已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州凤冈县2017高考英语一轮阅读理解校编题(三)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Irina,now 46,never imagined shed one day make a living as a balloon artist.The daughter of an engineer and a teacher,she won top academic awards in high school,went on to medical school and became an emergency room physician in a small city.“I loved the science of medicine,” she says today,“but being a doctor was very hard.I saw things people dont normally seewomen giving birth in the street,people getting drunk and killing someone.” Medications were scarce,making it very difficult to treat those in need.When Irina was 33,a girlfriend showed her a magazine photo of an American named Wes Patterson.They began exchanging letters,and married that December.Irina took a public relations job.Then,a few years ago,she watched a man at a party twist a skinny balloon into the shape of a dog.Kismet!Irina soon purchased a tiny pump and a supply of balloons and began practicing on the sidewalks.Observers challenged her to create all kinds of figures.Now,Irina says,“Theres nothing I cant make.”Many years ago,Irinas husband developed a serious disease which now keeps him homebound.“But he is a very wonderful man,” Irina says.Thanks to her new career,she is able to support them both,performing about five events weekly and earning as much as $2,000 per appearance.“Irinas a wonder,” says Marlene Berg,chief development officer for the Florida Heart Research Institute.“She turned the evening into magic.” “My whole life has become magic,” Irina says,“and its all come from a balloon.”1Whats Irinas job now?AAn emergency room physician.BA researcher.CA public relations worker.DAn artist.解析:根据文章第一段第一句“Irina,now 46,never imagined shed one day make a living as a balloon artist”可知,Irina目前的工作是“气球艺术家”。答案:D2We can conclude from the underlined word “kismet” that_.AIrina was lucky enough to meet the manBThe party was organized well by the manCKismet was the name of the mans dogDThe shape of a dog is easy to make into解析:上一句提到Irina曾经从事过公共关系工作,碰到这位气球艺人是她的人生转折点,从此她声名鹊起,从而可以推断,画线词是说她很幸运。答案:A3Which of the following statements about Irina is NOT true?AHer father and mother both received good education.BShe studied very well when she was in high school.CHer husband gave up his job in order to support her.DShes been busy and popular among people around.解析:文中只提到她的丈夫因患重病而不得不呆在家里,未提到他是为了支持妻子而放弃工作。根据第一段第二句可判断A、B两项正确;根据倒数第二段末句可知她每周大约要演出5次,因此会很忙碌,再结合最后一段的内容可知她很受欢迎,所以D项也是正确的。答案:C4All the following words below can be used to describe Irina except_.AProud BHardworkingCHonest DClever解析:根据第三段末句可判断她很“自豪”,根据第一句可知她很“刻苦”;她现在几乎可以用气球做成各种形状的东西,由此可推断她很“聪明”。答案:C5The main purpose of this passage is_.Ato introduce Irina and her wonderful workBto encourage people to work at the balloonCto tell readers to change their jobs if necessaryDto remind us of the importance of medicine解析:通读全文可知,本文主要介绍了Irina及她的出色的工作。答案:A。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 From the health point of view we are living in a marvelous age. We are immunized from birth against many of the most dangerous diseases. A large number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. It is almost certain that one day remedies will be found for the most stubborn remaining diseases. The expectation of life has increased enormously. But though the possibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the incredible slaughter of men, women and children on the roads. Man versus the motor-car ! It is a never-ending battle which man is losing. Thousands of people the world over are killed or horribly killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen. It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the extension of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a mans very worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They swear, they are ill-mannered and aggressive, willful as two-years-olds and utterly selfish. All their hidden frustrations, disappointments and jealousies seem to be brought to the surface by the act of driving. The surprising thing is that society smiles so benignly on the motorist and seems to condone his behaviour. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost uninhabitable because of heavy tragic; towns are made ugly by huge car parks; the countryside is desecrated by road networks; and the mass annual slaughter becomes nothing more than a statistic, to be conveniently forgotten. It is high time a world code were created to reduce this senseless waste of human life. With regard to driving, the laws of some countries are notoriously lax and even the strictest are not strict enough. A code which was universally accepted could only have a dramatically beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some the things that might be done. The driving test should be standardized and made far more difficult than it is; all the drivers should be made to take a test every three years or so; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21; all vehicles should be put through stringent annual tests for safety. Even the smallest amount of alcohol in the blood can impair a persons driving ability. Present drinking and driving laws (where they exist) should be mad much stricter. Maximum and minimum speed limits should be imposed on all roads. Governments should lay down safety specifications for manufacturers, as has been done in the USA. All advertising stressing power and performance should be banned. These measures may sound inordinately harsh. But surely nothing should be considered as to severe if tit results in reducing the annual toll of human life. After all, the world is for human beings, not motor-cars.1.The main idea of this passage isA Traffic accidents are mainly caused by motorists.Thousands of people the world over are killed each year.C The laws of some countries about driving are too lax.D Only stricter traffic laws can prevent accidents.2.What does the author think of society toward motorists?A Society smiles on the motorists.Huge car parks are built in the cities and towns.C Victims of accidents are nothing.D Society condones their rude driving.3.Why does the author say: his car becomes the extension of his personality?A Driving can show his real self.Driving can show the other part of his personality.C Driving can bring out his character.D His car embodies his temper.4.Which of the followings is NOT mentioned as a way against traffic accidents?A Build more highways.Stricter driving tests.C Test drivers every three years.D raise age limit and lay down safety specifications.5.The attitude of the author isA ironical criticalC appealingD militantVocabulary1.immunise 使免疫,使免除 2.expectation of life = life expectancy 平均寿命3.versus = against 对顶,反对4.mutilate 伤害5.wilful 任性的,固执的6.benign 宽厚的,仁慈的7.condone 宽容8.desecrate 亵渎,玷污9.code 法规,规定,惯例10.stringent 严格的,紧急的,迫切的11.performance 演出,成品,这里是指 car s behavior such as speed, function etc.可译成行为, 汽车行为、功能等。难句译注1.Man versus the motor-car ! It is a never-ending battle which man is losing.【参考译文】人和汽车对抗!这是一场人类永远是输家的无休止的战斗。2.All advertising stressing power and performance should be banned.【参考译文】应当禁止所有强调力量和表现行为的广告。写作方法与文章大意文章论述“交通事故”,采用因果、对比手法。从人的平均寿命增加和交通事故率成正比谈起,触及事故率上升的原因,要求制定更严格的法规予以制止种种造成事故的不良行为。答案详解1.D 只有更严格的交通法规才能制止交通事故。这在最后一段的结论中体现的最清楚。前面几段只是讲造成事故的种种原因。其目的就是:“是制定世界交通法规以减少无谓的生命浪费的时候了。对于开车,有些国家的法规太松弛,甚至最严格的国家也不够严格。世界公认之法律只可能对交通事故率起大大降低的作用(有非常好的效果。)”这里列出几件要干的事:“驾驶测试应当标准化,比现在的要严格;所有死机每三年考核一次;年轻人驾车的允许年龄应提高到21岁;全部机动车每年都应经过严格的安全测试(测定其安全性)这些步骤可能听起来异常严厉,可是,如果其结果事减少每年死伤人数的话,就不存在什么太严格的事了。”A. 主要是机动车死机造成的交通事故。 B. 全世界每年有几千人丧生。 C. 有些国家的交通法规太松弛。这三道答案都是文中谈到某一点,不能作为中心目的。2.D 社会宽容这种野蛮开车行径。答案就在第三段:“令人惊讶的是社会对司机宽厚地笑笑,似乎宽容他们的行为。一切都为他们的方便而干。人们允许城市由于交通拥挤而几乎不能居住了,大型停车场把城镇“弄得”丑陋不堪,公路网玷污了乡村,每年大量的杀伤仅仅成为统计数字,被很容易地忘记。”A. 社会对司机笑容可掬。B. 大型停车场建在市和镇上。C. 交通死难者等于零。这三项都只是第三段的一个个具体事实。社会正是通过这一件件事来宽容司机野蛮开车,而造成事故。3.A “他的车就是他个性的外延”这句话就体现了“开车表现他真正的自我,真实的个性”。第二段讲的很清楚:“这么说完全正确:当一个人坐在方向盘后,他的车就成为他个性的外延。毫无疑问,汽车常常表现了人之最坏的品质。平常很安详愉快的人一坐在方向盘后可能就变得难以认识。他们咒骂、行为差劲、好斗、固执、任性得就像两岁的孩子。他们所有隐藏的失落、失望和忌妒感,似乎都在开车中暴露出来”。B. 表现他个性的另一面。 C. 表现了他的性格。 D. 他的车体现了他的脾气秉性。只是表现自我中的某个事实。4.A 只有建更多高速公路。没有提。B. 更难的测试。C. 每三年对司机进行一次考察。 D. 提高年龄段和制定安全条例。都提到。见第一题译注。5.B 批评的态度。文章第一、二、三段指出了造成交通事故的原因,呼吁各国制定严格的交通法规,批评现有的交通法规松弛不严格,最后指出世界是人类的,不是摩托车的等等,都说明作者对上述种种都具批评的态度。A. 讽刺的。 C. 哀求的、呼吁的。 D. 富有战斗性的。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014高考英语福建省莆田市教学质量检查试卷】Recently we told you about a finding that more years of school could help students get higherscores on intelligence testsThat was the finding of a study of teenage males in NorwayNow,other research shows that physical activity may help students do better in their classes .The research comes as educators in some countries are reducing time for activities like physical educationThey are using the time instead for academic subjects like maths and readingThe studies appeared between 2007 and 2013They included more than 55,000 children,aged 6 to 18Amika Singh:“Based on the results of our study,we can conclude that being physically active is beneficial for academic performance. There are,first,Physiological explanations,like more blood flow, and so more oxygen to the brainBeing physically active means there are more hormones(荷尔蒙)produced like endorphins(内啡肽)And endorphins make your stress level lower and your mood improved, which means you also perform better.”Also,students involved in organized sports learn rules and how to follow themThis could improve their classroom behavior and help them keep their mind on their workThe study leaves some questions unanswered,howeverMsStash says it is not possible to say whether the amount or kind of activity affected the level of academic improvementThis is because of differences among the studies .Alsothey were mostly observational studiesAn observational study is where researchers do not do controlled comparisonsThey only describe what they observeSo they might observe a link that students who are more active often have better gradesBut that does not necessarily mean being active was the cause of those higher gradesThe researchers said they found only two high - quality studiesThey called for more high-quality studies to confirm their findingsThey also pointed out that “outcomes for other parts of the world may be quite different. ”Still,the general finding was that physically active kids are more likely to do better in schoolMsSingh says schools should consider that finding before they cut physical educati
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026浙江舟山邮政校园招聘(2025届可报)历年真题汇编附答案解析
- 2025贵州安顺市镇宁自治县总工会招聘工会社会工作者2人备考公基题库附答案解析
- 浙江国企招聘-2025杭州萧山水务有限公司招聘40人历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 浙江国企招聘-2025年衢州市柯城区国有企业公开招聘工作人员16人历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2026年国网数字科技控股有限公司(国网雄安金融科技集团有限公司)高校毕业生招聘约128人历年真题汇编带答案解析
- 2026年陕西省选调生招录(面向东南大学)备考公基题库带答案解析
- 2025广东中山市科学技术协会所属事业单位招聘事业单位人员1人笔试模拟试卷附答案解析
- 2025辽宁时代万恒股份有限公司及所属企业招聘13人笔试备考试卷附答案解析
- 2025中国核工业集团四〇四厂区招聘70人笔试备考试卷附答案解析
- 2025江西南昌市红谷滩区第一小学招聘劳务派遣心理教师1人模拟试卷附答案解析
- 《学生平安保险业务培训》课件
- 重庆大学《创业管理A》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 2025年客房服务员(高级)客房服务员职业技能培训题库
- 手术患者保护性约束
- 《锂离子电池方向专业综合实验》课程教学大纲
- 客诉处理培训课件
- 增补协议 合同模板
- 《宇宙的起源》3第三讲 太阳系的产生与消亡
- jgj592023安全检查标准完整版
- 【名创优品营销策略存在的问题及完善策略5700字(论文)】
- 国开(河北)2024年《法律工作者职业道德》形考任务1-4答案
评论
0/150
提交评论