免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 5 .阅读理解a(2015南昌高三十校二模)while most of us are happy to take the credit when things go well, few of us are willing to take the blame when things go wrong. rather than trying to hide our shame or embarrassment, experts found that we are simply less aware when our actions result in a negative outcome.the research may explain why we often feel it hard to take the blame for our actions. “our result suggests that people may really experience less responsibility for negative than for positive outcomes,” said patrick haggard, leading researcher and professor of the institute of cognitive neuroscience at university college london.in a series of tests, participants were asked to press a key. a sound then followed, either disapproving, neutral or approving, and they were then asked to estimate the time between the action and when they had heard the sound. researchers found that individuals experienced different levels of responsibility depending on the outcomes. they also discovered they were significantly slower to recognize if their actions had resulted in a bad consequence, compared to when they had done well. “effectively, we have found that we experience a negative outcome differently, not just retell it differently. we make a weaker connection when there is a bad result. and respond much more strongly when something good happens,” said professor haggard. when something goes right, everyone wants to take the credit, and when things go wrong, nobody is interested in putting their hands up.the researchers say our brain is “very much concerned” with reward, as good results are key to survival. although our own perception (认知) of whether we are guilty of something or not is changed by the outcomes, this does not provide a defense if we have done something wrong. “our experience of our own responsibilities can be misleading and can be strongly colored by the outcomes of our actions,” said professor haggard. “we have to take responsibility for what we actually do, not just for how we experience things.”语篇解读:本文一篇研究报告,讲述的是人们在事情进展顺利时承担责任而在事情变得更加糟糕时不愿意接受责备,研究者以研究结果来给人们进行了分析。 1people who dont take the blame for their actions _.aalways try to hide their shame or embarrassment.bare only willing to take the credit when things go wellcfeel less responsible for negative than for positive outcomes dare less aware of what to do when a negative outcome happens 答案:c推理判断题。根据第二段提到“our result suggests that people may really experience less responsibility for negative than for positive outcome”可知我们的结果显示人们对于积极的结果比负面的结果更为负责,故选c项。2which of the following statements is true?aour level of responsibility can be strongly affected by the outcomes of our actions.bwhen something bad happens, nobody is interested in dealing with the problem.cpeople were quicker to recognize if their actions had resulted in a bad consequence.dparticipants were asked to count the time between pressing a key and hearing the sound.答案:a细节理解题。根据第四段提到“researchers found that individuals experienced different levels of responsibility depending on the outcomes”研究发现个体所能承受的责任度取决于结果,故选a项。3how is the passage developed?aby giving examples.bby quoting research findings.cby making comparison.dby providing data.答案:b推理判断题。根据第二段提到“the research may explain why we often feel it hard to take the blame for our actions”和第四段提到“researchers found that individuals experienced different levels of responsibility depending on the outcomes”可知文章是引用研究结果来进行叙述的,故选b项。4according to the passage, a person who is concerned with reward is _.aawkwardbnaturalcabsurddstubborn答案:b推理判断题。根据最后一段提到“the researchers say our brain is “very much concerned” with reward, as good results are key to survival”研究表明我们的大脑会更关心回报,这是因为结果是幸存的关键,故选b项。b(2015西安高三八校联考)when times get tough, we all look for ways to cut back. when were hungry, we eat at home instead of going out. we take buses instead of taxis. and we wear our old designer jeans just a few months longer. with college expenses at alltime highs, high school students are eager to do anything to cut the cost of a university education.one costcutting proposal is to allow college students to get a bachelor s degree in three years instead of four. educational institutions have been actively exploring ways to make the learning process more efficient. but theres a question: would the quality of undergraduate(本科生)education suffer? few us universities have formally approved a “threeyear degree” model.i doubt that mainstream north american colleges will carry out a threeyear curriculum(课程) any time soon. for one thing, most universities already allow highly qualified students to graduate early by testing out of certain classes and obtaining a number of college credits(学分). in addition, at famous universities, the committee who determine which courses are required and which courses are electives are unlikely to suddenly “throw out” one quarter of the required credits. professors will resist “diluting(稀释)” the quality of the education they offer.in my opinion, a quality fouryear education is always superior to a quality threeyear education. a college education requires sufficient time for a student to become skilled in their major and do coursework in fields outside their major. it is not a good idea to water down education, any more than it s not a good idea to water down medicine. if we want to help students find their way through university, we should help them understand early on what knowledge and skills they need to have upon graduation. we should allow students to test out of as many courses as possible. we should give them a chance to earn money as interns(实习生)in meaningful parttime jobs that relate to their university studies, such as the fiveyear coop program at northeastern university.语篇解读:本文是议论文阅读。作者主要论述了大学教育的“速成”问题和大学资格的问题,作者认为知识和技能需要时间去消化和提高,所以他不赞成大学教育的速成。5the first paragraph serves as a(n)_aexplanationbcommentcdefinitiondintroduction答案:d 推理判断题。a“解释”;b“评论”;c“定义”;d“介绍”。通读第一、二段可推断第一段是介绍,引出主题。故选d。6in most us universities, _.acollege students are offered the coop programbelectives credits make up one quarter of the required creditscall students are required to finish fouryear education before graduationdsome excellent students can graduate ahead of time答案:d细节理解题。根据文章第三段的“most universities already allow highly qualified students to graduate early by testing out of certain classes and obtaining a number of college credits(学分). in addition, at famous universities, the committee who determine which courses are required and which courses are electives are unlikely to suddenly “throw out” one quarter of the required credits”可知美国的著名大学允许优秀的学生提前毕业。故选d。7according to the passage, we can infer that _.athe author is a professor of a famous universitybthe author thinks the cost of a university education is too high for people to affordcthe author considers the university education quality very importantdthe author pays special attention to the allround development of college students答案:c推理判断题。根据文章的最后一段可知作者认为大学的资格教育很重要。故选c。8which of the following can be the best title?ait s time to shorten the learning processbbest learning takes place over time cuniversity education should be watered downdcollege education calls for reform答案:b主旨大意题。a“到了缩短学习程序的时候了”;b“最好的学习需要时间保证”;c“大学教育需要稀释”;d“大学教育需要改革”。通读全文,并根据文章的最后一段可知作者认为大学的知识和技能需要时间的“发酵”。故选b。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2015山西省高三第三次四校联考)its normal to wake briefly during the night. _1_ but if youre waking up during the night and having trouble falling back asleep, the following tips may help.stay out of your head. the key to getting back to sleep is continuing to prepare your body for sleep, so remain in bed in a relaxed position. hard as it may be, try not to stress over the fact that youre awake, because that very stress and anxiety encourage your body to stay awake. _2_3_ if you are finding it hard to fall back asleep, try a relaxation technique such as visualization(想象), or deep breathing, which can be done without even getting out of bed. remind yourself that although theyre not a replacement for sleep, rest and relaxation still help refresh your body.do a quiet, nonstimulating activity. if youve been awake for more than 15 minutes, try getting out of bed and doing a quiet, nonstimulating activity, such as reading a book. keep the lights dim so as not to think that its time to wake up. _4_ a light snack might relax you, but be careful not to eat so much that your body begins to expect a meal at that time of the day._5_ if you wake during the night feeling anxious about something, make a brief note of it on paper and delay worrying about it until the next day when you are fresh and it will be easier to resolve.amake relaxation your goal, not sleep.bput off worries and troubles.cuse a flashlight to go to the bathroom at night.din fact, a good sleeper wont even remember it.ealso avoid screens of any kindcomputers, tvs, cell phones, ipads.fyoull be much more productive and creative after a good nights rest.ga good way to stay out of your head is to focus on the feeling in your body.语篇解读:本文介绍睡眠过程中会突然醒过来,如果长时间睡不着可以采取的一些措施。1d根据前面的句子:its normal to wake briefly during the night.晚上偶尔醒了是正常的,可知有的睡眠好的人甚至不记得了,故选d。2g根据本段首句:stay out of your head. the key to getting back to sleep is continuing to prepare your body for sleep, so remain in bed in a relaxed position.可知要想重新入睡最好的办法是专注于身体的感受,故选g。3a根据后面的句子:if you are finding it hard to fall back asleep, try a relaxation technique such as visualization, 可知要尽量放松,故选a。4e根据前面的句子:keep the lights dim so as not to think that its time to wake up.可知一切有屏幕的东西都要避免,故选e。5b根据前面的句子:if you wake during the night feeling anxious about something, make a brief note of it on paper and postpone worrying about it until the next day 可知是把担心推迟到第二天,故选b。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。among all the fast growing science and technology, the research of human genes, _1_ biological engineering as people call it, is drawing more and more attention now. sometimes it is a hot topic _2_(discuss) by people.the greatest thing that gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease. every year, millions of people are murdered by these two _3_(kill). and to date, doctors have not found _4_ effective way to cure them. but if the gene technology _5_(apply) , not only these two diseases can be cured completely, _6_(bring) happiness and more living days to the patients, but also the great amount of money people spent on curing their diseases can be saved, so _7_ benefits the economy as well. in addition, human life span(寿命) can be prolonged. gene technology can help people to give birth to more healthy and clever children. some families, with the english imperial(皇室) family being a good example, have hereditary diseases. this means their children will for sure have the family disease, _8_ is a great trouble for these families. in the past, doctors could do nothing about hereditary diseases, _9_ gene technology can solve this problem _10_(perfect). the scientist just needs to find the wrong gene and correct it, and a healthy child will be born.1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1or考查连词。句意:在所有增长的科技中,对于基因的研究或生物工程,越来越吸引人们的注意力。2discussed考查非谓语动词。句意:有时这是个被人们讨论的热门话题 。discussed分词做后置定语,与topic之间是被动关系。3killers考查名词。句意:每年有两大杀手。根据第二段第一句话提到“the greatest thing that gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease”癌症和心脏病是两大杀手。4an/any考查冠词。句意:到目前为止,医生还没有发现一个有效的方法来治愈。5is applied考查动词的语态。句意:如果基因技术被应用,这两大疾病就能治愈。6bringing考查非谓语动词。句意:如果基因技术被应用,这两大疾病就能治愈,会给病人带来幸福。7it考查代词。句意:因此它也能使经济受益。it代指基因技术被应用。8which考查非限制性定语从句。句意:这就意味着他们的孩子有遗传病,对于许多家庭来说这是个大的麻烦。9but考查连词。句意:过去人们对遗传性疾病束手无策,而基因技术能够解决这个问题。10perfectly考查副词。句意:而基因技术能够很好地解决这个问题。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025授权注册商标合同专业版
- 2025租赁门面合同协议书范本
- 2025租房合同协议书标准版
- 2025隔音材料采购合同
- DB11-T 3033-2022 精神卫生数据元规范
- 2025农村信用社农户联保借款合同范本
- 2025二手车买卖正规合同,二手车买卖合同【正规】
- 轧钢仿真模拟实训报告
- UI设计答辩要点解析
- 养老院年度工作总结范文三篇
- 2025年军队文职人员招聘考试题库附答案(满分必刷)
- 2025赤峰翁牛特旗公立医院招聘29名员额备案制工作人员考试笔试备考试题及答案解析
- 2025高中政治主观题答题模板
- 2025年全国低压电工证理论考试笔试试题(200题)附答案
- 2025贵州天健福康医养供应链有限责任公司招聘劳动合同制人员18人实施考试参考试题及答案解析
- 2025下半年厦门市总工会招聘工会专干和集体协商指导员50人考试参考题库及答案解析
- 2025年中小学教师职称评定答辩题(附答案)
- 自制小水车课件
- 工会集体协商课件
- 国开2025年《行政领导学》形考作业1-4答案
- 课题申报书艺术设计方案
评论
0/150
提交评论