免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 a taste of english humour(建议用时:50分钟).阅读理解a(2020贵阳高三摸底)as the old saying goes, “dont judge a book by its cover.” and neither should we judge movie stars by their ages.at just 21, elle fanning made history by becoming the youngest jury(评审团) member at the cannes film festival. this year it lasted from may 14th to may 25th. “i was in complete shock when i got that phone call and that question if i wanted to be a member of the cannes jury,” fanning said during a press conference.as it turned out, it not only shocked the us actress,but also brought criticism from those who believed fanning was too young compared to other veterans in the industry. but fannings acting experience was in fact a good argument for her jury membership. in fact, fanning has been a hollywood fixture for longer than you realize.the 21yearold has been in many big productions. she began acting in i am sam at age 3. with lead roles in movies like super 8, we bought a zoo and maleficent under her belt, shes appeared in 60 projects and is one of hollywoods hottest young stars. fannings devotion to work numbers her among the few former child stars who continue to act as adults.in her latest movie teen spirit, which hit us cinemas last month, fanning plays a pop singer. since she had no singing experience, fanning had to work with grammywinning music producer marius de vries for three months before the filming started. “i would go to his apartment and sing through all the songs every day,” she said. “he videoed me and recorded me singing everything and made me watch it back again and again to improve my skills.”with such rich acting experience and devotion to her art, fanning certainly was able to “represent a new class in film” at the cannes film festival.【解题导语】21岁的艾丽范宁成为戛纳电影节历史上年龄最小的评审团成员。凭借丰富的表演经验和对艺术的热爱,范宁无疑能够在戛纳电影节上“代表电影界的一个新阶层”。这告诉我们不要以年龄来评价电影明星。1what does the underlined word “veterans” probably mean?ashocked actresses. bgreen hands.cexperienced people. dmusic producers.c解析:词义猜测题。根据第三段第一句可知,范宁当选为戛纳电影节评审团成员招致了一些人的批评,他们认为范宁与业内其他资深人士相比过于年轻;据此可推知,画线词意为“经验丰富的人,老手”,故c项正确。2in which film does fanning play a pop singer?ai am sam. bsuper 8.cwe bought a zoo. dteen spirit.d解析:细节理解题。根据第五段第一句“in her latest movie teen spirit.fanning plays a pop singer.”可知,d项正确。3what does the writer think of elle fanning?awealthy. bdevoted.cconsiderate. dfriendly.b解析:推理判断题。根据第五段叙述的无唱歌经验的范宁为扮演一位流行音乐歌手所做的努力和尾段中的“with such rich acting experience and devotion to her art”可推知,作者认为范宁是一位对工作尽心尽力的演员,故b项正确。4what is the main idea of the text?aelle fannings earning her honor.ba person judged by appearance.cintroducing some famous films.delle fannings presenting in a new film.a解析:主旨大意题。根据第二段第一句“at just 21,elle fanning made history by becoming the youngest jury(评审团) member at the cannes film festival.”并结合全文其他内容可知,本文主要讲述了21岁的艾丽范宁成为戛纳电影节历史上年龄最小的评审团成员,并介绍了她的演艺经历,故a项正确。b(2020太原高三模拟)inside weworks new york city headquarters on a thursday morning, a handful of kids were selling carrots and peppers. the children are members of weworks first school, wegrow, where farming is part of the curriculum. they were interacting with wegrow employees browsing the goods. “how many carrots would you like?” one girl asked. “we take apple pay,” another shouted.founded in 2010, wework has made a name for itself as a global network of coworking spaces. wegrow is weworks newest enterprise(事业) and its first attempt in the education industry. wegrow, a school which claims to grow “conscious leaders”, is inspired by the montessori approach to learning that gives children the freedom to explore and choose their activities, so their nature of creativity and curiosity is preserved. but the goal is not to create nextgeneration ceos. “leadership is a bit of an exciting word for people,” said rebekah, wegrows founder and ceo. “weve seen children do such a thing foreverrunning a lemonade stand every time, thats what that is.”wegrow opened in the fall last year. currently, 46 kids are enrolled in classes from prekindergarten to fourth grade. the kids start every morning with live music, followed by yoga. they spend time in nature and choose to take either hebrew or mandarin courses. wegrow students learn science, math, social studies and language arts. it also has a program for kids to connect with wework community members with careers in areas kids might be interested in. but the main concern is that standardized tests are not available to measure the students overall progress.they want to create an environment where people can work to make a life and not just a living, but thats part of a larger mission to raise the worlds awareness towards creating a world where people are happy and fulfilled and living in a sharing state.【解题导语】本文主要介绍了wework开设的第一所学校wegrow的相关情况,包括其办校宗旨、学习内容等。5what do we know about wegrow from the text?ait was founded in 2010.bit is intended for gifted kids.cit aims to preserve kids nature.dit got a lot of satisfaction from parents.c解析:细节理解题。根据第三段第一句中的“that gives children the freedom to explore and choose their activities,so their nature of creativity and curiosity is preserved”可知,wegrow给了孩子们探索和选择活动的自由,从而保护他们的创造力和好奇心的本性。故选c项。6which of the following reflects the montessori approach?aall kids learn to run the lemonade stand.bstudents are allowed to establish markets in the yard.cthe school committee arranges students activities.dstudents work hard academically to become ceos.b解析:推理判断题。根据第一段的第一、二句和第三段第一句中的“is inspired by the montessori approach to learning.their activities”可推知,学生们被允许在院子里设立市场可以反映出montessori方法。故选b项。7why is it hard to measure students progress?abecause there are so many courses.bbecause the students are of a wide age range.cbecause standardized tests have limitations.dbecause the school lacks professional testers.c解析:推理判断题。根据第四段最后一句“but the main concern is that standardized tests are not available to measure the students overall progress.”可知,主要的担忧是,标准化考试无法衡量学生的整体进步。据此可推知,因为标准化考试有一定的局限性,所以很难衡量学生的进步。故选c项。8what can be a suitable title for the text?aa farmingfeatured schoolban educationbased businesscgrow to be a future leaderdlearn to make a life, not just livingd解析:标题归纳题。根据最后一段中的“they want to create an environment where people can work to make a life and not just a living”并结合文章其他内容可知,wework开设了第一所学校wegrow,想创造一个人们能努力创造生活而不仅仅是谋生的环境。故选d项。【难句分析】wegrow, a school which claims to grow “conscious leaders”, is inspired by the montessori approach to learning that gives children the freedom to explore and choose their activities, so their nature of creativity and curiosity is preserved.分析:so引导结果状语从句,which claims to grow “conscious leaders”为which引导的定语从句,修饰先行词a school。译文:wegrow是一所声称培养“有意识的领导者”的学校,受montessori学习方法的启发,这种学习方法给孩子们探索和选择他们的活动的自由,从而保护他们的创造力和好奇心的本性。.完形填空(2020济南高三质检)when i was young, my understanding of life was simple. this made it _1_ for me to deal with the world around me. as i grew up, things seemed more _2_, which made life more challenging. now, middleaged, i find my _3_ of the world is returning to the simple.when i try to teach my daughter important _4_ about life, i will break complicated things _5_ into small pieces. one of those basics is _6_, for yourself, and for others. i teach my daughter to _7_. to fail feels bad, _8_, but not to have tried feels worse, because you cant respect yourself for it. and as the saying _9_, if you dont respect yourself, no one else will.when i was seven or eight, i played at my cousins house with his toys. his family was better off than mine, and he had many more toys. there was one _10_ that id always wanted, and i _11_ it into my pocket. but a moment later, i _12_, even at that age, that i would never enjoy playing with the toy. i would always know i had _13_, and my opinion of myself would _14_. when his mother dropped me off later that day, i shamefacedly _15_ out the toy and gave it back. she knew, im sure, what had happened, _16_ she thanked me and never spoke of it again.i hope to help my daughter avoid similar _17_. she first has to gain selfrespect _18_ she can start respecting others. i believe in respect, because _19_ it were all enemies. im not _20_ in this regard, far from it. but i try my best, and i respect others for trying their best in this changing world.【解题导语】作者由儿时偷拿别人玩具的经历认识到尊重自己的重要性;于是,作者教女儿要尊重自己、尊重他人。1a.funnier beasiercsafer ddeeperb解析:根据上文中的“my understanding of life was simple”可知,那时“我”对生活的理解很简单,所以应付周围的事情就更加容易(easier)一些。故选b。2a.important bawkwardcfragile dcomplexd解析:根据空后的“more challenging”可知,随着不断地长大,事情似乎更复杂(complex)了,这让“我”的生活更具挑战性。fragile意为“易碎的”。3a.view bexperiencecaim dexpectationa解析:根据本文第一句中的“understanding”可知,进入中年以后,“我”发现“我”对世界的看法(view)又重归简单。4a.basics bfactscsubjects dchoicesa解析:根据下文的“basics”可知,此处表示当“我”在教女儿一些重要的生活基本原则(basics)时,“我”将复杂的东西分解成一个个小块。5a.away boffcdown doutc解析:参见上题解析。break sth. down意为“分解某物”。6a.passion blovecrespect ddesirec解析:根据下文的“you cant respect yourself for it”和下文多次重复出现的关键词“respect”可知,“我”教女儿的基本原则之一便是尊重(respect),尊重自己,尊重他人。7a.forgive bacceptcshare dtryd解析:根据下文的“not to have tried”可知,我教女儿去尝试(try)。8a.certainly beventuallycpersonally dwillinglya解析:根据下文中的“not to have tried feels worse”可推知,失败的确(certainly)让人感到很糟糕,但是不去尝试会让人感觉更加糟糕。9a.runs bgoescwrites dfollowsb解析:该空后面的“if you dont respect yourself,no one else will”表示你不尊重自己,没有人会尊重你,是一句俗语,故用“as the saying goes”表示“常言道”。10a.for fun bin particularcwith care dat randomb解析:根据下文的“and gave it back”可知,“我”当时一直特别(in particular)想要其中的一件玩具,于是“我”就将它悄悄塞进了“我”的口袋里。11a.fetched barrangedcslipped dfittedc解析:参见上题解析。slip意为“悄悄塞”。12a.doubted bpromisedcquestioned dsensedd解析:根据下文中的“that i would never enjoy playing with the toy”可知,但是不久一会,即使那时那么年幼,“我”也能感觉到(sensed),“我”再也不会喜欢玩这个玩具了。13a.lied bstolencchanged dcheatedb解析:根据下文的“shamefacedly”可推知,“我”会一直记得自己偷了(stolen)东西,这让“我”对自己的看法变差(suffer)。14a.suffer bimprovecfade dspreada解析:参见上题解析。15a.gave bleftcpulled dhandedc解析:根据空后的“gave it back”可推知,“我”羞愧地将玩具拿出来归还给她。pull out意为“拿出,掏出”。16a.so borcfor dbutd解析:句意:她那时明白所发生的事情,但还是感谢我,并从未再提起这件事情。17a.accidents bmistakescresults dhabitsb解析:在文章第三段,作者讲述了自己当时的一个小的错误,即拿走了别人的玩具,因此作者希望自己能帮助女儿避免类似的错误。18a.be
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- oppo推广活动策划方案
- 水泥厂安全事故课件
- 企业管理-物业工程经理转正申请报告模板
- 机械制造业岗位安全知识要点及试题答案
- 建水地区名校入学模拟考试卷
- 工会直播学习测试题目及答案解析
- 2020-2021-1《管理学基础》考试试卷
- 建筑材料章节复习题及答案
- 2025年低空经济物流配送中心运营报告
- 2025年低空经济人才需求预测分析报告
- 工程项目建筑材料采购流程方案
- 临时场地使用协议书
- 2022年医学检验事业单位面试全攻略(结构化+专业核心)
- 2026年内蒙古民族幼儿师范高等专科学校单招职业技能测试题库完美版
- 储能解决方案介绍
- 房屋漏水检测报告和鉴定报告
- 2025浙江绍兴北站站区综合管理服务中心招聘辅助人员92人考试笔试备考试题及答案解析
- 杂志代理授权协议书模板
- 肉驴养殖项目可行性研究报告
- 公司内部控制制度及操作流程手册
- 市场部的安全生产职责
评论
0/150
提交评论