从2018年高考英语七选五-看逻辑.docx_第1页
从2018年高考英语七选五-看逻辑.docx_第2页
从2018年高考英语七选五-看逻辑.docx_第3页
从2018年高考英语七选五-看逻辑.docx_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

七选五,本质上是“逻辑分析”,逻辑和情感,是语言学习的两个核心第一步:分析7个选项的逻辑A. While all of them are useful(暗含转折)B. Whatever youre looking for(暗含让步)C. If youre experimenting with a color(条件)D. Small color choices are the ones were most familiar with(陈述,无明显逻辑。无逻辑关系,也是逻辑关系的一种,就像数学中的“0”)E. Its not really a good idea to use too many small color pieces(陈述)F. So it pays to be sure, because you want to get it right the first time(因果)G. Color choices in this range are a step up from the small ones in two major ways(并列,two major ways)注意:分析逻辑,绝对不是说,只要分析逻辑,就可以完成7选5的解答。逻辑的前提还是句意可以理解。只不过,句意理解的能力,在阅读、完形填空、短文改错等部分,已经掌握。换言之,7选5的逻辑类题目学习,在高考英语知识体系的学习中,居后。第二步,文章分析,逐段进行,先看大意,再看逻辑第一段:Color is fundamental in home designsomething youll always have in every room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms youll love to live in. Do you want a room thats full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day? 36 , color is the key to making a room feel the way you want it to feel.36题之前的内容,就说“颜色”是设计的基础,然后给出了几种类型,之后的内容说,颜色很重要。这是典型的“让步逻辑”,就是说,有很多种,不管喜欢哪一种,颜色都很重要。选择B选项, Whatever youre looking for,让步逻辑第二段:Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point. 37 , they can get a little complex. But good news is that therere really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones.37题后面的第一个词“they”,是一个非常重要的词。代词的学习,本身不是很复杂的语法知识点,但是代词和名词的单复数,体现着英语的主谓一致的逻辑性。有一个they,首先就要明白它是指代什么的,本段是指代techniques。同时,这个句子有明显的转折关系,因为后半句说负面的内容,a little complex。所以选择A, While all of them are useful,这里的they也是指代complex第三段: 38 . Theyre the little spots of color like throw pillows, mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms. Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa, small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable.这一段,主要讲small color,后面的内容都是叙述性的内容,逻辑关系为“陈述”。选择D选项,Small color choices are the ones were most familiar with。第四段:Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves. 39 . They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space.这一段讲medium color,与small color相关的内容都可以不选择了。39题后面的内容,句子结构是典型的A and B结构。选择G选项Color choices in this range are a step up from the small ones in two major ways,并列关系。第五段:The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors. Whether youre looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant. 40 .这一段讲large color,medium和small color都可以选择了。40题前面部分说expense和effort都很significant,后面就需要一个逻辑关系。选择F选项,So it pays to be sure, because you want to get it right the first time。确定好,一次放对,很重要。没有选择的选项是C和E两个选项,C. If your

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论