2014年高考英语阅读理解突破试题及答案_(2).doc_第1页
2014年高考英语阅读理解突破试题及答案_(2).doc_第2页
2014年高考英语阅读理解突破试题及答案_(2).doc_第3页
2014年高考英语阅读理解突破试题及答案_(2).doc_第4页
2014年高考英语阅读理解突破试题及答案_(2).doc_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

When first entered, Vanda Restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.Owned by a local couple, this Persian restaurant has an inviting, homelike atmosphere that many restaurants lack.The space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly chaining.Lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customer especially those experienced in the delights of Middle Eastern cooking.A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, watching news events on TV, drinking a black tea known as Persian chair, an reading local Persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled wit food.The variety of food at the restaurant is limited, but the amount of each dish is fairly large. Most of the meals can serve two people and are under $10, so not only is it affordably but practical as well.The food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架).The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.One delicious and extremely healthy dish is the Josiah Kabob, which is made of grille chicken picks served with either rice or bread. Another great kabob is the Chellos Kabob, kabob consenting of grilled beef.Although the restaurant is small, the atmosphere and the food is delicious. It is a plan that should not be overlooked.( ) 1.When first entering the restaurant, one can find that itA. is splendidly decorated.B. has pleasant smells of kabobs.C. is crowded with dining table.D. looks like a common restaurant.( ) 2.What activity is also mentioned apart from dining in the restaurant? A. Watching news events on TV. B. Drinking a kind of black coffee. C. Reading local English newspaper. D. Discussing world topics in low voices.( ) 3.The food of the restaurant A. is served in small amounts. B. is rather expensive. C. is rich in verity. D. is very healthy ( ) 4.What is the dish Jorje Kabob mainly made of?A. RiceB. Chicken C. BreadD. Beef( ) 5.It can be inferred from the passage that restaurant.A. occupiesB. owns a favorable locationC. is popular for its special food D. has a quiet environment inside 【文章大意】说明文:餐厅的介绍。1. 【答案】B【解析】细节理解题。由第一段的but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.得出答案。2. A 细节理解题。要找到除了吃还能在该餐厅干嘛,关键词TV, coffee, newspaper等,找到第五段第一句,talking loudly排除D;watching TV符合B;black tea排除;Persian newspaper排除C3. D 细节理解题。找到第六段,第一句:varietyis limited排除A,amountis fairly large排除C,第二句排除B,第七段health conscious, very healthy 确定D4. B 细节理解题。找到倒数第二段made of grilled chicken piece确定B5. C 推理判断题。第三段首句the space is small与A矛盾;第四段首句hardly noticeable street corner与B矛盾;第五段首句talking loudly(也是第57题D选项的错误原因)与D矛盾 阅读理解-BMy father was chief engineer of a merchant ship ,which was sunk in world war ?the book night of the U-boats told the story。MemoriesIn September ,1940,my mother ,sister and I went to Swansea ,where my father s ship was getting ready to sail ,we brought him a family photography to be kept with him at all times and keep him safe .Then I remember my mother lying face down ,sobbing .she had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).I can remember the arrived of the telegram(电板),which in those days always brought bad news .my grandmother opened it ,it read ,safe .love ted.”My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my fathers knee, his arm in a bandage.He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war, for as long as I can remember ,he had a weak heart ,mother said it was caused by the torpedoes .he said it was because of the cigarette ,whichever ,he died suddenly in his early 50s.Ten years later I read night of the U-boat and able to complete the story . A toast In my room is the book and the photograph .often , glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion ,a sinking ship ,a jump into a vast ocean and a wait for rescue ?lest (以免 )we forget ,I have some more whisky and toast the heroes of the war.( ) 1. We can infer that the mother and children went to Swansea _.A. to meet a friend B. to see the father C. to take a family D. to enjoy the sailing of the ship ( ) 2.W hat did the author learn about the father from the telegram ?A. he was still alive B. his knee was broken C. his ship had been sunk D. he had arrived in Glasgow ( ) 3.the underlined word “it” in paragraph 6 refers to the fathers _ .A. weak heart B. taking a shore job C. failure to return D. injury caused by a torpedo ( ) 4.What can we know about the authors father after his ship was attacked?A. he lost his armB. he repaired the engines C. he managed to take a lifeboat D. he was the last to leave the ship ( ) 5. What is the passage mainly about?A. a group of forgotten heroes B. a book describing a terrifying battle C. a ship engineers wartime experience D. a merchants memories of a sea rescue 文章大意:文章介绍父亲经历的沉船事件1. B 推理判断题。找到Memories下面第一段,文章讲到父亲从S起航,我们带给他family photograph目的是be kept with him和keep him safe,推断出我们是去给父亲送行2. A 细节理解题。Teleg

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论