广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解基础选练(4).doc_第1页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解基础选练(4).doc_第2页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解基础选练(4).doc_第3页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解基础选练(4).doc_第4页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解基础选练(4).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西北海市阅读理解基础选练(4)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。christopher thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. diagnosed with diabetes(糖尿病), thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness and even death. and if that werent bad enough, he had no health insurance. after a month of feeling upset, thomas decided hed better find a way to fight back. he left canton, michigan for new york, got a job waiting tables, nicknamed himself the diabetic rockstar, and created , a free online community for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources. jason swenckis son, kody, was diagnosed with diabetes at six. father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.kody is anything but alone: diabetes is now the seventh leading cause of death in the united states, with 24 million diagnosed cases. and more people are being diagnosed at younger ages. these days, thomass main focus is his charity(慈善机构), fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses. f has raised about $23,000 in products and in cash. in may, thomas will hold the first annual diabetic rockstar festival in the caribbean. even with a staff of 22 volunteers, thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says bentley gubar, one of rockstars original members. but christopher is the only person i know saying people need help now.26. which of the following is true of christopher thomas?a. he needs to go to the doctor every day.b. he studies the leading cause of diabetes.c. he has a positive attitude to his disease.d. he encourages diabetics by writing articles.【答案】c【解析】细节理解题。根据第二段尤其是第一句“thomasdecidedhedbetterfindawaytofightback”故选c。27. d was created for _.a. diabetics to communicate b. volunteers to find jobsc. children to amuse themselves d. rock stars to share resources【答案】a【解析】细节理解题。根据第二段末for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources.故选a28. according to the text, kody _.a. feel lonely because of his illnessb. benefits from c. helps create the online kids forumsd.writes childrens stories online【答案】b【解析】细节理解题。根据kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.可知故选b。29. what can we learn about fight it?a. it helps the diabetics in financial difficulties.b. it organizes parties for volunteer once a year.c. it offers less expensive medicine to diabetics.d. it owns a well-known medical web-site.【答案】a【解析】细节理解题。根据fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses.故选a。30. the last paragraph suggests that thomas _.a. works full-time in a diabetes charityb. employs 22 people for his websitec. helps diabetics in his own wayd. tries to find a cure for diabetes【答案】c【解析】推理判断题。根据but christopher is the only person i know saying people need help now. 他是在用自己的方式来帮助别人,.故选c。社会生活类阅读理解。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。being the head of a high school for many years, i grew tired of budget meetings, funding cuts, and many other administrative chores (杂务). i started to dream of retirement. sitting in traffic on a weekday morning, i would find my mind wandering, i would imagine spending time with my grandchildren, quiet evenings with my wife, traveling, or rediscovering some great books. i told myself that i wouldnt sign myself up for any committees, any classes, or anything requiring a schedule. my first day of retirement came at last!i cooked a great breakfast for my wife and me, leisurely read the paper, cleaned a bit of the house, and wrote a few letters to friends. on the second day, i cooked breakfast, read the paper . . . on the third day, . . . this is retirement? i tried to tell myself that it was just the transition(过渡), that those golden moments were right round the corner, and that i would enjoy them soon enough. but something was missing. a former colleague asked a favor. a group of students were going to jamaica to work with children in the poorest neighborhoods. would i interrupt my new found “happiness” and return to the students, just this once? one trip. thats all. my bags were packed. the trip was very inspiring. i was moved not only by the poverty i saw but also by the sense of responsibility of the young people on the trip. when i returned home, i offered to work one day a week with a local youth organization. the experience was so positive that i was soon volunteering nearly full-time, working with students across north america to assist them in their voluntary work. now, it seems the tables have turned. some days i am the teacher, other days i am the student. these young people have reawakened my commitment (责任感) to social justice issues by challenging me to learn more about the situation in the world today, where people are still poor and suffer because of greed, corruption and war. most importantly, they have given me the opportunity to continue to participate in helping to find solutions. in return, i help them do their charitable projects overseas. ive gone from running one school to helping oversee the construction of schools in twenty-one countries! 1. what did the writer expect to do after he retired? a. to stay away from busy schedules. b. to write some great books. c. to do some voluntary work. d. to plan for his future. 2. why did the writer decide to go to jamaica? a. he missed his students in that country. b. he couldnt refuse his colleagues favor. c. he was concerned about the people there. d. he was not satisfied with his retired life. 3. which of the following could be the best title for the passage? a. my retired life. b. being the head of a high school. c. my attitudes towards life. d. an experience of being a volunteer. 4. what does the writer think of his retired life now? a. disappointing. b. troublesome. c. promising. d. meaningful.【参考答案】33.adad 社会生活类阅读理解。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。if, for some reason, you had 2, 010 empty plastic bottles, what would you do? youd probably sell them cheaply, right? but xia yu collected 2, 010 bottles and built a boat with them. as you read this, xia is, in fact, on a river somewhere in anhui, slowly going towards his destination: the expo garden in shanghai. 2, 010 plastic bottles was to celebrate expo (世博会)2010 shanghai. on the opening day of the expo, xia, together with five friends, went on a 1, 500 kilometres journey from xiangtan to the expo garden, in spite of the doubt whether theyll make it. after all, the boat they are on can hardly be called a boat. it cost only 2, 000 yuan to build in a month. whats keeping xia going is a major cause behind the trip. “we are examining water pollution through our journey and trying to promote a low-carbon (低碳)lifestyle. before we started, no one believed we could sail the boat to the dongting lake. but we made it.”but as they expected, the journey has not always been smooth. of the six from xiangtan, four gave up. as of the press time (到发稿时), only xia and his friend huang ying were on the boat. huang suffered from a disease when they reached jiujiang, jiangxi province. xia said, “there are so many things that can stop up from making it to shanghai, like the weather, health, and sometimes swift river water.”“the boat was produced in a factory according to our design, and perhaps its not in a very good condition. but,”xia said, “we are wearing life jackets”. “some boats passing by offered help.”what is more of a reward for xia and huang is that the yangtze river turned out much cleaner than they had expected. although xia and huang are uncertain about the journey ahead, they are “quite happy”with what they have already achieved. “after all, its not the destination that counts. its always the course that matters the most.”1. xia yu doubts the success of the journey because of_.a. such a long journey on the riverb. the poor boat and the bad weatherc. few people taking part in the journeyd. the seriously polluted river in some parts2. which of the following is not the purpose of the journey? a. to examine water pollution. b. to celebrate expo 2010 shanghai. c. to win a race on the water. d. to promote a low-carbon lifestyle. 3. from the text we know that_.a. they stay on the boat at nightb. three people gave up due to their bad healthc. xia yu and his mate have arrived in shanghaid. huang suffered from a disease on the journey4. the last paragraph tells us xia yu and huang ying_.a. pay more attention to the processb. are sure to arrive at the destinationc. helped turn the yangtze river cleanerd. are happy because of their final success【参考答案】34.bcda 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。boys schools are the perfect place to teach young men to express their emotions and involve them in activities such as art, dance and music.far from the traditional image of a culture of aggressive masculinity (阳刚), the absence of girls gives boys the chance to develop without pressure to conform to a stereotype, a us study says.boys at single-sex schools were said to be more likely to get involved in cultural and artistic activities that helped develop their emotional expressiveness, rather than feeling they had to conform to the boy code of hiding their emotions to be a real man.the findings of the study go against received wisdom that boys do better when taught alongside girls.tony little, headmaster of the british boys-only school, eton, warned that boys were being failed by the british education system because it had become too focused on girls. he criticized teachers for failing to recognize that boys are actually more emotional than girls.the research argued that boys often perform badly in mixed schools because they become discouraged when their female peers do better earlier in speaking and reading skills.but in single-sex schools teachers can tailor lessons to boys learning style, letting them move around the classroom and getting them to compete in teams to prevent boredom, wrote the studys author, abigail james, of the university of virginia.teachers could encourage boys to enjoy reading and writing with boy-focused approaches such as themes and characters that appeal to them. because boys generally have more acute vision learn best through touch, and are physically more active, they need to be given hands-on lessons where they are allowed to walk around, james found.single-sex education also made it less likely that boys would feel they had to conform to a stereotype that men should be masterful and in charge in relationships. in mixed schools boys feel compelled to act like men before they understand themselves well enough to know what that means, the study reported. 31. the author believes that a single-sex school _.a. forces boys to hide their emotions to be real menb. helps to cultivate masculine aggressiveness in boysc. encourages boys to express their emotions more freelyd. naturally reinforces in boys the traditional image of a man【答案】c【解析】细节理解题。根据boys schools are the perfect place to teach young men to express their emotions。a选项和第1段的观点冲突;b选项从第2段的第1句话的观点中可以知道是错误的。far from的含义为“根本

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论