人教版选修八Unit 4 Pygmalion language points课时作业 (7).docx_第1页
人教版选修八Unit 4 Pygmalion language points课时作业 (7).docx_第2页
人教版选修八Unit 4 Pygmalion language points课时作业 (7).docx_第3页
人教版选修八Unit 4 Pygmalion language points课时作业 (7).docx_第4页
人教版选修八Unit 4 Pygmalion language points课时作业 (7).docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 4 pygmalion language points课时作业.完形填空i was a lovely child with a loving family. i was not a(n) _1_, but a leader in school. but what made me special was not seen from the outside: i was _2_ about life. my best trait (特点) was my personality.at age twelve, my life had a breakdown. it was then that i developed ocd (强迫症). i was no longer the _3_ girl. i finally told my mother i was suffering from depression. i started taking medicine. _4_, the medicine did help. but one thing didnt _5_: i still was overwhelmed with depression. i still was _6_ sad and i started to believe that my life no longer _7_. thinking my life no longer had _8_, i decided suicide was the solution. i wrote a note to all my friends and family, expressing i was _9_ for leaving them. as i was folding the note, my eyes fell on a photograph. it was a little girl wearing a carefree smile.it took me a few minutes to _10_ who the girl in the photo was. i _11_ couldnt believe that smiling child was me! it seemed my younger self had sent me a _12_. right then and there i knew i couldnt _13_ myself. once i had been a strong girl, and i had to be like that again. i swore i wouldnt only _14_ my medicine. i would fight the depression with my _15_, too.its been two years _16_ i recovered. the real reason im _17_ is that i refused to let depression _18_ my life. i learned a lifelong _19_: never give up. life is good. everyone has _20_ in life, but everyone can survive. i am living proof of that.语篇解读:本文为记叙文。一张儿时的照片让因抑郁而感到绝望的作者重新找回了对生命的热爱。1a.followerbwinnerclistener dorganizer解析:选a此处和下文的“leader”对应,应选follower“跟随者”。2a.curious bupset cconcerned denthusiastic解析:选d根据上下文可知,当时作者对人生充满热情。be enthusiastic about“对充满热情”。3a.beautiful bhappy cbrave dcasual解析:选b根据上下文可知,此处表示作者不再是当初那个快乐的(happy)小女孩了。4a.after all bin fact cin addition dby chance解析:选b由空后的“the medicine did help”可知,此处指事实上,药的确有帮助。after all“毕竟”; in fact“事实上”; in addition“此外”; by chance“碰巧”。5a.matter boccur cchange darrive解析:选c根据空前的“but one thing didnt”以及空后的“i still was”可知,此处指但是有一件事却没有改变(change)。6a.occasionally bconstantly cnaturally dpermanently解析:选b由上文的“i still was overwhelmed with depression”可知,作者仍然被抑郁笼罩着,因此仍然经常感到情绪低落,并开始相信她的生命变得不再重要了。constantly“持续地,经常地”。7a.counted bexisted cturned dappeared解析:选a参见上题解析。count“重要”。8a.destination badvantage cimpact dmeaning解析:选d根据上下文的内容可知,此处指作者认为自己的人生不再有意义。meaning“意义”。9a.grateful bsorry cresponsible dsuitable解析:选b作者给她所有的朋友和家人写了个便条,表示她因离开他们而感到抱歉。be sorry for doing sth.“因做某事而感到抱歉/遗憾”。10a.explain bassume crealize dacknowledge解析:选c根据语境可知,此处指几分钟以后作者才意识到照片上的这个女孩是谁。realize“意识到”。11a.never bonly cstill deven解析:选d根据语境,此处表示作者甚至不敢相信照片中微笑着的孩子就是她自己。even“甚至”。12a.chance bletter cgreeting dmessage解析:选d根据下文内容可知,作者决定振作起来与抑郁作斗争,故她应是从照片中得到了某种启示。send sb. a message“给某人一个启示”。13a.forgive bkill ccontrol dbetray解析:选b由上文的“i decided suicide was the solution”可知,此处应是指作者放弃了自杀这一念头。14a.rely on btake over cbring in dpick out解析:选a结合上下文可知,此处指作者发誓不再仅仅依赖药物(来治愈自己)。rely on“依赖,依靠”。15a.mind bchoice cdecision dimagination解析:选a根据空前的内容可知,此处表示作者也要用意志来同抑郁作斗争。16a.after bsince cbefore dwhen解析:选b本句使用了“it is/has been .since .”结构。17a.educated bpraised chealed daccepted解析:选c根据空前的“i recovered”可知,此处指作者被治愈的真正原因是她拒绝让抑郁摧毁她的人生。heal“治愈”。18a.ruin bdefine cfail dbreak解析:选a参见上题解析。ruin“摧毁,毁掉”。19a.memory bstory clesson dconcept解析:选c根据语境,此处指作者得到了一个教训。learn a lesson (from)“(从中)吸取教训”。20a.challenges bpromises copportunities doptions解析:选a根据下文的“but everyone can survive”可知,此处指每个人在人生中都会遇到挑战。challenge“挑战”。.语法填空hi, im stephanie hable. im 13 years old and writing about “random (随意的) _1_ (act) of kindness” for my school newspaper.today at lunch i was sitting _2_ a table with a group of friends. they were going to catch up with someone else, so i _3_ (decide) to go to see my other group of friends (there are many groups in the middle school). we were about to go to the library _4_ i heard someone call my name. i turned around and saw my friend, lindsey, with my wallet and cell phone. she told me that i _5_ (leave) them on the table. i thanked _6_ (she) for doing such a kind deed, and she ran off._7_ (late) that day i was going off to pe., when i saw something on the ground. it was a wallet with d|s20d|s40 sticking out. there was a teacher nearby, so i gave her the wallet. the next day, the student who lost it thanked me, like what i had done to lindsey, and i was handed three kindness tickets _8_ (use) for drawings. the i mentioned lindsey, _9_ was also given three tickets. by the time i got home i was so _10_ (joy). i hope the kindness will pass on.1acts考查名词单复数。act为可数名词,根据句意可知应用名词复数形式。注意首字母大写。2at考查介词。表示“坐在桌子旁”时用介词at。3decided考查动词时态。联系上下文语境,此处应用一般过去时。4when考查连词。be about to do sth. when .表示“正要做某事,这时”。5had left考查动词时态。设空处的动作发生在“told”之前,故用过去完成时态。6her考查代词。因为是作thank的宾语,因此用宾格形式。7later考查副词。late adj.“晚的,迟到的”;later adv.“后来”;lately adv.“最近,近来”。根据语境可知later正确。8used考查非谓语动词。过去分词作后置定语。9who考查定语从句。设空处引导非限制性定语从句,从句中缺少主语,关系代词指代先行词lindsey,故用who。10joyful考查词性转换。从空前的i was so可知,此处需用形容词。句意:我到家时,心情非常愉快。板块练(三)写作强化增分练单元基础回扣练一、写作强化增分练练规范(限时:35分钟).短文改错dear betty,how time flies! ive been in britain for nearly three months. but ive met with some trouble either in life and study. im writing to turn to you for help.first of all, im feeling exhausting and lonely. i am a totally stranger here. beside, the western diet doesnt agree for me at all! whats worse, i still found it hard to follow the native speakers though i have exposed to english for nine years. meanwhile, i am afraid to answer questions in class for the lack of confidence. i wonder what to deal with these problems. id appreciate it if you could be so kind to give me some useful advices.looking forward to your reply.yours,li hua答案:第三句:eitherboth第五句:exhaustingexhausted第六句:totallytotal第七句:besidebesides; forwith第八句:foundfind; exposed前加been第九句:去掉the第十句:whathow第十一句:advicesadvice.书面表达几周前你参加了学校组织的在一家养老院进行的志愿者活动。请你结合下面提供的要点以“true happiness”为题写一篇文章,讲述你参加这一志愿者活动的感受。要点:1.简介事件;2活动内容(表演节目、陪老人聊天等);3自身感受。注意:词数100左右。参考词汇:养老院rest hometrue happiness 参考范文:true happinessseveral weeks ago, i took part in a meaningful activity organized by our school, in which i worked as a volunteer to accompany the old people in a rest home. in order to make them happy, we gave a performance including several traditional songs, crosstalk and two funny sketches. so happy were the old people that they laughed all the time. when the performance was over, we talked with those wise old people and learned a lot from them. i had never felt so happy in my life. i realize that only those people who make contributions to society can get true happiness.二、单元基础回扣练固根基.单句语法填空1every problem will be easy to_solve (solve) when you make up your mind.2the house used to be in my possession, but now it is in the possession of an old lady.3he isnt equal to being (be) a manager, for he has little knowledge about management.4its worthwhile reading/to_read (read) literary books because they can help us to know more about the society and life.5after the failure of electricity supply the city was in chaos.单句改错1there are many shops around the railway station. in addition to, there are some newlybuilt hotels.去掉to2if only i am a bird, i sho

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论