高考英语 专题辅导与训练精练精析(SDZY) 专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三).doc_第1页
高考英语 专题辅导与训练精练精析(SDZY) 专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三).doc_第2页
高考英语 专题辅导与训练精练精析(SDZY) 专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三).doc_第3页
高考英语 专题辅导与训练精练精析(SDZY) 专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三).doc_第4页
高考英语 专题辅导与训练精练精析(SDZY) 专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三).doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013版英语高考专题辅导与训练精练精析(sdzy):专题强化测评(十七)完形填空、阅读理解(三)(限时50分钟). 完形填空this is a story about five brothers who live in peace in a village. they are orphans and they live by running the rice field1from their parents. the rice field is far from their home, so they have to go to the field before sunrise. they have2to let the youngest brother stay at home to take care of their3. the youngest is very happy about the4. every day when his elder brothers come home, they find the house clean, tidy and5. foods and drinks have been6on the table, and their beds are7and all the dirty8have been washed. but one of the older brothers is9of the youngest, so he says to the other boys that the job of the10is too easy and that he should also go to the field. and the others agree to his suggestion.11now when they come home they find that their home is12, and that the table is13, they realize that their youngest brother has played a very important role, and they have underestimated his14to the home.15what can we get from this story? never underestimate people who work behind the16, who is “useless” in your house. maybe your grandpa or grandma who is17there every day; maybe the servant who seems lazy. unconsciously we may say arrogantly (傲慢地) to these people, “you are18! ” if we really do this kind of thing, one day we will find that we have lost the best people in our life. learn to see the importance of their presence, and imagine what would happen if they disappeared from your life. each one of us is equipped with19talent and only20cooperation can we make the most of all our lives. 1aboughtb. inheritedc. takend. rented2aagreedb. thoughtc. plannedd. said3ahouseb. lifec. cattled. children4aplanb. jobc. decisiond. house5acomfortableb. largec. emptyd. warm6aservedb. madec. cookedd. bought7apreparedb. cleanedc. driedd. made8aclothesb. dishesc. floorsd. cars9. a. satisfiedb. jealousc. accustomedd. conscious10ayoungestb. oldestc. othersd. brothers11asob. butc. therefored. however12ain orderb. in placec. in fashiond. in a mess13acrowdedb. emptyc. wided. smooth14aworkb. contributionc. mindd. heart15. a. butb. soc. andd. therefore16atablesb. wallsc. scenesd. others17asittingb. cleaningc. workingd. cooking18. a. importantb. uselessc. usefuld. necessary19aexcellentb. somec. littled. unique20awithb. byc. ind. on. 阅读理解(a)2011宜春模拟a newly-wed couple on a four-month honeymoon were hit by six natural disasters, including the australian floods, christchurch earthquake and japanese tsunami. stefan and erika svanstrom left stockholm, sweden, on december 6 and were immediately stranded in munich, germany, due to one of europes worst snowstorms. stefan svanstrom and erika svanstrom. travelling with their baby daughter, they flew on to cairns in australia which was then struck by one of the most tremendous cyclones(龙卷风) in the nations history. from there, the couple, in their 20s, were forced to shelter for 24 hours on the cement floor of a shopping centre with 2, 500 others. “trees were being knocked over and big branches were scattered across the streets, ” mr svanstrom told swedens expressen newspaper. “we escaped by the skin of our teeth, ” said svanstrom. they then headed south to brisbane but the city was experiencing massive flooding, so they crossed the country to perth where they narrowly escaped raging bush fires. the couple then flew to christchurch, new zealand, arriving just after a massive magnitude 6. 3 earthquake destroyed the city on february 22. mrs. svanstrom said, “when we got there the whole town was a war zone. ” “we could not visit the city since it was completely blocked off, so instead we travelled around before going to japan. ”but days after the svanstroms arrived, tokyo was rocked by japans largest earthquake since records began. “the trembling was horrible and we saw roof tiles fly off the buildings,” mr. svanstrom said. “it was like the buildings were swaying back and forth.” the family returned to stockholm on march 29 after a much calmer visit to their last destination china. but mr. svanstrom, who also survived the destructive boxing day tsunami that hit southeast asia in 2004, said the marriage was still going strong. he added, “i know marriages have to endure some trials, but i think we have been through most of them. ” “weve certainly experienced more than our fair share of catastrophes, but the most important thing is that were together and happy. ”21. how many countries did the couple visit during their honeymoon? a. 3. b. 4. c. 5. d. 6. 22. in which country were they not hit by natural disaster? a. australia. b. china. c. new zealand. d. germany. 23. whats the right order of the following things according to the passage ? a. the couple headed south to brisbane. b. the couple flew to cairns. c. the couple flew to christchurch. d. the couple were stranded in munich. a. a-b-c-db. d-b-c-ac. d-b-a-cd. a-c-b-d24. by saying“we escaped by the skin of our teeth. ”, mr. svanstrom meant that _ . a. they had a narrow escape from the cyclonesb. there was something wrong with their teethc. they escaped from the cyclones easilyd. the cyclones was tremendous25. according to the last two paragraphs, which word can best describe mr. svanstrom? a. indifferent. b. depressed. c. considerate. d. optimistic. (b)2011天津模拟the davies were invited to christmas drinks at a hotel once. they left their car in the car-park outside and went in. mr. davies was proud of the fact that he never got drunk, so he was careful not to drink too much, in spite of his hosts attempts to press more and more on him. during the party, mrs. davies found she had forgotten to bring a handkerchief, so she asked her husband to go out to the car and get her one. he did so, but on his way back, he heard a car horn blowing in the car-park. thinking someone might be in trouble, he went over to the car from which the noise was coming. he found a small black bear sitting in the driving-seat and blowing the horn. when mr. davies got back to the party, he told people about the black bear, but of course they did not believe him and thought he was drunk. when he took them out to the car-park to show them that he was serious, he found the car with the bear in had gone. there were so many jokes about mr. daviess black bear during the following days that he at last put an advertisement in the local paper: “will anybody who saw a black bear blowing a horn in a car outside the central hotel at about 7 p. m. on christmas day please phone. . . ”two days later a mrs. richards phoned to say she and her husband had left their pet bear in their car outside the central hotel for a few minutes that evening and that it was quite possible that it had been blowing the horn. mrs. richards did not seem to think there was anything strange about that. “it likes blowing car horns, ” she said, “and we dont mind as long as we are not actually driving the car. ”26. what was mr. davies careful of during the party? a. not drinking too much. b. not facing the black bear. c. not getting pressed by the host. d. not forgetting his wifes handkerchief. 27. why did mr. davies go to the car from which came the noise? a. he wanted to see the bear. b. he thought he might help one in need. c. he wanted to check whose bear it was. d. he thought the bear was in trouble. 28. what did mr. davies put the advertisement for? a. he wanted to find the bear. b. he wanted to prove he was not drunk. c. he planned to make a joke. d. he hoped to make friends with the bear. 29. who might be mrs. richards? a. a friend of the davies. b. the hostess of the party. c. a stranger to the davies. d. a lady who liked to train bears. 30. which of the following will serve as the best title of the passage? a. a bear blowing a car hornb. a christmas party with a bearc. a man never gets drunkd. a couple in a christmas party(c)2011潍坊模拟while i was in my 4th month of pregnancy (妊娠期) with my second child, we were preparing for a trip to louisiana, where marshalls family live, to celebrate janes 2nd birthday. two days before we were to leave, we got the shocking news that i was going to lose the baby. not knowing when this would happen, we decided to continue with our trip. since marshalls family lives on a 600-acre cattle farm, you often find that you have a lot of time for yourself to think when you are there. that is precisely what i did not want to do at this time. i told marshall that i needed to get a good book to get lost in while i was there. i told him i heard the harry potter books were good, so he went out and got the first one for me. during that trip, i totally got lost in the book, which was of great help during a time when i needed a distraction to forget about the sadness. in the book, i noticed the name “seamus”. i vaguely remembered it was pronounced “shamus” and i liked the sound of that. i mentioned it to marshall and he liked it too. toward the end of the trip, i had just 5 chapters left and i knew i was about to finish the first book, which i was pretty excited about. soon after we put jane down to bed, i had started labor (分娩), so i was unable to read. the labor lasted 5 and 1/2 hours, but marshall stayed there with me, sitting beside me and reading aloud the last 5 chapters of harry potter. i can never fully explain how much that helped me through the experience. and ever since then, marshall and i both have been fans of the harry potter books. we remember how they helped us get through that time of our lives. we were sad to have lost the baby, but the name seamus started our journey toward adoption. and we gave this name to our adopted son. though our seamus doesnt have a drop of irish blood in him, the name fits him perfectly. 31. why did the writer want a good book during the trip? a. because the trip to louisiana would take a long time. b. because she didnt want to think of losing her baby. c. because she had nothing else to do except reading. d. because a good book could help her enjoy her trip. 32. according to the story, we can know that the harry potter books _ . a. made the familys trip more excitingb. include five books all togetherc. have someone called seamus in themd. can help people deal with their problems33. the writer named her son seamus because _ . a. she wanted to keep her trip in memoryb. she loved this name very muchc. her son doesnt have irish bloodd. it is a perfect name for a boy34. which of the following is true about the couple? a. they planned their trip after getting the shocking news. b. they thought the cattle farm was too large to do anything on. c. they felt excited when they almost finished the trip. d. they liked reading harry potter very much after the trip. 35. which is the best title for the passage? a. funny stories of my familyb. seamus and harry potterc. how we got to louisianad. how my son got his name(d)the crisis at japans fukushima dai-ichi nuclear energy center has raised questions about the future of the nuclear energy industry. arjun makhijani is president of the institute for energy and environmental research in the united states. he says the disaster in japan is historic. this week, the chairman of americas nuclear agency said there is little chance that harmful radiation from japan could reach the united states. nuclear regulatory commission chairman gregory jaczko also said america has a strong program in place to deal with earthquake threats. no new nuclear power centers have been built in the united states since 1979. that was when americas worst nuclear accident happened at the three mile island center in pennsylvania. the accident began to turn public opinion against nuclear energy. to support more clean energy production, the obama government has been seeking billions of dollars in government loan guarantees to build new centers. presently, about twenty percent of electricity in the united states comes from nuclear energy. but critics say nuclear power is too costly and dangerous to be worth further expansion. german prime minister angela merkel said germany would close all seven nuclear power centers for a moment while energy policy is reconsidered. the european union is planning to test all centers in its twenty-seven member nations. developing nations are less willing to slow nuclear expansion. china said it will continue with plans to build about twenty-five new nuclear plants. and india, under a cooperation agreement with the united states, plans to spend billions on new centers in the coming years. japan has made nuclear energy a national priority since the 1970s. unlike many major economies, japan imports eighty percent of its energy. the nuclear energy institute says twenty-nine percent of japans electricity came from nuclear sources in 2011. the government planned to increase that to forty percent by 2017. nuclear plants supply fourteen percent of global electricity. nuclear energy is a clean resource, producing no carbon gases. but radioactive waste is a serious unresolved(未解决的) issue. so is the presence of nuclear power centers in earthquake areas like the one near bushehr, iran. 36. which of the following countries is the least likely to expand its use of nuclear energy? a. china. b. india. c. iran. d. germany. 37. the government of japan intended to increase its nuclear energy in 2017 by _ compared with 2011. a. 29%. b. 40%. c. 69%. d. 11%. 38. which of the following statements about the use of nuclear power in the u. s. is true? a. most of the electricity comes from nuclear energy in the u. s. b. the obama government is against building nuclear power plants. c. a small number of nuclear power plants have been built since 1979. d. a serious nuclear accident happened in america at the end of the 1970s. 39. whats the main idea of this passage? a. the nuclear crisis in japan has spread to other parts of the world. b. the situation of the world nuclear power development after the crisis in japan. c. japans nuclear disaster will slow the expansion of nuclear plants all over the world. d. japans nuclear disaster wont affect the nuclear energy production in other countries. 40. from the last sentence of the passage, we can see the writers attitude towards building a nuclear power plant near bushehr, iran is _ . a. supportiveb. optimisticc. negatived. uncertain答案解析【文章大意】大千世界,芸芸众生,每个人都有其特殊的、不可替代的作用。肯定他人的价值并相互合作,我们才能拥有最美好的生活。1【解析】选b。前文说他们兄弟五个生活在一起,而且是孤儿。显然这些稻田都是父母去世后留下的,故选b项。inherit“继承”。 2【解析】选a。第一段说他们的稻田离家很远,所以他们要早出晚归。因此这里承接上文,他们一致同意让最小的弟弟留下来收拾家。agree“同意,达成一致”。3【解析】选a。从后文知,弟弟在家做饭,洗衣服,收拾房间,因此选house。4【解析】选c。前面提到大家一致同意小弟弟留下来,这是大家的决定,故选decision。5【解析】选a。这里说弟弟把家里收拾得干净舒适。comfortable 与clean和tidy相照应。6【解析】选a。本句意为:吃的和喝的都已经摆在桌子上。serve服务,上菜,符合文意。其他三项均不符合语境。7【解析】选d。make the bed铺床。8【解析】选a。本段叙述的是小弟弟在家里把吃、穿、住这几个方面的工作都做得井井有条。这里指洗衣服,是穿衣方面的,故选a项。9.【解析】选b。从后文知其中一位哥哥说小弟弟的工作太容易,可见这位哥哥嫉妒他的工作。satisfied满意的;jealous羡慕的,嫉妒的;accustomed习惯的;conscious清醒的,意识到的。根据句意可知应选b。10【解析】选a。句意为:所以他对其他的兄弟说,小弟弟的工作太容易,他也应该下地干活。11【解析】选b。前面说小弟弟把家里收拾得整洁舒适,而这里说家里乱糟糟一团,故前后为转折关系。12【解析】选d。由上下文可知,此处应选d。in a mess“一团糟”;in order“井然有序”;in place“在适当的位置”;in fashion“流行中”。13【解析】选b。桌子上空空的,没有饭,所以他们意识到了小弟弟工作的重要性。empty“空的”。14【解析】选b。句意为:他们低估了小弟弟对这个家庭所做出的贡献。contribution“贡献”。15.【解析】选b。这里是总结上文,意思是:那么我们从这个故事中能得到什么启示呢?故选b。16【解析】选c。针对前面的故事,作者发表议论,所以永远也不要低估幕后的那些默默工作的人们。scene幕,屏幕,一幕。17【解析】选a。由上文中who is “useless”in your house可知,此处描述的是被认为无用的人,句意为:可能是你整天坐在那里的祖父或祖母。18.【解析】选b。从前文的who is “useless” in your house可知,这里说:我们或许会情不自禁地说出“你真没用!”的话。19【解析】选d。我们每个人都有独特的才能。unique独特的。20【解析】选b。所以只有通过合作我们才能充分利用我们的能力,享受我们的生活。by通过,表示方式;with用,后面接要使用的工具。【文章大意】文章讲述了一对新婚夫妇stefan 和 erika svanstrom在4个月的蜜月中经历了六次自然灾难的故事。21.【解析】选c。细节理解题。他们在蜜月期间到过澳大利亚、德国、新西兰、日本和中国。22.【解析】选b。细节理解题。在澳大利亚经历了洪水,在新西兰经历了地震,德国经历了暴风雪。在中国未提及经历自然灾害。23.【解析】选c。细节理解题。由文中第二至第四段可知他们的旅行路线。24.【解析】选a。推理判断题。由第三段作者对龙卷风的描述以及其破坏程度可知他们侥幸逃过了这次灾难。25.【解析】选d。推理判断题。由最后一段内容可知作者是乐观的。optimistic乐观的;indifferent冷漠的;depressed沮丧的;considerate考虑周到的。【文章大意】文章主要讲述了在一次聚会中,主人公见到了一只宠物熊摁车喇叭的故事。26.【解析】选a。细节理解题。从第一段第三句中so he was careful not to drink too much可知。27.【解析】选b。细节理解题。从第二段第三句thinking someone might be in trouble, he went over to the car from which the noise was coming. 可知。28.【解析】选b。细节理解题。从第四段第一句there were so many jokes about mr. daviess black bear

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论