安徽省芜湖市高考英语二轮复习 阅读理解基础演练(6).doc_第1页
安徽省芜湖市高考英语二轮复习 阅读理解基础演练(6).doc_第2页
安徽省芜湖市高考英语二轮复习 阅读理解基础演练(6).doc_第3页
安徽省芜湖市高考英语二轮复习 阅读理解基础演练(6).doc_第4页
安徽省芜湖市高考英语二轮复习 阅读理解基础演练(6).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

安徽芜湖市2016高考英语阅读理解(二轮)基础演练(6)阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。when josephine cooper was growing up, she learned the importance of charity from her parents. although they made a modest living for their family of 10, they insisted on sharing with those less fortunate.half a century later, mrs cooper became a beloved volunteer at the san diego food bank, where she devoted herself to helping others. she organized and ran a distribution center from a church, helping it become the organizations largest emergency food distribution center in san diego. she was one of 25 outstanding senior volunteers in the nation selected and invited to washington d.c. to receive the award.“she was the main person who helped us make that program grow,” said mike doody, former director of the food bank. “she had a way of getting people to work together and to work hard. she was determined and stubborn, but in a good way. she had a good heart.” people knew her as “grandma” because of her selflessness and her devotion to helping hungry children and families. “she reminded people of their grandma.” doody said.as a widow with a young child in 1979, mrs. cooper was helped through a difficult financial time when the food bank provided her with groceries. “she dedicated her life to giving back,” said her daughter, monica cooper. it wasnt unusual for a local church to call mrs cooper to ask her to aid a needy family. “she would give people food out of her cupboard. sometimes we would cook a meal for a family living out of their can,” cooper said.although mrs cooper was honored to receive the national award for her volunteer work, she said being able to help others was her reward. she died of liver disease and kidney failure, aged 93.4. what can we learn about mrs cooper?a. she lived a miserable life. b. she refused the national award.c. she was kind and devoted. d. she was difficult to get along with.5. mrs coopers story suggests that .a. everyone needs a grandma nearby b. a sound mind is in a sound body c. children are what their parents are d. a mothers love never changes【参考答案】15、badcc 阅读理解。many of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. we may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. however, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. how can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. for all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. you might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. there are many people who dont mind your extra pounds. you may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. there are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. you can decide to feel inferior(自卑) because you dont have much money and you dont drive a nice car. you can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. on the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes you as a person. the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any. 36. according to the author _ plays an important role in making friends.a. admitting your shortcomings b. self criticism c. modesty d. confidence【答案】d【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选d。37. if you are not liked by a person, _ .a. you should find the reason in yourselfb. youd better talk with the person face to facec. you may not be the one to be blamedd. you and that person misunderstand each other【答案】c【解析】细节理解题。根据if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选c。38. we can learn from the third paragraph that _ .a. your good qualities may turn out to be your flawsb. your weakness may also be your strengths in some wayc. your negative qualities cause a person to reject youd. youll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities【答案】b【解析】细节理解题。根据in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选b。39. which of the following is true according to the author?a. it is important to lose weight.b. it is easier for a wealthy person to make friends.c. inner qualities are more important than physical appearance.d. if you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【答案】c【解析】细节理解题。根据if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选c。40. what do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?a. how to find your good qualities.b. how to make friends.c. how to make self criticism.d. how to lose weight.【答案】a【解析】细节理解题。根据the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选a。阅读理解。 the tibetan plateau(青藏高原) is the worlds highest place. its four times the size of france and home to most of the worlds highest mountains.as you might expect, its cold there. and it may be that the deep chill of the tibetan plateau played a role in the evolution of some of the worlds most charismatic(魅力十足的) animals.thats the belief of a scientist who discovered the skull of a woolly rhino(长毛犀) on the tibetan plateau.the woolly rhino two tons, two tusks, lots of hair and lots of attitude was an ice age giant. it lived with other ice age beasts in europe and asia, starting about 2.5 million years ago.but xiaoming wang, from the natural history museum of los angeles county, was shocked when he found a 3.5-million-year-old rhino skull(头骨化石) on the tibetan plateau. it caught us by complete surprise that they are actually up in the high plateau well before the ice age has started, wang says.thats about a million years before the ice age started, in fact. wang thinks his discovery shows that at least some animals were prepared for the ice age. at least in the case of the woolly rhino, it actually adapted itself in the cold environment in the tibetan plateau before the ice age has even started, wang says. the animal actually used its head to sweep snow, wang explains, so they can get at the vegetation below the snow cover. so wang thinks the plateau was a sort of evolutionary cradle(摇篮) for cold-weather animals. when the rest of the world eventually iced up, they moved out of tibet and took over.anthony barnosky, a paleontologist at the university of california, berkeley, says even now, these isolated cradles are important for evolution(进化).the interesting thing, barnosky says, is on earth today we have biodiversity(生物多样性) isolated in certain spots, and we just never know which of those isolated places will be the cradle of evolution for the next big environmental change coming down the pike(出现).the only problem is that to be ready, you have to know what the next environment will be like. or just be very lucky.16. the underlined word chill in para.2 could be replaced as _.a. hole b. coldc. shape d. lake17. which is nottrue about the woolly rhinos(长毛犀) on the tibetan plateau?a. they were ice age giants with two tusks, lots of hair and lots of attitude. b. they had lived on the tibetan plateau before the ice age has started.c. they were able to sweep snow with their heads.d. they hardly adapted themselves in the cold environment.18. what did anthony barnosky think of the isolated cradles ?a. they adapted the cold weather.b. they played an important role in evolution.c. it was hard to know whether they would change.d. it was luck to change the next big environmental.19. the research might appear in the .a. journal science b. newspaper c. english textbook d. blog20. from the passage, we can infer that _.a. facing the cold, the animals continuously evolvedb. xiaoming wang works in the usac. both wang and barnosky are paleontologistsd. a chinese scientist discovered the skull of a woolly rhino【参考答案】1620、bdbaa 阅读理解。sunny countries are often poor. a shame, then, that solar power is still quite expensive. eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to get round this. in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). the firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. then, next day, it can be put outside and charged back up again.the trick is that, to be able to use the electricity, the systems keeper must buy a scratch cardfor as little as a dollaron which is printed a reference number. the keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by sms to eight19. the companys server will respond automatically with an access code to the unit.users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. in fact, they are paying off the cost of the unit. after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. he will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.in that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. according to eight19s figures, this looks like a good deal for customers. the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper. 41. the underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _ .a. make use of b. come up with c. look into d. deal with 【答案】d【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以eight19发明了一个新的方法来解决这个问题,故选d。 42. what should the user do when the electricity in the battery is used up?a. buy a scratch card. b. recharge it outside.c. buy another solar cell.d. return it to the company.【答案】b【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选a。43. how much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell?a. around $10. b. around $80. c. around $90. d. around $180.【答案】c【解析

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论