免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能.完形填空kindness is not always a straight line. i was traveling in a city of central america with a friend, and we were _1_ a post office. we were standing on a street corner and did not know what the spanish word for “post office” was. some _2_ guy could see we were _3_ and came up to us. we tried to _4_ what we were looking for, and he said, “oh, yes, yes,” and _5_ us, with our backpacks on in the middle of the heat of the day, down all these little crooked (弯曲的) streets. it seemed like we walked for miles._6_, he pointed us toward a _7_ without any name on it. but when we _8_, it turned out not to be the post office.when we came out and were _9_ standing around looking _10_, someone else soon came up. she asked if we _11_ help. again, we tried to explain _12_ we were going. the woman said she _13_ where the post office was. we headed off as she _14_ us to another building which also had no _15_ and which also turned out not to be the post office.at this point we decided that _16_ we didnt know where we were, we were not going to listen to anybody else. but then another person came up and said, “i can _17_ you.” we said “no, thank you,”_18_ he was very insistent (坚持的). he actually grabbed me by the hand and dragged (拉着) me through the streets. circling around, we came back to the first _19_ we had been standing on when we began. the _20_ pointed across the street, and there was the post office.1a. fixing up b. looking forc. cleaning up d. working for2a. kind b. bravec. poor d. proud3a. excited b. surprised c. pleased d. confused4a. doubt b. explain c. consider d. guess5a. warned b. begged c. persuaded d. led6a. luckily b. gradually c. finally d. secretly7a. line b. word c. building d. city8a. took part b. turned around c. gave up d. went in9a. again b. only c. also d. even10a. late b. hurt c. lost d. busy11a. offered b. needed c. accepted d. refused12a. when b. why c. how d. where13a. forgot b. knew c. wondered d. dreamed14a. followed b. called c. guided d. welcomed15a. door b. owner c. sign d. step16a. even though b. as long as c. as soon as d. as if17a. promise b. help c. remember d. understand18a. or b. so c. and d. but19a. office b. corner c. floor d. circle20a. friend b. postmanc. stranger d. boss答案与解析语篇解读本文是记叙文。作者讲述了他在异乡的一次经历。1b由下文的what we were looking for和it turned out not to be the post office可知,“我”和朋友正在“寻找”(looking for)邮局。2a有个人带我们去找邮局,由此可知,这个人很“善良(kind)”。3d作者和朋友要找邮局,却不懂西班牙文。由此推断,他们看起来应该很“困惑(confused)”。4b由下文好心人带我们去找邮局可知,我们是向他“解释(explain)”要找的是什么。5d由下文的he pointed us toward .可知,好心人“带着(led)”我们找邮局。6c好心人带我们走过弯弯曲曲的街道后,“最终(finally)”找到了一处地方。7c邮局是“建筑物(building)”。下文的to another building也是提示。8d由下文的when we came out可知,我们“走进(went in)”了第一个好心人所指的那栋建筑物。9a未能找到邮局,我们“再一次(again)”站在了街边。10c找不到邮局,又不懂西班牙语,拐了很多街道后,我们“迷路(lost)”了。11b有一个好心人主动询问我们是否“需要(needed)”帮助。12d我们再一次解释要去“哪里(where)”。13b由第二个好心人带我们去找邮局可知,她说她“知道(knew)”邮局在哪儿。14c第二个好心人也“指引(guided)”着我们去找邮局。15c由上文的a . without any name on it和本句的also一词可知,这又是一个没有“标志(sign)”的建筑物。16a由于被误导了两次,所以我们决定“即使(even though)”不知道自己在哪儿,也不再听别人的。17b由下文第三个好心人再次带领我们去找邮局可知,他主动提出他可以“帮助(help)”我们。18d“我们说不用,谢谢”和“他依然坚持”之间是转折关系,故选but。19b由上文的we were standing on a street corner可知,我们绕回到了最初站的那个街“角(corner)”20c第三个帮助我们的人也是“陌生人(stranger)”。.阅读理解moms birthday present? it may be a difficult thing for some people, but for me, it is an easy thing. mom loved flowers, so every year i sent her flowers. actually she had a bed of irises (鸢尾花) in the backyard of her small, indiana farm. they were beautiful. “take some,” she said, “dig some up and plant them on the side of your own house.”but in my yard they became lacking in energy. a year passed, then two, but not one flower appeared. i cut back all their green leaves. i was tired of seeing them so lonely. finally, i dug the irises up and threw them away.about that time mom died unexpectedly. my sister and i sold the farm. i never went back to see the irises. i just couldnt stand seeing another family living in our home moms home. autumn came, then winter. the following spring, as moms birthday approached, i struggled with the question of how to remember her. i stared out of the window and saw a few stubborn irises in my side yard sprouting (发芽), tall, thin but flowerless. because of seeing them, i decided to order flowers as i always did on moms birthday, and send them to my sister. i wished so badly i could still send flowers to mom. but that was impossible.on the morning of moms birthday, i was in my car ready to work. something in the yard caught my eye. the irises! one had bloomed with flowers, big, showy and purple, as lovely as they ever had been on moms farm. i smiled and turned my eyes upward. i could no longer send flowers to mom. but somehow, shed been able to send them to me.1according to the first paragraph, mom _.a. didnt like the presents from the authorb. wanted to give the author some flowersc. lived with the author on an indiana farmd. got different birthday presents from the author every year答案与解析b细节理解题。由文章第一段末可知作者的母亲想给作者一些花。2at first, the irises in the authors yard _.a. all died quickly b. grew as well as on moms farm c. didnt bloom at all d. grew better than those on moms farm答案与解析c细节理解题。由文章第二段第二句“但没有花出现”可知作者院子里的鸢尾花不开花。3what troubled the author?a. she didnt know how to grow irises.b. she regretted they had sold moms farm.c. she couldnt bear others living in moms home.d. she didnt know what to do in memory of mom.答案与解析d推理判断题。由文章第三段第六句可知作者不知道做什么来纪念妈妈。4what can be learned from the last paragraph?a. all the irises in the authors yard bloomed.b. the author went to see the irises in moms yard.c. it was mom who took care of these irises in the authors yard.d. the author thought the blooming irises were gifts from mom.答案与解析d推理判断题。由文章最后一段最后一句“她把花送给我”可知d项正确。.阅读理解七选五why is exercise cool?1exercise strengthens muscles did you ever do a pushup or swing across the monkey bars at the playground? _1_ by using your muscles to do powerful things, you can make them stronger. for older teens and adults, this kind of workout can make muscles bigger, too.2_2_can you touch your toes easily without yelling ouch? most kids are pretty flexible, which means that they can bend and stretch their bodies without much trouble. being flexible is having “full range of motion”, which means you can move your arms and legs freely without feeling tightness or pain.3. exercise keeps the balance _3_ your body needs a certain amount of calories every day just to function, breathe, walk around, and do all the basic stuff. _4_ if youre not very active, your body wont need as many calories. whatever your calorie need is, if you eat enough to meet that need, your body weight will stay about the same. if you eat more calories than your body needs, it may be stored as extra fat.4. exercise makes you feel good it feels good to have a strong, flexible body that ca
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年初级经济师之初级经济师财政税收考试题库300道附答案(考试直接用)
- 浙江国企招聘-2025台州市开发投资集团有限公司招聘4人历年真题汇编附答案解析
- 中国汽研2026校园招聘历年真题汇编带答案解析
- 2025河南新乡同盟新材料科技研发中心有限公司招聘工作人员4人模拟试卷带答案解析
- 2025北京大学汉语教育学院招聘劳动合同制工作人员招聘1人模拟试卷附答案解析
- 2026应急管理部所属单位第一批次招聘230人历年真题汇编带答案解析
- 2025四川自贡汇东人力资源发展有限责任公司招聘人员8人笔试备考试卷附答案解析
- 2025年河北张家口怀来技师学院公开选聘高技能人才1名参考题库附答案解析
- 2025江西九江永修中环物产管理有限公司招聘工作人员1人笔试备考试卷带答案解析
- 2025中国人民银行郑州培训学院招聘60人备考题库带答案解析
- 2023年光器件工艺工程师年终总结及下一年展望
- 催化裂化-认识催化裂化(石油加工课件)
- 3.3《不简单的杠杆》课件
- 气管切开换药的护理操作程序(图解)
- ISO 22000-2018食品质量管理体系-食品链中各类组织的要求(2023-雷泽佳译)
- GB/T 711-1988优质碳素结构钢热轧厚钢板和宽钢带
- 无菌物品的管理培训课件
- ArcGIS应用基础培训课件
- 中小学家长会-九年级第一次家长会课件-1课件
- 一代雄狮拿破仑
- 高空吊板(蜘蛛人)安全技术交底和安全检查表
评论
0/150
提交评论