2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业_第1页
2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业_第2页
2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业_第3页
2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业_第4页
2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 20132013 高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业职业 话题探究话题探究 链接高考链接高考 链接链接 1 1 20122012 四川卷 四川卷 I left university with a good degree in English Literature but no sense of what I wanted to do Over the next six years I was treading water just trying to earn an income I tried journalism but I didn t think I was any good then finance which I hated Finally I got a job as a rights assistant at a famous publisher I loved working with books although the job that I did was dull I had enough savings to take a year off work and I decided to try to satisfy a deep down wish to write a novel Attending a Novel Writing MA course gave me the structure I needed to write my first 55 000 words It takes confidence lo make a new start there s a dark period in between where you re neither one thing nor the other You re out for dinner and people ask what you do and you re too ashamed to say Well I m writing a novel but I m not quite sure if I m going to get there My confidence dived Believing my novel could not be published I put it aside Then I met an agent 代理商 who said I should send my novel out to agents So I did and to my surprise got some wonderful feedback I felt a little hope that I might actually become a published writer and after signing with an agent I finished the second half of the novel The next problem was finding a publisher After two and a half years of no income just waiting and wondering a publisher offered me a book deal that publisher turned out to be the one I once worked for It feels like an unbelievable stroke of luck of fate really When you set out to do something different there s no end in sight so to find myself in a position where I now have my own name on a contract 合同 of the publisher to be a published writer is unbelievably rewarding 有回报的 49 What does the underlined part in Paragraph 1 mean 2 A I was wailing for good fortune B I was trying to find an admirable job C I was being aimless about a suitable job D I was doing several jobs for more pay at a time 50 The author decided to write a novel A to finish the writing course B to realize her own dream C to satisfy readers wish D to earn more money 51 How did the writer feel halfway with the novel A Disturbed B Ashamed C Confident D Uncertain 52 What does the author mainly want to tell readers in the last paragraph A It pays to stick to one s goal B Hard work can lead to success C She feels like being unexpectedly lucky D There is no end in sight when starting to do something 51 答案 D 试题解析 推理判断题 根据第三段的第二句 Well I m writing a novel but I m not quite sure if I m going to get there My confidence dived 可以推知 作者之 所以写第一本小说时半途而废是因为不自信 不确定 故答案 D 符合文意 52 答案 A 试题解析 目的意图题 根据文章最后一句 is unbelievably rewarding 可以推断 出作者的目的要鼓励大家敢于尝试 追逐自己的梦想 这是值得的 故答案 A 符合文意 难度 一般 长难句解析 It takes confidence lo make a new start there s a dark period in between where you re neither one thing nor the other 有足够的自信 才能够重新开始 其中有一段黑暗的时期 你什么都不是 where 引导定语从句 在从句中 做时间状语 修饰先行词 a dark period 3 链接链接 2 2 20122012 陕西卷 陕西卷 Spring is coming and it is time for those about to graduate to look for jobs Competition is tough so job seekers must carefully consider their personal choices Whatever we are wearing our family and friends may accept us but the workplace may not A high school newspaper editor said it is unfair for companies to discourage visible tattoos 纹身 nose rings or certain dress styles It is true you can t judge a book by its cover yet people do cover themselves in order to convey 传递 certain messages What we wear including tattoos and nose rings is an expression of who we are Just as people convey messages about themselves with their appearances so do companies Dress standards exist in the business world for a number of reasons but the main concern is often about what customers accept Others may say how to dress is a matter of personal freedom but for businesses it is more about whether to make or lose money Most employers do care about the personal appearances of their employees 雇员 because those people represent the companies to their customers As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best impression on our customers There are plenty of well qualified candidates so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers Even though I am open minded I can t expect all our customers are 58What can be inferred from the text A Candidates have to wear what companies prefer for an interview B What to wear is not a matter of personal choice for companies C Companies sometimes have to change to respect their candidates D Hiring managers make the best impression on their candidates 59Which of the following would be the best title for the text 4 A Employees Matter B Personal Choices Matter C Appearances MatterD Hiring Managers Matter 60The author s attitude towards strange dress styles in the workplace may best described as A enthusiastic B negative C positive D sympathetic 考点考点 议论文议论文 试题解析试题解析 短文在第短文在第 3 3 段提到段提到 Most Most employersemployers dodo carecare aboutabout thethe personalpersonal appearancesappearances ofof theirtheir employees employees 雇员雇员 because because thosethose peoplepeople representrepresent thethe companiescompanies toto theirtheir customers customers 由此结合上下文可以看出 对公司来说 穿什么衣服不 由此结合上下文可以看出 对公司来说 穿什么衣服不 是个人选择的问题 因此 正确答案为是个人选择的问题 因此 正确答案为 B B 选项 选项 难度难度 一般一般 59 59 答案答案 C C 试题解析试题解析 浏览全文 短文主要介绍的是有关着装方面的问题 即仪表方面 由此可知 浏览全文 短文主要介绍的是有关着装方面的问题 即仪表方面 由此可知 C C 选项为短文的最佳标题 因此 正确答案为选项为短文的最佳标题 因此 正确答案为 C C 选项 选项 难度难度 一般一般 60 60 答案答案 B B 试题解析试题解析 短文在第短文在第 4 4 段提到段提到 As As a a hiringhiring managermanager I I amam paidpaid toto choosechoose thethe peoplepeople whowho wouldwould makemake thethe bestbest impressionimpression onon ourour customerscustomers soso itit isis notnot wrongwrong toto rejectreject someonesomeone whowho mightmight disappointdisappoint mymy customers customers 由此可知 作者对于工作场所穿 由此可知 作者对于工作场所穿 奇异的服装持否定的态度 因此 正确答案为奇异的服装持否定的态度 因此 正确答案为 B B 选项 选项 难度难度 一般一般 专项训练专项训练 A A Working from home is more and more popular as a means of escaping the nine to five office life Why do you work under the eye of your boss when you can work in front of the TV in your slippers Armed with all the necessary things 5 telephone computer e mail and fax many workers believe they can work as effectively as their colleagues in the office Being able to work wherever you like from a busy city to a village and not having to stand the daily things make working from home an attractive choice If you wish you can even work on a river boat So what will become of the office tomorrow It is possible that many could go into computer space creating a new wave of virtual offices To minimize office in inner city areas companies will have a work force made up of a network of home workers linked by an advanced communication and information system A central processing computer would be controlled by the manager who sends out work schedules and oversees 监视 the activity of each employee 2 According to the passage which of the following things is NOT necessary for a virtual office A A manager B An office building C A telephone D A central processing computer 3 Which of the following is an advantage of a virtual office A There aren t strict time limits B Employees aren t overseen by the manager C Employees needn t see each other every day D Less employees are needed in every company 4 What does the virtual in the paragraph 2 most probably refer to A imagined B real C big D splendid 5 From the passage we can learn that A a computer is the only necessary thing in a virtual office B in a virtual office all information is open to workers C managers can observe their employees in a virtual office D the number of employees will be smaller in a virtual office B B VolunteersVolunteers neededneeded HelpHelp atat a a hospitalhospital 6 Do you have an interest in the medical profession Help a hospital in Overland Park KS by becoming a nursing unit volunteer Duties include delivering flowers and water to patients assisting nursing staff with light clerical work and other duties as needed Volunteers must be strong and caring individuals Various training is provided after the work starts Flexible schedules are available TheThe GuideGuide ProgramProgram atat thethe LindsayLindsay WildlifeWildlife MuseumMuseum Lindsay Wildlife Museum s Guide Program aims at developing a sense of volunteerism and social responsibility in young people Every weekend the program lets students of all cultural and economic backgrounds experience the exciting museum programs and also lets them introduce wild animals to visitors and help in exhibits that encourage taking care of the natural world Mature and responsible students between the ages of 12 and 15 who are flexible self motivated and open to learning new ideas are needed There is a written application and a possible oral interview Please call the Volunteer Center at 925 472 5773 ReadersReaders toto kidskidsReading to Kids is an organization dedicated to getting children from poor families to love reading thereby making their lives better and giving them a better chance for the success in the future Volunteers need to read aloud to children and talk with them about favorite books career paths and upcoming holidays Sometimes volunteers and children make crafts together New volunteers should apply online at www Readerforkids com They will receive training on how to read to and interact with kids before they start their work 1 The volunteers to help at the hospital A are to work in the nursing unit B must be professional doctors C will be trained before they stare their work D must work at fixed time 2 Which of the following has have flexible schedules to suit volunteers situations A Help at a hospital B The Guide Program C Readers to kids D Both A and B 3 Which of the following is NOT needed to take part in the Guide Program A Being mature and responsible B Being between the ages Of 12 and 15 C Being rich enough D Being able to adapt to changes easily 4 Lilly is working in a clinic school She loves children and wants to be with them during the volunteering work She needs to A be a volunteer at the hospital B call 925 472 5773 7 C apply online at www Readerforkids com D learn some things about how to read to and interact with the kids by herself 5 How many positions provide training A One B Two C Three D None C leaves The victim s body has completely decayed but the clothing is still there because it s made of polyester 聚酯 The person has been dead for quite a while so clues will be difficult to find But they re there if you know how to find them To some people this kind of work does not sound like much fun It can get a little gruesome 可憎的 But to me it s all fascinating Every case is a new special puzzle and my job is to help solve it I do that by looking for evidence carefully collecting it and then studying it to see what it tells me The evidence can come from a million different places I work with all sorts of scientists and experts to help analyze the evidence and figure out what happened 1 In this passage Mr Jackson mainly tells us about A his work as a detective B his own opinion on his work C the evidences he finds D people s opinion on detectives 2 Why does the author like his job A Because he can go to different places B Because he can meet all kinds of people C Because he enjoys solving new puzzles D Because he can ask people questions 3 The family were angry because A the furniture was turned upside down B the detective didn t come in time C they didn t know where to look for clues D their valuable things were robbed of 4 What happened to the warehouse A It was broken into B It was destroyed by fire 8 C It was robbed D Someone was killed there 5 From the last paragraph we can see that in order to figure out what happened A Joe must go to a million different places B Joe must team up with other scientists and experts C Joe must know where to look for evidence D Joe must collect enough springs nails and tacks 答案速递答案速递 A A 篇 篇 1 D 本文主要介绍了未来的虚拟办公及其特征 该部分内容在文章中所占的比例较 大 2 B 根据第一段 Being able to work wherever you like If you wish you can even work on a river boat 可知 虚拟办公不需要固定的场所 3 A 由文章首句中 as a means of escaping the nine to five office life 可知 虚 拟办公可以不必朝九晚五上班 故该办公方式没有严格的时间限制 4 A 根据本篇文章主要介绍的是未来的虚拟办公 再加上本句中的 It is possibl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论