高考英语阅读理解练习(5)_第1页
高考英语阅读理解练习(5)_第2页
高考英语阅读理解练习(5)_第3页
高考英语阅读理解练习(5)_第4页
高考英语阅读理解练习(5)_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 20142014 高考英语阅读理解练习 高考英语阅读理解练习 5 5 及答案 解析 及答案 解析 C3C3 2013 福建卷 B B Your glasses may someday replace your smartphone and some New Yorkers are ready for the switch Some in the city can t wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewear is likely to include I d use it if I were hanging out with friends at 3 am and going to the bar and wanted to see what was open said Walter Choo 40 of Fort Greene The smartphone like glasses will likely come out this year and cost between 250 and 600 the Times said possibly including a variation of augmented 增强 的 reality a technology already available on smartphones and tablets 平板电脑 that overlays information onto the screen about one s surroundings So for example if you were walking down a street indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you As far as a mainstream consumer product this just isn t something anybody needs said Sam Biddle who writes for G We re accustomed to having one thing in our pocket to do all these things he added and the average consumer isn t gonna be able to afford another device 装置 that s hundreds and hundreds of dollars 9to5Google publisher Seth Weintraub who has been reporting on the smartphone like glasses since late last year said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones It s just like smartphones 10 years ago Weintraub said A few people started getting emails on their phones and people thought that was crazy Same kind of thing We see people bending their heads to look at their smartphones and it s unnatural he said There s gonna be improvements to that and this a step there 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 60 One of the possible functions of the smartphone like glasses is to A program the opening hours of a bar B supply you with a picture of the future C provide information about your surroundings D update the maps and GPS in your smartphones 61 The underlined phrase pop up in the third paragraph probably means A develop rapidly B get round quickly C appear immediately D go over automatically 62 According to Sam Biddle the smartphone like glasses are A necessary for teenagers B attractive to New Yorkers C available to people worldwide D expensive for average consumers 63 We can learn from the last two paragraphs that the smartphone like glasses A may have a potential market B are as common as smartphones C are popular among young adults D will be improved by a new technology 要点综述 本文是一篇新闻报道 客观报道了 google 公司即将推出一款智能眼 镜以及人们对它的不同看法 60 C 细节理解题 根据原文第三段 a technology that overlays information onto the screen about one s surroundings 可知选项 C 正确 61 C 词义猜测题 句意为 如果你在街上行走 指示器将即刻显示离你距离最近的 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 咖啡馆 所以答案应为 C appear immediately 即刻显示 62 D 细节理解题 根据第四段最后一句可知 Sam Biddle 认为一般的消费者买不起 另一种价格昂贵的装置 63 A 推理判断题 文章最后两段把这种智能眼镜和十年前的智能手机作比较 认为 现在的智能眼镜就像十年前的手机一样 最终是会深受欢迎的 有巨大的市场潜力 C8C8 2012 山东卷 D D For those who are tired of doing the laundry Samsung has found an answer a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smartphone app application Strange though it may seem my wife already does that was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show CES this week Samsung is just one of many appliance makers racing to install 安装 a large number of Internet connected features in machines in an effort to make them smart Last year it was a refrigerator that tweeted This year it s Wi Fi enabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad The washers and dryers available starting in the spring connect to any smartphone through a downloadable application The phone can then be used as a remote control so the machines can be turned on and off while their owner is at work or on the bus Samsung says it s not just something new the app connection actually has some practical uses If you started to dry clothes in the morning and forgot to take them out you can go to your phone and restart your dryer for the time when you come home so your clothes are refreshed and ready to go said spokesperson Amy Schmidt The company also says that with electricity rates 电价 varying depending 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 on the time of day more control over when the machines are used can help save money Perhaps but what they will probably really accomplish is what all good technologies do enable laziness Rather than getting up to check on whether the laundry is done users will instead monitor it on their phones while watching TV 72 What can be inferred from the common response of the attendees at the CES A The machine will be a big success B Their wives like doing the laundry C The machine is unrelated to their lift D This kind of technology is familiar to them 73 What can we learn about the new laundry machines A They can tell you when your clothes need washing B They can be controlled with a smartphone C They are difficult to operate D They are sold at a low price 74 We can conclude from Samsung s statements that A the app connection makes life easier B it is better to dry clothes in the morning C smartphones can shorten the drying time D we should refresh clothes back at home 75 What is the main idea of the last paragraph A The laundry should be frequently checked B Lazy people like using such machines C Good technologies also cause problems D Television may help do the laundry 要点综述 短文介绍了一种能为人们带来便利的洗衣机 但是也向我们提出了一个令 人思考的问题 新科技会让人们越来越懒惰 如何应对这个问题或许值得深思 72 D 推理判断题 由第二段的 Strange though it may seem my wife already does that was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show CES this week 看出 尽管看上去有点奇 怪 但是这项技术对于人们来说已经很熟悉了 故选 D 73 B 推理判断题 由第四段的 The washers and dryers available starting in 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 the spring connect to any smartphone through a downloadable application The phone can then be used as a remote control 看出它是由智能手机控制的 由此可知 选择 B 项 74 A 推理判断题 根据文中对这一洗衣机装置以及其功能和操作的描述可以看出 它使得人们的生活更加轻松便捷 故选 A 75 C 主旨大意题 最后一段的 Perhaps but what they will probably really accomplish is what all good technologies do enable laziness 告诉我们 该项技术 能使人们变懒 也就是 C 项所说的 优良技术也会带来问题 故选 C 2011 全国卷 There are times when people are so tired that they fall asleep almost anywhere We can see there is a lot of sleeping on the bus or train on the 1 home from work in the evenings A man will be 2 the newspaper and seconds later it 3 as if he is trying to 4 it Or he will fall asleep on the shoulder of the stranger 5 next to him 6 place where unplanned short sleep 7 is in the lecture hall where a student will start snoring 打鼾 so 8 that the professor has to ask another student to 9 the sleeper awake A more embarrassing 尴尬的 situation occurs when a student starts falling into sleep and the 10 of the head pushes the arm off the 11 and the movement carries the 12 of the body along The student wakes up on the floor with no 13 of getting there The worst time to fall asleep is when 14 Police reports are full of 15 that occur when people fall into sleep and go 16 the road If the drivers are 17 they are not seriously hurt One woman s car 18 went into the river She woke up in four feet of 19 and thought it was raining When people are really 20 nothing will stop them from falling asleep no matter where they are 很多时候人们疲惫了就会打瞌睡 当睡意来袭时不论身在何处都会很快入眠 例如乘车 时 听讲座时 甚至开车时 人们都会因疲惫而睡着 1 A way B track C path D road 答案 A 由下文的 in the evenings 可知是 在下班回家的路上 用 on the way 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 home from work 表示 2 A buying B folding C delivering D reading 答案 D 由上文的 on the bus or train 可知是在车上 读 报 buy 买 fold 折叠 deliver 递送 3 A acts B shows C appears D sounds 答案 C 由下文的 he is trying to it 可知此处是 看起来 好像 由此可 知 C 项正确 4 A open B eat C find D finish 答案 B 坐车打瞌睡时会不停地点头 看起来像 吃 报纸 5 A lying B waiting C talking D sitting 答案 D 句意 或者他会靠在坐在他旁边的陌生人的肩上睡觉 lie 躺 wait 等待 talk 谈话 sit 坐 6 A Next B Every C Another D One 答案 C 上文介绍的是在车上 此处再介绍 另一个 地方 故用 another 7 A goes on B ends up C lasts D returns 答案 A go on 发生 进行 end up 结束 last 持续 维持 return 归还 8 A bravely B happily C loudly D carelessly 答案 C 学生打鼾声音太 大 以致教授不得不让另一个同学把他 晃 醒 bravely 勇敢地 happily 高兴地 loudly 大声地 carelessly 粗心地 9 A leave B shake C keep D watch 答案 B 见 8 题解析 10 A size B shape C weight D strength 答案 C 学生开始入睡 头的重量将胳膊推离桌面 同时带动身体的其余部分滑到地 板上 size 大小 shape 形状 weight 重量 strength 体力 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 11 A cushion B desk C shoulder D book 答案 B 学生在教室内上课 故选 desk 12 A action B position C rest D side 答案 C 由上文中提到的头及胳膊的活动 以及下句 The student wakes up on the floor 可知答案为 C 项 13 A memory B reason C question D purpose 答案 A 因学生睡着了 所以不记得发生的事情 故选 memory 14 A thinking B working C walking D driving 答案 D 由下文的 the drivers 可知 D 项正确 15 A changes B events C ideas D accidents 答案 D 由下文知此处指发生在路上的 交通事故 16 A up B off C along D down 答案 B 由上文的 people fall into sleep 可知车会 驶离 公路 17 A lucky B awake C calm D strong 答案 A 由下文的 they are not seriously hurt 可知此处应为 如果司机幸运 18 A in time B at first C as usual D for example 答案 D 此处要举例说明 in time 及时 at first 首先 as usual 像往常一样 for example 例如 19 A dust B water C grass D bush 答案 B 由上句的 went into the river 可知 20 A tired B drunk C lonely D lazy 答案 A 前后呼应 由文章第一句话可知 A 项正确 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 C3C3 2013 四川卷 C C LONDON A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake 假 冒的 bomb detectors 探测器 to 10 years in prison saying the man hadn t cared about potentially deadly consequences It is believed that James McCormick got about 77 8 million from the sales of his detectors which were based on a kind of golf ball finder to countries including Iraq Belgium and Saudi Arabia McCormick 57 was convicted 判罪 of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people Judge Richard Hone told McCormick You have neither regret nor shame nor any sense of guilt The detectors sold for up to 42 000 each were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air But in fact they lacked any grounding in science and were of no use McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya the prison service in Hong Kong the army in Egypt and the border control in Thailand I never had any bad results from customers he said 39 Why was McCormick sentenced to prison A He sold bombs B He caused death of people C He made detectors D He cheated in business 40 According to the judge what McCormick had done 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 A increased the cost of safeguarding B lowered people s guard against danger C changed people s idea of social security D caused innocent people to commit crimes 41 Which of the following is true of the detectors A They have not been sold to Africa B They have caused many serious problems C They can find dangerous objects in water D

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论