免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西柳州市2016高考英语单项选择和阅读理解一轮选练(10).单项填空1 sorry, but i still dont quite understand that phrase. ok,let me make another sentence to_its meaning.abring about bbring upcbring out dbring in解析考查动词词义辨析。bring about 导致;引起;bring up抚养;教育;bring out 生产;阐明;bring in 提出;引入。句意:对不起,可是我仍然不明白那个短语的意思。好的,我再造一个句子来阐明它的含义。答案c 2only under special circumstances_to take makeup tests.aare freshmen permittedbpermitted are freshmencfreshmen are permitteddare permitted freshmen解析考查倒装句的用法。only 修饰状语位于句首句子用倒装结构。句意:只有在特殊的条件下一年级新生才被允许参加补考。答案a3recently the father has found his son increasingly_to the internet games.abeing attracted battractedcattracting dhaving attracted解析句意为:最近那位父亲发现他的儿子越来越沉溺于网络游戏。本题考查非谓语动词作宾补。宾语his son与attract为逻辑上的被动关系,故排除c、d两项;a项表示正在进行,不合句意,故被排除。b项表示状态,符合句意,故为答案。答案b4i wonder why he has been acting so strangely these days.recent pressure at work may_his behavior.aaccount for bcall forcchange for dstand for解析account for 解释;说明;call for 需要;要求;change for 替换;更换;stand for代表。答案a5do you know how i can_him?on his mobile phone.alearn breach cseek dtouch解析考查动词词义辨析。learn 学习;得知;reach 到达;抵达;此处指联系;seek寻找;touch触摸。答案b6the company cant afford to buy the latest equipment at present._,they keep trying new ways to improve efficiency.aon the contrary bin contrastcnevertheless dfurthermore解析考查插入语辨析。on the contrary相反地;in contrast对比;nevertheless不过;然而;furthermore而且。句意:公司目前买不起最新的设备,尽管如此,他们在不停的尝试提高效率。两句话之间存在让步关系,故选nevertheless。答案c7 many people believe that hunger is only a problem in the developing countries._,it is a problem all over the world.afor one thingbin additioncas welldon the contrary解析考查介词短语。句意为:很多人认为饥饿只是发展中国家的问题。相反,这是全世界的问题。for one thing首先,其一(用来列举理由);in addition另外,除此之外;as well还;on the contrary正相反。根据句意可知应选d。答案d8we were having a lesson_a policeman came in.awhen bwhile cuntil dbefore解析句意:我们正在上课,突然一个警察进来了。when用作并列连词,表示“就在那时”,相当于and at that time。答案a9on the top of this mountain,you can get a wonderful_of the nearby hills.aview bsight clook dscene解析get a view of为固定搭配,意为“看到的景象”。答案a10used to tv shows,where everything is quick and entertaining,many people do not have the_to read a book that requires thinking.acourage bwisdom cpatience dfreedom解析考查名词辨析。句意:习惯于一切都是快节奏和娱乐的电视节目后,许多人已经失去了耐心去阅读需要思考的书本了。courage勇气;wisdom智慧;freedom表示“自由”,均不合题意。patience表示“耐心”,与题意相符。答案c11though_to stop playing computer games many times,the little boy just turned a deaf ear and fixed his eyes on the screen.aurging bbeing urgedcurged dhaving urged解析考查省略句。由于从句的主语与主句的主语一致,且从句中有be,所以省略了从句的主语和be。句子补全为though(he was)urged to stop playing computer games many times。答案c12did you plan to meet here?no,_.aby accident bby mistakecby the way dby reason解析考查介词短语。by accident偶然;碰巧。可根据plan和no判断。答案a13are you still thinking of yesterdays game?thats_makes me feel excited.awhich bwhat chow dthat解析考查名词性从句。在表语从句中that不作句子成分,what可引导表语从句,并在从句中作主语或宾语等成分。答案b14the party will be held in the garden,weather_.apermittingbto permitcpermitteddpermit解析此处主句的主语party和weather不一致,所以weather保留,作permitting的逻辑主语,构成独立主格结构。另外,weather与permit之间是主动关系,故用现在分词。句意为:如果天气允许,聚会将在花园举行。答案a15jimmy had a lot of parties recently.yes,that might_why he didnt do well in the test.aaccount forbpush forcmake fordcompensate for解析考查动词词组辨析。account for表示“解释,是的原因”;push for表示“争取”;make for表示“促成”;compensate for表示“补偿,赔偿”。根据句意可知,此处表示“那就能很好地解释他为什么考得这么差了”,所以选a项。答案a。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:逸闻趣事时间:7分钟there was once a tiny country that was suffering from a long drought.it had gone so long without rain that the people there were starting to go hungry because of the bad harvests.it just so happened that a group of musicians were traveling the country,trying to make a living from their concerts.but with so many problems in the land,no one felt like listening to music.“but music can help overcome any problems,” said the musicians,without anyone paying them the slightest attention.so the musicians tried to find out the reason it wouldnt rain.it was very strange,because the sky was overcast,but no one could provide an answer.“its been cloudy like this for many months,but not a single drop of rain has fallen,” people told them.“dont worry,well bring rain to the country,” the musicians responded,and they began rehearsing for a concert at the summit of the highest mountain.everyone who heard the music was seized by curiosity and went up the mountain.and the conductor of this strange orchestra gave the order,and the musicians began to play.from their instruments came small,playful musical notes that rose and rose into the clouds.the music was so joyous,happy and fun,and the notes started playing with the clouds soft,fluffy bellies,running here and there,up and down,and the whole sky turned into one big game of tickle torture.before long,the giant clouds were thundering with laughter.the musicians continued playing joyfully and a few minutes later the clouds,crying with laughter,soaked the little country below with their precious tears,bringing happiness to all.and in memory of that musical rain,everyone in the country learned how to play an instrument and,taking turns,would go up the mountain every day to bring joy to the clouds with their beautiful songs.【语篇导读】一个干旱已久的小国,却因为音乐家们的到来,改变了他们的命运音乐家通过在山顶上演奏音乐,从而为当地降下了甘霖。为了纪念那场音乐雨,人们开始学习音乐,并轮流到山上为云彩演奏音乐。1why did the country have the bad harvests?abecause its too hot. bbecause its too cold.cbecause its too wet. dbecause its too droughty.解析细节理解题。根据第一段可知那个国家歉收的原因是因为长期干旱少雨,故选d项。答案d2whats the attitude of the people toward the musicians?aactive. benergetic.ccold. denthusiastic.解析推理判断题。根据第二段中的“but with so many problems in the land,no one felt like listening to music.”和“without anyone paying them the slightest attention.”可以推出人们对音乐家们的态度是冷淡的。故选c。 答案c3whats the meaning of the underlined word in the third paragraph?acloudy brainy csunny dwindy 解析词义猜测题。根据第四段中的“its been cloudy like this.”可以推出overcast的意思与cloudy意思一样。故选a项。答案a4which of the following might be the best title of the passage?agreat musicians bmusic for the cloudsclaughing clouds dmusic rehearsing解析标题概括题。本文主要讲述了音乐家通过在山顶上为云彩演奏音乐,从而使云彩流动起来,最终降下了期盼已久的雨,为当地人们带来了快乐。由此可以推出文章的标题应选b项。答案b5from the last paragraph we can learn that the people in the small country _.ahate music blove musiccteach music dpractice music解析推理判断题。最后一段中讲到为了纪念那场音乐雨,人们开始学习乐器,并轮流到山上为云彩演奏音乐。由此可以推出人们喜欢音乐。答案b阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2013界广东省三模】mark rothko, one of the greatest painters of the twentieth century, was born in daugavpils, latvia in 1903. his family immigrated to the united states in 1913, after a 12-day voyage.mark moved to new york in the autumn of 1923 and found employment in the garment trade and settled down on the upper west side. it was while he was visiting someone at the art students league that he saw students painting a model. according to him, this was the start of his life as an artist. he was twenty years old and had taken some art lessons at school, so his initial experience was far from an immediate calling.in 1936, mark rothko began writing a book, which he never completed, about the similarities in the childrens art and the work of modern painters. the work of modernists, which was influenced by primitive art, could, according to him, be compared to that of children in that “child art transforms itself into primitivism, which is only the child producing a copy of himself.” in this same work, he said that “the fact that one usually begins with drawing is already academic. we start with color.”it was not long before his multiform developed into the style he is remembered for. in 1949 rothko exhibited these new works at the betty parsons gallery. for reviewer harold rosenberg, the paintings were unique and primitive. rothko had, after painting his first multiform, separated himself from the world in east hampton on long island, only inviting a very few people, including rosenberg, to view the new paintings. the discovery of his works specialty came at a period of great sorrow: his mother kate died in october 1948. as part of this new uniformity of artistic vision, his paintings no longer had individual titles. from this point on they were simply untitled, numbered or dated. however, to assist in distinguishing one work from another, traders would sometimes add the primary colors to the name. additionally, for the next few years, rothko painted in oil only on large vertical tents. this was done to surround the viewer, or, in his words, to make the viewer feel enveloped within the picture.68. when did rothko want to be an artist?a. when he immigrated to the u.s.a. b. when he watched students drawing.c. when he moved to the upper west side. d. when he joined the art students league.【答案】b【解析】细节理解题。根据it was while he was visiting someone at the art students league that he saw students painting a model. according to him, this was the start of his life as an artist.当他看见学生画画的时候,故选b。69. what did rothko think of modern art?a. it could be produced by children. b. it could be compared to child work.c. it was a certain kind of primitive art. d. it was academic from the very beginning.【答案】b【解析】细节理解题。根据about the similarities in the childrens art and the work of modern painters.儿童艺术与现代艺术的有相似点,故选b。70. why does the author mention rothkos uncompleted book?a. to prove rothkos concentration on painting.b. to show rothkos research on the modern art.c. to suggest rothkos unique personal painting style.d. to explain the inspiration of rothkos painting style.【答案】c【解析】推理判断题。根据it was not long before his multiform developed into the style he is remembered for.提出他的独特绘画风格,故选c。71. rothkos distinctive style _. a. took shape in 1948 b. was affected by rosenbergc. resulted from his boyhood experienced. was rooted in the separation from the world【答案】a【解析】细节理解题。根据the discovery of his works specialty came at a period of great sorrow: his mother kate died in october 1948.他的独特风格的形成是在1948年。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。mail carriers will be delivering some good news and some bad news this week.the bad news:stamp prices are expected to rise 2 cents in may to 41 cents, the postal regulatory commission announced yesterday. the good news:with the introduction of a “forever stamp,” it may be the last time americans have to use annoying 2-or 3-cent stamps to make up postage differences.beginning in may, people would be able to purchase the stamps in booklets of 20 at the regular rate of a first-class stamp. as the name implies, “forever stamps” will keep their first-class mailing value forever, even when the postage rate goes up.the new “forever stamp” is the united states postal services (usps) answer to the complaints about frequent rate increases. the may increase will be the fifth in a decade. postal rates have risen because of inflation(通货膨胀), competition from online bill paying, and the rising costs of employee benefits, including healthcare, says mark saunders, a spokesman for usps.the usps expects some financial gain from sales of the “forever stamp” and the savings from not printing as many 2-or 3-cent stamps. “its not your grandfathers stamp,” says mr. saunders. “it could be your great-grandchildrens stamp.”other countries, including canada, england, and finland use similar stamps.don schilling, who has collected stamps for 50 years, says hes interested in the publics reaction. “this is an entirely new class of stamps,” mr. schilling says. he adds that hell buy the stamps because he will be able to use them for a long period of time, not because they could make him richthe volume printed will be too large for collectors. “we wont be able to send our kids to college on these,” he says, laughing.the usps board of governors has yet to accept the postal regulatory commissions decision, but tends to follow its recomm
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年初一语文现代文阅读训练(附答案)
- 老年慢性阻塞性肺疾病患者带状疱疹疫苗接种方案
- 辽宁省公务员2025年考试申论材料分析专项训练试卷(含答案)
- 老年高血压患者认知功能保护方案
- 智能算力加持的大数据系统架构设计
- 第五单元餐饮试卷及答案
- 2025年山东能源煤矿笔试题库及答案
- 老年人吞咽障碍急救处理方案
- 罕见垂体柄阻断综合征诊疗方案
- 如何自我介绍自己
- 读后续写个人成长课件-高三英语一轮复习
- 外科学模块十一重症监测治疗及复苏练习题及答案
- 2025年道路养护合同协议书(含补贴条款)
- 医院急诊抢救流程标准操作手册
- 汽车视觉原理讲解
- 2025年河南事业单位公共基础知识真题以及答案
- 全国大学生职业规划大赛《智慧农业》专业生涯发展展示【曾获省级一等奖】
- 雨课堂在线学堂《审美的历程》作业单元考核答案
- 2025年副主任医师(副高)骨外科学(副高)考试题库(含答案)
- 《中华人民共和国水法》解读培训
- 油烟一体机安装施工方案
评论
0/150
提交评论