免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广东省揭阳市2016高考英语阅读理解暑假练习(6)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。sam:which do you prefer,life in _1_ countryside or in town?ted:honestly _2_(speak),i prefer the latter.living in town has many advantages over living in the countryside.dont you think so? sam:in many ways thats true.but i still prefer the countryside,_3_ its peaceful and quiet,while its much too _4_(crowd)and noisy in town._5_,the air and water in town are usually _6_(pollute) by factories.ted:thats true to some degree.but in spite of this,i think that life in town is preferable.travel is more convenient,and so is shopping.sam:and there are _7_(good) education and job opportunities in town than in the countryside,arent there?ted:thats right.and nobody _8_deny the fact.sam:so lets say that living in town or in the countryside either has _9_ own advantages and _10_ted:exactly.答案1.the2.speaking3.where4.crowded5.besides6.polluted7.better8.can9.its10.disadvantages阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。karen:youre late again.selina:sorry,but there was a traffic jam.karen:its always the same excuse.try to think of something _1_(good) next time.selina:but im telling _2_ truth!there was an accident in the crossharbor tunnel.i dont think anyone was hurt but _3_ took the police over an hour to clear it._4_,how are you?you look a bit tired.karen:well,actually,ive been _5_(quarrel) with my grandmother again.i feel sad because if things go wrong,she blames me,even though its not my fault.selina:what did your grandma say?karen:her favorite expression is“ young people are not as well _6_(behave) as they used to be.” she always complains that i dont show her enough _7_selina:well,try and understand her.she _8_ do all the things she did _9_ she was young. it must be very frustrating.just think,one day well be old.karen:youre right.i should be more understanding.i think i _10_(buy) her a present and apologize.selina:right.now you are feeling a bit better,its your turn to help me.could you give me a hand with my maths homework?karen:maths again!okay,but can we find somewhere to eat first?im starving!【参考答案】1.better2.the3.it4.anyway5.quarrelling6.behaved7.respect/regard8.cant9.when/while 10will buy【2015高考复习】阅读理解 eight days for just ¥12,000 departure time:may,october 2012includes: return flights from 6 chinas airports to naples return airport to hotel transport seven nights accommodation at the 3star hotel nice breakfast the service of guides government taxesjoin us for a wonderful holiday in one of the europes most wonderful cornersnaples in italy if you want to have a nice time in a beautiful small quiet place.the ancient romans called the city “happy land” with attractive coastline,colorful towns,splendid views and the warm mediterranean sea.your best choice for a truly memorable holiday!choose between the peaceful traditional villages of sant agata,setting on a hillside six miles away from sorrento,or the more lively and wellknown international resort town of sorrento,with wonderful views over the bay of naples.breathtaking scenery,famous sights and european restaurants everywhere.from the mysterious isle of capri to the hunting ruins of pompeii,and from the unforgettable “amalfi drive” to the delightful resorts (度假胜地) of positano,sorrento and ravello,the area is a feast for the eyes!join us,and you wont be disappointed!price based on two tourists sharing a double room at the hotel nice.a single room,another ¥2,000.a group of ten college students,¥10,000 for each.like to know more?telephone newmarket air holidays ltd.on:0845 226 7788(all calls charge at local rates)【语篇解读】优美的海岸,缤纷的城镇,绚烂的风景,温暖的海水神奇的意大利之旅将带给你难忘的享受、永恒的记忆。还在犹豫什么呢?赶快报名参加吧!1all the following are included in the price of ¥12,000 except_.atransport between airport and hotel btelephone calls made by touristscthe service of guides to tourists da double room for every two tourists解析细节理解题。根据“includes”中的“return airport to hotel transport”“the service of guides”和倒数第二段第一句“price based on two tourists sharing a double room at the hotel nice.”可知,a、c、d均包括在内,但不包括游客打电话的费用,故选b。答案b2if you dont like sharing a room with others,you have to pay_.a¥12,000 b¥10,000c¥2,000 d¥14,000 解析推理判断题。根据倒数第二段中的“a single room,another ¥2,000.”可知住单间需要另外支付2 000元,由此可推断游客需要在原来的价格上再多付2 000元,即14 000元。答案d 3if you like to visit historical sites,which of the following is your best choice?aamalfi.bsant agata.cpompeii.dsorrento.解析推理判断题。根据倒数第三段第二句中的“the hunting ruins of pompeii”可推知意大利古城庞贝是狩猎遗址,由此可推断它是历史名胜。答案c4who is the advertisement intended for?apotential tourists.bcollege students.cgovernment officers. d old people解析推理判断题。结合文章中提到的费用、出发日期、服务项目、景点介绍以及联系方式等可推测本文的宣传对象是潜在的游客。答案a阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 the impression you make at the beginning of an interview is very important. employers often decide to hire someone in the first three minutes of the interview. they judge you by your appearance, attitude (态度) and manners.a friendly smile when you walk into the room is important. a smile shows a confident (自信的) and positive attitude.when you introduce yourself, make eyes contact with the interviewer. some interviewers offer a handshake. others dont.try to be as natural as possible. but pay attention to your body language. the way you sit, walk, gesture, use your voice and show feeling on your face are all parts of your body language. it makes the interviewer know how you feel about yourself and the situation you are in. are you feeling positive about yourself? your abilities? your interest in the job?speak clearly and loudly enough. show interest and enthusiasm in your voice. when you speak, look at the interviewer. also dont say negative things about yourself, or former employers.listen to questions carefully. if you dont understand a question, ask the interviewer to repeat or explain.im sorry, but i didnt catch that.im not sure exactly what you mean.almost everyone is nervous in a job interview. interviewers know that. they dont expect you to be totally calm and relaxed. but they expect you to try to control your nervousness. they expect you to show confidence in your ability to do the job.at the end of the interview, thank the interviewer for her or him. its a good idea to send a short thank-you letter right after the interview, or deliver it by hand.phone the company if you have not heard anything after one week. ask if they have make a decision about the job.1. it can be inferred from the passage that _.a. you should always put on a smile when meeting the employerb. you should stand still with respect before the employerc. the first impression is very important in an interviewd. employers understand and like employees nervousness2. why should we pay attention to our body language?a. because it can help us win the employers positive impression.b. because it can help us feel about the employer.c. because it is needed by our employer.d. because we need it to improve our feeling.3. the main purpose of the passage is _.a. to give you some advice on the art of finding a jobb. to tell from wrong about job interviewsc. to explain why we should do something about an interviewd. to suggest not being shy in an interview4. which of the following can be the best title for the passage?a. a friendly smileb. making a good impressionc. dont be nervousd. sending a thank-you letter1. c 推断题。据文章的第一、二句可知。2. a 细节题。据第四段最后3句可知。3. a 推断题。由第一段可知:本文意在教会读者如何参加面试。4. b 主旨题。由第一段可知:本文强调面试时第一印象很重要。【云南省昆明市2014一模试卷】windbreaks are barriers ( 屏障) formed by trees and other plants. farmers plant these barriers around their fields, which help prevent the loss of soil, stop the wind from blowing soil away. they also keep the wind from damaging or destroying crops. besides, extra trees and plants can be cut down and used or sold for wood.windbreaks can be highly valuable for protecting grain crops. for example, in parts of west africa grain harvests were as much as twenty percent higher in fields protected by windbreaks compared to fields without them.but here is something interesting about windbreaks. they seem to work best when they allow some wind to pass through the barrier of trees or plants around a field. if not, then the movement of air close to the ground will lift the soil. then the soil will be blown away. for this reason, a windbreak works best if it contains only 60 to 80 percent of the trees and plants that would be needed to make a solid line. an easy rule to remember is that windbreaks can protect areas up to 10 times the height of the tallest trees in the windbreak.there should be at least two lines in each windbreak. one line should be large trees. the second line, right next to it, can be shorter trees or other plants with leaves. locally grown trees and plants are considered the best choices for windbreaks. trees reduce the damaging effects of wind and rain. their roots help protect soil from being washed away. and trees can provide animals outdoors with shade from the sun.9. the advantages of building a windbreak are as follows except _.a. keeping the wind from destroying grain cropsb. increasing the production of grain harvestsc. providing humans with shade from the sund. reducing the damaging effects of wind and rain10. the author thinks windbreaks are interesting because _.a. the movement of air lifts the soilb. windbreaks allow some wind to pass throughc. large trees are lined with short onesd. windbreaks can stop the wind getting through11. if the trees grow to a height of 30 feet, the areas the windbreak can protect are _.a. 100 square feet b. 150 square feet c. 240 square feet d. 300 square feet12. what can be inferred from the text?a. extra trees and plants can be cut down for wood.b. the environment is going from bad to worse.c. trees and plants from abroad are the best for windbreaks.d. windbreaks can contribute to agriculture harvests.【参考答案】912、cbdd 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。【浙江省2014模拟冲刺试题】 computer games have been criticised for quite some time over a whole range of issues. some people say they are overly violent and encourage violent behaviour particularly in children. others say that they make children unsociable and are bad for their eyes. some have even attributed falling standards of literacy and a lack of interest in reading on them. now, however, it seems that computer games have also become a feminist(女权主义者) issue. game manufacturers have, for some time, been looking to increase the number of female game players. the vast majority of computer games still sell to a mainly male market. perhaps this is because the violent nature of many of the games appeals more to males or perhaps because many of the main characters in the games are male. manufacturers attempts to produce more female characters increase their share of the female gaming market which has met with serious criticism from many womens groups. while heroines(女英雄) such as lara croft of the tomb raider game are seen as providing positive role models of strong women, many believe that the characters unrealistic barbies are subconsciously setting unattainable standards in the minds of young women. perhaps a stronger criticism is that although many games now include female characters, their role is often secondary and they support the main, male, action characters within the games. of course the nature of many of the games remains violent and destructive and this in itself could well continue to put off female gamers. there are now, however, a number of web sites springing up on the world wide web to help women deal with this issue. sites such as game girlz, women gamers and game gal offer game reviews, articles, discussion forums and even employment opportunities for women interested in becoming part of the rapidly expanding games industry. the games are reviewed by women from a very female perspective. some rate the games from one to ten across a range of criteria which include the appearance of the female characters, the degree of intelligence attributed to them in the game and even the marketing attitude adopted by the company. the sites are obviously looking for games that move away from the very male dominated and violent nature of the majority of computer games. many of them review games that are more constructive and developmental. although the common fantasy themes of knights(骑士), witches and goblins(妖精) still exist within these games, the aims are often very different. instead of destroying opposing armies,the aim of the game can be to make peace with them. with this increased degree of awareness and involvement from women in the games industry many positive changes could be made that could encourage more women and young girls to become enthusiastic about technology. perhaps we may even find more male gamers moving away from the traditional violent and destructive games towards the more positive values promoted by these more feminine role models, after all tomb raider is still one of the most popular computer games on the market, but perhaps thats too much to ask.41. what is paragraph 1 mainly about ? a. the violence in computer games. b. common criticisms of computer games. c. childrens feeling in computer games. d. the computer issues.42. manufacturers want to produce more female characters in order to _. a. increase sales in the male market b. help women learn how to play computer games c. encourage more women to buy computer games d. increase the number of male game players43. from the passage we know that tomb raider is _. a. a film which provides positive role models of strong women b. a site which helps women to deal with many issues c. a female role which is secondary in many games d. a computer game which is very popular on the market44. the underlined phrase“spring up” in the fourth paragraph is closest in meaning to _. a. grow rapidly b. disappear rapidly c. begin slowly d. appear slowly45.which would be the best title for the passage ? a. girls games b. computer games c. childrens games d. games industry41.b 第一段作者主要讲述了对电脑游戏的总的批评。42. c 根据第二段中“ increase their share of the female gaming market”可知答案为c。43.d 根据最后一段可知正确答案为d。44.a根据下文的 rapidly expanding games industry,可见此处的意思是“快速成长”。45.a 作者在全文中始终贯穿了一个主题 female games, 讲述了制造商们想通过设计等途径来鼓励女性购买电脑游戏,也讲述了女性在电脑游戏中的影响等等。故选a。【云南省昆明市2014一模试卷】of the several films hirokazu has made about childhood and children, this one is the most modest, but no less pleasing for its delicate style and small setting. i wish was originally called miracle, and the change is for the better. the two-word title makes you want to know whos wishing for what, while the single word sounds plain and self-praising. this wise and funny film works small miracles in describing such a moment when kids turn from the wishfulness of childhood into shaping the world for themselves.the sweetly reflective hero, a sixth-grader named koichi, starts out by wishing for a volcano to erupt. not just any volcano, but the one that towers above his town, smoking heavily and giving off ash. an eruption would lead to a withdrawing, which would lead, at least in his mind, to a reunion with his father and kid brother, whove been living in hakata while koichi lives with his mother and retired grandparents in kagoshima. the volcano, knowing nothing of this, refuses to erupt, but koichi hears of another approach to realizing the desired miracle.one of the pleasures of i wish is watching how kids behave how koichi attacks his dinner, for example. another pleasure is rediscovering how kids think. these kids can be logical and ever so tricky. but childrens thought processes can also be fancy. a boy wishes he could play baseball like one of baseball stars, who eats curry for breakfast; so he, too, starts eating curry for breakfast, instead of practicing on the field. another boy tries to wish his dead dog, marble, back to life. and what does koichi finally wish for? i wish youd see this delightful film to find out.13. why has the name of the film been changed from miracle to i wish?a. the former is ambiguous and self-praising.b. the latter is easier to arouse audiences interest.c. the latter is easy for audience to remember.d. the former isnt related to the content of the film.14 koichi wishes the volcano to erupt so that he can _ .a. enjoy the wonderful scene of a volcano b. help those who suffer from the eruptionc. get together with his family members d. work miracles during the disaster15. what does the writer intend to do in this text?a. to share pleasures of watching a film. b. to make a review on a film.c. to discuss kids behavior and thoughts. d. to recommend a film.【参考答案】1315、bcd 【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 henry ford grew up on an un-electrified farm, and as a young man he followed edisons career as the inventor became a national role modelford took a job at the edison illuminating company working his way up to chief engineer in 1896 ford was thirty-three and, though still working for edison co,he had created his first experimental automobile the ford quadricycle2 during his off-time at an edison company party in new york, ford had his first chance to meet his hero edison and was able to explain his new automobile to the great inventor edis
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2023年莱芜辅警招聘考试题库附答案详解(能力提升)
- 2024年中山辅警招聘考试真题及一套完整答案详解
- 2024年兰州辅警协警招聘考试真题含答案详解(巩固)
- 湖北省黄冈市浠水实验高中2026届高二上物理期末考试模拟试题含解析
- 新乡职业技术学院《自动化测试设计》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2024年兰州辅警协警招聘考试真题附答案详解(培优a卷)
- 2025年成都龙泉中学高二数学第一学期期末监测模拟试题含解析
- 西藏大学《古典园林设计》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2025-2026学年宁夏长庆高级中学生物高二上期末质量检测试题含解析
- 2025年河北省衡水高二上数学期末检测试题含解析
- 2025重庆渭沱物流园建设运营集团有限公司招聘16人考试参考试题及答案解析
- 人教版(2024)七年级数学上册期中检测数学试卷(含解析)
- 华为ICT大赛2025-2026中国区(网络)赛道高分备考试题库500题(含答案解析)
- 2025年首诊负责制度
- 眼科疾病课件讲座
- 建筑施工应急预案范本
- 酒店安全生产责任书范本
- 布袋除尘器检修与维护操作手册
- 第三单元第1课《笔墨之美》(课件)-湘美版美术八年级上册
- 排水管线保护施工方案
- 2024年广西信息职业技术学院公开招聘辅导员笔试题含答案
评论
0/150
提交评论