up for a 14.2% drop in rice output, the major summersown grain, marred by the worst monsoon (季风) in 37 years last year. weather officials said with summer temperatures in india set to remain above average, there were hopes of heavy rain at the start of the monsoon that would help early sowing of rice, soybeans and lentils.1the purpose of the passage is _.ato tell a piece of news of a heatwavebto record the highest temperature in indiacto report the deaths in the heatwavedto inform people of a drop of rice output解析:作者意图题。本文是一篇新闻报道,第一段第一句点明了文章的中心话题,根据本句内容可知文章的目的是报道一条关于热浪席卷印度的新闻。答案:a2. which of the following is true according to the passage?athe highest temperature in the history of india is 44.bschools were closed because of the hot weather throughout india.cindia is expected to produce about 82 million tons of rice in 20092010.dindia has a good harvest of wheat while the rice output is decreasing.解析:推理判断题。根据倒数第二段的开头部分可知印度的小麦喜获丰收;最后一段的开头部分提到印度正依靠小麦丰产来弥补大米产量降低14.2%的损失,由此可推知印度的大米产量在下降。答案:d3. the underlined word “marred” in the last paragraph probably means “_”adropped bdamagedcblown dfollowed解析:词义猜测题。大米是印度最主要的夏季种植的农作物,去年受37年来最严重的季风的“毁坏”,产量下降14.2%。故选b项。答案:b4what is the main idea of the passage?aa severe heatwave would continue over india.bat least 80% people were killed in the disaster this month.ca severe heatwave swept india with a great loss.da slight shortage of 1 million 1.5 million tons of wheat is due to the heatwave.解析:主旨大意题。本文是一篇新闻报道,第一段是文章的中心段,根据该段内容可知文章主要讲的是一场严重的热浪席卷印度后对其造成的巨大损失。答案:cb(2012宁德市质量检查)donald had his own difficulties sleeping that night. not just because of the bright lights of the shelter or peoples constant voices, it was the happening repeatedly nightmare (噩梦) that caused him to stay awake, to fear sleep. donald was back in his small house. he did his best to ignore the howling winds outside his window. yet he couldnt turn out the fearful whimpers (呜咽声) of his little dog, or the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door, unable to sleep through the storm despite her insistence they would be all right.donald didnt want his mother to be upset, but on some level, he was glad to hear she was awake. it meant he wasnt alone in the dark. though he was 12, until recently it was impossible for donald to fall asleep unless his mother lay down by his side.suddenly there was a crash. their living room window is shattered (打碎) by 125mileanhour winds. troy rushed to donald and sat anxiously on the edge of his bed. he did his best to calm his mother, and she to comfort him.soon water was seeping(渗透) into the singlefloor house.quickly it rose from ankle level to leg level. at donalds insistence, they pushed their way through the water now chest high toward the front door. when they fought their way into the living room, water rose to their chins.it was a struggle for the boy and mother to stay afloat. in a total panic, desperate to hold on to something, troy caught a curtain rod (杆). shes breathing hard, shouting that she couldnt swim.donald called out,“mom ! hold on!” just then donald also caught a floating wood board.5the passage is mainly about _.ahow a storm happened and caused damagebhow a mother and son experienced a stormchow a mother and son survived a stormdhow a son helped his mother in a storm解析:主旨大意题。第一、二、三段写暴风雨来临之初母子俩的焦虑心情,后文描写母子俩在雨水涌入房子后往外跑的情景,由此可知,全文主要围绕母子俩在暴风雨中的经历进行叙述,由此判断选b。答案:b6. which of the following is mentioned in the story?athe rising sun.bthe broken door.cthe lucky dog.dthe noisy environment.解析:细节理解题。由第一段中“peoples constant voices”“the howling winds”“the fearful whimpers (呜咽声) of his little dog”和“the uncomfortable sounds of his mother”可判断,环境是嘈杂的,故选d项。答案:d7which word can best describe troys feelings at the beginning of the storm?aexcited. bcalm.canxious. ddesperate.解析:细节理解题。根据第一段中的“the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door”和第三段中的“troy rushed to donald and sat anxiously on the edge of his bed.he did his best to calm his mother”可知,暴风雨来临之初,troy (donald的母亲)是忧虑和害怕的。答案:c8. what will the author most probably talk about next?ahow the other people struggl
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 房屋维修监管协议书
- 房屋车库买卖协议书
- 房屋转让卖买协议书
- 房屋销售佣金协议书
- 房车使用租赁协议书
- 房顶喷漆安全协议书
- 手工教学合同协议书
- 手机保障服务协议书
- 手机类采购合同范本
- 打字复印协议书范本
- 液压与气动课程设计
- 组合行星轮系传动比的计算参考习题
- GB/T 10561-2023钢中非金属夹杂物含量的测定标准评级图显微检验法
- 农贸市场食品安全管理制度7篇
- 围挡专项安全施工方案
- 国家食源性疾病监测工作手册模板
- 急诊医学PPT课件急性意识障碍
- SB/T 11082-2014单用途商业预付卡发卡企业信用评价标准
- GB/T 19188-2003天然生胶和合成生胶贮存指南
- 10000中国普通人名大全
- 部编版语文九年级上册第五单元写作《论证要合理》课件
评论
0/150
提交评论