高考英语大一轮复习 Module 5 The Conquest of the Universe跟踪检测 外研版选修8.doc_第1页
高考英语大一轮复习 Module 5 The Conquest of the Universe跟踪检测 外研版选修8.doc_第2页
高考英语大一轮复习 Module 5 The Conquest of the Universe跟踪检测 外研版选修8.doc_第3页
高考英语大一轮复习 Module 5 The Conquest of the Universe跟踪检测 外研版选修8.doc_第4页
高考英语大一轮复习 Module 5 The Conquest of the Universe跟踪检测 外研版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 5 the conquest of the universe “阅读七选五完形”组合练练题型(限时:35分钟).阅读理解(2016太原二模)washington: nasa has announced evidence that jupiters largest moon, ganymede, has a saltwater ocean under its icy surface. the ocean seems to have more water than all the water on earths surface, according to new hubble observations.new hubble observations of ganymedes magnetic field strongly suggest that the moon, which is the largest in our whole solar system, is home to a subsurface ocean. scientists estimate that the oceanis 95 kilometres thick, which is about 10 times deeper than earths oceans. but unlike our salty waters, ganymedes ocean is buried under 150 kilometres of ice.while scientists have speculated (推测) since the 1970s about the presence of an ocean on ganymede the largest moon in our solar system until now the only observational evidence came from a brief flyby by the galileo spacecraft, which didnt observe the moon long enough to confirm a liquid ocean.this discovery marks an important milestone, highlighting what only hubble can accomplish. in its 25 years in orbit, hubble has made many scientific discoveries in our own solar system. a deep ocean under the icy surface of ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond earth.scientists_have_already_confirmed_the_existence_of_an_ocean_on_europa,_another moon orbiting jupiter, and nasa has announced plans to send an unmanned mission there searching for the life that might come with liquid water.hubble is a telescope that orbits earth, but because of its impressive gravitational analyses it can be used to study the inside of far distant planets. using these same principles, scientists could theoretically detect oceans on distant exoplanets as well.语篇解读:本文是一篇新闻报道。nasa证实木星的最大卫星ganymede上有海洋,这一发现再次拓宽了科学家的视野,使探寻太阳系内地球以外的生命的努力更进了一步。1.what can we learn about ganymede from the passage?ait is a planet with the largest moon in our whole solar system.bits ocean adds to peoples excitement about life beyond earth.cit will be used by nasa as a base for the hubble telescope.dits liquid ocean was first proved by the galileo spacecraft.解析:选b推理判断题。根据第五段最后一句“a deep ocean under the icy surface of ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond earth.”可知,木星卫星ganymede上海洋的存在激发了人们探索地球以外的生命的热情。故选b项。2which of the following best describes the writers attitude towards hubble?acautious. bdoubtful.cnegative. dfavourable.解析:选d推理判断题。根据第五段第一句可知,这次具有里程碑意义的发现只有哈勃望远镜能够完成。由此可推知,作者对哈勃望远镜持支持态度。故选d项。3what does the underlined part in paragraph 6 mean?aan underground ocean has been found in europa.bthe presence of an underground ocean in europa is not possible.cit is now certain that there is an ocean on europa.dno evidence has shown the existence of an ocean on europa.解析:选c句意猜测题。根据第六段中的“and nasa has announced plans to send . with liquid water”可知,因为europa上有水存在,nasa才宣布要在europa上搜寻地外生命;由此可推知,画线句意为:科学家们已经证实europa上存在海洋。故选c项。4what type of writing does this passage belong to?aa term essay.ba news report.can experiment report.dan exploration review.解析:选b推理判断题。根据第一段“washington: nasa has announced evidence .”及文章内容可推知,本文为一篇新闻报道。故选b项。.阅读七选五(2016唐山市高三一模)its normal to wake briefly during the night. _1_ but if youre waking up during the night and having trouble falling back asleep, the following tips may help.stay out of your head. the key to getting back to sleep is continuing to prepare your body for sleep, so remain in bed in a relaxed position. hard as it may be, try not to stress over the fact that youre awake, because that very stress and anxiety encourage your body to stay awake. _2_3_ if you are finding it hard to fall back asleep, try a relaxation technique such as visualization (想象) or deep breathing, which can be done without even getting out of bed. remind yourself that although theyre not a replacement for sleep, rest and relaxation still help refresh your body.do a quiet, nonstimulating activity. if youve been awake for more than 15 minutes, try getting out of bed and doing a quiet, nonstimulating activity, such as reading a book. keep the lights dim so as not to think that its time to wake up. _4_ a light snack might relax you, but be careful not to eat so much that your body begins to expect a meal at that time of the day._5_ if you wake during the night feeling anxious about something, make a brief note of it on paper and delay worrying about it until the next day when you are fresh and it will be easier to resolve.amake relaxation your goal, not sleep.bput off worries and troubles.cuse a flashlight to go to the bathroom at night.din fact, a good sleeper wont even remember it.ealso avoid screens of any kind computers, tvs, cellphones or ipads.fyoull be much more productive and creative after a good nights rest.ga good way to stay out of your head is to focus on the feeling of your body.答案:15dgaeb.完形填空(2016太原市高三第二学段测评)reading and learning new words is about finding their meaning and use within a passage. the meaning of unknown words which you _1_ in your reading sometimes can be known by their _2_, that is, their contexts. the context of the sentence can tell us the part of speech (词性) of the _3_ word. using the context of the paragraph to define unknown words can also be _4_.readers often have trouble because they understand the sentence word by word instead the _5_ meaning of a word, when they should identify the way it has been used in the passage.one consideration in using the context is to determine the unknown words part of speech. the words around the unknown word can give you _6_. once you know if the word is a noun or an adjective, it is often enough for you to _7_ reading without having to stop to look up the meaning of the word. after coming across the word a few more times, you will know its meaning more _8_ than if you had just looked it up.comparison clues indicate that two or more things are _9_. a comparison is possible because the known and unknown words have _10_. the likeness shows you that comparisons can be made._11_ clues tell you an example of an unknown word. example clues are usually _12_ by the following words and phrases: such as, for example, and like.to find meaning from textbased clues, you should look for clues in the sentence. a second kind of clue does not _13_on specific words to indicate meaning. this kind of context clue is called a frameworkbased clue. your knowledge of the meaning of surrounding words _14_ you discover the meaning of a word or sentence. common _15_ and your knowledge of the parts of speech also help defining unknown words. for example, the angry driver shouted vehemently during his fight with the other driver. what does “vehemently”_16_? you know what _17_ means, and you know how people _18_ when they argue. from this, you can _19_ out that “vehemently” has something to do with strong _20_ or intense feeling.语篇解读:本文是一篇说明文。主要介绍了几种在阅读过程中学习生词的方法和技巧。1.a.take down blook upccome across dpick out解析:选c有时候你在阅读中所遇到的生词的意思可以通过语境知道其含义。take down“记下”;look up“查阅”;come across“遇见”;pick out“找出”。下文中的“after coming across the word a few more times”也是提示,故c项正确。2a.sentences bwordsctopics dsurroundings解析:选d根据“that is”可知,此空与contexts是同义词,与下文中的“the words around the unknown word”和“your knowledge of the meaning of surrounding words”呼应,故d项正确。3a.unknown babnormalcfamiliar dnegative解析:选a句子的语境可以告诉我们生词的词性。与上文中的“unknown words”呼应可知,此处是指生词,故a项正确。abnormal“不正常的”;familiar“熟悉的”;negative“负面的”。4a.unique bnaturalchelpful dcommon解析:选c利用段落的语境来确定生词也是有帮助的。与下文中的“common _15_ and your knowledge of the parts of speech also help defining unknown words.”呼应,故c项正确。5a.correct binconvenientcdifferent dsatisfactory解析:选a读者经常遇到麻烦,因为他们逐字理解句子而不是(理解)一个词的正确意思。根据空格前的“readers often have trouble”可推知,读者没有理解一个词的正确意思,即a项正确。6a.cases breasonsceffects dclues解析:选d生词周围的词可以给你(提供)线索。与下文中的“comparison clues”呼应,故d项正确。7a.translate binterviewccontinue dexamine解析:选c一旦你知道了这个词是名词还是形容词,那么你就可以不必停下来去查这个词的意思而继续读下去。根据空格后的“without having to stop”可知,此处应用continue“继续”,故c项正确。8a.strangely buncertainlycpotentially dfirmly解析:选dstrangely“奇怪地”;uncertainly“犹豫地”;potentially“潜在地”;firmly“坚定地”。根据空格前的“after coming across the word a few more times”可知,在生词出现的频率较高的情况下,根据语境,读者就可以更加确定其具体的含义,故d项正确。9a.alike bmeaningfulcproper dgreat解析:选a比较性线索表明两个或多个事物是相似的。根据下文中的“the likeness”可知,此处表示事物的相似性,故a项正确。10a.properties bsimilaritiescpossibilities dpersonalities解析:选b之所以可能作比较是因为认识的词和不认识的词之间有相似性。根据下文中的“the likeness”可知,similarity“相似性”,符合语境。11a.popularity bconsiderationcexample dcomparison解析:选c例子线索会通过举例来提示读者。与空格后的“an example”和“example clues”呼应,故c项正确。12a.affected badjustedcchanged d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论