已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川青川县2017高考英语阅读理解一轮基础选练【2016模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 In the late 1990s, a family visited the school where I taught deaf students. They said they would be moving here and planned to send their deaf daughter to my school as a first grader. They were upset that their childs kindergarten teacher told them not to have high hopes for her. The teacher painted a bleak (暗淡的) picture for their little girls future. Standing behind them was Katherine, a beautiful five-year-old with long hair and dark eyes. The whole time her parents were there she didnt make a sound or use sign language, even when her parents asked her to do so.After a few weeks with Katherine, I discovered I was dealing with a very bright child. Although I was able to make her join in different learning activities, writing was always a struggle. I tried all kinds of methods to interest her in writing. Every time the pencils came out, she would refuse to write.One day Katherine got off her bus and stood in front of the school crying. The teachers there did not know enough sign language to ask her what happened. Finally they led her into the office where they handed her a pen and a piece of paper. Katherine wrote: “PAC BAK.” Immediately the teachers realized she left her backpack on the bus. They called the bus driver back to school and soon Katherine got her backpack back.That day Katherine discovered the power of the pen. From then on she fell in love with writing. She is a young woman now and has become an excellent writer, public speaker and student leader. 1. When the author first met her, Katherine _.A. kept silent B. kept cryingC. was studying D. was unhappy 2. What was Katherines problem after a few weeks with the author?A. She didnt like to write at all. B. She couldnt use sign language.C. She always left her backpack on the bus. D. She had no interest in learning activities.3. Whats the meaning of “Katherine discovered the power of the pen”?A. Katherine used a pen for the first time. B. Katherine became interested in writing.C. Katherine understood how to use the pen. D. Katherine knew what the pen was used for.(学校生活)本文是记叙文。文章介绍了聋哑儿童凯瑟琳如何开始对写作感兴趣。1. A。细节理解题。根据第一段的The whole time her parents were there she didnt make a sound or use sign language, even when her parents asked her to do so可知,作者第一次见凯瑟琳的时候,她一直保持沉默。2. A。细节理解题。根据第二段的writing was always a struggle . Every time the pencils came out, she would refuse to write可知,与凯瑟琳相处几周后,作者发现她一直抗拒写作。3. B。推理判断题。根据最后一段的From then on she fell in love with writing可知,从凯瑟琳的书包失而复得那天起,她发现了笔的力量。如今的她已成为一名优秀的作家、演讲家和学生领导者。由此可知,从那天起她对写作产生了兴趣。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Alibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers with big buyers across the world. Its business-to-business site, Alibaba. com allowed business to buy almost everything. Alibabas advantage wasnt hard to judge: size. Alibaba is just big, even by Chinese standards. Its market attracts 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a yearand Alibaba is iust the middleman. It encourages people to use its marketsnot charging small sellers a percentage of the sale. If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience. I moved to Beijing a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the crowded, polluted city of 20 million people in search of new electronics, bathroom furnishings, and anything else my wife wanted. “Youre looking for what exactly? Why not try it? ”my Chinese teacher asked me one day. With that, my wonderful new relationship with Alibaba began. Alibabas original business-to-business model now is second to consumer buying. Chinese retail buying makes up 80% of Alibabas profit, and leading that group is Taobao, with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things youll ever find. TMall. com is Alibabas other big site, where you can find brand name goods from Nike and Unilever near the lowest prices. What I have a hard time explaining to friends and family back in the U. S. is how China has gone beyond traditional shoppingbigbox retailers especiallyin favor of online purchases on Taobao and a few other sites. In smaller towns than Beijing, where big retailers have not yet traveled, shopping online is shopping, and shopping is Taobao. I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how wide the marketplace is. Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping. Im not even a big buyer, because I need friends to help me search the Chineselanguage site. When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.1. Alibabas advantage mainly lies in _.A. its low price B. its not charging small sellers C. its business-to-business service D. its big size2. In paragraph 1, by referring to “Alibaba” as “the middleman”, the author means _. A. Alibaba stands out as the best online site. B. Alibaba is of middle size among all the online sites. C. Alibaba acts as a bridge between the buyers and sellers. D. Alibaba will continue to develop.3. What can be inferred from the passage?A. Taobao has no obvious advantage over other similar online sites. B. Alibabas business-to-business service earns more money than retail. C. The authors Chinese teacher is also an online purchase lover. D. TMall. com provides more profit than Taobao.4. What is the passage mainly about? A. How the author purchases online in China. B. Alibaba influences peoples daily purchase i China. C. Shopping online in China is TaoBao. D. Shopping online goes beyond traditional shopping.参考答案14、DCCB 阅读理解。When I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to his. One night I ran up to Uncle Ian at a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I dressed him in a white baby nightgown. My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my best friend, and I told him everything. But when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I longed to talk to him again.It took me several years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old holding him in my arms connects me to my past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as the writer.C. The writer used to carry the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首句 “For a long time, Ian went everywhere with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。 结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,Uncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he could talk with her D. he was her most honest listener 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为D。3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human beings should be kind to animals 答案解析:答案为C。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4. We can infer from the text that _.A. the writer is still a teenager B. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian got angry for being left alone DUncle Ian has a monkey-like face答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。阅读理解-B“The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium(千年), was made up of three parts“The Fellowship of the Ring”, “Two Towers”, and “The Return of the King”. Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.John Ronald Reuel Tolkien was born in South Africa in 1892. His parents died when he was a child. Living in England with his aunt, Tolkien and his cousins made up play languages, a hobby that led to Tolkiens becoming skilled in Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.After graduating from Oxford, Tolkien served in World War I. In 1917, while recovering from trench fever, he began composing the mythology for The Rings. As a professor of Anglo-Saxon in 1930s at Oxford, Tolkien was part of an informal discussion group called the Inklings, which included several writers. The group was soon listening to chapters of Tolkiens imaginative work “The Hobbit”.Hobbit was a name Tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members of the English rural(乡村的)class. Hobbits live in hillside holes. One of them, Bilbo Baggins, looks for treasures with a group of dwarves(侏儒). On the way, he meets the twisted, pitiful creature Gollum, from whom he sees a golden ring that makes the holder invisible.One of Tolkiens students persuaded her employer, publisher Allen & Unwin, to look at a draft(草稿). The chairman of the firm, Stanley Unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son. The boy earned a shilling for reporting back that the adventure was exciting, and “The Hobbit” was published in 1937.It sold so well that Unwin asked for a continuation. Over a dozen years later, in 1954, Tolkien produced “The Lord of the Rings”, a series of books so creative that they hold readersnew and old after their publication.1. What can we learn from the text?A. “The Lord of the Rings” didnt sell well in the last millennium.B. People know better about Tolkien himself than about his works.C. Tolkien was quite familiar with Old English.D. Tolkien knew very well about different kinds of local languages in Africa. 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第一段首句 “The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium.”可知,A选项错误。由第一段后面的 “Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.” 可知,B选项错误。由第二段内容可知,Tolkien 出生于南非,幼时丧父母,与aunt 住在英格兰,和表兄妹们一起玩耍的经历养成了对Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.的热爱,也使得Tolkien能够熟练掌握它们。故可推断,Tolkien在英格兰长大,熟悉的不会是非洲本土语言,应该是英语,文章提到那些语言自然就是古英语了。故答案C正确。2. What can we learn about “Hobbit” that Tolkien created in his works?A. Hobbit was a race living in English downtown areas.B. Hobbit was a local people who were very tall and strong.C. Hobbit was a social group of people who lived in old castles.D. Hobbit was a group of people who were mostly dwarves. 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由文章第四段 “Hobbit was a name Tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年镗工技师试题及答案
- 2025年小学四年级英语下学期词汇专项训练
- 2025年粮谷制品工艺试题及答案
- 2025年触电考试题及答案
- 2025年脱发测试题及答案
- 黑龙江省公务员2025年笔试模拟测试卷
- 2025年小学四年级数学上学期应用题专项训练
- 2025房屋租赁合同书协议范文
- 2025【电缆采购合同】地下室电缆采购合同协议书
- 2025协管员笔试试题及答案
- 《现代企业管理》期末考试复习题(附答案)
- 湖南省长沙市师大附中2025-2026学年高一上学期10月月考化学试题(原卷版)
- 南充市嘉陵城市发展集团有限公司2025年公开招聘工作人员(10人)笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东深圳市龙岗区国资国企系统面向全市集中选聘中层管理人员考试及考察笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年炼钢项目可行性研究报告
- 马克思宗教观课件
- 堤防工程施工规范(2025版)
- 路基施工填筑碾压方案
- 2025年新能源汽车充电设施充电桩故障诊断与维护报告
- (期中培优卷)第1~4单元 期中全真模拟冲刺卷(含答案)人教版数学五年级上册
- 大体积混凝土浇筑温控技术方案
评论
0/150
提交评论