高考英语一轮复习 Unit 2 What is happiness to you课时跟踪检测B卷(选修6).doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 2 What is happiness to you课时跟踪检测B卷(选修6).doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 2 What is happiness to you课时跟踪检测B卷(选修6).doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 2 What is happiness to you课时跟踪检测B卷(选修6).doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 2 What is happiness to you课时跟踪检测B卷(选修6).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

What is happiness to you?课时跟踪检测B卷.完形填空(2015苏北四校联考)When my parents were alive, they were not very rich. Yet they helped their two older _1_ time after time. When Daddy passed away, his notebook showed debts _2_ from several of his children. I was not among them. I _3_ borrowed money and when I did, I set a repayment plan and _4_ to it. It was a matter of _5_ with me. I couldnt stand owing my parents or anyone else money because I watched them _6_ to help out my older sisters when they were in financial difficulties themselves.These days, after the death of my parents, I am one of those people who can be _7_ to for help when they need it. Just as I cant stand _8_ other people money, I cant stand saying no to whoever needs help. I dont _9_ helping others, but I would be more than glad if they would make a(n) _10_ to handle things themselves, perhaps by doing some _11_ planning like planning not to spend money they dont have!Being ready to help others is a _12_, but sometimes the result will be _13_ to what you expect. I _14_ remember as a child what my father always said, “If at first you dont succeed, try, try again!” Helping my children too often has _15_ them from learning to keep trying. Use your _16_: who among my children will _17_ to walk if I supply the money to buy a car? Helped often, my children lost gradually the ability to _18_ problems themselves.In most _19_, when people find you can _20_ help, they will ask you more and more. Thats human, you know.1A.sonsBdaughtersCbrothers Dsisters2. Aabsent BapartCdue Ddifferent3. Aalways BseldomCoften Dnever4. Astuck BattachedCagreed Dbelonged5. Apleasure BcourageCpride Dsorrow6. Astruggle BhappenCintend Dmove7. Areferred BturnedCseen Dattended8. Acheating BdonatingClending Dowing9. Aenjoy BmindClike Dmiss10. Acomment BmessCexcuse Deffort11. Afinancial BflexibleCtypical Dparticular12. Adeed BdealCvirtue Dtask13. Acontrary BessentialCpotential Dnecessary14. Acan BmayCshall Dmust15. Abanned BprotectedCprevented Dfreed16. Aarm BlegCbody Dhead17. Await BurgeCthreat Dchoose18. Asolve BassessCseek Danalyse19. Aaffairs BchoicesCcases Devents20. Aobtain BattainCprovide Dprefer.阅读理解(2015镇江市高三4月模拟)Italians were reminded to slow down and relax on World Slow Day, an annual event celebrating lifes simple pleasures.“Lets take this day to stop and think about all the things we miss while were rushing through our lives,” said Bruno Contigiani, the President of the Art of Living Slowly Association. Contigiani, 62, a onetime highpowered manager, is now an ambassador for the slow life movement around the world. He started the first World Slow Day in 2007 to encourage the values of living and working at a more natural pace, and to make people rethink their daily lifestyle.Contigianis association suggests “14 commandments (诫条)” for living better, such as waking up five minutes earlier to enjoy breakfast without rushing. Others include walking whenever possible, and reading in the evenings instead of watching television.This year, Contigiani left Italy where the event has spread around the country for Shanghai, one of the fastest moving cities in the world. The slowliving supporter said he wandered around the busiest streets of the commercial center for an entire afternoon, inviting people to “slow down”. “Among the 14 commandments, the one about waking up five minutes earlier was the most popular by far,” Contigiani said.Back in Italy, the now wellknown event hosts a lot of activities, such as reminding people to stop and smell the roses.In central Milan, you would probably be fined if you walk too fast. In parks and public spaces, free yoga and Tai Chi (太极拳) lessons are important parts of the events.Italian Farmers Union noted that Italians spent less and less time preparing meals, a habit connected to rising levels of obesity. Therefore, the group said World Slow Day was a good opportunity to remind Italians to take extra time at meals in particular.World Slow Day is by now an international event. A total of 90 “Slow Cities” in 11 countries inspired by the “living well” philosophy are supporting the day.1Whats the best title of the text?ASlow Life SupportersBLifestyle of ItalyCWorld Slow Day DLiving Well2World Slow Day is intended to_.Atell people to walk slowlyBencourage people to enjoy pleasant thingsCadvise people to adjust to modern lifestyleDremind people to live and work at a natural pace3Which of the following goes against the “14 commandments”?AWalking whenever possible.BSlowing down to smell flowers.CWatching TV in the evenings instead of reading.DWaking up five minutes earlier to enjoy breakfast.4We know from Paragraph 6 that_.Aobesity had little to do with eating quicklyBfree yoga in particular is popular with ItaliansCItalian Farmers Union supported World Slow DayDItalians spent more and more time preparing meals5In which section of a newspaper is the text probably put?AAdvertisement. BCulture.CBusiness. DEntertainment.书面表达(2015盐城高三模拟)随着社会和经济的快速发展,城市交通出现了令人困扰的问题。请根据右面这幅漫画写篇英语短文。短文应包括以下内容:1简单描述漫画内容以及反映出的问题;2分析造成此问题的原因;3就漫画中反映的问题,谈谈改进措施(至少两点)。注意:1.可参照图片适当发挥;2词数150左右;开头已给出,不计入总词数。3文中不得提及有关考生的任何信息,如校名、人名等。With the rapid development of society and economy,_答 案.语篇解读:这是一篇夹叙夹议文,作者主要通过父母帮助姐姐们的故事说明了一个道理:过多地帮助他人不一定是一件好事。1.选B从第一段最后一句中的“help out my older sisters”可知,应选B项。time after time“一次又一次,总是”。2选C父亲去世后,他的笔记本上显示着孩子们借他钱的账目。due“应给的,欠下的”,符合语境。3选B“我”不在欠钱的行列,因为“我”很少借钱。4选A如果“我”借了钱,“我”会做一个偿还计划,并且把它坚持下去,这对“我”来说是一件令人自豪的事情。stick to sth.“坚持(做某事)”。5选C参见上题解析。pride“骄傲”,符合语境。6选A“我”看到父母很拮据的时候,还努力地帮助“我”的姐姐们,所以“我”不能忍受自己欠父母或者其他人的钱。struggle to do sth.“努力做某事”。7选B父母去世后,当“我”的姐姐们需要帮助的时候,“我”就成了他们求助的人之一。turn to sb.for help“向某人求助”。8选D从第一段中的“I couldnt stand owing my parents or anyone else money”可知,“我”不能忍受欠别人的钱。9选B本句承接上句“我不能忍受对需要帮助的人说不”可知,“我”不介意去帮助别人。10选D但是如果他们自己能努力地处理事情,“我”会更高兴。make an effort/efforts to do sth.“努力做某事”。11选A根据本句中的“to spend money”可知,此处指做一些理财计划。financial“财政的”;flexible“灵活的”;typical“典型的”;particular“特别的”。12选C帮助别人是一种美德。deed“行动”;deal“交易”;virtue“美德”;task“任务”。13选A从“but”可知,此处表转折。有时候结果和你期望的是相反的。contrary“相反的”,符合语境。essential“完全必要的,极其重要的”;potential“潜在的,可能的”;necessary“必要的”。14选A“我”还能记着当“我”小的时候,父亲总是说:“如果开始你没有成功,一定要努力,再努力!”15选C帮助孩子太多会阻止他们学着继续尝试。prevent sb. from doing sth.“阻止某人做某事”。16选D动脑想一想:在“我”的儿女中,如果“我”出钱给他们买一辆车,谁还会选择走路呢?use ones head“动动脑子”。17选D参见上题解析。choose“选择”,符合语境。18选A经常帮助孩子,他们会逐渐失去独立解决问题的能力。solve problems“解决问题”。assess“评估”;seek“寻求”;analyse“分析”。19选Cin most cases“在大多数情况下”,是固定短语。20选C当人们发现你能提供帮助的时候,他们会向你要求的越来越多。provide“提供”,符合语境。.语篇解读:本文为一篇说明文。在国际慢调生活日,意大利人被提醒在生活中要适当地放慢速度,以感受和欣赏周围的人和事。1选C标题判断题。本文主要介绍了人们庆祝国际慢调生活日,以放慢生活节奏,享受简单的快乐,因此C项为最佳标题。2选D细节理解题。根据第二段的最后一句可知,国际慢调生活日的设立是为了提醒人们要以更加自然的步调生活和工作。3选C细节理解题。根据第三段中对14诫条介绍中的“reading in the evenings instead of watching television”可知,晚上看电视代替读书违背了14诫条。4选C推理判断题。根据第六段中的“the group said World Slow Day was a good opportunity to remind Italians to take extra time at meals in particular”可知,意大利农民协会认为国际慢调生活日是一个提醒意大利人在吃饭上多花点时间的好机会,所以意大利农民协会应是支持国际慢调生活日的。5选B推理判断题。本文主要介绍了意大利人是怎样庆祝国际慢调生活日的,这属于文化的范畴,因此选B。.参考范文:With the rapid development of society and economy, traffic is becoming more of a problem in cities. As is vividly shown in the picture, huge numbers of vehicles get stuck on the roa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论