2019_2020学年高中英语Module6FilmsandTVProgrammes课时跟踪检测(一)(含解析)外研版.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Module6FilmsandTVProgrammes课时跟踪检测(一)(含解析)外研版.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Module6FilmsandTVProgrammes课时跟踪检测(一)(含解析)外研版.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Module6FilmsandTVProgrammes课时跟踪检测(一)(含解析)外研版.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Module6FilmsandTVProgrammes课时跟踪检测(一)(含解析)外研版.docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module 6 Films and TV Programmes课时跟踪检测(一)Introduction & Reading Pre-reading阅读理解AWhen the TV viewer turns on his set, what sort of programs does he have to choose from? You might think there would be more programs devoted to entertainment than to anything else, but thats not the case. In most countries, fewer than 20% of broadcasting hours are devoted to entertainment. US. figures are high 34.8%, and the unloving Canadians are even higher with 44%. Except Canada and Italy, all countries give more broadcasting time to education than to either information (news, documentaries and so on) or entertainment programs. Of course, few educational broadcasts take place during peak viewing times. In Japan though, more than 60% of broadcasting time is taken up with education of one kind of another just another example of the businesslike Japanese philosophy. In the UK., the figure is 56.4%. The Italians have fewer educational programs than anyone else. They dont go in for entertainment either. Only about ten percent of viewing time is devoted to dramas and serials, quiz shows, music, sports, etc. You will find more news information programs on Italian TV than anything else. Thats understandable in a country experiencing social and political changes. Italians rely on TV to tell them whats going on and events are happening almost too fast to follow. The percentage of time the US. devoted to news and documentary programs is much smaller. After education, most TV time is given to entertainment. Many of these programs are shown around the world.语篇解读:文章介绍了在世界各地各国家电视中各种节目所占的时间。1Based on this passage, the greatest percentage of TV broadcasting hours to educational is in _.AJapan BItaly CCanada Dthe United States解析:选A细节理解题。根据文章第七句中“In Japan though, more than 60% of broadcasting time is taken up with education of one kind of another”说明在日本教育方面的节目时间最长,故A正确。2More news information programs are broadcast on Italian TV than anywhere else because the Italians _.Aare interested in what is happening in the worldBlike to follow the changes that are going on in their social life Cprefer to learn news information on TV rather than in newspapersDexpect TV to tell them the latest news about what is going on in their country解析:选D细节理解题。根据文章倒数第四句“Italians rely on TV to tell them whats going on and events are happening almost too fast to follow.”说明意大利人依赖电视来告诉他们世界上所发生的事情。3So far as the broadcasting hours devoted to entertainment, which of the following is TRUE?AThe Japanese figure is the highest in the world.BThe US. figure is smaller than the U. K. figure.CThe UK. figure is second to the Japanese figure.DThe Canadian figure is higher than that of any other country.解析:选D细节理解题。根据文章第四句中“the unloving Canadians are even higher with 44%”说明在加拿大,娱乐类的节目时间最长。4In the United States, _.ATV programs are shown for world audience to watch Bmost of TV broadcasting hours are given to entertainmentCeducational programs are shown during peak viewing times DTV broadcasting hours devoted to education are more than those devoted to entertainment 解析:选D细节理解题。根据文章第五句中“all countries give more broadcasting time to education than to either information (news, documentaries and so on) or entertainment programs”说明D正确。BAfter a particularly busy period at work, I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France. Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone rang. I was surprised. He looked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.”Billions of people across the world use cell phones. Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends. So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me. Ive noticed things in my neighborhood I never noticed before, such as gardens. Ive met new people, started conversations with neighbors I didnt speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone. Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends. 语篇解读:作者在拥挤的公交车上看到身旁的人为了追求自由,把来电的手机丢出了窗外而受到启发,他也远离了手机,渐渐的却更靠近了家人和朋友的故事。5According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because _. Ait didnt work properlyBit was stolen from someone else Che didnt like the phones styleDhe didnt want to be bothered by it 解析:选D细节理解题。根据第二段可知,对于A、B、C作者提到的只是猜测男人为什么把手机扔掉,最后总结“but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him”表明了男人的态度,故选D。6We can learn from the passage that cell phones _. Aare too expensive for many peopleBcan also get people into trouble Cstop people from communicating face to faceDcan make life more interesting 解析:选B细节理解题。根据第三段“Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite”意思是虽然电话是一个很棒的交流方式,但是他们经常反道而行,看出它并不是一个真正交流的好方法。故选B。7What can we learn about the author? AHe wants to own a garden now.BHe always chatted with his neighbors. CHe used to take his cell phone when going outside. DHe once rode on a crowded bus in France.解析:选C推理判断题。根据文中第四段可知作者在有手机之前没有做过什么,因此我们能知道作者是常常出门拿着手机的人,其中D项意为他曾经在法国做过一辆很多人的巴士,这的确是事实,但不符合问题要点,故选C。8The main purpose of the passage is to _.Atell us not to let cell phones control our livesBencourage others to hike with him in France Cshare his experiences in France with usDteach us how to get along with neighbors解析:选A写作意图题。文章的中心就是手机,而且不要太依赖手机,所以其他选项都不符合,故选A。CImagine what you could do with a machine that could make things disappear. For inspiration, you could read some books. In the books of JR.R. Tolkein, Bilbo Baggins finds a ring that can make him disappear. Of course, theres also poor Harry Potter, who used his invisibility cloak (隐形斗篷) to hide from danger. Now that youve got some ideas, its time for the hard part: building the cloak. To do that, you have to give up science fiction and turn to real science. An invisibility cloak has to cheat anything or anyone who might be watching. In order to understand how something can be seen, its important to understand how we see. Human beings can only see objects that reflect (反射) light waves. These waves enter the eye and are then processed by the brain. However, if an object doesnt reflect light, then the waves dont enter the eye, and the brain doesnt process. So building an invisibility cloak is building something that doesnt reflect light. Cummer was part of a team of scientists from Duke University, including David Smith and David Schurig, who built the worlds first version (版本) of an invisibility cloak. They had been inspired by the work of a British physicist, John Pendry. He in May said that an invisibility cloak was possible and Pendry was not the only one thinking about a disappearing act. At the same time, a Scottish physicist, UIf Leonhardt published a paper on building invisibility equipment. “It wasnt easy,” says Cummer.“As often happens in science and research, it didnt work very well the first time. That first cloak didnt work like Harry Potters the scientists didnt actually see anything disappear. So the research is still under way.”语篇解读:本文是一篇说明文。通过引入哈利波特的隐形斗篷,来引出现实中制造隐形斗篷的研究,然而研究一直处于不断尝试并未实现的现状下,说明造隐形斗篷不是件容易的事情。9The first two paragraphs serve as a(n) _. AintroductionBexplanationCcomment Dsummary 解析:选A推理判断题。根据全文内容分析,可知第一二段是引出话题,通过引入哈利波特的隐形斗篷来引入隐形斗篷这个话题,是对主要观点隐形斗篷的一段说明,然后展开下面的论述,也就是对论点的介绍,故选A。10Cummer and

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论