已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川泸县2017高考英语一轮阅读理解基础练习2016高考训练(由2014湖北卷D改编)Youve flown halfway around the world; youve sniffed out this place that nobody in Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is there to do here? You consider this question as you sink into an old wooden beach chair that holds you above the sand.It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.Huaplee is located just south of Hua Hin, about two hundred kilometres from Bangkok, down the west side of the Gulf of Thailand. Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.Theres an apparent laziness that surrounds you here. Its what this place offers, and its free of charge. The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down. You settle into your beach chair in preparation for a long rest. You sit there and watch the sea.Its early afternoon, so the cook comes out and asks what youd like to eat this evening. Before long hes rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you orderedevery meal fresh and to order. No menu here.There is no poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea. Theres no street noise. The only sounds are the murmurs of nature.For now you just count your blessings (福祉), listing them in the sand with your toe (脚趾). You dont have to worry about being late for work. You dont have to do anything.The beach to your right stretches off to the horizon (地平线), slowly narrowing to nothingness only to re-emerge again on your left, now steadily widening until it covers the chair beneath you. Sand to your left and sand to your right; its unbroken, endless. No start, no end, just sand, sun, and peace. Step off it, and you re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry.Normally youre the type who cant sit still for more than ten minutes, but youre on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.“How could it take me so long to find it?” you wonder. 1. When the author first went to Huaplee Beach, _.A. he found it unworthwhile B. he failed to sort himself outC. he became sensitive to smell D. he had difficulty in finding it2. What is special about the food service at Huaplee Beach? A. No menu. B. Free food. C. Self service. D. Quick delivery.3. In the authors opinion, a tourist can enjoy Huaplee Beach most when he _.A. sits in a beach chair B. forgets his daily routine C. plans a detailed schedule D. draws pictures in the sand4. What does the author imply by his question at the end of the passage?A. He shouldnt have counted his blessings. B. He should have understood the wonder of nature.C. He shouldnt have spent so much time on the trip. D. He should have come to the place earlier.文章大意:本文叙述了泰国美丽的海滨度假胜地Huaplee,作者描述了这里美丽的景色,可口的饭菜以及缓慢的生活节奏。目的在于吸引更多的人来到这里。1.D。推理题。根据文章2,3段It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.和Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.可知从曼谷去那里要花很长的时间,而且很受有游客能够找到这个地方。作者第一次去也花了很长的时间。故D正确。2. A。细节题。根据文章第五段Its early afternoon, so the cook comes out and asks what youd like to eat this evening. Before long hes rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you orderedevery meal fresh and to order. No menu here.可知在这里吃饭,是没有菜单的。都是量身定做的,故A正确。3. B。推理题。根据文章倒数第二段Normally youre the type who cant sit still for more than ten minutes, but youre on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.可知如果你正常是一个很难停下来很忙碌的人,那么来到这里,你就应该忘记一切,享受大自然的美丽。故B正确。4.D。推理题。根据文章最后一段之前的描述可知这里的风景迷人,饭菜可口,生活惬意。作者后悔很晚才发现有这样的地方。故D正确。由 (2013四川宜宾高三一诊)改编More than a third of the babies born this year could receive a 100th birthday message from whoever happens to be on the throne in the second decade of the 22nd century,according to figures published by the Office for National Statistics (ONS).It forecasts that 35% of the 826,000 people born in 2012 will live to become centenarians.But a long life is not unalloyed good news.David Sinclair,head of policy and research at the International Longevity Centre UK,warned that for many the future may mean social isolation(隔离)as they live longer than friends and members of their families.“It is of course good news that so many more people are living longer,”he said,“but there is a big problem.We will be older,but in worse health,and at high risk of living alone.The other problem is that we are very poor at forward planning.We deal with the problems that are under our noses,but even problems two or three years away seem quite distant enough to put off.When youre talking about forecasts for a time half a century away and more,I see no evidence that we are putting in place the measures to deal with it.”This year there will be 14,500 centenarians in the UK,a number which is expected to increase to 110,000 in 2035.Women have higher life expectancies than men at every age:the likelihood of a girl born this year reaching her century is estimated to be 39%;for boys the figure is 32%.The estimated number of female centenarians has risen from 500 in 1961 to more than 10,000 in 2010,a figure which is projected to reach 71,000 by 2035 and 276,000 by 2060.Men are also living far longer,although their numbers are far fewer.There was an estimated of 92 male centenarians in 1961 and just below 2,000 in 2010.1.The underlined word “centenarians” probably means people who.A.are born this yearB.live longer than their friendsC.are in poor healthD.are a hundred or more years old2.From what David Sinclair said, we can learn.A.he doesnt believe so many people are living longerB.the older we are, the more likely we are to live alone and in poor healthC.the people who are good at forward planning are likely to live longerD.too distant planning is not always necessary for most of us3.Which of the following statements is true?()A.About 289,100 people born in 2012 will live to 100.B.More men will reach their century than women in the future.C.The number of the female centenarians was 1,000 in 1970s.D.More than 600 people reached their century in 1961.4.What does this passage mainly talk about?()A.A long life is not always good news.B.A long life also means social and physical isolation.C.In the future, more people will live to 100 in the UK.D.It is good to live to 100.语篇解读:在英国,越来越多的人会活到100岁,但是那些老寿星们将面临年老体弱、孤独等问题。答案及剖析:1.D推理判断题。由第一段的内容可知,2012年出生的婴儿到22世纪第二个十年的时候将会收到100岁生日的信息,故D项正确。2.B细节理解题。由第三段David Sinclair 说的话We will be older,but in worse health,and at high risk of living alone可知, 人活得越长,就越孤独而且身体不好,故选B项。3.A细节理解题。由第一段的最后一句话.35% of the 826,000 people born in 2012 will live to become centenarians可知A项正确。由倒数第三段的内容可知B项错误;文章没有提到C项所涉及的内容;由最后两段的.female centenarians has risen from 500 in 1961和.92 male centenarians in 1961.可知D项错误。4.C主旨大意题。由全文内容可知,本文讲述了英国会有更多的人活到100岁,故选C项。【长难句子分析】When youre talking about forecasts for a time half a century时间状语从句 away and more,时间状语从句 I主语 see谓语 no evidence宾语 that we are putting in place the measures to deal with it.同位语从句当你谈论关于半个世纪或更远的时间的预测时,我没看到我们有什么可以用来解决问题的措施。2015高考英语阅读理解(社会生活、说理议论)【2015浙江】AFrom the very beginning of school we make books and reading a constant source of possible failure and public humiliation. When children are little we make them read aloud, before the teacher and other children, so that we can be sure they “know” all the words they are reading. This means that when they dont know a word, they are going to make a mistake, right in front of everyone. After having taught fifth-grade classes for four years, I decided to try at all costs to rid them of their fear and dislike of books, and to get them to read oftener and more adventurously.One day soon after school had started, I said to them, “Now Im going to say something about reading that you have probably never heard a teacher say before. I would like you to read a lot of books this year, but I want you to read them only for pleasure. I am not going to ask you questions to find out whether you understand the books or not. If you understand enough of a book to enjoy it and want to go on reading it, thats enough for me. Also Im not going to ask you what words mean. The children sat stunned and silent. Was this a teacher talking? One girl, who had just come to us from a school where she had had a very hard time, looked at me steadily for a long time after I had finished. Then, still looking at me, she said slowly and seriously, Mr Holt, do you really mean that?” I said just as seriously, “I mean every word of it.During the spring she really astonished me. One day, she was reading at her desk, From a glimpse of the illustrations I thought I knew what the book was. I said to myself, “It cant be,” and went to take a closer look. Sure enough, she was reading Moby Dick , in edition with woodcuts. I said, “Dont you find parts of it rather heavy going?” She answered, Oh, sure, but I just skip over those parts and go on to the next good part. “This is exactly what reading should be and in school so seldom is, an exciting, joyous adventure. Find something, dive into it, take the good parts, skip the bad parts, get what you can out of it, go on to something else. How different is our mean-spirited, picky insistence that every child get every last little scrap of “understanding” that can be dug out of a book.41. According to the passage, childrens fear and dislike of books may result from_.A. reading little and thinking little B. reading often and adventurouslyC. being made to read too muchD. being made to read aloud before others42. The teacher told his students to read_ .A. for enjoyment B. for knowledgeC. for a larger vocabulary D. for higher scores in exams43. Upon hearing the teachers talk, the children probably felt that_.A. it sounded stupidB. it was not surprising at allC. it sounded too good to be trueD. it was no different from other teachers talk44. Which of the following statements about the girl is TRUE according to the passage?A. She skipped over those easy parts while reading.B. She had a hard time finishing the required reading tasks.C. She learned to appreciate some parts of the difficult books.D. She turned out to be a top student after coming to this school.45. From the teachers point of view,_ .A. children cannot tell good parts from bad parts while readingB. children should be left
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年农业无人机巡检协议
- 塑料制品生产设备维护计划
- 面试中考察灌区高级管理人员综合分析能力的题目设计
- 个人品牌打造内容输出与影响力提升
- 玻璃熔化车间设备维护计划
- 橡胶制品生产初级班工作计划表
- 销售目标管理计划设定并达成销售目标的秘诀
- 新产品研发经理上市计划与推广安排
- 新员工入职培训计划大纲
- 退役运动员开设酒吧的调酒服务安排及策划
- 机器人工程大一职业规划书(8篇)
- 能量均分定理理想气体的内能
- 功能高分子04-电功能高分子材料
- 建筑企业管理制度大全-精品完整版
- GB/T 1185-2006光学零件表面疵病
- 锚杆工程隐蔽验收记录
- 2020年汽车物流企业组织结构及部门职责
- 混凝土原理与设计10压弯承载力课件
- 幼教培训课件:《家园共育体系建构与实施策略》
- 突发公共卫生事件健康教育与健康促进课件
- 2023版北京协和医院重症医学科诊疗常规
评论
0/150
提交评论