英语:Unit6 Design单元检测(北师大版必修二)_第1页
英语:Unit6 Design单元检测(北师大版必修二)_第2页
英语:Unit6 Design单元检测(北师大版必修二)_第3页
英语:Unit6 Design单元检测(北师大版必修二)_第4页
英语:Unit6 Design单元检测(北师大版必修二)_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

.单项填空1The students were sitting in the classroom with their eyes _ on the teachers.Abeing BfixedCwere fixed Dbeing fixed解析:句意:同学们正坐在教室里,眼睛注视着老师们。fix ones eyes on“注视,凝视”。在with复合结构中,eyes与fix之间为被动关系,应用其过去分词形式。答案:B2(2012马鞍山一模)China Daily is_a newspaper, for it can also serve as a useful textbook for English study.Amore than Bmore or lessCless than Dmore and more解析:考查短语辨析。句意:China Daily不仅仅是一份报纸,它还有着英语学习教科书的作用。more than “不仅仅”;more or less“或多或少”;less than“少于”;more and more“越来越”。答案:A3What do you think of the Qipao (旗袍) Zhang Ziyi is wearing tonight?This kind of womens dress is typical_China.Aon BbyCof Dto解析:考查typical的用法。typical“有代表性的,典型的”,可与of构成(be) typical of的习惯用语,表示“是的代表,是的典型”,符合句意“章子怡所穿的旗袍是中国女性服装的代表”。答案:C4He went to town _ sell one of his paintings.Aon purpose Bon purpose toCfor the purpose of Don purpose of解析:考查短语搭配。句意:他特意去城里把他的其中一幅画卖掉。on purpose to do“特意做某事”;for the purpose of后加doing; on purpose“故意地”。答案:B5He went_to Beijing, without stopping in Tianjin.Adirectly BstraightCstraightforward Dimmediately解析:考查词义辨析。句意:他径直前往北京,未在天津停留。straight“直接,径直地”;directly“直接地,直率地”;straightforward“(指人、态度等)诚实的,坦率的”;immediately“立即”。答案:B6We all _ Jack, for he is always _ others.Aat the mercy of; have mercy ofBhave a mercy on; at the mercy ofChave mercy on; at the mercy ofDhave mercy on; at mercy of解析:have mercy on/upon sb.“对某人表示怜悯”;at the mercy of“在支配中,任凭摆布”,以上两者都是固定搭配。答案:C7(2012安阳月考)Though the professor explained the point _ many students still couldnt understand it.Ain ruins Bin detailCin conclusion Don purpose解析:句意:尽管这位教授详细地讲解了这一点,但许多学生仍然不理解。in detail意为“详细地”,符合句意。in ruins “一片废墟”;in conclusion“总之,最后”;on purpose“故意”。答案:B8It seems that the manager is very unhappy.Surely she is. You see, Steve left the company half an hour ago, with his work _.Ato leave unfinished Bwas left finishingCleaving to finish Dleft unfinished解析:考查动词的非谓语形式。句意:“似乎经理不高兴啊。”“她确实不高兴。你看,Steve半小时前离开公司,工作也未完成。”注意两个结构的结合:with宾语补语,四个选项均是补语;补语和his work又构成动宾补结构的变式,即leave his work unfinished变成了with his work left unfinished。答案:D9The ancient vase,_ the Tang Dynasty, is quite valuable.Adated back to Bdating back toCdating back from Ddated from to 解析:date back to相当于date from,但它不可用被动形式,故此处应用动词ing 形式作后置定语。答案:B10Unfortunately, the storm _ the crops, destroying the hope of farmers.Adamaged BruinedCbenefited Dhurt解析:考查动词辨析。句意:不幸地是,暴风雨摧毁了庄稼,毁了农民们的希望。ruin“毁灭”;damage “损坏”;benefit“受益”;hurt“伤害”。只有B项符合句意。答案:B11The audience _ to see who would win the gold medal.Awas out of breath Bheld their breathCtook a deep breath Dlost their breath解析:out of breath “上气不接下气”;hold ones breath“屏住呼吸”;take a deep breath“深吸一口气”;lose ones breath“喘不过气来”。由句意知选B。答案:B12Have you got anything else to say?No. I have nothing to _ my earlier statement.Aadd to Badapt toCrefer to Ddevote to解析:答句句意:我对我早先说的话没有什么补充的。add to此处表示“对作补充”。答案:A13I saw some trees _ leaves were black with diseases.Awhere BwhoseCin which Dof which解析:考查定语从句。句意:我看到了一些因病而叶子发黑的树。leaves和trees是所属关系,故用whose。关系代词whose作leaves的定语。答案:B14A great person is always putting others interests _ his own.Abelow BaboveCin Don解析:句意:一个伟大的人总是把他人的利益置于个人利益之上。above“在之上”,符合题意。below“在之下”;in “在之内”;on“在(表面)之上”。答案:B15Every means has been _. None is effective.Atrying out Btried onCtried in Dtried out解析:考查词义辨析。句意:每一种方法都试验了,但没有一种是有效的。try out“试验”;try in是错误搭配;try on“试穿”不符合句意;根据语法和句意可知应用被动语态,故选D。答案:D.阅读理解A(2012南京二模)“Choo, Choo!” Here comes the Chunnel train.Get aboard if you want to learn more about this underground transportation system. This is an unusual form of transportation, because it is a tunnel that trains travel through and not an actual form of transportation.The Chunnel is actually the English nickname for the Channel Tunnel. In French, it is called Le tunnel sous la Manche. It is a rail tunnel beneath the English Channel at the Straits of Dover. It connects Cheriton in Kent, England with Sangatte in northern France. It is the second longest rail tunnel in the world.Did you know that the British and the French had a race while they were building the Chunnel? The race was to see who could get to the middle of the tunnel first. The British won by a little bit. It took 15,000 workers over seven years to dig the tunnel. The tunnel was finished in 1994.The completed Chunnel cost about $21 billion. But it all paid off, because it became very popular, very quick. Millions of people use it. Now it is getting even more popular.There are three complete tunnels in the Chunnel. The two outside ones are the passenger trains. The small inner one is a guidance train. The guidance train is not used for transportation. Each track is exactly parallel to each other.There are four different train systems in the Chunnel. The Eurostar is a high speed passenger service that connects London, Paris, Brussels, and Lille. The Eurotunnel shuttle is a rail ferry service. These shuttles carry cars and vans. These are railcars that allow drivers to drive their vehicles on and off.There are also two Eurotunnel goods service trains.Now you know more about the Chunnel. Everybody off, this is the last stop.语篇解读:英吉利海峡隧道,又称海峡隧道或欧洲隧道,它的规模之大,耗时之长,费用之巨,设计之巧,让世人叹为观止。1The Channel Tunnel links _ with _.ALondon; Paris BCheriton; SangatteCLille; Brussels DDover; Kent解析:细节理解题。根据第二段倒数第二句中的内容可知英吉利海峡隧道连接的是英国的Cheriton和法国的Sangatte。答案:B2Which of the following shows the structure of the tunnels in the Chunnel?解析:细节理解题。根据第五段中的“three complete tunnels;two outside ones;The small inner one”可判断A项是隧道的构造图。答案:A3The Eurotunnel shuttle is intended to carry _.ApassengersBdrivers and their vehiclesCgoodsDstaff members of the Chunnel解析:细节理解题。根据倒数第二段第三句、第四句和第五句中的内容可知这种隧道用来运载司机和车辆。答案:B4The text can most probably be _.Afound in a guidebookBread in a magazineCbroadcast on a trainDheard in a railway station解析:推理判断题。结合第一段第二句中的内容以及最后一段中的内容可推断本文是列车上的广播内容。答案:CB(2012莆田质检)The iPhone, the iPad, the iPod: each of Apples products sounds cool and has become a fad (一时的风尚). Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter “i” and many other brands are following suit. The BBCs iPlayer which allows Web users to watch TV programs on the Internet adopted the title in 2008. A lovely bear popular in the US and UK that plays music and video is called “iTeddy”A slimmeddown version of Londons Independent newspaper was launched last week under the name “i”In general, singleletter prefixes (前缀) have been popular since the 1990s, when terms such as email and ecom merce first came into use.Most “i” products are targeted at young people and considering the major readers of Independents “i” , its no surprise that theyve selected this fashionable name.But its hard to see whats so special about the letter “i”Why not use “a”,“b”,or “c” instead? According to Tony Thorne, head of the Language Center at Kings College, London, “i” works because its meaning has become ambiguous.When Apple uses “i”, no one knows whether it means Internet,information, individual or interactive, Thorne told BBC Magazines.“Even when Apple created the iPod, it seems it didnt have one clear definition,”he says.“However, thanks to Apple, the term is now associated with portability (轻便),” adds Thorne.Clearly the letter “i” also agrees with the idea that the Western World is centered on the individual. Each person believes they have their own needs, and we love personalized products for this reason.Along with “Google” and “blog”, readers of BBC Magazines voted “i” as one of the top 20 words that have come to define the last decade.But as history shows, people grow tired of fads. From the 1900s to 1990s, products with “2000” in their names became fashionable as the year was associated with all things advanced and modern. However, as we entered the new century, the trend inevitably disappeared.语篇解读:本文为说明文。苹果公司推出的带有i前缀的产品销售得异常火爆,你知道为什么吗?本文就介绍了这方面的取名知识。5We can infer that the Independents “i” is aimed at _.Ayoung readersBold readersCfashionable womenDengineers解析:推理判断题。根据第三段的内容可判断Independents “i” 主要针对的读者群是年轻人。答案:A6The underlined word “ambiguous” means “_”Apopular BuncertainCdefinite Dunique解析:词义推测题。根据第四段最后两句所讲的例子可以判断ambiguous是“不明确的,模棱两可的”的意思。答案:B7Nowadays, the “i” term often reminds people of the products which are _.Aportable Benvironmentally friendlyCadvanced Drecyclable解析:细节理解题。根据第五段的However, thanks to Apple, the term is now associated with portability (轻便)可知带有i前缀的产品通常与轻便联系在一起。故选A项。答案:A8The writer suggests that _.A“i” products are often of a high qualityBthe popularity of “i” products may not last longCthe letter “b” replaces letter “i” to name the productsDiTeddy is a live bear解析:推理判断题。根据最后一段第一句But as history shows, people grow tired of fads以及后面的例子可推知作者认为带有i前缀的产品的盛行也维持不了太长的时间。答案:BB卷.完形填空(2012南京一模)Recently, I stopped by a convenience store to get a newspaper and a bottle of drink. The young woman at the check out _1_said, “Thatll be five dollars in all please.” She then _2_down at the paper I was buying and said, “Im_3_all these negative (消极的) words on the front pages. I want to read some _4_news for a change.” She then said,“_5_, I think someone should just _6_a good news newspaper a paper with wonderful, inspirational _7_about people overcoming difficulty and doing good things for others.” She _8_me for coming in and said, “Maybe well get some good news,” and she_9_. She made my day.The following day after my business appointments, I _10_the same store again to pick up bottled water and a newspaper, but a _11_young lady was behind the counter. As I checked out I said, “Good afternoon”and _12_her my money. She said nothing not a word, not a smile or not a _13_. She just gave me my change and _14_a negative tone ordered “Next!”It _15_me right between the eyes: Two people, the same age; one made me feel _16_, but the other, well, made me feel that I had inconvenienced her by _17_.Every morning, you should ask _18_this important question: “Who do I want to be today? The Grouch (不高兴的人) or The Good News Girl?”. Your answer will go a long way toward _19_the joy and happiness that you will experience in your _20_.语篇解读:有一天我去便利店买报纸和水,碰到了一个乐观而开朗的女收银员,我们相谈甚欢,这一天我很快乐;而第二次,我却碰到了另外一个冷漠的女收银员后来发生了什么呢?让我们从文章中寻找人生的真谛。1A.bed BcounterCtable Dshop解析:从下文第二段的counter提示可知,此处表示“收银台”,故选B。答案:B2A.put BgotCglanced Dturned解析:她向我买的报纸瞥了一眼(glanced)说:“我早就厌烦了(tired of)头版的那些消极的东西了,我想读些好点儿的(good)东西,换换口味。”这里glance at是固定词组,表示“对看一眼,瞥见”。答案:C3A.tired of Binterested inCcareful about Dfond of解析:参见上题解析。答案:A4A.latest BgoodCinteresting Dreal解析:参见上面两题解析。这里表达的意思应该与negative相反,所以选good,也可从第6空后的提示得到答案。答案:B5A.In fact BAs usualCHowever DBy the way解析:实际上(In fact),我认为人们应该出版(publish)一些只有好消息的报纸。答案:A6A.collect BprintCsell Dpublish解析:参见上题解析。答案:D7A.stories BideasCpictures Dhabits解析:报纸上应该讲些美好的、鼓舞人心的故事,讲述人们如何克服困难这里用stories表示“故事,事情”,选A项。答案:A8A.told BthankedCpraised Dcongratulated解析:这个女收银员对我能够光顾他们的便利店表示了感谢,所以用thanked。答案:B9A.did BagreedClaughed Dpointed解析:从上文可知,我们告别的时候,彼此都很高兴,所以她应该是“笑着”跟我说再见的,用laughed。答案:C10A.dropped by Bstood byCbrought in Dtook in解析:第二天,我又顺路经过这家店。drop by表示“顺便经过”;stand by表示“站在旁边”;bring in表示“引进”;take in表示“欺骗;让进入”,根据语意选A项。答案:A11A.beautiful BdifferentCclever Dstupid解析:从上下文可知,这次的收银员不是上次的那个,用different。答案:B12A.carried BpassedChanded Dshowed解析:我买了报纸和水后,给了她钱,所以用handed,表示“交给”。答案:C13A.gesture BmovementCshake Dproblem解析:但这个收银员什么也没说,微笑也没有,甚至连一个手势都没有。所以根据上下文,该空用gesture,表示“手势,姿势”。答案:A14A.for Bat Cthrough Din解析:in a negative tone表示“用消极的语调”,故选D。答案:D15A.caught BhitCpushed Dsaw解析:从上下文可知,这让我非常震撼。此处hit表示“使某人突然想起”。答案:B16A.great BsadCexcited Ddisappointed解析:从上文可知,第一个收银员让我感觉非常好,所以用great,但第二个收银员给我的感觉好像是我的出现(showing up)给她带来了很多麻烦和不便。答案:A17A.moving on Bgoing awayCshowing up Dshowing off解析:参见上题解析。move on表示“向前进;继续”;go away表示“走开”;show off表示“炫耀”,都与语境不符。答案:C18A.her BthemCyourself Dthemselves解析:从上下文可知,你每天早上都要问问自己,所以用反身代词yourself。答案:C19A.creating BdeterminingCsharing Dforming解析:从语境可知,这将决定着(determining)你人生(life)中要经历的幸福和快乐。此处determine表示“决定”。create“创造”;share“分享”;form“形成”,都与语境不符。答案:B20A.home BofficeCstudy Dlife解析:参见上题解析。答案:D.阅读理解(2012杭州第二次质量检测)How would you like to come home after a long day, open the door, and walk into an elephant? Thats what you would do if you lived in Elephant House in Margate, New Jersey. The elephantshaped house was built in 1881 by James Lafferty. In 1962, Herbert Green built a chickenshaped house.Sarah Winchester tried to build a ghostproof house in San Jose California. Workers built fake chimneys, doors that open onto blank walls and stairs that lead nowhere.Many rooms were torn down and then rebuilt in a new way to confuse the ghosts. It took 38 years to complete the house!Some houses are built of strange materials. A house in Pigeon Cove, Massachusetts, is built of more than 100,000 newspapers. In Canada, George Pat built a house entirely out of bottles. Some homes stand for great wealth and power. The Palace of Alhambra in Spain is one of the most beautiful homes in the world. The man who built it loved water.A stream runs through all 9 acres of the palace. In each room there is a small pool of sparkling water.Wealthy Americans design dream houses, too. In 1895, Cornelius Vanderbilt built and moved into a house named the Breakers. He called it his summer cottage. It cost $10 million to build and had walls decorated with gold. This “summer cottage” could hold 60 guests comfortably.Dream houses dont have to be expensive. A man named Baldasera built a house with 90 rooms for about only $200 by digging under the earth. Baldasera worked alone. He spent about 40 years completing his underground house.语篇解读:文中介绍了Elephant House, chickenshaped house,ghostproof house, the Palace of Alhambra等不同寻常的房子。1The passage mainly talks about _.Aold houses Bbuilding materialsCbuilding history Dunusual houses解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了各种不同寻常的房子,故选D项。答案:D2The builder of the Palace of Alhambra is probably proud of _.Athe shining pools in the roomsBhis special personalityChis mother country SpainDthe large area of his house解析:细节理解题。从文中倒数第三段信息“A stream runs through all 9 acres of the palace.In each room there is a small pool of sparkling water”可知A项正确。答案:A3The Breakers was built _.Ain 1881 by Sarah WinchesterBin 1881 by James LaffertyCin 1895 by Cornelius VanderbiltDin 1962 by Herbert Green解析:细节理解题。由倒数第二段信息“In 1895,Cornelius Vanderbilt built and moved into a house named the Breakers.”可直接得出答案。答案:C4Baldasera built his house _.Awithout any toolsBwithout spending much moneyCwith his familyDwith much help from others解析:细节理解题。从最后一段中的“.man named Baldasera built a house with 90 rooms for about only $200 by digging under the earth.”可知Baldasera盖的房子用钱少。答案:B.选做题任务型读写(2012蚌埠质检)No one knows exactly how many disabled people there are in the world, but estimates suggest the figure is over 450 million. The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada.In the United Kingdom, about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people:as we get older, many of us will become less mobile, hard of hearing or have failing eyesight.Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by peoples attitude towards them.Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or work or visit friends, imagine how you would manage it if you could not get up steps, or onto buses and trains. How would you cope with it if you could not see where you were going or could not hear the traffic?But there are other barriers:prejudice can be even harder to break down and ignorance inevitably represents by far the greatest barrier of all. It is almost impossible for the ablebodied to fully appreciate what the severely disabled go through, so it is important to draw attention to these barriers and show that it is the individual person and their ability, not their disability that counts.Title: The (1)_(2)_ number of the disabled around the worldOver 450 millionSome countries with the disabledIndia: more than(3) _ the total population of Canada.The UK: one in ten people with (4)_(5)_ for disabilitiesSome are born with disabilities.Many oth

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论