已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 小升初专项训练小升初专项训练 阅读理解阅读理解 家庭和朋友家庭和朋友 基础题基础题 一 阅读理解一 阅读理解 1 阅读短文并回答下面的问题 my name is john i have a happy family there are five people in my family everyone is helpful at home we share the housework i can put away the clothes my sister can do the dishes my brother can make the bed my father can cook the meals my mother can wash the clothes i love my family 1 what can john do 2 can his father cook the meals 3 what can his mother do 4 what can his brother do 5 what can his sister do 2 阅读短文后回答问题 yesterday was my mother s birthday my sister and i made a birthday cake for her in the evening we all went to a restaurant we ate dinner at the restaurant the food was very good after dinner we gave the cake to our mum the cake had thirty three candles my mother forgot her birthday the birthday cake was a surprise for her 1 who made the cake 2 where did they go in the evening 3 how was the food 4 how old is my mother 2 5 did my mother forget her birthday 3 阅读理解 判断句子的正 误 对的写 t 错的写 f look at my family photo this is my father he s a teacher he s tall he likes sports this is my mother she s a teacher too she likes reading this is my brother he s a baseball player he s strong i love my family 1 my parents are teachers 2 my father likes sports 3 my mother likes music 4 my brother is tall and strong 5 there are four people in my family 4 阅读短文 回答问题 today is sunday amy s family are all at home her mother is washing clothes in the living room her friend mike and her father are playing chess in the bedroom her grandma is watching tv in the living room her grandpa is reading a newspaper in the study where is amy oh she is in the garden she s watering the flowers 1 what is amy doing 2 is her grandma watching tv 3 are her grandparents playing chess 4 where is amy s grandpa 5 how many people are there in the living room 5 请为下列英文句子选择正确的中文意思 将其序号填入题前括号里 my name is ben this is my family photo this boy is me my father is a doctor he likes reading newspapers 报纸 very much my mother is an engineer 工程师 she likes reading books this is my little sister she 3 is five years old she likes collecting 收集 toys she has two teddy bears and three toy cats i like playing football i often play it with my friends on saturdays and sundays 1 ben s father is a a teacher b a doctor c an engineer 2 likes reading books a ben b ben s sister c ben s mother 3 ben s sister is years old a 5 b 15 c 6 4 likes playing football a ben s father b ben c ben s brother 5 there are people 人 in ben s family a 3 b 4 c 5 6 阅读下列短文 按要求完成练习 hello my name is tom i m a boy i m ten years old look this is a picture of my family they are my father my mother my little sister and i my father is a doctor my mother is a teacher my little sister is only three years old she has two big eyes 根据短文内容 判断下列句子正误 对的在 内打 错的打 1 tom is ten years old 2 tom is a girl 3 tom s father is a teacher 4 tom s mother is a doctor 5 tom s sister has two big ears 7 阅读 my mother is a nurse she is beautiful she can help the patients make better she can tell stories for them my father is a worker he works in a shoe factory he can do some kung fu and cook the meals for us he also can sweep the floor and he is very strict with me 1 what can my mother do a she can help the patients make better b she can cook the meals 4 2 what does my father do a he s a worker b he s a teacher 3 what can my father do a do some kung fu cook the meals and sweep the floor b draw pictures 8 阅读理解 my name is mary i am eleven ted is my brother he is thirteen we are in the same school my mother is a teacher she is a teacher in our school my father is a teacher too he is a chinese teacher in a college i have a cat its name is miaomiao it is white it is a nice cat we are good friends 根据短文内容 判断下列句子正误 1 i am twelve 2 ted is mary s brother 3 ted and i are in the same class 4 my parents are teachers 5 i have a cat 9 阅读理解 in my family there are my parents my grandparents my brother and i we are a happy famil y my father is a teacher he works in a school he gets up early and works very hard every day sometimes he helps me with my homework his students love him very much because he likes to help them my mother is a writer she doesn t need to go to work but she writes books cleans 打扫 the house and takes care of 照顾 us my grandparents are old they don t have jobs they stay at home every day reading newspapers 读报 and watching tv they go to bed early my brother is a student he is in my school too he likes playing basketball tennis and ping pong i like to play soccer ping pong and computer games after school we get home early we do our homework play sports and help our parents in the evening 1 there are people in the family 5 a five b six c seven d eight 2 my brother is a a writer b runner c student d teacher 3 my mother works a in a school b in a hotel c in a store d at home 4 my grandparents a help us with our homework b write books c don t have jobs d don t like watching tv 5 my brother and i both 都 like playing a basketball b soccer c tennis d ping pong 10 请根据短文将下列句子补充完整 my grandpa lives in changsha he likes sports very much there s a very big park near my grandpa s home he takes exercise there every day my uncle works in a bank the bank is on the right of the park on the left of the bank there is a five star hotel behind the park there s a shopping centre my aunt always goes shopping there at weekends in the shopping centre there s a cinema my cousin and i often go there to see a movie 1 my grandpa in changsha 2 my uncle works in the 3 the bank is on the of the park 4 my aunt alwa ys shopping there at weekends 5 often go to there to see a movie 6 提升题提升题 一 阅读理解一 阅读理解 11 阅读短文 选择正确答案 this is a picture of sue s family sue is a student she is in a red dress her coat is blue the man in a white shirt is sue s father mr black he s a taxi driver the woman is sue s mother mrs black she has a brown hat the boy is sue s brother jim he is in a blue jacke t and black trousers 1 sue s coat is a white b blue c yellow 2 sue s father is a a policeman b taxi driver c car river 3 sue s mother has a hat a white b brown c yellow 4 sue is jim s a friend b brother c sister 5 jim is in a jacket a black b red c blue 12 阅读短文 选择正确答案 there are four people in my family they are my father my mother my brother and i my father is a worker he works in a factory my mother is a teacher she teaches in a middle school her students love her very much i m a schoolgirl i like singing very much i m wearing a red dress we are very happy 1 how many people are there in her family a three b five c four 2 what does her mother do a a worker b a teacher c a doctor 3 the girl likesvery much a english b singing c students 4 the girl is wearing adress 7 a red b green c yellow 5 are they happy a yes we are b yes you are c yes they are 13 阅读短文 回答问题 look at the photo it is mr lee s house there was a sofa beside the window now it is beside the desk the mirror was above the sofa now there is a map above the sofa there was a green rug 地毯 in the sitting room now there is a blue rug the shelf is on the right there was a radio on it but now there s no radio there are some books on it mr lee liked music now he likes reading whose house is this where is the sofa now is there a mirror above the sofa now what colour was the rug did mr lee like music 14 阅读短文 选择正确答案 there are four people in my family they are my father my mother my brother and i my father is a worker he works in a factory my mother is a teacher she teaches in a middle school her students love her very much i m a schoolgirl i like singing very much i m wearing a red dress we are very happy 1 how many people are there in her family a three b five c four 2 what does her mother do a a worker b a teacher c a doctor 3 the girl likesvery much 8 a english b singing c students 4 the girl is wearing adress a red b green c yellow 5 are they happy a yes we are b yes you are c yes they are 15 阅读短文 判断对 错 amy is my new pen pal she lives in australia she likes singing her father works in a school he is a teacher he goes to work by bus her mother is a nurse she works in a hospital she goes to work on foot amy and her sister ann are twins they look the same but they are very different every morning amy goes to school on foot but ann goes to school by subway every evening amy listens to music her sister ann watches cartoons on tv 1 amy likes reading 2 her father goes to work by bike 3 her mother goes to work on foot 4 ann likes singing 5 amy goes to school by bike 16 阅读 判断下面的句子与短文是否相符 相符的写 t 不相符的写 f i have got some good friends this is tom he is nine he can play football this is peter he likes swimming and he can play the flute too this is kate look she is drawing she is peter s sister she is six peter is eight we are good friends 1 tom is eight 2 peter can play football 3 kate is peter s sister 4 kate is drawing 5 i have got two friends 17 阅读理解 回答问题 i am sarah i have three good friends they are amy john and tom amy 9 likes winter because her birthday is in february she likes music she is listening to music now john s birthday is on april 1 st ha it s april fool s day he likes sports look he is playing basketball tom s birthday is in october so he likes autumn and he can pick apples in autumn is he picking apples no he is eating apples i like spring because spring is very beautiful what am i doing i am reading a book 1 how many friends does sarah have 2 why dose amy like winter 3 is john s birthday on april fool s day 4 is tom picking apples now 5 what is sarah doing 18 阅读理解 hello my name is kitty i m a student i have a new classmate her name is alice she is a girl she is from shanghai she is tall and thin her eyes are not big her hair is long she can dance well and she can run fast but she cannot fly a kite we often 经常 play together 一起 we are very happy we are friends now 1 who is new a kitty b alice c joe 2 alice s eyes are a big b small c not small 3 alice is a short and thin b tall and big c tall and thin 4 what can alice do a she can dance b she can fly a kite c she can dance and run 5 now we are a friends b teachers c boys 10 19 阅读理解 george was a quiet serious young man he had been studying very hard for one year and when he passed all his exams his friend jim went to give him his congratulations and then had an earnest talk with him you ve never been to a dance george he said it s boring always studying and never enjoying oneself come out with me this evening maybe you re right jim replied george after a moment of hesitation so they went to a dance and had a very good time but george drank more than he was used to and by midnight jim became worried about him so he said now we ll walk home in the cool air on their way home they came to a bridge george looked down at the river below very carefully the stars were reflected on its surface what are those lights down there george asked they re the stars george jim answered the stars george said well then they should be above in the sky how did i get so high up here they are now at my foot 1 according to the passage when did jim go to see george a after george passed all his exams b before george took the exams c after they had an earnest talk 2 which may be true according to george a it s good always studying without enjoying oneself b it s good always enjoying oneself without studying c it s good to study hard and enjoy oneself in a while 3 what did george ask jim to do that evening a to have a good rest at home b to work ha rd as ever c to go out with him 4 what did they talk about on the way home a bridge b water c stars 5 why did george say the stars were at his foot a because he and his friend were high in the sky 11 b because he was looking down at the reflections of the stars on the surface of the water c because he was very happy to have passed the exams 20 看短文 判断正 t 误 f my friend jack works hard in a factory during the weekdays at the weekends he always does different things on saturdays he goes fishing and on sundays he goes to a village with his family by car his uncle and aunt have a farm there it isn t a big one but there s always much to do on the farm the children help them with the animals and give them their food jack and his wife help them in the fields at the end of the day they are all tired and jack s aunt give them a big meal 1 jack works hard in a factory on weekdays 2 i usually does different things on the weekend 3 jack s uncle and aunt live in the village 4 jack goes fishing and to a village with his family 5 jack s aunt s farm is big 21 阅读理解 tim is in his room he is doing homework he says to tiger tiger is my friend he writes he is my cat he is small and black and his eyes are green i give him fish and milk tiger looks at tim fish or milk tim says i can t come now i can t give your food now i m working he writes he comes to my room and looks at me and i give him fish and milk at that time tiger says meow no tiger tim says i can t come now i m doing my h omework 根据短文内容 判断正 t 误 f 1 tim is doing his homework 2 tim is in tiger s room 3 tiger is tim s friend 4 tim is giving the cat some food 5 tiger is the name of a cat 22 阅读短文 判断正 t 误 f 12 this is my new friend his name is jim he is from america he is eleven he likes swimming his mother is a teacher his father is a driver he wants to be a policeman in the future we are good friends 1 jim is my good friend 2 jim is seven 3 jim likes dancing 4 jim wants to be a policeman in the future 5 jim comes from america 23 tim is in his room he is doing homework he says to tiger tiger is my friend he writes he is my cat he is small and black and his eyes are green i give him fish and milk tiger looks at tim fish or milk tim says i can t come now i can t give your food now i m working he writes he comes to my room and looks at me and i give him fish and milk at that time tiger says meow no tiger tim says i can t come now i m doing my homework 根据短文内容 判断正 t 误 f 1 tim is doing his homework 2 tim is in tiger s room 3 tiger is tim s friend 4 tim is giving the cat some food 5 tiger is the name of a cat 24 阅读对话 选择正确的选项 a hello b hi is that paul this is nick your new classmate a hi nick where are you b at home there s a new movie at the capital cinema do you know a yes l do do you like going to movies b yes very much i usually go to movies with my parents on sunday a what kind of movies do you like b action 动作 movies how about you a i don t often go to movies i like watching tv or vcd at home 13 b let s go to the movie this evening ok a sorry i m going to a concert with my mother this evening what about tomorrow afternoon b ok see you after lunch tomorrow a bye bye 1 who is b a nick paul s new classmate b paul nick s new classmate c nick paul s old classmate d paul nick s friend 2 what does paul like a going to movies b watching tv or vcd at home c going shopping d swimming 3 paul and nick are going to a the new movie this evening b a concert this evening c the new movie tomorrow d have lunch at the cinema 4 where are they talking about the movies a at nick s home b at paul s home c at the cinema d on the phone 25 阅读短文 回答问题 lucy is a pretty girl she is from america she has two big eyes her hair is long and brown her hobbies are singing and dancing her friends cathy likes sports they are good girls l where is lucy from 2 does lucy have two small eyes 14 3 who is lucy s friend 4 what does cathy like 1 参考答案参考答案 1 答案 1 he can put away the clothes 2 yes he can 3 his mother can wash the clothes 4 his brother can make the bed 5 his sister can do the dishes 解析 1 根据 i can put away the clothes 可知答案为 he can put away the clothes 2 根据 my father can cook the meals 可知答案为 yes he can 3 根据 my mother can wash the clothes 可知答案为 his mother can wash the clothes 4 根据 my brother can make the bed 可知答案为 his brother can make the bed 5 根据 my sister can do the dishes 可知答案为 his sister can do the dishes 2 答案 1 my sister and i made the cake 2 they went to a restaurant 3 the food was very good 4 she is thirty three years old 5 yes she did 解析 1 根据 my sister and i made a birthday cake for her 可知答案为 my sister and i made the cake 2 根据 in the evening we all went to a restaurant 可知答案为 they went to a restaurant 3 根据 the food was very good 可知答案为 the food was very good 4 根据 the cake had thirty three candles 可知答案为 she is thirty three years old 5 根据 my mother forgot her birthday 可知答案为 yes she did 3 1 t 2 t 3 f 4 f 5 t 2 解析 1 根据 this is my father he s a teacher this is my mother she s a teacher too 可知我父母都是老师 所以题干正确 2 根据 this is my father he likes sports 可知我爸爸喜欢运动 所以题干正确 3 根据 this is my mother she likes reading 可知我妈妈喜欢读书而不是音乐 所以题干错误 4 根据 this is my brother he s strong 可知文章只提到了我哥哥身体很壮并没 提到他很高 所以题干错误 5 根据文章可知我家有爸爸 妈妈 哥哥还有我 共四个人 所以题干正确 4 答案 1 she is watering the flowers 2 yes she is 3 no they aren t 4 he is in the study 5 two 解析 1 根据第三行 oh she is in the garden she s watering the flowers 可知 amy 在花园浇花 故本题答案为 she is watering the flowers 2 根据第二行 her grandma is watching tv in the living roo m 可知 amy 的姥姥在 客厅看电视 故本题答案为 yes she is 3 根据第二行 her friend mike and her father are playing chess in the bedroom 可知下棋的是 mike 和 amy 的爸爸 而不是她的姥姥姥爷 故本题答案是为 no they aren t 4 根据第三行 her grandpa is reading a newspaper in t he study 可知她的姥爷在 书房看报纸 故本题答案为 he is in the study 5 根据第一行 第二行 her mother is washing clothes in the living room her grandma is watching tv in the living room 可知 amy 的妈妈和姥姥在客厅 故本题答 案为 two 5 答案 1 b 2 c 3 a 4 b 5 b 3 解析 1 由原文 my father is a doctor 可知答案 2 由原文 my mother is an engineer 工程师 she likes reading books 可知 答案 3 由原文 this is my little sister she is five years old 可知答案 4 由原文 i like playing football 可知答案 5 由全文可知 本的一家有四口人 分别是 爸爸 妈妈 妹妹和本 6 答案 1 2 解析 1 仔细读短文可知 tom 今年是 1 0 岁 所以答案是正确的 2 根据短文第一行可知 tom 是一个男孩 所以答案是错误的 3 根据短文第二行的描述他的爸爸是一名医生 所以答案是错误的 4 根据短文第二行可知 他的妈妈是一名老师 所以答案是错误的 5 根据短文的最后一行可知 他的妹妹有两双大眼睛 7 答案 1 a 2 a 3 a 解析 1 由原文 she can help the pat ients make better 可知 答案为 a 2 由原文 my father is a worker 可知 答案为 a 3 由原文 he can do some kung fu and cook the meals for us he also can sweep the floor 可知答案为 a 8 答案 1 5 ftttt 解析 1 本题根据短文内容 i am eleven 所以是错误的 2 本题根据短文内容 my name is mary ted is my b
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《GBT 3690-2017 织物芯输送带 全厚度拉伸强度、拉断伸长率和参考力伸长率 试验方法》专题研究报告
- 焊接专机装配工岗位安全技术规程
- 公司船舶管系工设备安全技术规程
- 铆工创新思维水平考核试卷含答案
- 搪瓷花版饰花工冲突管理强化考核试卷含答案
- 车辆托管及转让协议书
- 《openEuler系统管理与服务部署》 教案-72课时 - 项目1-3 openEuler操作系统概述与VirtualBox虚拟机软件安装-用户账户锁定策略与系统组管理
- 函数的概念及其表示(跟踪训练)-2026年高考数学一轮复习
- 技术文档编写标准细则
- 沪粤版八年级物理上册 第一章《走进物理世界》单元测试卷及答案
- 美食小吃街管理办法
- 前庭大腺脓肿
- ccrc安全集成培训课件
- 液压系统教案课件
- 5.当冲动来袭时 课件 八年级上册《心理健康教育》(鲁教版)
- 园艺知识培训班课件
- 登高车培训试题及答案
- 民警进小学校园法制讲座
- 2025年福建省福州市【辅警协警】笔试真题(含答案)
- 国企综合管理岗招聘笔试题及答案13套
- 健康购物小超人
评论
0/150
提交评论