已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪检测(十五) Communication Workshop, Culture Corner & Bulletin Board.单词拼写1A bomb destroyed two buildings and damaged(损害) several others.2Though the students have graduated, they visit me frequently (经常地)3The fares (车费) have been rising because the price of petrol keeps going up. 4His sons success afforded (提供) him great pleasure.5We should make a good connection (关系) with neighbours. 6How much practical (实践) experience do you have of working with computers?7The new railway is in the course of construction (建设)8He occupied (忙于) himself in solving the problem.单句语法填空1Who else except a millionaire could afford to use (use) such an expensive car.2Its important for the figures to be updated (update) regularly.3Was it on a lonely island that he was saved one month after the boat went down? 4Tom took a taxi to the airport, only to find (find) his plane high up in the sky.5Mary failed all her exams, making (make) both her parents very angry.6It is unwise to give (give) a child whatever he wants.7Most of the people invited (invite) to the party were my old friends.8The wound took a long time to close up.9I am looking forward to hearing (hear) from you.10Finding a date that suits (suit) us all is very difficult. .完成句子1The rainstorm did great damage to (对造成巨大破坏) the old buildings.2Though the students have graduated, they visit me frequently (经常来看我)3The fares have been going up (一直在上升) because the price of petrol keeps going up.4There was nothing to connect him with (把与联系起来) the crime.5Getting up at 5:00 am suits me fine (很适合我)6A guess (that is) based on facts (以事实为依据的) is called a theory. 7There are 400 visitors to the park on average (平均起来) every week.完形填空The first day of school our professor asked us to know someone we didnt know. I turned 1 to find a little lady smiling at me.She said, “Hi handsome. Im Rose, eightyseven years old.Can I give you a 2 ?”I laughed and responded, “Of course you 3 !” and she gave me a big squeeze.“Why are you in college at such an innocent (无辜的) 4 ?” I asked.She 5 replied, “To meet a 6 husband, get married, and have a couple of kids .”“No seriously,” I asked.“I always 7 having a college education and now Im getting one!” she told me.After class we talked a lot and became instant friends. Every day for the next three months we would 8 class together and then talk nonstop. Actually, she easily 9 friends wherever she went. 10 the end of the semester we 11 Rose to speak at our football banquet (宴会)Ill never forget what she 12 us. As she began to 13 her speech, she 14 her cards on the floor. As we laughed she 15 her throat (喉咙) and began, “We do not stop playing because we are old; we grow old 16 we stop playing. There are four 17 to staying young, being happy, and achieving success. You have to laugh and find 18 every day. You have to have a dream. When you 19 your dreams, you die.”She ended her 20 by courageously singing The Rose.语篇解读:本文属于记叙文,叙述了Rose为了实现自己上大学的梦想,在87岁高龄还到大学上课。作者以此故事告诉我们:活到老,学到老。1A.roundBonCoff Daway解析:选Aturn round“环顾四周”;turn on“打开”;turn off“关闭”;turn away“拒绝,弃用”。句意:在上学第一天,我们的教授要求我们认识一个我们不了解的人,我环顾四周发现了一位对着我微笑的矮个子女士。根据句意可知我环顾四周找人。故A正确。2A.gift BhugCkiss Ddream解析:选Bgift“礼物,天赋”;hug“拥抱”;kiss“吻”;dream“梦想”。根据下一句“she gave me a big squeeze”可知她紧紧地拥抱了我。故本句她请求能否给我一个拥抱。故B正确。3A.must BmayCwill Dshould解析:选Bmust“必须”;may“可以,也许”;will“将要”;should“应该”。句意:我笑着回应:当然,你可以的。本句在肯定句中使用may表示答应对方的请求。其余三项与句意不符,B项属于最佳答案。4A.time ByearCage Dperiod解析:选Ctime“时间”;year“年”;age“年纪”;period“时期”。本句是作者的幽默的说法:在如此天真的年纪,你为什么要来读大学呢?因为在第一段中Rose说她自己已经87岁了,这是很大的年纪了。故C正确。5A.interestingly BseriouslyCinnocently Djokingly 解析:选Dinterestingly“有趣地”;seriously“严肃地”;innocently“无辜地,幼稚地”;jokingly“开玩笑地”。句意:她开玩笑地回答:来找一个富有的丈夫,结婚然后生很多小孩。根据回答可知她是在开玩笑而已。故D正确。6A.tall BpoorCrich Dsmall解析:选Ctall“高的”;poor“贫穷的”;rich“富有的”;small“小的”。这是Rose和我在开玩笑,想找一个富有的丈夫,更能突出她的幽默乐观。故C正确。7A.waited for Bheard ofChunted for Ddreamed of解析:选Dwait for“等待”;hear of“听说”;hunt for“寻找”;dream of“梦想”。句意:我一直梦想能上大学,现在我正在进行我的大学教育。上大学是Rose的梦想,这才是她87岁了还来读大学的原因。故D正确。8A.attend BleaveCskip Dhave解析:选Aattend class“上课”;leave“离开”;skip“跳开”;have“拥有”。句意:在接下来的三个月里,我们经常一起上课然后讲个不停。故A正确。9A.had BmadeCfound Dbecame解析:选Bmake friends“交朋友”。句意:实际上无论在哪里,她都很容易交到朋友。故B正确。10A.At BByCIn DTo解析:选Aat the end of“在结束的时候”;by the end of“到结束为止(通常与完成时连用)”;C、D两项通常不和the end连用。句意:在学期结束的时候,我们邀请Rose在足球宴会上为我们发言。本句谓语动词并没有使用完成时,故A正确。11A.invited BrequiredCdemanded Dtold解析:选Ainvite“邀请”;require“要求”;demand“要求,命令”;tell“告诉”。句意:在学期结束的时候,我们邀请Rose在足球宴会上为我们发言。因为我们是同学关系,所以使用invite表示邀请对方发言,并非是命令。故A正确。12A.gave BtaughtCspoke Dasked解析:选Bgive“给予”;teach“教”;speak“发言,讲话”;ask“请求”。句意:我永远不会忘记她教给我们的东西。本句表示Rose的发言对我们有很大的影响,教给我们很多东西。故B正确。13A.tell BdeliverCsay Dspeak解析:选Btell“告诉”;deliver“投递,发表演讲”;say“说”;speak“讲话”。句意:当她开始发表讲话的时候,她把自己的身份证放在地上。动词deliver和speech连用,表示发表演讲。其余三项与speech不搭配。故B正确。14A.put BlaidCleft Ddropped解析:选Dput“放”;lay“放置,搁,铺”;leave“离开”;drop“放下”。根据名词the floor可知她是把自己的身份证放在地上,所以使用drop。故D正确。15A.cleaned BwashedCcleared Dopened解析:选Cclean“清理”;wash“清洗”;clear“清除”;open“打开”。句意:当我们笑的时候,她清清喉咙。根据常识可知很多人在发言之前都有清清嗓子的习惯。故C正确。16A.as BsoCbecause Dif解析:选Cas“随着”;so“于是”;because“因为”;if“如果”。句意:我们不会因为老了,就停止玩了。正是因为我们不玩了,我们才会变老。Rose想告诉我们:活到老,学到老。故C正确。17A.steps BanswersCsecrets Dsolutions解析:选Cstep“步骤”;answer“答案”;secret“秘密”;solution“解决方法”。句意:永葆年轻有四个秘密。根据句意可知C正确,Rose在和我们分享她心态年轻的秘密。18A.stories BhappinessCdreams Dhumor解析:选Dstory“故事”;happiness“快乐”;dream“梦想”;humor“幽默”。句意:你得大笑并找到生活中的幽默。根据laugh可知与humor相关。故D正确。19A.find BrealizeCachieve Dlose解析:选Dfind“找到”;realize“实现”;achieve“获得,实现”;lose“失去”。句意:当你失去了梦想,你就会死掉。根据you die,指人失去了梦想就会死掉。故D正确。20A.speech BstoryCdream Dsong 解析:选Aspeech“演讲”;story“故事”;dream“梦想”;song“歌曲”。根据上文“As she began to her speech”可知她结束自己的演讲。故A正确。.阅读理解Car sharing is another way to drive green thats gaining in popularity, especially in urban areas. People who may not drive every day but still want a car to run errands (差事) or drive on weekends benefit most from car sharing. Car sharing is usually run by a service like Zipcar, though there are nonprofit and informal car sharing services. Members pay a monthly fee and have access to an entire fleet of cars when they need one. The cars are parked in fixed spots around the city, so members only need to make a reservation (预约), and then go to the pickup spot.Car sharing has major environmental benefits because it lessens the number of cars on the road. Members dont drive just because they have a car. They plan trips, and if they dont need a car, they dont use one. Still, a car is available to them if they need to make a big trip to the grocery store, pick someone up at the airport or if they want to go to the beach for the day. Members also benefit by having access to a car without any of the headaches of ownership. They usually dont have to pay for gas, insurance or maintenance (保养),and the monthly membership fee is less than a typical car payment. So if you really want to go green but arent ready to totally give up a car yet, car sharing may be the way to go.If you still need to get around, but want to go even greener than sharing a car, share a bus! On the next page, youll learn about the green benefits of mass transit.语篇解读:本文对拼车作了简要介绍。1Car sharing .Ahas become the most popular way to go to workBhas become the best way to cut living costsC
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届广东省汕头潮阳区化学高三第一学期期中调研模拟试题含解析
- 上海川沙中学南校小升初数学期末试卷测试卷附答案
- 【语文】西安高新国际小学二年级下册期末复习试题(含答案)
- 农村占地需要签合同
- 怀柔员工食堂托管合同
- 2025温商实验室安全考试题库及答案
- 已过户但无赠与合同
- 公路建设国际合同
- 互联网金融风险监测研究
- 小学一年级语文上册阅读冲刺试卷
- 医学教育信息化融合实践路径
- 火灾安全课课件
- 2026-2031中国电线电缆市场投资分析及未来发展规划建议报告
- 国家宪法日知识竞赛试题库(含答案)
- 2025年国际私法试题及答案
- 亚马逊进货合同范本
- 高速公路隧道爆破工程安全专项施工方案
- 重症医学科急性呼吸衰竭护理方案
- 2025版静脉治疗护理技术解读
- 2025四川成都环境投资集团有限公司下属成都国资国企改革发展研究院有限责任公司招聘产业研究岗等岗位4人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025年青海省西宁市中考数学数学试卷(附答案解析)
评论
0/150
提交评论