已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山西灵丘县2017高考英语阅读理解一轮基础题阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Education in the United States is compulsory for children up to about the age of sixteen. Most young people stay in school longer than that. Most graduate from high school at the age of 17 or 18.Almost half of these high school graduates continue their education at a college or university. Education for most young people in this country is free up to the time they graduate from high school. There are private schools, but most parents send their children to public schools, where students do not pay tuition. When young people go to college, however, they must pay tuition at a public university or a private university. University costs are going up a lot:private universities have become very expensive because the government does not help them.Who pays? The parents of children in college may have to pay more, or often students may have to find jobs. These students have to worry about assignments and grades and also about their jobs. If they work too much at their jobs they may be absent from class or miss assignments or make too many errors on tests. They may even fail their courses and have to leave the university.For many students, the problem of getting an education is not just a problem of homework and exams. They also have to make money to pay for tuition. And professors dont teach them how to do that!1In the United States, almost half of the high school graduates_.Ago to colleges and universitiesBneed not pay any tuitionChave to enter open universitiesDwork hard to avoid errors on tests答案:A本题考查细节题。由文章第二段第一句“Almost half of these high school graduates continue their education at a college or university”可知,几乎有一半的中学生毕业都在大学或学院里继续深造。2Which of the following statements is NOT true?AMost parents prefer to send their children to public schools rather than to private schools due to tuition.BEducation is not free until the students graduate from high school.CUniversity costs are on the increase.DThe students may be absent from class if they work overtime.答案:B本题考查细节理解。由文章第二段第二句“Education for most young people in this country is free up to the time they graduate from high school.”可知,在这个国家,大多数年轻人接受的免费教育可持续到中学毕业,而这正与B的意思相反,因此B是正确答案。3The private university students have to pay more money for tuition because_.Athe government does not finance the private universitiesBnone of companies support the private universitiesCthe teaching quality of the private universities are superior to public onesDthey have some trouble in passing the exams答案:A本题考查细节理解。由文章第二段第五句“University costs are going up a lot; private universities have become very expensive because the government does not help them.”可知,私立大学学费高昂的原因是政府不资助私立学校。4The main idea of the passage might be_.Aselecting a good university costs in the United StatesBthe increase on university costs in the United StatesCthe argument about education in the United StatesDthe problem of getting an education in the United States答案:D本题考查主旨大意。纵观全文,一直谈论的都是在美国教育中遇到的问题,因此D项是正确答案。2016高考英语*阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Men are spending more and more time in the kitchen encouraged by celebrity (名人) chefs like Gordon Ramsay and Jamie Oliver, according to a report from Oxford University. The effect of the celebrity role models, who have given cooking a more manly picture, has combined with a more general drive towards sexual equality and men now spend more than twice the amount of time preparing meals than they did in 1961.According to the research by Prof. Jonatahn Gershuny, who runs the Centre for Time Research at Oxford, men now spend more than half an hour a day cooking, up from just 12 minutes a day in 1961.Prof. Gershuny said, “The man in the kitchen is part of a much wider social trend. There has been 40 years of sexual equality, but there is another 40 years probably to come.”Women, who a generation ago spent nearly two hours a day cooking, now spend just one hour and seven minutesa great fall, but they still spend far more time in the kitchen than men.Some experts have named these men in aprons as “Gastrosexuals (men using cooking skills to impress friends)”, who have been inspired to pick up a kitchen knife by the success of Ramsay, Oliver as well as other male celebrity chefs such as Hugh Fearnley-Whittingstall, Marco Pierre White and Keith Floyd. “I was married in 1974. When my father came to visit me a few weeks later, I was wearing an apron when I opened the door. He laughed,” said Prof. Gershuny. “That would never happen now.”Two-thirds of adults say that they come together to share at least three times a week, even if it is not necessarily around a kitchen or dining room table. Prof. Gershuny pointed out that the family meal was now rarely eaten by all of its members around a tablewith many “family meals” in fact taken on the sofa in the sitting room, and shared by family members. “The family meal has changed a lot, and few of us eatas I did when I was a childat least two meals a day together as a family. But it has survived in a different format.” 12. What is one reason behind the trend that men spend more time cooking than before?A. The improvement of cooks status.B. The influence of popular female chefs.C. The change of females view on cooking.D. The development of sexual equality campaign.13. What does the author think about the time men and women spend on cooking?A. Men spend more time cooking than women nowadays.B. Women spend much less time on cooking than before.C. It will take 40 years before men spend more time at the stove than women.D. There is a sharp decline in the time men spend on cooking compared with 1961.14. How did Prof. Gershuny see the family meal according to the passage?A. It has become a thing of the past.B. It is very different from what it used to be.C. It shouldnt be advocated in modern times.D. It is beneficial to the stability of the family.15. Which is the best title for the passage?A. The Changes of Family MealsB. Equality between Men and WomenC. Cooking into a New Trend for Men D. Cookinga Thing of the Past for Women参考答案1215 DBBC阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Have you got any wonderful plans for your coming winter vacation? Here are some wonderful films for you to kill time.Away We Go With a baby on his way, a young couple, Burt and Verona, look at their lives and are puzzled about what they really want. So they hit the road and seek a place to call home.On their journey, they visit a handful of characters and learned a lot. Its about taking the scenic route in life, preparing for the hope and excitement and fear of new beginnings, while never forgetting to look out of the window.Orphan Esther, a bright and well-behaved child, however, is not as innocent as she appears. Soon after being taken home, the peace of her adoptive family is completely changedYou want a good horror film about a child from hell? Then you got one! Do not, in any cases, take children to see it. 500 Days of Summer Tom is in love with Summer from the moment he sees her. Can he accept that she simply likes him for now, not for forever? The movie is about Tom wrestling with that reality. Tom remembers his love, Summer, as a series of joys and bafflements. But Summer is just herself and he cannot have her. Here is a rare movie that begins by telling us how it will end and is about how the hero has no idea why.2012The director Roland Emmerich successfully dresses a corny story with an old Mayan prediction, which is believed by many to happen in the coming 2012 and as a result, attracts millions of people into the cinema. Its just an entertaining Hollywood blockbuster(大片) with plenty of jokes, instead of a description of what the end of the world is really like. Dont take it too seriously!8. This passage aims to _.A. make comments on films for a cinema B. introduce films for a film corporationC. recommend several films for fun D. advertise several films for a website9. If you bring your seven-year-old sister to the cinema, which of the following film should you avoid?A. Away We Go. B. Orphan. C. 2012. D. 500 Days of Summer.10. Among all the characters mentioned in the passage, who directed films in Hollywood? A. Roland Emmerich. B. Tom and Summer. C. Burt and Verona. D. Esther.11. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Orphan is a comedy about Esther adopted by a kind family. B. 500 Days of Summer is a romance with a happy ending. C. Away We Go shows beautiful scenery on the young couples journey.D. The ancient Mayan prediction is going to happen in 2012.阅读理解 Everybody is happy as his pay rises. Yet pleasure at your own can disappear if you learn that a fellow worker has been given a bigger one. Indeed, if he is known as being lazy, you might even be quite cross. Such behavior is regarded as “all too human”, with the underlying belief that other animals would not be able to have this finely developed sense of sadness. But a study by Sarah Brosnan of Emory University in Atlanta, Georgia, which has just been published in Nature, suggests that it is all too monkey, as well. The researchers studied the behaviors of some kind of female brown monkeys. They look smart. They are good-natured, co-operative creatures, and they share their food happily. Above all, like female human beings, they tend to pay much closer attention to the value of “goods and services” than males. Such characteristics make them perfect subjects for Doctor Brosnans study. The researchers spent two years teaching their monkeys to exchange tokens (奖券) for food. Normally, the monkeys were happy enough to exchange pieces of rock for pieces of cucumber. However, when two monkeys were placed in separate and connected rooms, so that each other could observe what the other is getting in return for its rock, they became quite different. In the world of monkeys,grapes are excellent goods (and much preferable to cucumbers). So when one monkey was handed a grape in exchange for her token, the second was not willing to hand hers over for a mere piece of cucumber. And if one received a grape without having to provide her token in exchange at all, the other either shook her own token at the researcher, or refused to accept the cucumber. Indeed, the mere presence of a grape in the other room (without an actual monkey to eat it) was enough to bring about dissatisfaction in a female monkey.The researches suggest that these monkeys, like humans, are guided by social senses. In the wild, they are co-operative and group-living. Such co-operation is likely to be firm only when each animal feels it is not being cheated. Feelings of anger when unfairly treated, it seems, are not the nature of human beings alone. Refusing a smaller reward completely makes these feelings clear to other animals of the group. However, whether such a sense of fairness developed independently in monkeys and humans, or whether it comes from the common roots that they had 35 million years ago, is, as yet, an unanswered question. 1. According to the passage, which of the following statements is true? A. Only monkeys and humans can have the sense of fairness in the world. B. Women will show more dissatisfaction than men when unfairly treated. C. In the wild, monkeys are never unhappy to share their food with each other.D. Monkeys can exchange cucumbers for grapes, for grapes are more attractive. 答案解析:答案为B。本题为推断题,考生需通读全文进行推断。本文讲述了当受到不公平待遇的时候,每个人都会生气,包括动物。但是雌性的动物比雄性的动物更加在意不公平的待遇,研究中用猴子作为实验来证明这一点。文章中第二段 “Above all, like female human beings, they tend to pay much closer attention to the value of “goods and services” than males.” 与第三段 “Such characteristics make them perfect subjects for Doctor Brosnans study.” 都有此表达,故答案为B “当受到不公平待遇的时候,女性比男性更加不满”。 从最后一段 “Refusing a smaller reward completely makes these feelings clear to other animals of the group. However, whether such a sense of fairness developed independently in monkeys and humans, or whether it comes from the common roots that they had 35 million years ago, is, as yet, an unanswered question.”中可知,independently (独立)对应A选项中的only,whetheroran unanswered question(是否或者未知的问题)的表达方式与A选项的意思 “只有猴子与人类才具有公平意识” 不同,故A选项是错误的。从第三段 “Normally, the monkeys were happy enough to exchange pieces of rock for pieces of cucumber. However, when two monkeys were placed in separate and connected rooms, so that each other could observe what the other is getting in return for its rock, they became quite different.”可知,猴子乐意用石块交换黄瓜,但是当看到另外一只猴子因为石块得到的回报,态度就不一样了。因此C选项 “猴子从不会不高兴彼此分享食物” 与该句意思不符。从第四段首句 “In the world of monkeys,grapes are excellent goods (and much preferable to cucumbers).” 中注意 “excellent (极好的)” 与 “ preferable(更好的)” 两词,与D选项 “for grapes are more attractive(更具有吸引力的)” 意思不一致。综上分析,A, C, D都不符合文章意思。2. The underlined statement “it is all too monkey” means that _. A. monkeys are also angry with lazy fellows B. feeling bitter at unfairness is also monkeys nature C. monkeys, like humans, tend to be envious of each other D. no animals other than monkeys can develop such feelings 答案解析:答案为B。本题为句意推断题。结合文章第一段中 “all too human”前面的内容是说当得知别人懒惰却加薪更多的时候,人人都会生气,这是人的本能。接下来提到的 “it is all too monkey” 也是表达 “猴子受到不公平待遇的时候感到痛苦也是猴子的本能。”的意思。故答案为B。A选项 “猴子对懒惰的同伴也会生气”, C选项 “猴子像人类一样会彼此嫉妒”, D选项 “除了猴子没有其他的动物会有那种感觉” 都与文章意思不符。3. Female monkeys of this kind are chosen for the research most probably because they are _ . A. more likely to weigh what they get B. attentive to researchers instructions C. nice in both appearance and behaviorsD. more ready to help others than their male companions 答案解析:答案为A。本题为细节推理题。从文章中第二段 “Above all, like female human b
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年科普知识题库100道附答案【模拟题】
- 2026年初级经济师之初级经济师财政税收考试题库300道附答案(考试直接用)
- 浙江国企招聘-2025台州市开发投资集团有限公司招聘4人历年真题汇编附答案解析
- 中国汽研2026校园招聘历年真题汇编带答案解析
- 2025河南新乡同盟新材料科技研发中心有限公司招聘工作人员4人模拟试卷带答案解析
- 2025北京大学汉语教育学院招聘劳动合同制工作人员招聘1人模拟试卷附答案解析
- 2026应急管理部所属单位第一批次招聘230人历年真题汇编带答案解析
- 2025四川自贡汇东人力资源发展有限责任公司招聘人员8人笔试备考试卷附答案解析
- 2025年河北张家口怀来技师学院公开选聘高技能人才1名参考题库附答案解析
- 2025江西九江永修中环物产管理有限公司招聘工作人员1人笔试备考试卷带答案解析
- 2025年南昌市消防救援支队水上大队招聘勤务及宣传勤务文员3人笔试考试备考试题及答案解析
- 施工班组退场协议书
- 国际金融货币危机课件
- 2025年农业科技研究员招聘面试参考题库及答案
- 中国球铁铸造件行业市场规模及未来投资方向研究报告
- 2025+ACOG产时胎心率监测指南详解课件
- 2026云南玉溪市玉白顶自然保护区管护局招聘森林草原火灾预防专业队队员40人笔试考试参考试题附答案解析
- 中小学生证素教育趣味歌诀集锦
- 服装专业职业生涯规划
- 湖北省黄冈市部分高中2026届高三上学期期中考试政治试卷(含解析)
- 2025版高中英语新课标3100词新增词汇清单
评论
0/150
提交评论