已阅读5页,还剩26页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二十二单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I thought you planned to practise the piano today,Lisa.W:Well,I did nothing but write letters all day.1What did the woman do today?A.She did nothing.B.She wrote letters.C.She practised the piano.答案:BW:Did you notice any changes when you went to Delta Restaurant last week?M:The food was better,but not so delicious.But the menu was surprisingly attractive.2What does the man say about Delta Restaurant?A.The service was better.B.The food was delicious.C.The menu was attractive.答案:CM:I can call a taxi to pick you up tomorrow.But if you want to experience more in a foreign country,take a bus or the subway.W:Ive brought much trouble to you already.I can take the bus myself.3What vehicle will the woman probably take tomorrow?A.A bus.B.A taxi.C.The subway.答案:AW:How much are the tickets,please?M:They are three dollars each.Children can get in at half price.W:Fine.I would like three please.One adult,two children.M:OK.Here you are.4How much will the woman pay?A.$3.B.$6.C.$9.答案:BM:I dont think I answered the 4th question correctly on the test.The teacher may get angry at me.W:Why worry about it? Its too late.M:But if I reviewed the book more carefully.W:Oh,John.Its over.5What are the speakers mainly talking about?A.A book.B.A teacher.C.An exam.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Can you describe the room to me,please?W:Certainly.Lets see,first theres a big double bed,and of course theres a telephone by the bed,and you have the radio alarm next to that.Then theres a TV.M:Oh,well,are the bed sheets changed every day?W:Yes.Theyre changed every day.And in fact the pillows are filled with a special material instead of cotton,which can help you fall asleep.M:Im allergic to flowers.W:Im sure theyre not dried flowers.But Im sorry I cant remember the name.M:Well,that seems to be just fine.6.What is the woman probably?A.A hotel clerk.B.A house agent.C.A shop assistant.答案:A7.What is the pillow filled with?A.Cotton.B.Dried flowers.C.A special material.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。W:Hi,Pete? Im Liz,Donnas mother.Are you enjoying the party?M:Yeah,its great.This might be the last time I see some of these people for a long time.W:I know what you mean.I cant believe that all you kids are finally graduating.Do you have any plans after graduation?M:Well,Ive applied for a teaching job in China.I guess Ill probably go to work next week.W:Youre more adventurous than Donna.Shes going to take a job right here in town.M:Oh.Wait a minute.Im sorry.I think Dan is leaving the party.Ive got to talk to him before he goes.W:OK.8.What is the probable relationship between the man and Donna?A.Brother and sister.B.Classmates.C.Colleagues.答案:B9.What will the man do after graduation?A.Work in China.B.Find a job in town.C.Start his own business.答案:A10.What will the man do next?A.Leave the party.B.Talk to Dan.C.Go to find Donna.答案:B听第8段材料,回答第11至13题。M:Excuse me,would you mind answering a few questions for London South FM?W:Excuse me? Can you speak a little more slowly,please?M:Sorry,can I ask you a few questions for the radio?W:Yeah,of course.M:How long have you been waiting here?W:I have been waiting here since a quarter past eight this morning.I didnt know there was a long queue.M:You must be a real tennis fan!W:Ah,so-so.I am a student of English.I have been in London for four weeks,and tomorrow I must go back to Berlin in Germany,and I thought it was a good idea to come to Wimbledon before I go back to Germany.M:Do you think youll get in?W:No,I dont think so.It has been raining since half past one.I am wet and cold and I am hungry,and there are many,many people in front of me in the queue.11.What is the man?A.A player.B.A reporter.C.A tourist.答案:B12.What is the woman doing?A.Queuing up for a tennis match.B.Watching a tennis match.C.Waiting for a tennis star.答案:A13.Where does the woman come from?A.London.B.Berlin.C.Wimbledon.答案:B听第9段材料,回答第14至17题。M:Im drafting some suggestions for greening the office.First,I think we should write to people on recycled paper.W:Hmm.I dont think people especially our customers would like that at all.M:OK.What do you think of using china cups instead of plastic ones for the drinks machines?W:But where are we going to wash them? We havent got a kitchen.M:Well.True.Try this one.We should encourage the staff to cycle to work.W:Oh,even if people bring their work clothes to the office,theres nowhere for them to shower or change.And you cant have people running around the office in jogging suits all day.M:OK.Now the last one.I suggest banning smoking at work.W:Yeah.I agree with you on that.It would actually be quite good for our image being in the health care business.M:Im glad you agree on something at last.14.What is the mans first advice?A.Write to people on recycled paper.B.Buy some drinks machines.C.Allow staff to wear jogging suits at work.答案:A15.Why doesnt the woman agree on using china cups?A.They are expensive.B.They are easily broken.C.Theres nowhere to wash them.答案:C16.What does the woman agree to do in the end? A.Ban smoking at work.B.Buy some work clothes.C.Encourage staff to cycle to work.答案:A17.What is the speakers business?A.Health care.B.Personal image.C.Rubbish recycling.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。Right,listen carefully,everyone.I want to tell you about our school trip.As you know,were going to visit the film museum.There are lots of very interesting things there about the cinema and how films are made.Well have to leave at 8:45,so dont be late.Well get there by bus.Please meet me in the car park behind our school library.And when we return,the bus will leave you at the school entrance.Tell your parents,wont you?Whats next?Oh yes,the cost.Itll be 6.70 each,OK? Remember to get the money from your parents.Now,Im going to give you some work to do at the museum.Youll need to write things down,so take a pencil with you.The museum will give you a small notebook to write on.Well have lunch in the museum caf so you neednt bring any food with you.Well,I think thats everything.18.What is the aim of the school trip?A.To enjoy a film.B.To see a theatre.C.To visit a museum.答案:C19.Where can the listeners parents pick them up?A.In the car park.B.At the school gate.C.Behind the school library.答案:B20.What should the listeners bring with them?A.Some food.B.A notebook.C.Some money.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATheir cheery song brightens many a winters day.But robins are in danger of wearing themselves out by singing too much.Robins are singing all nightas well as during the day,British-based researchers say.David Dominoni,of Glasgow University,said that light from street lamps,takeaway signs and homes is affecting the birds biological clocks,leading to them being wide awake when they should be asleep.Dr Dominoni,who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns,said lack of sleep could put the birds health at risk.His study shows that when robins are exposed to light at night in the lab,it leads to some genes being active at the wrong time of day.And the more birds are exposed to light,the more active they are at night.He told people at a conference,“There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during the day they are still singing.Singing is a costly behaviour and it takes energy.So by increasing their song output,there might be some costs of energy.”And it is not just robins that are being kept awake by artificial light.Blackbirds and seagulls are also being more nocturnal.Dr Dominoni said,“In Glasgow where I live,gulls are a serious problem.I have people coming to me saying You are the bird expert.Can you help us kill these gulls?.During the breeding(繁殖)season,between April and June,they are very active at night and very noisy and people cant sleep.”Although Dr Dominoni has only studied light pollution,other research concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise.However,some birds thrive(兴旺) in noisy environments.A study from California Polytechnic University found more hummingbirds in areas with heavy industrial machinery.It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.21.According to Dr Dominonis study,what causes robins to sing so much?A.The breeding season.B.The light in modern life.C.The dangerous environment.D.The noise from heavy machinery.解析:细节理解题。由第二段中的“.lightfromstreetlamps,takeawaysignsandhomesisaffectingthebirdsbiologicalclocks,leadingtothembeingwideawakewhentheyshouldbeasleep.”可知,街灯、外卖店的招牌和住宅产生的人造灯光会影响鸟的生物钟,导致它们在本应睡眠的夜间十分清醒。故B项正确。答案:B22.What is the researchers concern over the increase of birds song output?A.The environment might be polluted.B.The birds health might be damaged.C.The industry cost might be increased.D.The peoples hearing might be affected.解析:推理判断题。根据第四段最后一句话“.byincreasingtheirsongoutput,theremightbesomecostsofenergy.”可以推断,这些鸟的健康可能会受损害,所以B项正确。答案:B23.What does the underlined word “nocturnal” in Paragraph 5 mean?A.Active at night.B.Inactive at night.C.Active during the day.D.Inactive during the day.解析:词义猜测题。分析“Anditisnotjustrobinsthatarebeingkeptawakebyartificiallight.Blackbirdsandseagullsarealsobeingmorenocturnal.”可以判断,画线单词和awake属于含义相近的词,都表示光污染也会使它们清醒或者活跃。nocturnal意为“夜间活动的”,故A项正确。答案:A24.Why do some birds thrive in noisy environments?A.Because there are fewer dangers.B.Because there is more food to eat.C.Because there is less light pollution.D.Because there are more places to take shelter.解析:推理判断题。根据最后一段的“Itisthoughtthattheyarecapitalisingontheirpredators(天敌)fleeingtoquieterareas.”可以判断因为天敌去了更安静的地区,所以它们的生存可能性更大了。故A项正确。答案:ABMarsWasNotAlwaysBitterlyColdScientists at the California Institute of Technology (Caltech) have reported evidence that Mars was warmer and wetter long ago than it is today.The Caltech scientists say they have directly established the temperature of Mars four billion years ago.At least,they established the surface temperature on part of the planet at that time.The researchers say it is the first such evidence to be discovered and presented.The Caltech scientists say carbonate(碳酸盐)minerals formed on Mars at about eighteen degrees Celsius.They reached the finding after studying a meteorite(陨石)that had its beginnings near the Martian surface.Today,the average temperature on Mars is sixty-three degrees below zero Celsius.The finding was reported on the website of the National Academy of Sciences.Caltech Assistant Professor Woody Fischer helped to prepare the report.He says eighteen degrees Celsius is not especially cold or hot.He says this makes the finding extremely interesting.Knowing the temperature can give scientists an idea of the climate on Mars long ago.It can also help them decide whether the planet had liquid water.Spacecrafts orbiting Mars have shown what appear to be rivers,lakebeds and mineral deposits.These pictures suggest that,at one time,water did flow there.Mars Rover vehicles and other spacecrafts have confirmed the information.Caltech Geology Professor John Eiler was another writer of the report.He says knowing the temperature of Mars from long ago provides valuable information.It shows that early in the planets history,at least part of Mars could support a climate like that of Earth.The meteorite the scientists examined is one of the oldest known rocks in the world.It is called the Allan Hills meteorite.Its name came from the place in Antarctica where it was found in 1984.The meteorite is believed to have blown loose from the Mars surface when another space rock struck its “home”.25.How did the scientists reach the finding?A.By studying Allan Hills meteorite.B.By using spacecrafts orbiting Mars.C.By studying minerals gathered on Mars.D.By studying a meteorite on the Martian surface.解析:细节理解题。根据第二段第二句“Theyreachedthefindingafterstudyingameteorite(陨石).”以及最后一段第一、二句可知,科学家们的这个发现是在研究AllanHills陨石之后得出的。答案:A26.According to the fourth paragraph,what have spacecrafts orbiting Mars done?A.Measuring the temperature of Mars.B.Taking photos of the surface of Mars.C.Confirming that there is water flowing on Mars.D.Finding where human beings will probably land on Mars.解析:细节理解题。根据第四段最后三句可知,宇宙飞船绕火星旋转是为了拍摄火星表面的照片。故B项为正确答案。答案:B27.How did Allan Hills meteorite get its name?A.From its original place on Mars.B.From where it was found on the Earth.C.From the name of the scientist who found it.D.From the name of the aircraft that discovered it.解析:细节理解题。根据最后一段第三句“ItsnamecamefromtheplaceinAntarcticawhereitwasfoundin1984.”可知,陨石的名字来源于它在地球上被发现的地点。答案:B28.Where can we most probably read this passage?A.In a biography of scientists.B.In a geography magazine.C.In an environment report.D.In a science report.解析:主旨大意题。通读全文可知,本文是科普类文章,科学研究表明,火星在很久以前的温度并不像现在这样低。这类文章最有可能在科学报告中读到,故D项为正确答案。答案:DCThe hottest “green” toy in Germany isnt made of organic or recycled materials.This one has a solar panel and only runs if kids remember to insert bright red“energy stones” that power the space station.Germany,a pioneer in many renewable energy initiatives,is also at the forefront of creating environment-friendly toys aimed at making kids think about where energy comes from and how much of it they can use,raising awareness through play.Among them,there are hydroelectric-powered(水电动力的) toy cars,and doll houses with wind turbines(涡轮机) and rainwater catchers.The bright green“Future Planet” space station features an inner atrium(中庭) with a fan that is powered by a functioning solar cell.Its aim is to get kids to use their imagination about how energy will be created in the future.Makers and retailers believe such toys will play an increasingly important role in their futureand that of our kids.“Energy is the question of the future and we are definitely thinking about this as we move ahead,”said Judith Schweinitz,a spokeswoman for Playmobile,maker of the solar panel-fitted space station.“It is increasingly being brought into our play concept.”Green toyswhich range from those made of sustainable materials to ones like the space station that just raise environmental awarenessmake up only a sliver of the $84 billion international toy market,but their share is growing,studies indicate.Environmental research firm Earthsense,based in Syracuse,New York,predicts that green toys will account for about $1 billion,or 5 percent of U.S.toy sales in the next five years.Parents are smart and they want information about whats in the product.Thats whats really driving the market.29.The hottest “green” toy in Germany is .A.made of rubbishB.made of organic or recycled materialsC.equipped with a solar panelD.driven by an advanced motor解析:细节理解题。从第一段第二句可知,德国目前最受欢迎的“绿色(环保)”玩具装有太阳能电池板。答案:C30.The purpose of making the green toys is to .A.raise kids awareness about energy and environmentB.improve kids imaginationC.give kids the knowledge of technologyD.improve the safety of toys解析:细节理解题。从第一段第三句可知,生产这些环保玩具的目的是提高孩子节约能源和保护环境的意识。答案:A31.According to the passage, uses solar energy.A.the toy carB.the doll houseC.the dollD.the “Future Planet” space station解析:细节理解题。从第二段可知,“未来行星”空间站这一玩具由太阳能电池提供动力。故选D项。答案:D32.We can infer from the last paragraph that the green toys .A.can help save little energyB.are not accepted by parentsC.have not been producedD.will sell well in the future解析:推理判断题。从最后一段可推知,虽然这种环保玩具目前所占的市场份额较小,但它的前景会很好。答案:DD“Millions of animals die each year on the US roads,” the Federal Highway Administration reports.In fact,only about 80 ocelots,an endangered wild cat,exist in the US today.The main reason?Roadkill.“Eco-passages” may help animals cross the road without being hit by cars.They are paths both over and under roads.“These eco-passages can be extremely useful,so that wildlife can avoid road accidents,” said Jodi Hilty of the Wildlife Protection Society.But do animals actually use the eco-passages?The answer is yes.Paul Beier of Northern Arizona University found foot marks left by mountain lions on an eco-passage that went under a highway.This showed that the lions used the eco-passage.Builders of eco-passages try to make them look like a natural part of an area by planting trees on and around them.Animals seem to be catching on.Animals as different as salamanders(火蜥蜴)and grizzly bears are using the bridges and underpasses.The next time you visit a park or drive through an area with a lot of wildlife,look around.You might see an animals overpass!33.The author uses the example of “ocelots” to show that .A.an increasing number of animals are killed in road accidentsB.the driving conditions have improved greatlyC.the measure for protecting wildlife fails to workD.wild animals have become more dangerous解析:作者举豹猫的例子是为了说明每年数百万的动物死在路上,故A项正确。答案:A34.From the passage,we know an eco-passage is .A.an underground path for carsB.a fence built for the safety of the areaC.a path for animals to cross the roadD.a bridge for animals to get over a river解析:eco-passage指的是专门为动物通过马路而设立的通道,故选C项。答案:C35.The author asks visitors and drivers to look around when traveling because .A.wild animals may cause dangerB.wild animals may jam the roadC.t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 智能未来科技领域承诺书(7篇)
- 广告设计项目资产库统一管理模板
- 质量检测及验收流程手册
- 会计准则与制度考试题目及答案
- 《电动汽车动力电池技术》高职全套教学课件
- 学前儿童思维与语言的发展
- 黄金交易员市场风险管理策略题目及答案
- 环境监测与评价技术工程师考试试题及答案
- 船舶施工安全培训课件
- 单位交通安全课件
- 校园不文明行为实训记录
- 无人机在野生动物保护中的监控与追踪可行性分析报告
- 2025内蒙古巴彦淖尔市五原县招聘社区工作者50人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年中远海运招聘1189人(含社招)笔试参考题库附带答案详解
- GB/T 40236-2021硼硅玻璃管道
- GA/T 487-2020橡胶减速丘
- 中宫格练字模板
- QC成果提高悬挑梁施工质量合格率(共52图文详细)
- 禾川x3系列伺服说明书
- 企业培训5W2H分析法(31P PPT)
- 《风电防雷接地》word版
评论
0/150
提交评论