免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 1my first day at senior high一、单元扣点.根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空impresslook forward todisappointsimilardescribeappearunderstandembarrasspronouncefluency1david spoke _ english and got the first prize at the speech contest.2im _ seeing my brother at the airport next sunday.3the little girl is shy and quite _ before strangers.4the visit to the great wall left the foreigners a deep _.5i know little russian and he knows little chinese, which often leads to _ between us.6to their great _, it rained the whole day, so they had to stay at home.7when learning a foreign language, the most important thing at the beginning is _, getting the sounds right.8what _ and differences do you know about american and chinese systems?9the traveler gave a vivid _ of what he saw and heard during the journey to africa.10we should never judge a person only by his _.答案1.fluent2.looking forward nunciation8.similarities9.description10.appearance.完成句子1你介意回答我的问题吗?would you mind _ for me.答案answering the questions2从一开始一切都顺利。everything went well _.答案from the start3老师脸上感到吃惊的表情表明他对汤姆的工作很满意(satisfy)。the amazed look on the teachers face showed that _.答案he was satisfied with toms work4什么也不如游泳锻炼身体。there is _ for exercise.答案nothing like swimming5一想起暑假,我就很高兴。im very happy _.答案at the thought of the summer holiday二、阅读理解(2015新课标全国卷)the freezing northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to sarasota, florida, my bags were packed before you could say “sunshine”. i left for the land of warmth and vitamin c (维生素c), thinking of beaches and orange trees. when we touched down to blue skies and warm air, i sent up a small prayer of gratefulness. swimming pools, wine tasting, and pink sunsets (at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best partparticularly to my taste, dulled by months of coldweather root vegetableswas a 7 am. adventure to the sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.the market, which was founded in 1979, sets up its tents every saturday from 7 am. to 1 pm., rain or shine, along north lemon and state streets. baskets of perfect red strawberries; the redpainted sides of the java dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.disappointed by many a broken, vineripened (蔓上成熟的) promise, ive refused to buy winter tomatoes for years. no matter how attractive they look in the store, once i get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless. but i homed in, with uncertainty, on one particular table at the browns grove farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist. these were the real dealand at that moment, i realized that the best part of sarasota in winter was going to be eating things that back home in new york i wouldnt be experiencing again for months.delighted as i was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when i learned that browns grove farm is one of the suppliers for jack dusty, a newly opened restaurant at the sarasota ritz carlton, whereluckily for mei was planning to have dinner that very night. without even seeing the menu, i knew id be ordering every tomato on it.语篇解读本文描述了作者在严冬季节去佛罗里达州的萨拉索塔市(sarasota)过周末的感受。在温暖如春的萨拉索塔市,各种蔬菜水果生机勃勃,而在寒冷的美国东北部,表面诱人的西红柿却食之无味。1what did the author think of her winter life in new york?a. exciting. b. boring.c. relaxing. d. annoying.答案与解析b考查推理判断。根据文章第一句话中的“the freezing northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter”可判断,作者认为纽约的冬天很无趣。2what made the authors getting up early worthwhile?a. having a swim. b. breathing in fresh air.c. walking in the morning sun.d. visiting a local farmers market.答案与解析d考查细节理解。根据第一段最后一句中的“the best part.was a 7 am. adventure to the sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call”可知,作者早上七点起床去集贸市场,看到各种新鲜的蔬菜水果,所以她认为早起很值得。3what can we learn about tomatoes sold in new york in winter?a. they are soft. b. they look nice.c. they taste great. d. they are juicy.答案与解析b考查推理判断。根据第三段可知,多年来,作者在冬季都不买西红柿。由第二句话“no matter how attractive they look in the store, once i get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless”可判断,在纽约市的冬季,西红柿在商店看起来挺好的,但是拿到家里吃起来却没有味道。因此答案为b。4what was the author going to do that evening?a. go to a farm.b. check into a hotel.c. eat in a restaurant.d. buy fresh vegetables.答案与解析c考查推理判断。根据文章的最后一段可知,看到集贸市场上新鲜的西红柿,作者的幸福感大增,计划当晚就去萨拉索塔市一个新开业的餐馆吃饭。三、完形填空(2016天津联考)one afternoon, i arrived home late from school. while i was chatting to my grandmother about my busy day, my sister _1_ us, wanting to know if we, too, could smell burning.as my parents were overseas, the thought of a _2_ terrified us and we quickly checked every room in the house. _3_ the kitchen, i could see a glowing light and hear a roaring sound. to my _4_, the stove was on fire and smoke was blowing out of the window. i yelled to my sister and grandmother to _5_ the kitchen. my sister grabbed the _6_ to call the fire brigade (消防队) and, together with the dog, we ran away from the house.while we _7_ waited for help, a lady and her young daughter ran towards us to _8_ if we were hurt. she had noticed smoke coming from our window and had already _9_ the fire brigade. she hugged us and was very delighted to see us _10_.she led us to her car where we waited _11_ the fire was put out. she also helped us answer questions so the police could start their investigations.once the lady was _12_ that some order had been restored, she apologized for being _13_ to stay longer, as she had to take her daughter to a dance performance. she _14_ to return later to check in on us.i was completely _15_ for words. this kind lady had gone out of her _16_ to make sure we were safe and now she was sorry about leaving us. we thanked her very much and _17_ her not to _18_ any further.hours later, we were allowed back into the house. it was about midnight when the doorbell rang. to my disbelief, it was the _19_ from earlier at the door._20_, in all the commotion (混乱), i didnt ask her where she lived so my family hasnt been able to thank her properly for her thoughtful actions that day.1a. informed b. interruptedc. introduced d. interviewed2a. fire b. thiefc. storm d. robber3a. going b. comingc. nearing d. closing4a. delight b. amazementc. disappointment d. horror5a. get out of b. get back toc. get through d. get into6a. phone b. stickc. water tap d. loudspeaker7a. excitedly b. anxiouslyc. tiredly d. hardly8a. watch b. understandc. check d. ensure9a. met b. investigatedc. declared d. alerted10a. terrified b. alonec. together d. safe11a. unless b. althoughc. until d. since12a. reported b. convincedc. warned d. disturbed13a. unable b. uncertainc. inconvenient d. impossible14a. promised b. decidedc. refused d. expected15a. unknown b. puzzledc. beaten d. lost16a. house b. wayc. trouble d. mind17a. insisted b. orderedc. urged d. suggested18a. live b. stepc. explore d. delay19a. fireman b. policemanc. lady d. daughter20a. undoubtedly b. unfortunatelyc. unlikely d. unimportantly答案与解析语篇解读家中厨房着火,邻居前来帮助,作者深受感动。1b根据上文中的“while i was chatting to my grandmother about my busy day”及下文中的“wanting to know if we,too, could smell burning”可判断,她是打断了“我”和奶奶之间的谈话,故选interrupt。2a根据上文中的“if we,too,could smell burning”可判断,应该是什么东西烧着了,故选a。3cgo和come都是不及物动词,不能直接接宾语,故排除;near可作动词(及物或不及物),表示“接近”;close作及物动词,意思是“关;结束;使靠近”。4a根据后面的“the stove was on fire and smoke was blowing out of the window. i yelled to.my sister grabbed.to call the fire brigade (消防队) and, together with the dog,we ran away from the house”可判断,情况非常危急,故选d。delight“高兴”;amazement“惊讶”;disappointment“遗憾”;horror“恐惧”。5d根据上文中的“we quickly checked every room in the house”以及此处是“我”发现的厨房的情况可判断,姐姐和奶奶二人不曾到过厨房,不然不会等到“我”发现才通知大家,故选d。get out of“从出去”;get back to“回到”;get through“穿过”;get into“进入”。6a根据后面的目的状语“to call the fire brigade (消防队)”可知,姐姐一把抓起了电话。7b根据前文的“the stove was on fire and smoke was blowing out of the window”以及后面的“waited for help”可判断,在这种紧急情况下,等待救援的心情应该是焦急的。8c根据后面的“if we were hurt”可知,她是过来检查(check)我们是否受伤。9d根据后面的“the fire brigade”可知,选alert(向报警)。根据上文她们母女ran towards us可推断,她们不可能是“遇见(meet)”了消防队。10d根据上文的“if we were hurt.she hugged us and was very delighted to see us”可知,此时能使她们感到高兴的当然是我们没有受伤,非常安全。11c她让我们坐在她的车里等着,直到火扑灭了再出来。until“直到”。12b根据下文的“some order had been restored”可知,这位好心人是在确定了情况好转后,才决定送女儿去参加舞蹈演出的。13a根据下文的原因状语“as she had to take her
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 蒙药质量标准研究现状分析及发展建议策力
- 第1 讲 绪论、学术论文概述
- 浅谈马克思主义的大众化
- 多种需求响应和目前小时电价优化促进
- 商务经济学专业毕业论文题目范例
- 浅析印度尼西亚的传统音乐-甘美兰
- 存在问题的主要原因分析及整改措施报告
- 公司财务管理存在问题及解决对策
- 物资采购工作合理规范化的论文(共5则)
- 东北大学毕业-论文设计要求
- 领带订做合同协议
- 车辆检查安全管理制度
- 保密设备采购协议书
- 茶楼入股分红合作协议书(2025年)
- TSZSA 015-2024 COB LED光源封装产品技术规范
- 《PS图像处理基础教程》课件
- 《陌生拜访技巧》课件
- 电梯施工配合措施
- 增项合同范本
- 学生宿舍节能照明改造方案
- 牵引变电所安装
评论
0/150
提交评论