【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修5-Unit-3-Period-2(人教版-课标通用)].doc_第1页
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修5-Unit-3-Period-2(人教版-课标通用)].doc_第2页
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修5-Unit-3-Period-2(人教版-课标通用)].doc_第3页
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修5-Unit-3-Period-2(人教版-课标通用)].doc_第4页
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修5-Unit-3-Period-2(人教版-课标通用)].doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3 Life in the future Period 2 Learning about Language & Using Language 课时精练(人教版必修5,课标通用)时间:30分钟.短语填空1She wants to get married and _.2We must find an effective way to _ radioactive waste.3Dont _so _ money.4He _ his car after escaping from the prison.5He _ himself _ a doctor.6When I saw him,he _ the book.7How _ do they manage to rob the bank?8He _ the beggar with sympathy.9The driver was not _ the accident.10She finished her work _.答案1.settle down2.dispose of3.be;greedy for4.sped up5.described;as6.was absorbed in7.on earth 8stares at9.to blame for10.in an instant.完成句子1他们为了迎合人们的需求,已经加快了新车的生产。(speed up)They _ _ _ the production of the new car in order to meet the peoples requirements.2英国在国外有许多殖民地。(settlement)The British Empire had many _ abroad.3小镇的东部有一个美丽的湖。 (完全倒装)East of the town _ _.4他们一听到警报,就立即集合准备战斗。(the instant)_ _ _ _ _ _, they fell in for action.5我会给经理打电话让他们加快办事的速度。 (speed up)Ill phone the manager and get them to _ _ _.答案1.have sped up2.settlements3.lies a beautiful lake4.The instant they heard the alarm5.speedthings up.单项填空1In todays world, the Internet is a very useful tool for_business communication.Awrapping up Bgrowing up Cspeeding up Dpulling up 答案C考查短语辨析。句意:当今世界,网络是一个很有用的加速商业交流的工具。A 项“包裹”;B项“长大”;D项“停车”均可排除。 C项“加速”符合语境。故选C。2. To protect the environment, we should take all the plastics and newspapers to_. Arecycle Bthrow Ccycle Dstore答案A句意:为了保护环境,我们应该把所有的塑料和报纸重新利用。recycle回收,重新利用;throw扔掉;cycle骑自行车; store储存。根据句意可知选A。 3Though the pretty girl got what she had listed on the paper, she looked at the shop window with_eyes.Aexciting Bcasual Cabsentminded Dgreedy答案D考查形容词词义辨析。 exciting“让人感到兴奋的”;casual“随便的”;absentminded“心不在焉的”; greedy“贪婪的”。由题意可知D项正确。4Many of the party s traditional voters_it at the last election.Areserved Bdeserted Cpreserved Ddepressed答案B考查动词词义辨析。句意:这个党的很多传统支持者在上一次选举中抛弃了它。“抛弃”应用desert表示。 reserve“预定”;preserve“保护;保持”;depress“使忧愁”。故选B。 5Out of the crowded train_,who was dressed in a blue suit and waved to a lady.Aa tall man in his fifties steppedBstepped a tall man in his fiftiesCdid a tall man in his fifties stepDdid a tall man step in his fifties答案B考查倒装句。当介词短语(作地点状语)提到句首时,该句采用全部倒装句式,即:状语十谓语主语 (名词),故选B。6. After the_of their differences, Tim and Jenny became good friends.Asettler Bsettlement Csolute Danswer答案B句意:解决了分歧之后,提姆和詹妮成为了好朋友。settler名词,“定居者”;settlement名词,“定居,解决”; solute动词,“解决”; answer名词或动词,“回答,答案”。由句意知选B。7What do you think of teaching,Bob?I find it fun and challenging. It is a job_you are doing something serious but interesting.Awhere Bwhich Cwhen Dthat答案A句意:鲍勃,你认为教学工作怎么样?我觉得它既有趣又具有挑战性。教学工作是一份严肃且有趣的工作。此题考查定语从句。先行词 为a job。从句中所填词相当于in the job,故用关系副词where。8Most_of parents present at the meeting are for the suggestion given by the teacher. Arepresentative Brepresentatives Crepresentation Drepresenting 答案B句意:与会的家长代表们大部分赞同这项政策。representative用作名词,意为“代表”,指人,有单复数变化。 representation用作名词,意为“代表,支持”,为动词represent的名词形式,是不可数名词,显然B项正确。9. _I saw him, I knew he was the man the police were looking for.ABefore BWhile CThe instant DImmediate答案C考查连词。句意:一看见他,我就知道他是那个警察正在寻找的人。此处需要连词“一就”,只有C项符合。若选D, 应用Immediately。故选C。10Nature has the capacity to_wastes and change them into new resources. Areceive Brecycle Creuse Drepeat答案B考查动词词义辨析。句意:大自然有能力回收利用废物并把它们转化为新的资源。 recycle是指“再利用”,符合语境。receive“收到”;reuse“重复使用”;repeat“重复”。故选B。.阅读理解AThe average college student in America spent about seven hundred dollars on textbooks last year.The National Association of College Stores reported more than five billion dollars in sales of textbooks and course materials.Association spokesman says electronic textbooks now cover just two to three percent of sales. But he says that is expected to reach ten to fifteen percent by 2012.Online versions are now available for most popular college textbooks. Etextbooks can cost half the price of a new print textbook.But students usually lose access after the end of the term.And the books cannot be loaded on more than one device,so they are not easy to share.So what do students think of etextbooks?Earlier this year Administrators at Missouri State University tested them with five hundred students in twenty classes. The University provides laptop computers to all seven thousand of its fulltime students.It does not require students to buy their textbooks. They rent them to save money.The school aims to save even more by moving to etextbooks.The students in the survey reported that downloading the books from the Internet was easy.They liked the idea of carrying lighter backpacks And fiftysix percent said they were better able to find information.But most found that using etextbooks did not change their study habits.And sixty percent felt they read more when they were reading on paper.In all,almost half the students said they still liked paper textbooks better.But the survey found that cost could be a big influence.Fiftyfive percent said they would choose etextbooks if using them meant their textbook rental fee would not increase.Roger Von Holzen heads the Center for Information Technology in Education.He tells us that administrators are disappointed with the etextbooks now available because the majority are not interactive(交互的)He thinks growth will come when more digital books include video,activities, games and other ways to interact with the information.But for now,most of the books are just words on a screen.【解题导语】 本文主要是将传统的课程资料和电子教材进行比较,哪一种更好呢?看看文中是怎么说的。1The underlined word“them”in the fourth paragraph refers to_.Auniversity studentsBtextbooks and course materialsClap top computersDetextbooks答案D词义推断题。第四段第一句提出问题“So what do students think of etextbooks?”可知,后面的them指代的是etextbooks。故选D。2We can learn from the passage that_.Ait is against law to share etextbooks among studentsBstudents in Missouri State University cant afford to buy textbooksCetextbooks will not be available when the term is overDmost students refuse etextbooks though they are cheap答案C推理判断题。根据文章第三段第三句可知C项正确;A项内容文章没有提到;根据文章第四段最后一句可知B项错误,根据文章第六段最后一句可知D项是错的。3Missouri State University_.Arequires students to buy both laptop computers and textbooksBmakes a lot of money by renting textbooks to studentsCencourages students to use the etextbooks to save moneyDforbids the use of ordinary textbooks to lighten their backpacks答案C细节理解题。根据文章第四段特别是最后一句可知,C项是最佳答案。4The survey made by Missouri State University shows that_.Amost popular college textbooks are still hard to download Bsome students havent got used to the new reading habitsCthe computer costs affect the popularity of etextbooks greatlyDetextbooks caused a sharp increase in students rental fee答案B推理判断题。由第六段“But most found that using etextbooks did not change their study habits.paper.”可知B项正确,故选B。BWe dont know how different out future will be in the future.We can only try to imagine it.At first we think about human relationship.In the year 2050,we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Interneteven our husbands or wives will be met in this way.It will be much faster and easier for us.On the other hand, our relationships with people wont be as important as they are todaywe will feel a little lonely.Computers will also help us in many other activities in 2050.For example,they will be used by the children at school to make their learning easier.In addition,there will be much more other machines which will play a similar role as computers,like robots which will do the housework for us.Spending holidays will also be completely different.Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone.Means of transport will,of course, change,too.We will be using solarpowered cars,which will be much more environmentally friendly.We could expect that the faster technological progress would lead to a more polluted environment.But it isnt true.We will pay more attention to protecting the environment.And,scientists will probably find cures for many dangerous diseases,like cancer or AIDS. Therefore,our surroundings as well as health will be in better condition.Although we cant predict the exact changes which will be made in the world,we often think about them.We worry about our and our childrens future;we have expectations,hopes as well as fears.But I think we should be rather sanguine about our future.We should be happy and believe good things will happen.【解题导语】 2050的生活会是什么样的?设想一下。5Why will people probably feel a little lonely in 2050?ABecause the number of people will become much smaller.BBecause there will be less facetoface communication.CBecause people wont like making friends with each other.DBecause people wont communicate with each other much often.答案B推理判断题。根据第二段的内容可知,在2050年,人们主要通过电脑进行交流,而很少进行面对面的交流,人与人之间的关系也就淡薄了,因此那时的人们会感到有点孤独。6The third paragraph mainly tells us_.Athat computers will do all the things for human beingsBhow people will use computers to communicate with each otherCthat machines like computers and robots will help people a lotDhow people will use robots to do the housework答案C主旨大意题。根据第三段的内容可知,计算机和机器人等机器会给人类很大的帮助,故选C。7According to the passage,which of the following will happen in 2050?AThe relationship between people will be more important than today.BThe way of spending holidays will be the same as that of today.CIt wont be difficult for people to travel to other planets.DOur environment will be much more polluted with a growing number of cars.答案C推理判断题。根据第二段的our relationships with people wont be as important as they are today 可知A项不正确;根据第四段的Spending holidays will also be completely different.可知B项不正确;根据第四段的Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone.可知C项正确;根据倒数第二段的We will pay more attention to protecting the environment.Therefore,our surroundings as well as health will be in a better condition.可知D项不正确。8The underlined word“sanguine”in the last paragraph most probably means “_”Adisappointed Bsurprised Ccurious Doptimistic答案D词义猜测题。根据文章最后一句话可以猜测出作者认为我们对未来应该持积极乐观的态度,故选D项。.短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论