高考英语一轮复习 阅读理解基础选编1(含解析)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解基础选编1(含解析)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解基础选编1(含解析)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解基础选编1(含解析)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解基础选编1(含解析)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西浦北县2017高考英语阅读理解(一轮)基础选编(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:环境保护词数:300时间:5With an eye for style and a heart for the environment, 18yearold Alexis Giger launched a doityourself blog aimed at “reducing your environmental impact fashionably”The idea was sparked (激发) by the ecology unit in her biology class at Charlotte Latin School last year,she said, which taught her about issues like deforestation and habitat destruction.“I started thinking about what I could do to stop the wastefulness in my immediate community,” the fashion lover said.“The blog, , aims to make reusing thrift store (旧货店) finds or last seasons pieces easy and fashionable while cutting down on the resources consumed by garment production,” Alexis said.Through online research, she discovered that a simple cottonTshirt takes more than 700 gallons of water to make.“It made me realize that the fashion industry consumes huge amounts of natural resources as it relies on producing garments quickly and in large supplymany of the garments are only intended to be worn three or four times,” she said.Alexis had a number of tools to help her get started.Her mom, Kimberly, taught her to sew when she was 5.Her grandmother taught her to crochet (钩边) around the same time.Alexis said she also gained technical knowledge and inspiration from her parttime job at a clothing company that creates theater wardrobes for schools and drama productions.Prior to the blog launch, she spent several months illustrating “recycling” projects by creating photo tutorials.Though Ecouturier hasnt been online long, shes been getting positive feedback“Ive had people come up to me in the hall and say,Hey, I saw your blog.Im working on one of the projects right now, ” Alexis said.She said she hasnt bought a brandnew piece of clothing since last July, and her thrift store shopping has paid off with finds such as a $5 (31 yuan) dress she wore to homecoming.“Taking an hour from Saturday afternoon to make something for yourself can really have an impact on the environment.A little change every day can really add up,” Alexis said.【语篇解读】本文讲述了一个女生为保护环境,防止资源浪费,开通了一个博客,号召大家保护环境。1What inspired Alexis to launch a doityourself blog?AHer talent at making handicrafts.BHer fascination with the fashion industry.CHer parttime work experiences.DHer growing concern for the environment after taking a biology class.答案D细节理解题。根据文中第二段第一句话“The idea was sparked by the ecology unit in her biology class at Charlotte Latin School last year.”可知创建博客的想法是由生物课引发的,故选D。2What is the content of the blog Alexis set up?AIt sells items made from thrift store finds.BIt teaches people how to choose thrift store goods.CIt encourages people to remake their clothing in a cool way.DIt informs people of the bad effects of deforestation and habitat destruction.答案C细节理解题。根据文中第三段第一句话“.aims to make reusing thrift store finds or last seasons pieces easy and fashionable.”可知博客的内容是鼓励人们改造旧衣服,故选C。3Which of the following statements is TRUE according to the text?AIn order to promote her blog, Alexis is spending a lot of time online every day.BThe projects on Alexis blog have convinced some people to try recycling clothes themselves.CAlexis has been dreaming of working in the fashion industry since she was a child.DTo start the blog, Alexis learned from her mother and grandmother how to sew and crochet.答案B细节理解题。从文中最后一段第一句可知,作者就利用周六下午一个小时,可知没有花很长时间,故A错误;从文中倒数第三段最后一句可知有人看作者的博客并回收了衣服,故B正确;文中未提到C选项,故错误;根据文中第五段第二、三句可知,作者学钩针之类的并不是为了开博客,故D项错误。4The underlined word “feedback” in Paragraph 6 is closest in meaning to _Aattitude BadviceCresponse Dapproach答案C词义猜测题。根据feedback后面引用的话语,可知是一些博客浏览者给作者的一些回馈故feedback是回馈的意思,故选C。5Which of the following best describes Alexis?ACreative and responsible.BSmart and cooperative.CIndependent and humorous.DFashionable and amusing.答案A推理判断题。根据文章大意,作者利用博客来宣传旧衣改造,以此保护环境,可知作者不仅有保护环境的责任心,而且还有创造力,很聪明,但文中没有提到作者与他人的合作,故不涉及合作,也没有体现出作者的幽默感和有意思的地方,故选A。高考英语冲刺阅读理解。请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Its no secret that many children would be healthier and happier with adoptive parents than with the parents that nature dealt them. Thats especially true of children of children who remain in abusive homes because the law blindly favors biological parents. Its also true of children who suffer for years in foster homes because of parents who cant or wont care for them but refuse to give up custody (监护) rights.Fourteen-year-old Kimberly Mays fits neither description, but her recent court victoty could eventually help children who do. Kimberly has been the object of an angry custody battle between the man who raised her and her biological parents, with whom she has never lived. A Florida judge ruled that the teenager can remain with the only father shes ever known and that her biological parents have “no legal right” on her.The ruling, though it may yet be reversed, sets aside the principle that biology is the primary determinant of parentage. Thats an important development, though not so much in time.Shorly after birth in December 1978, Kimberly Mays and another baby were mistakenly switched and sent home with the wrong parents. Kimberlys biological parents, Ernest and Regina Twigg, received a child who died of a heart disease in 1988. Medical tests showed that the child wasnt the Twiggs own daughter, but Kim only was, thus causing a custody battle with Robert Mays. In 1989, the two families agreed that Mr. Mays would continue to have custody with the Twiggs getting visiting rights. Those rights were ended when Mr. Mays decided that Kimberly was being harmed. The decision to leave Kimberly with Mr. Mays caused people to debate her suit. But the judge made clear that Kimberly did have rights to make a decision on her own behalf. Thus he made clear that she was more than just possession to be handled as adults saw it.Certainly, the biological link between parent and child is important. But biological parents arent alway preferable to adoptive ones, and biological parentage does not have an complete ownership that cancels all the rights of children.1. What was first of all considered in the Florida judges ruling? A. The biological link B. The childs benefits C. The true practice D. The parentss feelings.答案解析:答案为B。本题为推理题。由第二段 “A Florida judge ruled that the teenager can remain with the only father shes ever known and that her biological parents have no legal right on her.” 可知,Kimberly仍然和他的养父一起,生父母没有合法监护权利。由第三段对判决的评论 “The ruling, though it may yet be reversed, sets aside the principle that biology is the primary determinant of parentage. Thats an important development, though not so much in time.”可知, 该判决不把亲生关系作为判决的决定因素,这种改进虽然不及时,但是一种重要的进步。故答案为B,法官判决首先考虑的是孩子的利益。2. We can learn from the Kimberlys case that . A. children are more than just personal possessions of their parents B. the biological link between parent and child should be paid more attention to C. foster homes bring children more pain and suffering than care D. biological parents shouldnt demand custody rights after their child is adopted答案解析:答案为A。本题为细节推理题。由倒数第二段最后一句话 “Thus he made clear that she was more than just possession to be handled as adults saw it.” 可知,答案为A。3. The Twiggs demanded custody rights to Kimberly because they . A. found her unhappy in Mr.Mays custody B. thought they could treat her nicer C. were her biological parents D. felt very sorry about their past mistake 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由第四段 “Medical tests showed that the child wasnt the Twiggs own daughter, but Kim only was, thus causing a custody battle with Robert Mays.”可知,Twiggs是Kimberly的亲生父母。故答案为C。4. Kimberly had been given to Mr.Mays . A. by complete accident B. at his request C. out of her parentss mistakes D. for better care答案解析:答案为A。本题为细节题,由第四段 “Shorly after birth in December 1978, Kimberly Mays and another baby were mistakenly switched and sent home with the wrong parents.”可知,Kimberly出生后,和另外一个婴儿被错误的调换了, 纯属偶然。故答案为A。高考英语冲刺阅读理解。请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。The discovery of an ancient giant panda skull has confirmed its bamboo diet dates back more than 2 million years and may have played a key part in its survival.A Chinese-US research team reports its results today following studies on a fossil skull found in south Chinas Cuangxi Zhuang Autonomous Region in 2001.The six fossils unearthed in Jinyin Cave are dated between 2.4 and 2 million years ago, according to the report in Proceedings of the National Academy of Sciences, an influential US journal.Jin Changzhu, of the chinese Academy of Sciences (CAS) and lead author of the paper, said the smaller fossil skull indicates the giant pandas were about a third smaller than todays pandas.Researchers knew the panda reached its maximum size about 500,000 years ago, when it peaked ,and then gradually became smaller.Jin, a paleontologist (古生物学者) at the Institute of Vertebrate paleontology and Paleoanthropology (古人类学) attached to the CAS, said the size variation was a basic rule of evolution.“A species tends to grow bigger when it reaches the peak of its population , but becomes smaller when numbers decline,” he said. The dental remains of the skull, which is the oldest giant panda skull ever found, are similar to todays pandas, indicating the type of teeth that could munch (津津有味地嚼)mountains of bamboo. A panda can eat up to 40kg of bamboo per day.Paleoanthropologist Russell Ciochon, the US co-author at the University of lowa, said the pandas focus on bamboo could have helped it survive all these years.“Once an animal begins to rely on a common and stable food source, such as bamboo, it tends to evolve a larger body size,” he said. “As individuals of the evolving species grow bigger, they have a better chance not to be eaten by predators (肉食动物) due to their larger body size.”1. According to the research of the CAS , there were most pandas in the world . A. 2 million years ago B. between 2.4 and 2 million years agoC. 500,000 years ago D. Nowadays答案解析:答案为C。本题为细节题。第四段提到了CAS,接下来一段提到 “Researchers knew the panda reached its maximum size about 500,000 years ago, when it peaked .”可知熊猫的体型最大的时候也是数量达到顶峰的时候是在500,000 年以前。故答案为C。2. The underlined word “variation” in para 6 means . A. fall B. change C. increase D. decrease答案解析:答案为B。本题为词义推断题。结合划线部分所在的上下文,第五段和第七段提到了“maximum size”、“became smaller”与“grow bigger”,可以推断“size variation”就是体型变化,故答案为B。3. From the passage, we can learn . A. pandas began to eat bamboo 2 million years ago B. a species tends to grow smaller when numbers decline C. the giant pandas were about a third the size of todays pandas D. pandas bamboo has played an important role in its development答案解析:答案为B。本题为细节题。由第七段 “A species tends to grow bigger when it reaches the peak of its population , but becomes smaller when numbers decline,” 可知,B选项正确。由第一段 “.its bamboo diet dates back more than 2 million years .” 可知,A选项与文章细节不符;由第四段 “the giant pandas were about a third smaller than todays pandas.”可知,当时的大熊猫比现在的小三分之一,言外之意就是当时的大熊猫的体型是今天大熊猫的体型的三分之二,正确表达应该是“the giant pandas were about two thirds the size of todays pandas”,故C选项错误。结合第一段 “.its bamboo diet dates back more than 2 million years and may have played a key part in its survival.” 和倒数第二段 “. the pandas focus on bamboo could have helped it survive all these years.” 两句话中的“may” 和 “could”, 对竹子的作用都是一种推测,不是完全确定的结论,故D选项与文章不符。4.The passage mainly tells us that . A. pandas are endangered B. pandas had a long history C. pandas had bamboo to beat predators D. todays Pandas are similar to the oldest ones 答案解析:答案为C。本题为推理题。由文章最后一段的总结 “Once an animal begins to rely on a common and stable food source, such as bamboo, it tends to evolve a larger body size,” he said. “As individuals of the evolving species grow bigger, they have a better chance not to be eaten by predators (肉食动物) due to their larger body size.” 可知,每一种动物一旦有了普遍而稳定的食物源,体型就会增大,这种庞大的体型可以帮它们战胜肉食动物,这种规律同样适用于大熊猫。故答案为C。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Seen from space the earth is covered with a blue mantle. It is a planet on which the continents(洲,大陆) are dwarfed (相形见绌) by the ocean surrounding them and the vastness of the marine (海洋的) area. An astonishing 80 percent of all life on earth is to be found hidden beneath the waves and this vast global ocean drives the natural forces which keep life on our planet. The ocean provides necessary sources of protein, energy, minerals and other products and the rolling of the sea across the planet creates over half our oxygen, drives weather systems and natural flows of energy and nutrients around the world, transports water masses many times greater than all the rivers on land combined and keeps the earth suitable for living things to survive. Without the global ocean there would be no life on earth. It is seriously worrying, then, that we are damaging the ocean on a level that is unimaginable to most people. We now know that human activity can have a serious influence on the vital forces of our planet. We have fundamentally changed our global climate and are just beginning to understand the consequen

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论