高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(三十三)(附答案与解析).doc_第1页
高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(三十三)(附答案与解析).doc_第2页
高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(三十三)(附答案与解析).doc_第3页
高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(三十三)(附答案与解析).doc_第4页
高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(三十三)(附答案与解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考英语二轮复习专项限时训练阅读理解(三十三)A“Creativity is the key to a brighter future,” says education and business experts. Here is how schools and parents can encourage this important skill in children.If Dick Drew had listened to his boss in 1925, we might not have a product that we now think of as of great importance: a new type of tape. Drew worked for the Minnesota Mining Company. At work he developed a kind of material strong enough to hold things together. But his boss told him not to think more about the idea. Finally, using his own time, Drew improved the tape, which now is used everywhere by many people. And his former company learned from its mistake. Now it encourages people to spend 15 percent of their work time just thinking about and developing new ideas. Creativity is not something one is just born with, nor is it necessarily a character of high intelligence. The fact that a person is highly intelligent does not mean that he uses it creatively. Creativity is the matter of using the resources one has to produce new ideas that are good for something.Unfortunately, schools have not tried to encourage creativity. With strong attention to test results and the development of reading, writing and mathematical skills, many educators give up creativity for correct answers. The result is that children can give back information but cant recognize ways to use it in new situations. They may know the rules correctly but they are unable to use them to work out practical problems.It is important to give children choices. From the earliest age, children should be allowed to make decisions and understand their results. Even if its choosing between two food items for lunch, decision-making helps thinking skills. As children grow older, parents should let their children decide how to use their time or spend their money. This is because the most important character of creative people is a very strong desire to find a way out of trouble.1. What did the company where Drew once worked learn from its mistake? A. They should encourage people to work a longer time. B. People should be discouraged to think freely. C. People will do better if they spend most of their work time developing new ideas. D. It is necessary for people to spend some of their work time considering and improving new ideas. 2. According to the passage, creativity is _.A. something that most people are born withB. something that depends mainly on intelligenceC. a way of using what one has learned to work out new problems D. something that is not important to the character of a person at all 3. Why do schools tend to fail to encourage creativity?A. They give children too many choices.B. They are not strict enough with children. C. They care too much about examination marks. D. They dont understand the importance of education.4. Which of the following skills is the most important in developing creativity? A. Reading. B. Writing. C. Mathematical skill. D. Decision-making. BA new study finds that the animal known as mans best friend can also be a good friend to the heart. Researchers in California say they have found that even just a short visit with a dog helped ease the worries of heart patients. The study divided the patients into three groups. In Group A, a dog and a person visited each patient for twelve minutes. Patients in Group B received just a human visitor for twelve minutes. And members of Group C received no visitor, human or canine(犬的).The dogs would lie on the hospital bed so the heart patients could touch them. The researchers say some patients immediately smiled and talked to the dog and the human visitor. Dogs, in her words, “make people happier, calmer and feel more loved.”The researchers examined the patients before, during and after the visits. They measured stress levels based on blood flow and heart activity. They say they found a twenty-four percent decrease in the group visited by both a dog and a person. They reported a ten percent decrease in the group visited by a person only. There was no change in the patients without any visit. These patients, however, did have an increase in their production of the hormone epinephrine (epinephrine肾上腺素). The body produces epinephrine during times of stress.The increase was an average of seven percent. But the study found that patients who spent time with a dog had a seventeen percent drop in their levels of epinephrine. Patients visited by a human but not a dog also had a decrease, but only two percent.1. The author believes that _. A. the dog can take the place of most medicines B. the dog is the most popular pet for man C. the findings of the research cannot be trusted D. visits by a human work better than visits by a dog2. Which of the following best shows the stress level changes in the groups of patients? BACC 3. From the research findings we may conclude that _.A. the less the body produces epinephrine, the betterB. the longer a visit lasts, the happier the patient should beC. the patients enjoyed the dogs company more than the human visitorsD. its impossible for heart patients to recover without dogs visits4. Which of the following is the best title for the passage? A. Worried Heart Patients B. Epinephrine and Stress C. Good Friend to the Heart D. Three Groups of Patients C An Earthship is a home that is built of materials such as old tires and aluminum cans. It is the idea of a man named Michael Reynolds. Many Earthships are more or less self-sufficient because they provide their own heat, air and water. They often have gardens watered and fed by waste water. They are comfortable and ecologically friendly.The main material used in building Earthships is tires. Tires are plentiful and cant be recycled like paper, plastic, and metal. While building supplies for most houses can be very expensive, old used tires are free. First, the tires are packed tightly with dirt. Each full tire weighs as much as 400 pounds. The tires are then stacked like bricks. The walls are extremely strong. They also help keep an even temperature in the house (between 60 and 70 degrees) without heating and cooling systems.The walls inside the Earthship are made of aluminum cans that are held together by cement. Then they are coated with adobe or stucco.The roofs of Earthships are sloped so that rain and snow run into large tanks. These tanks hold all the water for the house, and pumps push the water through the pipes. Sometimes, water flows in certain areas of the house as waterfalls! Water that has been used is pumped out into the gardens where owners grow much of their own food.In most of these houses, the southern side has huge windows that take in winter sunlight as a source of heat. Summer sun does not come in through the south windows, so it doesnt get too hot in the summer. The house also has solar panels that gather energy for lights and hot water and cooking. The Earthships have all the comforts of a regular house without the high cost of electric bills! In a time when we are running out of energy resources, pollution is bad, and waste is piling up, Earthships are the best places to live in. For people who truly care about the environment,Earthships provide a great alternative to traditional houses. You wont be giving up any comforts, and the styles are attractive. We all hope that more and more people will build Earthships and take a huge step toward helping the environment and saving our planet.1.What is the main idea of this passage?A. Earthships are a good way to live and protect the environment.B. Tanks hold water collected from rain and snow.C. Its important to grow your own food in a vegetable garden.D. People who live in Earthships usually live in the desert.2.Which of the following is NOT explained in the passage?A. How an Earthship is built.B. What an Earthship is mainly made of.C. Why the Earthship is so called.D. How an Earthship is heated in winter.3.Which evidence best supports the idea that Earthships are environmentally friendly?A. They were invented by Michael Reynolds.B. Water that has been used is pumped out into the garden.C. They are comfortable and ecologically friendly.D. The tires are packed tightly with dirt.4. It can be inferred from the passage that _. A. a large population are already living in EarthshipsB. the idea of Earthships will attract the attention of governmentsC. the materials for the Earthships will be harmful to the dwellers(居住者)D.the northern side of the Earthship has no window答案与解析(A)1. 答案:D解析:答案依据在文章第二段。Drew在上班时间研发一种新型胶带,被老板警告。尔后他利用自己的时间将该胶带研制成功。于是该公司决定其员工可将15%的上班时间用于发明创造。2.答案:B解析:答案依据在文章第三段。据该段首句可排除A项;据该段首句后一个分句和第二句可排除B项;据该段第三句可确定C项为正确答案。3.答案:C解析:答案依据在文章第四段。4.答案:D解析:根据文章第四段,学校过度重视阅读、写作和数学能力的培养限制了儿童的创造力发展。第五段则指出多给孩子自主决策的机会对其创造力的发展至关重要。 (B)1. 答案:B 解析:推理判断题。本题要求根据作者的遣词用句和表述方式判断其情感态度,这是对较高层次的阅读能力的考查。A选项有些言过其实: 作者虽认同狗在病人康复过程中的积极作用,但没有表明它可以取代药物;透过全文的字里行间,可以看出作者对该项研究成果的极大兴趣和深度认同,故排除C项;仔细研究第4、5段提供的数据,可知狗的探视比人的探视给病人提供的安慰更多,故排除D项;文章首句中known as mans best friend表面上似乎是陈

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论