已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
综合测评二(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Hi,Chris.Our heating isnt working.Can you come and repair it tomorrow?M:Wednesday?Thats difficult.How about Thursday or Friday afternoon?W:The sooner the better.1.When will the man most probably repair the heating?A.On Wednesday.B.On Thursday.C.On Friday.答案:BW:You look tired.Did you stay up late last night?M:No.I went to bed early but I didnt sleep well.I was thinking of todays exam all the time.2.Why didnt the man sleep well last night?A.He stayed up too late.B.He prepared for an exam.C.He worried about his test.答案:CM:Well,I will see my sister off after I finish the report.W:Oh,in that case,you must hurry.The plane takes off in fifty minutes.M:Looks like I have to leave it to tomorrow.3.What will the man do next?A.Work on a report.B.Go to the airport.C.Board the plane.答案:BW:Can you tell me what the conductor said?I couldnt hear it.M:I couldnt hear either.I hope there are no station changes.W:Im already late for work.And I hope theres no traffic jam either.M:I hope so.4.Where does the conversation take place?A.On a bus.B.At a bus stop.C.At an airport.答案:AW:Are you going to try some of this chocolate cake?Its delicious!M:Well,to be honest with you,Ive never been a big fan of chocolate.5.What does the man mean?A.He doesnt want any chocolate cake.B.He used to be interested in chocolate.C.He has already tried some chocolate cake.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hey,whats this?W:Oh,its that show where they have to answer questions about the biggest natural wonders.Last week a man won a trip to Egypt to visit the pyramids.M:The pyramids?We studied those in school.Lets watch and see where they get to go this week.W:Oh,wait a minute.Thats the same guyits the same show as last week.I dont want to see the same thing again.Can we see the film on Channel 10?M:Oh,come on,Grandma.Just for a minute!I havent seen it.Please.6.What are the speakers talking about?A.A trip to Egypt.B.A TV show.C.A lucky man.答案:B7.What does the woman want to do?A.Visit the pyramids.B.Learn about Egypt.C.Watch another program.答案:C听第7段材料,回答第8、9题。M:Hello,Id like to see Mr Hunter,please.Im here about the job.Im Ricky Carter.W:Sorry,he isnt here at the moment.Im Stella Watson,Mr Hunters partner.Have a seat,please.M:Thank you.W:Ive got some questions,Mr Carter.Can you use a computer?M:No,I cant.But I can play computer games very well.W:Thats nice.And how many languages can you speak?M:Erm,just one.W:And whats that?French?Spanish?M:No,English.Excuse me.How many windows are there in the building?W:I beg your pardon?The windows?Are you applying for the assistant managers job?M:Me?No,Im a window cleaner.8.What is the woman doing?A.Meeting her partner.B.Introducing herself.C.Giving a job interview.答案:C9.How does the woman feel about the mans question?A.Unpleased.B.Unexpected.C.Dissatisfied.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。W:I finished my report on the French Revolution last night.M:How did you finish it so fast?Im still trying to find books about it.W:There was something about the French Revolution on TV last week.I wrote down the names of all the people who were on the show.M:What did you do next?W:I went to the library and looked for their books.It was very easy,especially when I already understood what they wanted to say.M:Why did Ms Dessard make us write about French history,anyway?Shes a French language teacher,not a history teacher.W:Ms Dessard said that if we want to understand the language,we should understand the culture.I dont know if I speak better French,but I know more about French history now.If the French Revolution had never happened,French would be a very different language.M:Youre right.10.What is the relationship between the speakers?A.Classmates.B.Colleagues.C.Teacher and student.答案:A11.What did the woman do last night?A.She went to the library.B.She worked on her report.C.She watched a good program.答案:B12.Why did the woman finish her report so quickly?A.She bought many books.B.She got advice from Ms Dessard.C.She got useful information on TV.答案:C听第9段材料,回答第13至16题。M:So how was your adventure vacation?W:It was wonderful!The beaches were great.And there was a rainforest and a mountain in the centre of the island where you could go rock climbing.M:Wow!Did you go climbing?W:Well,we went to the bottom of the mountain,spent four hours going to the forest,but then I just felt too tired,so I had to stand at the bottom and watched the others.M:I dont blame you.So what else did you do?W:I spent a lot of time on the beach.I tried diving.It was great!Oh,and I saw a dolphin when I was underwater.M:Wow!Did you go bungee jumping?W:I wanted to,but I realised I was scared of heights,so I just gave up.Quite by chance,the engine was broken on the boat,so they had to call the sailing trip off.M:Thats a shame.So what was the most exciting part of the trip?W:Probably exploring the old caves.Id never done it before,and thought it was great.13.Why didnt the woman go climbing?A.She was worn out.B.She lost touch with others.C.She loved the scene at the bottom.答案:A14.What was the woman doing when she saw a dolphin?A.Relaxing on the beachB.Sailing in a boat.C.Swimming underwater.答案:C15.What made the woman give up doing bungee jumping?A.Her fear.B.Her health.C.Equipment problems.答案:A16.What did the woman like best about her vacation?A.Exploring the rain forest.B.Visiting the caves.C.Playing with the dolphin.答案:B听第10段材料,回答第17至20题。In case you dont know,the Quarter is an area of narrow old streets full of attractive little shops.Its next to the railway station in the west of the town.You can find some wonderful shops in the Quarter.People love High Flyers,a shop which sells kiteskites of every shape and size and colour you can possibly imagine,and they were all made by the owners of the shop,Dave and Miranda.Their kites are beautiful but rather expensive;but every Tuesday afternoon they give free practical classes on how to make on your own.While youre in the Quarter youll probably want to look at clothes and jewellery.Dressed to Kill and Togged Up are two shops that are always crowded with young students.Thats because they sell great clothes that look as good as a lot of the top designer stuff,but cost half the price.If youre interested in second-hand things,and you dont mind getting up early on Sunday morning you should go and see the weekly Flea Market in Princess Court.Among the second-hand furniture,books,pictures and clocks,you can find the bargain but youd better pay attention to thisthere is also a lot of rubbish!The market closes at midday but the Hot Links coffee bar nearby,which is a meeting place for young artists and designers,is open all day and six days a week.17.What do Dave and Miranda do on Tuesday afternoons?A.They show people how to make kites.B.They teach people to fly kites.C.They give away free kites.答案:A18.Why are Dressed to Kill and Togged Up so popular?A.The sales assistants are young.B.They offer the top designer clothes.C.They sell clothes of high quality at low prices.答案:C19.When can people buy things at the Flea Market?A.On Sunday.B.On Saturday.C.On Tuesday.答案:A20.What should people pay attention to when shopping at the Flea Market?A.The price of the things.B.The quality of the things.C.The closing time of the market.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AA new term might be the best time to make new friends,but it can be hard to begin the first conversation.Below are four useful ways.Take a look.Search for common interests.Talking about shared interests,such as sports and popular talent shows,is the easiest way to make a successful talk with someone.Welcome the silence.In fact,sometimes silence is needed in order to continue a conversation.Remember that if you say something,the other person may need time to understand it.Keep it positive(积极的).To make a great small talk,you should keep things fun.You should be cheerful and able to laugh over things that arent very interesting.These will make the other person want to keep talking to you.Take it as a learning experience.Every time you meet someone from other places,its a good chance to learn something new.You can learn more about their cultures and nations.These make you a more interesting person to talk to as well.21.How many ways are mentioned to start a conversation in the reading?A.Only one.B.Three.C.Four.D.Five.答案:C解析:根据第一段中的“Belowarefourusefulways.”可知选C项。22.You can start a meaningful conversation by according to the passage.A.travelling to other countriesB.studying very hard in the classC.talking about the same interestsD finding someone from other places答案:C解析:根据第二段中的“Talkingaboutsharedinterests.istheeasiestwaytomakeasuccessfultalkwithsomeone.”可知谈论共同的爱好是开始对话的好办法。23.If someone is talking about something you dont like,you should according to the passage.A.stop the conversation at onceB.be cheerful and relaxedC.keep silent all the timeD.talk about something new答案:B解析:根据倒数第二段中的“Youshouldbecheerfulandabletolaughoverthingsthatarentveryinteresting.”可知,要学会捧场,不要太古板无趣而冷场。BIf you need glasses to read this,you are among most of Chinese students.About four fifths of high school students in China have poor eyesight(视力).And now more and more children in primary school need glasses,too.Two main reasons can cause poor eyesight:too much time spent indoors studying and too little time spent outdoors playing.Reading and writing for hours and hours,sometimes in poorly lighted rooms,causes eyesight to weaken.But students have to do this because there is so much pressure on them to succeed in school.They have less time to enjoy the sun.The sun is important in developing good eyesight.According to a study by Australian National University,Australian children and Chinese children have the same level of eyesight before they start school,but once they enter primary school,Chinese children only spend about an hour a day outside,while Australian children spend three to four hours each day in the sunshine.The result is that while about forty percent of Chinese primary school students need glasses,only three percent of Australian children do.And poor eyesight at a young age can have serious long-term influence.As you get older,your eyesight can worsen.With all that in mind,dont you think its time to give your eyes a break?24.How many high school students have poor eyesight in China according to the reading?A.A half of them.B.Three percent of them.C.Forty percent of them.D.Four fifths of them.答案:D解析:根据第一段中的“AboutfourfifthsofhighschoolstudentsinChinahavepooreyesight(视力).”可知选D项。25.Which can cause poor eyesight according to the reading?A.Reading and writing for some time.B.Spend too much time enjoying the sun.C.Spend too much time indoors studying.D.Start primary school at a young age.答案:C解析:根据第二段中的“toomuchtimespentindoorsstudyingandtoolittletimespentoutdoorsplaying”可知选C项。26.What can we learn from the third paragraph?A.Primary school studying can be very harmful to young students.B.Australian children spend more time outdoors than Chinese children.C.After primary school,children in China and Australia have the same eyesight.D.Fewer Chinese primary school students have poor eyesight than Australian ones.答案:B解析:通读第三段特别是“Chinesechildrenonlyspendaboutanhouradayoutside,whileAustralianchildrenspendthreetofourhourseachdayinthesunshine”可知,上小学后中国孩子的户外时间是一个小时,而澳大利亚孩子的户外时间是34个小时,从而导致了视力上的差异。27.What does the writer want to tell us?A.Remember to give our eyes a break.B.Develop good eyesight in Australia.C.Avoid poor eyesight at an old age.D.Spend little time outdoors playing.答案:A解析:本文最后一段点明该文的目的:要爱护眼睛,让眼睛及时休息。CAfter finals,I was ready to move out.It wasnt too hard for me,but for a lot of my friends,it was a big event.After packing my suitcase and helping my friends move,it was time to say goodbye.I had reached the end of my first year in the university!A friend from China who is studying in Washington D.C.came to visit,so my brother and I took him sightseeing.But these were not this months highlights.The high point was coming back home,a moment Id been expecting since the day I left.I arrived home early on the morning of May 15th.When I saw my parents,I gave them a big hug and kiss.Being at home with my parents,standing on this land,and feeling the humid and hot air,I knew I was home.The first thing I did was to go to Mei&Mei for a big breakfast.It was so much better than the school cafeteria(自助餐厅)!Mei&Mei was just a start.There are so many foods I have to eat and so many friends I want to see.The hot air is burning my face and there is sweat (汗)on my skin.I love this feeling.This is where I belong.28.The writer went home.A.after one years studyingB.after a big eventC.after one semesterD.at the end of a year答案:A解析:根据文章第一段最后一句话“Ihadreachedtheendofmyfirstyearintheuniversity!”可知选A项。29.Which of the following is NOT true according to the passage?A.The writer took a friend sightseeing with his brother.B.The writers friend was studying in China.C.The writer loved to eat in the Mei&Mei.D.The writer had been expecting back home since the day he left.答案:B解析:根据第二段内容可知作者的朋友是中国人在华盛顿学习。故选B项。30.The writer came back.A.when he was tired of the school cafeteriaB.at the time when the weather was humid and hotC.because he missed his friendsD.to have a big breakfast答案:B解析:根据第三段中“.feelingthehumidandhotair.”可知应选B项。31.From the last paragraph,we can know that the writer.A.loves his hometown very muchB.enjoys the feeling of being at homeC.is happy though he feels hot all overD.A,B and C are all right答案:D解析:根据最后一段可知,作者热爱故乡,陶醉在故乡的生活中。故选D项。DOne cold winter night in Shanghai,I was walking home after long tiring work.I was having trouble with my job in the bank.As I walked,I thought seriously about giving up living here.City life had become too much for me.As I walked down the empty streets,I felt very sick and cold.I began running,both to keep warm and to keep away any possible danger.Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets (毛毯).Suddenly,I heard a sound behind me.I turned quicklyall I saw was a shining streetlight.Still,the noise had made me nervous,so I started to run faster.When I reached home,I realized what the sound had been.It had been my wallet falling to the sidewalk.Now I wasnt cold or tired anymore.I ran back to where Id heard the sound.Although I searched carefully for fifteen minutes,my wallet was nowhere to be found.Just as I was about to give up the search,I heard the garbage truck (垃圾车)come to me.When a voice called from the inside,“Alisa Chen?” I thought I was dreaming.How could this man know my name?The door opened,and out jumped a small red-haired man,“Is this what youre looking for?” he asked,holding up a small square shape.It was nearly 3 a.m.by the time I got into bed.But I had got my wallet back.I also had got back some enjoyment of city life.I realized that the city couldnt be a bad place as long as people were willing to help each other.32.One cold winter night,the writer felt when she was back home after work.A.kind and happyB.lucky and helpfulC.excited and cheerfulD.disappointed and helpless答案:D解析:根据第一段中的“havingtroublewithmyjob”,“givinguplivingthere”和“Citylifehadbecometoomuchforme.”可知,作者的心境是失望而又无助的。故选D项。33.What happened when the writer was running down the empty streets?A.She lost her wallet unknowingly.B.Someone had stolen her wallet.C.She was stopped by a garbage truck driver.D.She found some homeless people following her.答案:A解析:根据第三段中的“WhenIreachedhome,Irealizedwhatthesoundhadbeen.Ithadbeenmywalletfallingtothesidewalk.”可知,作者掉了钱包当时自己却没意识到。34.In the fifth paragraph,why did the writer say she was dreaming?A.Someone offered to take her back home.B.A red-haired man came to see her.C.She heard someone call her name.D.Her wallet was found in a garbage truck.答案:C解析:根据倒数第二段中的“IthoughtIwasdreaming.Howcouldthismanknowmyname?”可知作者没想到此时此地会有人知道自己的名字,因此觉得像是在做梦。故选C项。35.From the passage,we can infer(推断)that the writer .A.would stop working at nightB.would stay on in ShanghaiC.would make friends with cleanersD.would give up her job at the bank答案:B解析:根据最后一段中的“Ialsohadgotbacksomeenjoymentofcitylife.Irealizedthatthecitycouldntbeabadplaceaslongaspeoplewerewillingtohelpeachother.”可知,陌生人的帮助给了作者坚持下去的勇气。因此我们推断作者会继续留在上海。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you know that over ten million American kids go to camp every summer?36 Back then,before the air conditioner(空调)was invented,hot city summers were uncomfortable and even unhealthy for children,so escaping to the country for a few weeks became a popular trend.Today,kids have different reasons for making camp a part of their lives,such as:To meet new peopleCamp might give you a chance to be with people from different states,or even different countries.Its a great way to make new friends and learn about different places and cultures.Michiko,13,put it like this:“I loved camp.I met this girl named Manny who lives in New York (I live in New Jersey)and she is cool.37 We taught each other.We liked to swim in the pool a lot.”To challenge yourself38
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论