免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
,学生用书单独成册)课时作业12(a卷).品句填词1those cats _(scream) for hours.2we _(wait) for him for two hours.3the dollar _(climb) steadily all week.4he _(help) himself to my stationery.5the children _(have) a lot of fun.6she is very tired.she _(work) all morning.7tom _(see) about a work permit for you.8the tobacco industry _(try) to improve its image.9it has come to our knowledge that you _(cheat) the company.10the group _(live) in a remote corner of the cambodian jungle.答案:1.have been screaming2.have been waiting3.has been climbing4.has been helping5.have been having6.has been working7.has been seeing8.has been trying9have been cheating10.has been living.阅读理解ahave you ever thought of taking a train and having an adventure?riding the train can be a real adventure.that is how i feel every time i take amtrak.i often take a fourhour trip to visit my children.every time i take this trip i never know what will happen.last week when i was on the train,there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversation in another language.it was loud and disturbed most of the people on the train.i think it was annoying.fortunately i sat next to a wonderful old lady who was taking a twoday trip by train.she said her two daughters were worried at the thought of driving for three days to reach her home,although she had no trouble driving.the train ride was the only choice for her.she loved to look out of the window and watch the world go by on the train.she was fun to talk to and asked me when my children started being parents.that is a very good question.both of us are old and have children.she asked that same question from time to time.there are always many people on the train from all walks of life(各个阶层),different countries,and many languages.riding the train is a great way to increase your knowledge and learn all kinds of cultures.if you get hungry,you can buy food in the food car at any time.if you need to use a restroom,there is always one for you.it surely beats driving the car,which has to stop for food and restrooms.and it is better than taking the bus.【解题导语】作者乘坐火车去看望自己的孩子,在火车上遇到了一位老太太及其他形形色色的人。作者认为乘坐火车有各种各样的好处。1according to the passage,the purpose of the authors train ride was_ato do businessbto see her childrencto visit places of interestdto see her old friends解析:选b。细节理解题。从第一段的i often take a fourhour trip to visit my children.可知,b项正确。2in the authors opinion,on the train amtrak_athe services are quite goodbthe food is terribly expensivecall the passengers are politedall the passengers are americans解析:选a。推理判断题。从倒数第二段可知,在火车上任何时候都可以买到食物,任何时候都有厕所可以使用,说明火车上的服务很好。3what is the best title for this passage?aa painful experience on the trainba wonderful ladyctrain ridea cultural experiencedthe history of amtrak解析:选c。标题归纳题。本文介绍了乘坐火车可以见到来自不同国家不同阶层的人,体验多种语言,因此乘坐火车是一种文化的体验。4what does the underlined word“disturbed” in paragraph 2 mean in chinese?a干扰b打坏c击毁 d混乱解析:选a。词义猜测题。根据语境可知,disturbed应为“干扰”之意。bif you have a chance to go to taiwan, theres one place you should not missthe taipei palace museum which has around 650,000 pieces of ancient chinese treasures.these treasures were originally in the palace museum in beijing.but how did they get to taiwan? in 1931, the japanese invaded the northeast part of china.to protect the national treasures from the japanese, the government of china decided to move some important pieces to nanjing.however, they did not stay long in nanjing.in 1949, the peoples liberation of army won in the liberation war.the guomindang government went from nanjing to taiwan.along with them they took the art pieces.the taipei palace museum was set up in 1965 to hold the national treasures.taiwan people are very proud of the taipei palace museum.some of the collections are world famous.one of them is the “jade cabbage”it is carved from a single piece of jade.if you take a close look, you can see two grasshoppers on the leaves, a large one and a small one, which were the symbol of many children in a family.if you are interested in the treasures, you could take a look at a 12eposode documentary called taipei palace museum.china central television showed it recently.it gives a picture of the treasures of the taipei palace museum.there are also interviews with over a hundred experts about the stories behind some of the pieces.【解题导语】本文主要介绍了台湾故宫的基本情况。5the treasures in the taipei palace museum are mainly from _ataiwan bjapancshanghai dbeijing解析:选d。细节理解题。根据第一段提到的“these treasures were originally in the palace museum in beijing.”一句可知选d。6the treasures stayed in nanjing for about _ years.a10 b16c18 d34解析:选c。推理判断题。根据第二段和第三段叙述可知1931到1949共18年。7from the last two paragraphs we can learn _ataiwan people are proud of the taipei palace museum because of its world famous collectionsbthe most famous art piece in the museum is the “jade cabbage”ctwo grasshoppers on the leaves stand for two sons in a familydyou can learn about these treasures by visiting the taipei palace museum解析:选a。推理判断题。根据最后两段的叙述,尤其倒数第二段第一句可知选a。8whats the best title for the passage?athe most famous art piece jade cabbagebthe beijing palace museumca place of interest taiwandthe taipei palace museum解析:选d。标题归纳题。本文主要叙述了台湾故宫博物馆的基本情况。课时作业12(b卷).阅读理解ai have a rule for travel:never carry a map.i prefer to ask for directions.foreign visitors are often puzzled in japan because most streets there dont have names.in japan,people use landmarks in their directions instead of street names.for example,the japanese will say to travelers,“go straight down to the corner.turn left at the big hotel and go past a fruit market.the post office is across from the bus stop.”in the countryside of the american midwest,usually there are not many landmarks.there are no mountains,so the land is very flat(平坦的)in many places there are no towns or buildings within miles.instead of landmarks,people will tell you directions and distance.in kansas or iowa,for example,people will say,“go north two miles.turn east,and then go another mile.”people in los angeles,california,have no idea of distance on the map.they measure distance by means of time,not miles.“how far away is the post office?”you ask.“oh,”they answer,“its about five minutes from here.”you say,“yes,but how many miles away is it?”they dont know.people in greece sometimes do not even try to give directions because visitors seldom understand the greek language.instead of giving you the direction,a greek will often say,“follow me.”then hell lead you through the streets of the city to the post office.sometimes a person doesnt know the answer to your question.what happens in this situation?a new yorker might say,“sorry,i have no idea.” but in yucatan,mexico,no one answers,“i dont know.” people in yucatan think that “i dont know” is impolite.they usually give an answer,often a wrong one.a visitor can get very,very lost in yucatan!one thing will help you everywherein japan,in the united states,in greece,in mexico,or in any other place.you might not understand a persons words,but maybe you can understand his body language.he or she will usually turn and then point in the correct direction.go in that direction,and you may find the post office!1the passage mainly tells us that _anever carry a map for travelbthere are not many landmarks in the american midwestcthere are different ways to give directions in different parts of the worlddnew yorkers often say,“i have no idea,” but people in yucatan,mexico,never say this解析:选c。主旨大意题。本文主要介绍了世界不同地方的人们的指路方式。2the passage says,“in japan,people use landmarks in their directions.” the word “landmarks” means “_”abuilding namesbstreet nameschotels,markets and bus stopsdbuildings or places which are easily recognized解析:选d。词义猜测题。根据文章第二段的the big hotel,a fruit market,the post office可推断d为正确选项。3in which place do people tell distance by means of time?ajapan. bamerican midwest.clos angeles,california. dgreece.解析:选c。细节理解题。根据文章第四段的people in los angeles,california.they measure distance by means of time可知加利福尼亚州的洛杉矶市的人们通过时间来告知距离,故正确选项为c。4in the passage,_ countries are mentioned by the writer.aseven bfourceight dfive解析:选b。细节理解题。文中提到了japan,the united states,greece,mexico可知正确选项为b。bcolors are not only used for decorations or for adding to the beauty of an object.in color psychology(心理学),black is the color of power,but it also stands for evil(邪恶)in some peoples minds.black could make you appear thinner,which is why it can be a good choice if you think youre overweight.black can also give people a feeling that you are independent(独立的)red reflects energy,power and strength.red is useful when you want to draw some attention to yourself.but red may cause a faster heartbeat and breathing,so it could be an irritating(恼人的)color if overused.staying in a blue room can make you calm.however,if overused,it may lead to a sad feeling.when wearing blue,you leave the impression that you are loyal and trustworthy.green is known as a relaxing color.staying in a green room can make you more relaxed.thats one of the reasons why factory walls are printed green.yellow is an irritating color.in some takeaway restaurants(外卖餐馆),the walls are painted yellow in order not to let customers stay for long periods in the restaurants and free up more space for other customers.just like red,yellow is an eyecatching color and it could also increase the heartbeat.pink shows kindness.when one wants to get help,a good choice would be heading for someone who is wearing pink or white.【解题导语】本文主要讲述不同的颜色在生活中和在人的心理上会产生不同的影响和效果。5according to color psychology,besides red,_ is a color that can make you easily noticed.ablack bbluecyellow dpink解析:选c。细节理解题。根据第五段最后一句可知,除红色外,黄色也是能够引起人注意的一种颜色。6we can learn from the passage that _ablue,no matter how much used,can calm people downbyellow can help restaurants make customers stay longercpink is the only color that shows kindnessdboth black and red can stand for power解析:选d。细节理解题。根据第一段第二句可知黑色象征着力量。根据第二段第一句可知,红色也象征着力量,故选d。7according to the passage,why are the walls in some factories painted green?abecause green can make workers hopef
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论