已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
训练3.完形填空Last night my husband and I were taking a walk. Then we saw a man _1_ over on the ground, crushing (砸碎) something with rock. He was completely _2_ his task and didnt look up at anyone _3_. We kept noticing him. I thought he was crushing stones to make _4_, but why would he do that?Finally we decided to go up and _5_ to him. He was crushing pieces of leftover bread to make feed for the birds that _6_ there early morning. The large pieces of hard bread would be _7_ for the birds to eat so he crushes them into a fine powder.Hes been doing this every night, by himself, for the last three to four years. What _8_ us more was that he was surprised we were even taking an _9_ in this, since for him it wasnt a big deal. Every night, after _10_ his accommodation from his job as a tailor, he goes around _11_ leftover bread from all his housemates. He _12_ eats a quick meal and comes here, and spends the next one to two hours _13_ crushing each piece and makes a neat pile for the birds, which he says will be _14_ by next evening. He also leaves grains on top of the pile, which he _15_ every month from his wages.When we asked him what _16_ him to do this simple, small but devoted act of _17_, he shrugged his shoulders and said, “Its just something _18_ I do, so that the leftover bread doesnt go into the rubbish and the birds get _19_.” We shared his story and perhaps it might inspire someone to start something _20_ in their own area.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一个人每天下班后捡剩面包,然后把硬面包砸碎喂鸟,并买谷粒喂食鸟儿的故事。作者希望我们每个人在自己的能力范围内做类似的事。1A.looking BbendingCgoing Dwatching答案:B根据设空句中的“crushing (砸碎) something with rock”可知,那个人正在弯腰用石头砸东西,根据常识选B。2A.tired of Binterested inCfocused on Daddicted to答案:C根据空格后的“his task and didnt look up at anyone”可知,那个人专心于做自己的事所以根本就没注意周围的人。be focused on “侧重于,专注于”。故选C。3A.passing by Bsending offCrunning away Ddropping in答案:A结合空格前的“didnt look up at anyone”可知,此处指那个人根本就没有抬头看路过的任何人,指路过的人,故选A。4A.soil BfunCmud Dsand答案:D根据空格前的“I thought he was crushing stones to make”可知,“我”想他是在把石头砸成沙子,故选D。5A.reply BturnCspeak Dpoint答案:C根据上文的“but why would he do that”可知,由于好奇所以决定上前和他说话。speak to sb. “和说话”,故选C。6A.left BcameCremained Dlived答案:B由空格后的“there early morning”可知,他正在把吃剩下的面包砸成小块给清晨来的鸟吃,表示到来的鸟,故选B。7A.convenient BdangerousCeasy Ddifficult答案:D根据空格后的“for the birds to eat so he crushes them into a fine powder”可知,此处指大块的硬面包鸟吃起来比较困难,所以他把这些砸成微粒。故选D。8A.moved BbenefitedCfrightened Ddisappointed答案:A根据空格后的“he was surprised”可知,更感动我们的是他很惊讶我们竟然对这个感兴趣,而对他来说这没什么大不了的。他的想法令我们感动,故选A。9A.effect BinterestCaction Dattempt答案:B结合空格后的“since for him it wasnt a big deal”可知,此处表示我们竟然对他的行为感兴趣。take an interest in sth.意为“对感兴趣”,故选B。10A.changing BimprovingCreaching Dcleaning答案:C根据空格后的“his accommodation from his job as a tailor”可知,此处指每天工作完回到住所,指到达住所。故选C。11A.collecting BchoosingCbegging Deating答案:A根据空格后的“leftover bread from all his housemates”可知,每天回到住所后他就四处收集剩面包,故选A。12A.still BfinallyCever Dthen答案:D结合空格后的“eats a quick meal and comes here, and spends the next one to two hours”可知,收集完剩面包,然后快速吃完饭,他就来到这里砸面包。表示“然后”,故选D。13A.sincerely BcarefullyCeventually Dexactly答案:B根据空格后的“crushing each piece and makes a neat pile for the birds”可知,他认真地砸每片面包,然后为鸟儿堆成一个整齐的堆。故选B。14A.gone BdesertedCdelicious Dbad答案:A根据空格前的“crushing each piece and makes a neat pile for the birds”可知,此处表示他砸的这一堆碎面包到第二天晚上就会被鸟吃光,故选A。15A.grows BborrowsCbuys Darranges答案:C他还在面包堆上面放上谷粒,根据空格后的“from his wages”可知,这些谷粒都是他每个月用工资买的,故选C。16A.reminds BforcesCwarns Dinspires答案:D我们问他是什么激励他做这件事的。inspire sb. to do sth. 意为“激励某人做某事”,故选D。17A.service BcuriosityCpatience Dhappiness答案:A根据空格前的“small but devoted act of”可知,此处表示喂鸟这项服务行为,为鸟儿们服务,故选A。18A.great BimportantCsmall Dpleasant答案:C他认为只是做了一件小事,为了剩面包不被扔进垃圾箱,为了鸟儿们有食物吃。故选C。19A.rest BfoodCcomfort Dprotection答案:B此处指这些剩面包作为鸟儿们的食物,鸟儿们能得到食物。上文的“make feed for the birds”“makes a neat pile for the birds”和“leaves grains on top of the pile”都给了提示,故选B。20A.strange BequalCsimple Dsimilar答案:D我们分享他的故事以期他的行为可能会激励一些人在他们自己的能力范围内做类似的事,指和这个人的行为相似的事。故选D。.阅读理解AJapans new luxury cruise train, the Shikishima, made the first appearance on May 1, 2017. Designed by the famous designer Ken Kiyoyuki Okuyama, the Shikishima train offers passengers a cruise shiplike experience on rails.Information about the Rooms and CarsObservation cars are located at the front and back of the 10car train. Shikishima offers a total of 17 suite rooms. The train has 15 rooms in five regular sleeper cars, and two rooms in a luxury sleeper. All rooms come with their own private dining area and twin beds. Besides a dining car and a lounge car, the two observation cars at both ends are a highlight of the train, with large windows along the walls and roof and sofas that run the length of the car for passengers to relax and take in the mountain or coastal scenery.The Design and Special ExperienceWhile the Seven Stars Cruise Train has a classic Orient Express look, the room interiors (内部) of Shikishima have a modern Japanese design, using traditional wood materials and Japanese wash paper. The lounge car features sofas made with traditional bentwooda technique of bending wood with steamand handcrafted carpets.Unsurprisingly, the dining experience is special. Frenchtrained chef Katsuhiro Nakamura, the first Japanese chef to receive a Michelin star, cooks with ingredients (食材) collected from stops along the trains route.The TripsThe train can accommodate no more than 34 passengers per trip. The cost of a trip on Shikishima starts at ¥320,000 per person when sharing a regular room, and goes up to ¥950,000 per person when sharing the luxury suite. The first trip was experienced by passengers chosen by lottery, while following trips on Shikishima are already booked through to March 2018. Luxury train travel seems to be catching on in Japan.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了日本的豪华旅行火车“四季岛号”的特色。1What does the Shikishima cruise train have according to the basic information?ASix sleeper cars. BFour observation cars.COnly one dining area. DOnly one luxury suite.答案:A细节理解题。根据Information about the Rooms and Cars部分中的“The train has 15 rooms in five regular sleeper cars, and two rooms in a luxury sleeper.”可知,普通卧铺车厢有5节,豪华卧铺车厢有1节,所以,一共有6节卧铺车厢。故选A项。2What do we know about the regular suite on the train?AIt has some sofas.BIt has only one single bed.CIt can accommodate two guests.DIt doesnt have a private dining area.答案:C细节理解题。根据Information about the Rooms and Cars部分中的“All rooms come with their own private dining area and twin beds.”可知,所有的房间配有两张单人床,因此,每套房间可以容纳两人。3Why is the dining experience on Shikishima special?AThe details are well designed.BThe cooks are Michelinstar chefs.CThe ingredients are well selected in Japan.DThe price is cheap enough for everybody.答案:A推理判断题。根据The Design and Special Experience部分的信息可知,“四季岛号”豪华旅行火车是非常注重每一个细节的,厨师中村胜宏是日本第一个获得米其林星级的厨师,车上的食材来自火车旅途沿线的商店。因此,在车上的用餐体验会很特别。4What is the lowest price a couple need to pay for a trip on Shikishima?A¥320,000. B¥1,900,000.C¥950,000. D¥640,000.答案:D细节理解题。根据题干中的“the lowest price”可知,本题询问一对夫妇乘车时最便宜的价格;根据最后一段第二句“The cost of a trip on Shikishima starts at ¥320,000 per person when sharing a regular room, and goes up to ¥950,000 per person when sharing the luxury suite.”可知,最便宜的方式是共用一间普通房间,一人需要支付320,000日元,两人一共需要640,000日元。BWhen I was young, my parents kept the TV in the garage and most of the time I took no notice of it. Since I was four, I had been used to following my schools “no media” policy quite happily until the year when my mother moved the TV into the house and then I could watch videos on TV.Being introduced to the world of movies through The Lord of the Rings was like suddenly seeing a new color. For months, I was attracted by the story of the hobbits and elves in Middleearth. Discovering that I loved movies, I quickly realized that I wanted to make them. At 13, I got a MacBook and a video camera. I told everyone who would listen about the movies that I was going to make. Meanwhile, I used my laptop to watch videos at night.I thought about movies all the time, memorized entire scenes and screenplays, and recited them in whispers to my classmates. I rewrote endings and dialogues, creating perfect movies, and enjoyed these inventions as fully as the ones on the screen.In the 8th grade, I finished my first movie. I created rhythm with images and never thought twice about why something looked right. I sent my first movie to the film program at New York State Summer School of the Arts and it was accepted. When I arrived there, I was surprised to learn that “film” was not synonymous (近似的) with digital video. So I spent my 15th summer in a dark basement making my own film again.I reedited my film. When it was played in our final show that summer, the voiceover (解说) asked “What did you see?” as the image went black. Then a girl appeared, rolling down a hill. “I saw magic,” the voiceover continued as she rolled through bright sunlight, then shadow, and then sunlight.At the end, the audience murmured, “I know what she means.” That movie was about how I saw the world. It was about the day when I watched The Lord of the Rings, sitting in a closet, seeing what I wanted to see: true magic.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者主要讲述了她从小就对电影有浓厚的兴趣,后来又通过自学、实践,逐步积累电影制作经验并从中获得乐趣和成就感的故事。5What did the author do to make preparations for making movies?AShe cooperated with her classmates.BShe made use of the best equipment.CShe practiced professional skills.DShe learned from other movies.答案:D细节理解题。根据第二段中的“At 13, I got a MacBook and a video camera . watch videos at night.”以及第三段的内容可知,作者仔细琢磨所看的电影中的细节,在认真摸索中学习制作电影。故选D项。6How did the author feel after she took part in the program mentioned in Paragraph 4?ADoubtful. BMotivated.CPeaceful. DWorried.答案:B推理判断题。根据第四段中的“I sent my first movie to the film program at New York State Summer School of the Arts and it was accepted. When I arrived there, I was surprised to learn that film was not synonymous (近似的) with digital video. So I spent my 15th summer in a dark basement making my own film again.”可知,当作者把自己创作的电影发送给New York State Summer School of the Arts后,它被接受了,当作者到那后认识到了电影和数字视频的区别,因此作者在黑暗的地下室里再次进行电影创作,据此我们可以推断出,作者从这次参加的课程中受到了激励,故选B项。7What do we know about the film from the last two paragraphs?AIt was too abstract to understand.BIt was about the author doing magic.CIt conveyed the authors feelings and dream.DThe author was explaining its plot as it was on.答案:C推理判断题。根据最后一段“At the end, the audience murmured, I know what she means. That movie was about how I saw the world. It was about the day when . true magic.”可推断出,这部电影传达了作者对这个世界的看法和梦想。8What can be the best title for the text?ATrue magicBA new worldCHow did TV change my life?DHow did I make my first film?答案:A标题判断题。根据最后一段中的“It was about the day when I watched The Lord of the Rings, sitting in a closet, seeing what I wanted to see: true magic.”可知,The Lord of the Rings这部电影深深地影响着作者,作者由此喜欢上了电影制作,并通过自己的努力,创造出了属于自己的真正的奇迹;另外,文章最后一句中的“true magic”也点明了文章的主旨。故A项“True magic”作标题最佳。CSports can help you keep fit and get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, in the waves, or on the grassland, you should be aware that your sport of choice might have great influence on the environment.Some sports are resourcehungry. Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses (球场) in good condition. This causes major environmental effects. For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.There are many environment friendly sports. Power walking is one of them that you could take up today. You dont need any special equipment except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your purse. Simple and free, power walking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for your heart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious, sleep well and have better weight control.Whatever sport you take up, you can make it greener by using environment friendly equipment and buying products made from recycled materials. But the final goal should be “green gyms”. They are better replacements (代替物) for traditional health clubs and modern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces. There is no special requirement for you to start your membership. And best of all, its free.篇章导读:本文是一篇说明文。文章简述了对资源耗费较多的运动,如高尔夫,也讲述了绿色环保型的运动,如快步行走,并呼吁我们多从事绿色运动。9Wh
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑结构设计优化与实践案例
- 语文古典文言文知识精粹
- 施工安全管理‘人机料法环’控制方案
- 《鲁滨逊漂流记》人物与作者背景介绍
- 中学英语写作教学指导方案
- 2025下半年重庆第二师范学院招聘6人(编外)笔试考试参考题库及答案解析
- 2024年中小企业财务管理实务
- 能源管理法规及考核题库精粹
- 2025下半年四川省汶川中学校考核招聘紧缺学科教师10人笔试考试备考题库及答案解析
- 国际贸易合同案例及风险防范措施
- 2025智慧养老解决方案
- 北京市朝阳区2023-2024学年九年级上学期化学期中试卷(含答案)
- 招投标流程与实务课件
- 四川省土地开发项目预算定额标准
- 卫生行政执法程序课件
- 2025年度现代舞剧演员出演合同规范文本
- 医学生职业生涯规划路径设计
- 遂宁市社区工作者招聘笔试真题2024
- 2024年荣成市六年级语文期中考试试卷
- 浙江丽水市产业投资发展集团有限公司招聘笔试题库2025
- 口腔麻醉技巧与技术
评论
0/150
提交评论