免费预览已结束,剩余10页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:unit9 wheels(北师大版必修3)a卷.单项填空1after a month of training, he became_to the work as a highspeed maglev train driver.aaddictedbsensitivecloyal dequal解析:句意:经过一个月的训练后,他成为了一名合格的高速磁悬浮列车司机。equal“能胜任的,有能力的”,符合句意。addicted“上瘾的”;sensitive“敏感的”;loyal“忠诚的,忠贞的”。答案:d2ill be late home because something has just_at work.acome up with bbreak outccome up dtake place解析:句意:我要晚点回家,因为工作时发生了点事。come up with “提出”;break out“(战争、火灾、疾病等)突然爆发”;come up“出现;(问题等)被提出;走近,靠近”;take place“发生”,在此需用过去分词taken place才对。答案:c3our house is very_for me as i can get to the office in five minutes. in fact, this is the reason why i decided to buy it a week ago.aadaptable bcomfortablecconvenient davailable解析:从下文的get to the office in five minutes和this is the reason why i decided to buy it a week ago来看,此题是在说房子的“便利之处”,故选c。答案:c4the charity work he_gave him a lot of happiness.aoccupied in bwas occupied withcoccupied with doccupied解析:work后接定语从句,be occupied with“忙于某事”。句意:他所从事的慈善工作给了他许多快乐。答案:b5(2012池州月考)_being late for the conference, the secretary was dismissed from the company.ain reference to bas forcin case of das a consequence of解析:考查介词短语辨析。句意:由于开会迟到,这个秘书被公司解雇了。as a consequence of “由于,因为”,符合句意。in reference to “关于,有关”;as for “至于,关于”; in case of “以防,万一”。答案:d6today, each person with aids is surviving _longer than two years.aat last bmore or lesscon average dby chance解析:at last“最终”; more or less“或多或少”;on average“平均”; by chance“偶然地”。句意:当今,患艾滋病的人平均多活两年。答案:c7people who spend more prebedtime hours using the internet or watching television are more_to report that they dont get enough sleep.aprobable bpossiblecbelievable dlikely解析:句意:调查显示,睡前长时间上网或看电视的人称自己睡眼不足的几率更大。该句的主语是people,只能用likely作表语。答案:d8it must be broken if the marriage_money.abases on brelies oncis up to dholds on解析:base on“以为基础”; rely on “依靠”; be up to“应由;轮到”;hold on“抓紧;不挂断”。句意:建立在金钱基础上的婚姻是肯定要破裂的。答案:a9chinese married couple_red packets to children during the chinese new year.agive bhave been givingcare giving dhave given解析:句意:在中国,已婚夫妇在过春节时要给孩子发红包。表述一种客观存在的社会习俗用一般现在时。答案:a10(2012毫州一模)the bus that_outside the inn would soon take the visitors downtown.aheld up bpulled upcgot down dset forth解析:句意:停在小酒馆外的那辆公共汽车不久会带游客到市区。pull up“停(在)”,符合句意。答案:b11according to the calculations _by experts, after china joins wto, its gnp will automatically go up_much as 2.94%.aworked out; as bworked out; by ascworked on; by dworking on; to as解析:work out“算出”; work on“从事”;第一空的动词短语与名词系被动关系,所以用过去分词作定语;第二空表示上升的程度用介词by,as much as意为“多达”。句意:据有关专家测算,中国“入世”以后,其国民生产总值会自行增加2.94%。答案:b12i really appreciate_to relax with you on this nice island.ato have had time bhaving timecto have time dto having time解析:appreciate doing sth.意为“愿意/乐于做某事”。答案:b13(2012周口调研)professor james will give us a lecture, but when and where_yet.ahasnt been decided bhavent decidedcisnt being decided darent decided解析:考查主谓一致、时态与语态。when and where是when and where he will give us a lecture 的省略,因此是主语从句的两个副词,而非两个主语,因此用单数;从空后的yet可知,事情到目前还没有决定,因此强调结果,用现在完成时。答案:a14john thinks it wont be long_he is ready for his new job.awhen baftercbefore dsince解析:考查连词before引导的状语从句。句意:约翰认为用不了多长时间他就能为新工作做好准备。“it will not be时间段before .”表示“用不了多长时间就”,是固定句式。when “当时候”;after“之后”;since“自从”,用于“it is/has been时间段since .”句式。答案:c15after the long journey, the three of them went back home,_.ahungry and tiredly bhungry and tiredchungrily and tiredly dhungrily and tired解析:句意:长途旅行之后,他们三个人又饿又累地回到了家。hungry and tired用作状语,表示伴随状况。答案:b.阅读理解a(2012银川部分重点中学模拟)the 100kilogram blue solar car invented by 10 students at southwest universitys college of engineering and technology in chongqing has a top with four solar panels that charge the battery that powers the auto. its speed is between 3040 kilometers per hour and when fully powered the car can be driven as far as 50 kilometers.“the car is easy to drive. a person without any driving experiences could learn to use it in several minutes. it fits for campus and the golf course,”said he daijie, the leader of the invention team and a senior at the college. or if one prefers it can be turned into moped scooter (电动助力车), he said.four students at shenyang university of technology in liaoning province invented a door light powered by electrical energy produced by opening and closing a door. when people open or close a door, the door produces mechanical energy that could be turned into electrical energy. after numerous tests for several months, the students fixed a joint lever above the door that connects the door and a speeding gear case to drive a generator attached to the door and send energy to storage cells.the storage cells provide electrical energy for the light.a college students dorm door is opened and closed about 60100 times a day, which could produce 160280 milliamps of electrical energy. it takes 160 milliamps to keep a light working for at least 10 hours, said xia yingbiao, one of the invention team members and a mechanical designer and manufacturing and automation junior. if these lights were used with the invention at the entrances in shenyang schools, about 700,000 kilowatt hours a year would be saved, the team said.the university is applying patents for the invention.语篇解读:日新月异的高新科技并不总是发明家的创造,稚气未脱的学生同样占有一席之地,他们用自己的成果证明他们可以着眼未来进行设计。1. where is the first invention mainly designed to use?aon the traffic roads.bin parks and gardens.con campus and the golf course.din kindergartens.解析:细节理解题。根据第一段中的“it fits for campus and the golf course”可知第一个发明主要用于校园和高尔夫球场。答案:c2the car is charged _.awith solar panels at the solar stationbwith solar panels on its topcthrough the wires at public placesdthrough the wires at home解析:细节理解题。根据第一段中的“.has a top with four solar panels that charge the battery”可知车是通过车顶的太阳板给电池充电的。答案:b3where does the power of door light come from?aelectricity through wires.bmechanical energy by opening and closing the door.csun panels on the building top.dbatteries charged before being used.解析:细节理解题。结合第二段第一句后半句中的内容以及下一句中的内容可知门灯的电源来自开关门所产生的机械能。答案:b4from the two inventions, we can see that _.astudents could design for the futurebinventions are not so difficultcthese inventions are valuable but not practicaldinventions cant lack knowledge and money解析:推理判断题。这两项发明都出自于大学生之手,由此可推知学生可以着眼未来进行设计。答案:ab(2012郑州第二次质量预测)why do men live a shorter life than women? the latest research indicates that mens hearts going into a rapid decline when they reach middle age could be the cause.the research of ageing on the heart has shown that womens longevity may be linked to the fact that their hearts do not lose much pumping power with age.“we have found that the power of the male heart falls by 20 percent25 percent between 20 and 70 years of age,”said the head of the study, samantha of liverpool john moores university in the uk.“within the heart there are millions of cells which make it beat. between the ages of 20 and 70, onethird of those cells die and are not replaced in men,” said samantha.“this is part of the ageing process.”what amazes scientists is that the female heart suffers very little loss of these cells. a healthy 70yearold womans heart could work almost as perfectly as a 20yearold ones.“this gender (性别) difference might give the reason why men live shorter than women,”said samantha. they studied over 250 healthy men and women between the ages of 17 and 80, who are mainly healthy persons so as to reduce the influence of disease. “the team has yet to think about why ageing suffers a greater loss on the male heart,”said samantha.but there is also good news men can enjoy the health of their hearts with regular exercise. samantha stressed that women should also take regular exercise to stop their leg muscles getting weaker as they age.语篇解读:本文介绍了一项科学研究的结果:男人比女人寿命短主要是男人的心脏细胞在20岁到70岁之间损失掉三分之一,因而心脏的能力降低了20%25%,而女人的心脏细胞在这一年龄阶段损失得很少。5the underlined word “longevity” in the second paragraph means “_”ahealth blong lifecageing deffect解析:猜测词义题。根据第一段的第一句话“why do men live a shorter life than women?”可推知“longevity”的意思是“长寿”。答案:b6the text mainly talks about _.amens heart cellsbwomens ageing processcthe gender differencedhearts and long life解析:主旨大意题。本文探讨了男人比女人寿命短的主要原因,那就是与心脏细胞数量的减少有关。男人的心脏在20岁到70岁之间会丧失三分之一,因而心脏的能力降低了20%25%,而女人的心脏细胞在这个年龄阶段几乎没有丧失。因此,本文的中心话题是心脏与长寿。答案:d7according to the text, the uk scientists have known that _.amen have fewer cells than women when they are bornbwomen can produce the cells that make the heart beatcthe female heart suffers less loss of the cells with agedwomen will never suffer the loss of pumping power with age解析:细节理解题。根据第五段的第一句“what amazes scientists is that the female heart suffers very little loss of these cells”可知答案为c。答案:c8if you want to live a long life, you should _.aenable your heart to beat much fasterbthink about the reason for ageingctake regular exercisedstop your cells from being lost解析:细节理解题。根据最后一段的内容可知,男人经常进行锻炼可以拥有健康的心脏,女人经常进行锻炼可以抵制腿部的肌肉衰弱无力。因此,要想长寿,就要积极锻炼。答案:cb卷.完形填空(2012江苏南通第一次调研)ive been in the taxicab business for thirtyfive years, and i know there is a lot about it that is not so good. taxicab drivers have to be _1_fellows to be able to work in new york. youve got to fight the new york _2_eight hours a day these days, so people get the wrong _3_that they are bad.actually, taxi drivers are just like other people. most of them will _4_as honest fellows. you read in the _5_almost every week where a taxi driver turns in money or jewels or bonds that people _6_in their cabs. if they werent honest, you wouldnt be reading those stories in the papers.one time in brooklyn, i found a diamond ring in my cab. i_7_helping a lady with a lot of packages that day, so i went back to where i had _8_her. it took me almost two days to trace her in order to return the ring to her. i didnt _9_as much as “thank you”. still i felt good _10_i had done what was right. i think i felt better than she did.i was born and _11_in ireland and lived there until i was nineteen years old. then i came to this _12_in 1913 where i held several jobs to earn a few dollars before enlisting(参军) in world war i. after being discharged (退役), i had a family and bought my own cab. life hasnt been too _13_at times, but my wife takes care of our money and we have a good bit _14_ for a rainy day.when i _15_driving a cab, park avenue was mostly a bunch of coal yards. hoofers brewery was right next to where the waldorfastoria is now. i did pretty well, _16_in those days.in all my years of driving a taxicab, i have _17_had any trouble with the public, not even with drunks.i believe _18_is one of the greatest gifts there is. i know they call it a lot of fancy names these days, like integrity (正直), etc. but it doesnt make any _19_what they call it; its still what makes a man a good _20_. this is my code, and i try to live by.语篇解读:在很多人眼里,出租车司机都是不好的。但作者作为一个有着35年经验的老出租车司机,却用自己的行动向我们展示了一位出租车司机诚实、正直、热爱生活的一面。1a.cheerful btoughcfamiliar dpopular解析:由“youve got to fight.eight hours a day these days”可知,在纽约开出租车必须能吃苦耐劳,所以用tough,表示“坚强的,顽强的,能吃苦耐劳的”。答案:b2a.weather bpollutionccondition dtraffic解析:根据常识可知,开出租车当然与繁忙的交通作斗争,所以用traffic。答案:d3a.impression bsuggestioncexpression dinformation解析:人们对出租车司机有种错觉,认为他们人不好。wrong impression表示“错觉”。答案:a4a.talk bperformcbehave dwander解析:实际上出租车司机跟其他人一样。大多数出租车司机是非常诚实的,故用behave,表示“表现”。答案:c5a.websites bpaperscposters dmagazines解析:根据第二段最后“you wouldnt be reading those stories in the papers”可知该空选papers。答案:b6a.leave bfindcgive dplace解析:他们会把乘客落下的钱、珠宝或债券上交。leave这里表示“落下,遗忘”。答案:a7a.regretted bcontinuedcremembered dtried解析:我记得曾载过一个拿着大包小包的女士,(这枚钻戒有可能是她的)所以我又回到了她下车的地方。remember doing sth.表示“记得曾经做过某事”。答案:c8a.noticed bsupportedcmet ddropped解析:参见上题解析。drop表示“中途卸客”。答案:d9a.say boverhearcclaim dget解析:我并没有得到(get)很多她感谢我的话。答案:d10a.though bwhilecbecause dunless解析:但因为(because)我觉得我做了我该做的事,所以我还是感到很高兴。答案:c11a.raised bmarriedcemployed dtrained解析:我在爱尔兰出生并在那里长大,所以用raise表示“抚养,养育”。答案:a12a.college bcountryccompany dvillage解析:我在1913年来到了这个国家(country)美国。答案:b13a.easy bbusychard dsimple解析:生活有时并不容易(easy),但是我的妻子很会理财,我们存下(put away)了许多钱以备不时之需。答案:a14a.left behind bused upcput away dsorted out解析:参见上题解析。leave behind表示“把抛在后面”;use up表示“用完”;sort out表示“挑选出”,都不符合语境。答案:c15a.started bconsideredcrecalled dlearned解析:此处描述的是我开始开出租车时周围的环境,故用started。答案:a16a.maybe bonlycdefinitely deven解析:虽然当时路况糟糕,但我干得不错,甚至(even)是在那些艰难的岁月里,也依然如此。答案:d17a.always bnevercoften dseldom解析:开出租车的这些年里,我从来没有(never)与乘客发生过纠纷。答案:b18a.personality bsecuritychonesty ddignity解析:从第二段中的“honest fellows”可知,我认为诚实(honesty)是最好的礼物之一。答案:c19a.sense bprofitcdifference dprogress解析:但是,人们怎么叫它是没有任何影响的。make a difference表示“有作用,有影响”,符合语境。答案:c20a.servant bcustomercbusinessman dcitizen解析:我认为诚实可以造就一个好公民(citizen)。答案:d.阅读理解(2012福建质量检测)anyone who experienced wet weather this summer will not be surprised to learn that this was the fourth year running that the uk suffered from a wet summer,which has never happened before in modern rainfall records dating back to 1914.this summer was only slightly wetter than usual,though the uk had 248.5 mm summer rainfall, 10 percent above average, according to met office figures.the rainfall average over the whole country showed an interesting weather picture, though.the rain tended to come down in big showers, setting off flash floods.as a result, east anglia in eastern uk had its third wettest august with more than double the normal rainfall,and the southeast had one of its dullest augusts,with only two thirds its usual sunshine.and yet both these areas had been dry and sunny for the previous five months and seemed to be heading for longlasting drought (干旱)western and northwestern areas had the complete opposite, though extremely wet in july, followed by a dry august.remarkably, the northwest had suffered from such longlasting drought that it led to bans on using hosepipes (橡皮软管)although some weather companies predicted an extremely hot barbecue summer, it was only 0.6 above average across the uk.even so, for the first half of this summer glastonbury enjoyed a mudfree festival and wimbledon remained hot and dry.it may not have broken any temperature records,but there were plenty of barbecues this summer.语篇解读:英国连续四年夏季多雨,但是各个地区的天气也不一样,让我们去看看不同地区的夏天都是什么天气吧!1there was a lot of rainfall this august in _.aeast anglia bwestern ukcnorthwestern uk dwimbledon解析:细节理解题。根据文章第三段的第三句可知,east anglia在这个夏季雨量很大,故答案为a。答案:a2what made the southeast seem to have longlasting drought?athe small amount of sunshine in august.bthe wettest august of the third year running.cthe extremely hot weather with too much rainfall.dthe continuous five months of dry and sunny weather.解析:细节理解题。根据文章第三段的最后一句可知,连续五个月的干燥和艳阳高照的天气使东南部看起来要持续很长一段时间的干旱,故答案为d。答案:d3what can be inferred from the last paragraph of the passage?apeople in glastonbury celebrated a mud festival freely.bsome weather companies did not give an accurate forecast.cthe temperature this summer was much higher than average.dthe extreme hot weather this summer led to fewer barbecues.解析:推理判断题。根据文章最后一段的第一句可知,气象公司预测这个夏天会非常热,但实际上比平均温度只高了0.6,故答案为b。答案:b.选做题任务型读写some people believe that greed and selfishness has become the basis of modern society, and we should return to the old traditions of family and community then we will have a better life. to what extent do you agree or disagree with the above opinion?in this fastpaced world, many values are undergoing major changes. while people traditionally prioritize caring, sharing and generosity in life and work, modern people seem to be more selfabsorbed and selfconcerned.modern people act selfishly to survive the harsh competition of life. they say that it is a jungle out there. to survive, you have to fight with whatever means that come handy. obviously greed and selfishness go perfectly well with such ideas. in a company, employees do everything they can to get better pay and higher position, even at the cost of colleagues. we are in any way advocating any selfish conduct. it is just that people are pressured to act in a certain way due to outside influences.in spite of common practice, it is hard to conclude that modern society is built on greed and selfishness, both of which are not newly invented vocabulary. in ancient times people also did greedy and selfish things though such behaviors were more condemned then. but we can not ignore the fact that people in the past lived a relatively more isolated life and faced less pressure compared with their modern counterparts.are we happier to share with others and be generous to them? there is no fixed answer either. some people take great pleasure helping and giving to others while others feel happy doing the opposite. but i personally think that people should not be too selfish. caring f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 海洋测绘员班组安全评优考核试卷含答案
- 合成碳膜电位器制造工诚信评优考核试卷含答案
- 公司漆器镶嵌装饰工合规化技术规程
- 泥瓦作文物修复师岗前基础理论考核试卷含答案
- SMED快速换模(简版)
- 2026年北师大版(2022)小学劳动技术二年级上册期末综合测试卷及答案
- 机械臂路径规划技术要求
- 广东省珠海市某中学2025-2026学年九年级上学期第一次月考物理试题(含答案)
- 专题02 二次函数【知识梳理+解题方法+专题过关】-2025-2026学年九年级数学上学期期中期末挑战满分冲刺卷(人教版)(原卷版)
- 第二章 声现象 单元练习(解析版)
- 大数据知识竞赛试题及答案
- 浙江省宁波市三锋教研联盟2025-2026学年高一上学期期中化学试卷含解析
- 宜宾市叙州区事业单位2025年下半年公开考核招聘工作人员(24人)笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年文化艺术交流活动合作协议合同范本
- 衣服收纳课件
- 招标代理机构选取服务方案投标文件(技术方案)
- 2025年项目管理考试的常见题型与答案试题及答案
- 篮球规则违例
- 河道淤泥脱水处理方案
- 2026江西铜业集团产融控股有限公司(供应链金融)第一批次社会招聘1人考试笔试模拟试题及答案解析
- 群众身边腐败课件
评论
0/150
提交评论