已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江奉化市2017高考英语一轮完形填空指导题(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:说明文话题:时间的快与慢词数:320时间:5Time and how we experience it have always puzzled us.Physicists have created_fascinating theories,but their time_is_measured_by_a_pendulum_(钟摆) and is not_psychological time,_which_leaps_with_little_regard_to_the_clock_or_calendar.As someone who understood the distinction observed, “When you sit with a nice girl for two hours it seems like a minute, but when you sit on a hot stove, a minute seems like two hours.”Psychologists have long noticed that larger units of time, such as months and years, fly on swifter wings as we age.They also note that the more time is structured with schedules and appointments, the more rapidly it seems to pass.For example, a days at the office flies compared with a days at the beach.Since most of us spend fewer day at the beach and more at the office as we age, an increase in structured time could well be to blame for why time seems to speed up as we grow older.Expectation and familiarity also make time seem to flow more rapidly.Almost all of us have had the experience of driving somewhere weve never been before.Surrounded by unfamiliar scenery, with no idea of when well arrive, we experience the trip for a long time.But the return trip, although exactly as long, seems to take far less time.The novelty of the journey has become routine.Thus, taking a different route sometimes can often help slow the clock.When days become as similar as beads (小珠子) on a string, they mix together, and even months become a single day.To handle this, try to find ways to interrupt the structure of your dayto stop time.Learning something new is one of the ways to slow the passing of time.One of the reasons the days of our youth seems so full and long is that these are the days of learning and discovery.For many of us, learning ends when we leave school, but this doesnt have to be.【语篇解读】文章先讲述了人们感受到的时间快慢与物理上的时间是有所不同的,并举例说明,且提出了一些能“减缓”时间的办法。1The underlined sentence in Paragraph 1 is used to show _A. physical time is different from psychological timeBtime should not be measured by a pendulumCpsychological time is quite puzzlingDphysical theory has nothing to do with the true sense of time答案A细节理解题。画线部分说明物理学家理解的时间是靠钟摆测量的,并不是我们心理上感受到时间,我们心理感受到的时间基本与表或日历无关,所以说物理上的时间与心理上的时间是不同的。2Why do units of time fly faster as we grow older?AOur sense of time changes.BWe spend less time at the beach.CWe have too many appointments.DMore time is structured and scheduled.答案D细节理解题。由第二段最后一句可知“随着我们的成长,我们觉得时间过得越来越快其实是因为我们的计划好的时间增多了”,故选D。3In Paragraph 3 “novelty” probably means _Aunfamiliarity BexcitementCimagination Damusement答案A词义猜测题。由第三段第二句可知,这条路我们从来没来过,所以是陌生的。4Which statement is TRUE according to the article?AExpectation makes time seem to run slowly.BSitting with a pretty girl always makes time flow fast.CA day at the office is longer than a day at the beach.DLearning a new language is a good way to slow time.答案D细节理解题。由最后一段第一句可知“学习一些新的东西是减缓时间的一种方法”,故选D。5The purpose of the passage is to _Adescribe how we experience time psychologicallyBexplain why time flies and how to slow it down psychologicallyCshow the different ideas of physicists and psychologists on timeDgive various explanations about time答案B主旨大意题。通读全文可知,文章前半部分解释了人们对时间有不同的心理感受,为什么有时人们感到时间过得很快,后半部分告诉我们“减缓”时间的方法。可以看出文章的写作目的是为了向人们解释为什么感觉时间过得很快,以及如何减缓心理感受时间。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The old shopkeeper led me through to the back of the shopThe room was filled with boxes and photographs of people dressed in old-fashioned clothes, holding packages in their hands“Who are these people?” I asked“Satisfied customers,” answered young MrHopkins“We have a very wide choice of items for saleWhenever I serve a new customer, I always take their picture” MrHopkins pointed to an ancient camera standing next to one wall“Now, how can I serve you?” he addedBy this time, I had started to trust MrHopkins and had begun to appreciate the lovely items on saleI needed to buy Christmas presents for my family and friends, and this seemed to be the perfect place to purchase themI spent a very pleasant hour being shown the commodities in MrHopkinsshopNo matter what I asked for, MrHopkins found it for meFinally, I bought an antique jewelry box, a pair of riding boots, a leather-bound edition of the Complete Works of Mark Twain, and a sewing machineI was very excited that I had found such a good little shopI promised MrHopkins that I would come back soon“I will tell all my friends about your lovely place,” I told the shopkeeper“Please do not do that, sir”, said MrHopkins“This is a special place for special peopleYou must keep this shop a secret” Then he took my photograph, and handed me the picture straight away“That was quick!” I exclaimedI looked at the photographIn the picture I looked proud and excited holding the presents I had bought in MrHopkins dusty shopOn Christmas Day, my friends and relatives were delighted with the presents I had bought for themFor weeks, my brother begged me to show him where to find this wonderful little shopI finally agreed to take him to London to show himWhen we arrived in London, we walked along Oxford Street, past the department store and foundnothingThe little shop was no longer thereIn its place was an empty space being used as a car parkI checked the area againThere was the music shop, and there was the department storeIn between should have been Hopkins and Son, but it wasnt thereAs I was staring at the place where the shop should have been, an old policeman came along“Are you looking for something sir?” he askedI turned and said “I am looking for a little shop called Hopkins and SonI thought it was here”“Oh yes,” said the policeman“There was a shop here once called Hopkins and SonIt sold all sorts of things, but it was knocked down over 30 years ago”I looked again at the place where the shop had beenThen I reached into my pocket and took out the photograph that MrHopkins had taken of me holding my presents in the little shop“How strange” I exclaimed【1】How did the writer like the shop?AHe found it a modern big shopBHe thought it a wonderful shop for all Christmas presentsCHe found it a dusty, old but friendly and lovely little shopDHe thought it a good shop with an ancient camera【2】Which of the following is true about the shop?AIt was knocked down a few weeks agoBIt was a well-known little shop in LondonCIt was a special shop selling special presentsDIt was between a music shop and a department store【3】The word “the commodities in the 4th paragraph means _Athe writers worksBthe goods in the shopCMrHopkins photographs DSome presents left by other customers【4】Which of the following is the best title of this passage?AChristmas Shopping BHopkins and His SonCThe Strange Little Shop DThe Strange Experience【答案】【1】C【2】D【3】B【4】C【解析】试题分析:阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。China has recently been faced with serious issues of product safety. In Panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. A Chinese company had identified it as diethylamide glycol ( 化乙二醇), a low cost substitute commonly used in automobile antifreeze(防冻剂). Some countries have banned Chinese-made toothpaste containing diethylamide glycol. China has now told companies to discontinue its use, even though it says the toothpaste is safe. Another industrial chemical, melamine, was found in wheat flour used to make pet food in North America. Thousands of dogs and cats became sick. The United States has restricted some imports of Chinese seafood because they contained banned substance. And questions have been raised about other products, including childrens toys covered with lead paint. Chinese officials promised to provide the European Union, the biggest trading partner, with detailed reports on enforcement efforts against unsafe goods. Meglena Kuneva, commissioner (理事) for consumer protection of the European Union said China should have kept its promise. China recently closed three companies linked to the Panama and the pet food scare. And it dismissed the former head of its food and drug administration. He was found guilty of corruption (腐败) for approving unsafe drugs. This week, a conference of the State Council approved a proposed special measure on the supervision of food safety. The Xinhua News Agency said it calls for stronger controls over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities. But Chinese officials have accused some foreign media of overstating problems with goods made in China. They say food imports from the United States also fail inspection sometimes. Next Week, American and Chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in Beijing to discuss cooperation.16How many cases with safety problems are mentioned in the passage? ASix BFive CFour DThree 17How was Panama case dealt with afterwards? AThree companies linked to it were closed down. BThe former head of food and drug administration was removed from his position. CMore serious punishment was conducted for leaders linked to it. DBoth A and B. 18We can infer the followings except that _. AChinese- made toothpaste is safe Bthe safety of “made in China” is doubted Cthere are safety problems with more Chinese products Dthe Chinese government is to blame partly for the product safety problems.19The passage is mainly about _. AChina is facing product safety problems Bmore controls are taken of Chinese goods Coverstated problems with Chinese goods DChina is losing its trade partners 20What does “it” refers to in the last but one paragraph? AChina BThe European Union CChinese officials DThe Chinese company 【参考答案】1620、BDBAA阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily,it is a bad thing for young peoplePuppy love(早恋)may bring stress for young people and can lead to depression(忧郁症)The study shows that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of allThe possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”According to the study,even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this “loss of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girlsYoung girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinionsThey wont tell that to their parentsDr Marianm Kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have depression during their growingTrying romance often causes the depressionShe advises kids not to jump into romance too earlyDuring growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of selfShe also suggests the parents should encourage their kids to keep close to their friends,attend more interesting school activities and spend enough time with familyParents should watch fo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年国家移民管理局直属事业单位公开招聘事业编制人员(16人)模拟试卷带答案解析
- 2025江西萍乡市妇幼保健院招聘编外人员(第二批)17人模拟试卷带答案解析
- 2025北京国专知识产权有限责任公司招聘4人(二)历年真题库带答案解析
- 2025年福建南平武夷有轨电车有限公司社会招聘(五)历年真题汇编带答案解析
- 2025湖口县公开选调殡仪馆事业编制工作人员5人模拟试卷附答案解析
- 2025和田市公安局招聘编制外警务辅助人员(补录)(110人)笔试备考试卷带答案解析
- 2025吉林通化市集安市消防救援大队招聘3人备考公基题库附答案解析
- 2025浙江丽水云和县富云国有资产投资集团有限公司招聘劳务用工4人备考题库带答案解析
- 2025年湖南省中医药研究院招聘13人历年真题汇编附答案解析
- 2026四川大学华西第二医院人才批量招聘骨干医师招生24人参考题库带答案解析
- 2025年宪法知识竞赛参考培训试题及答案
- 2025秋统编版小学道德与法治四年级上册期末测试卷附答案(共三套)
- 中国过敏性哮喘诊治指南2025年解读
- 2025雇佣短期驾驶员合同
- (2025年)全市民行检察业务竞赛试题及答案
- 2025云南楚雄州元谋县产业投资集团有限公司员工招聘公17人告笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 2025年工会年终工作总结范文(5篇)
- 2025智能美妆镜产品开发与市场需求调研报告
- 冬季防冻安全课件
- 2025护理法律法规学习课件
- 物流管理大学职业规划
评论
0/150
提交评论