免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 working the land(建议用时:35分钟).阅读理解a(2020沈阳高三质监)china is a large producer and consumer of rice. but, as a result of climate change, the amount of land available for rice growing in the country is shrinking. the concern has motivated scientists led by yuan longping,known as “the father of hybrid rice”, to look for new ways of growing the grain.now theyre celebrating successful efforts to grow ricein sand and seawater. rice is traditionally grown in soil and fresh water. starting from january, according to the official xinhua news agency, the scientists have grown dozens of varieties of rice in the deserts of dubai. they experimented with seawater because it is easier to obtain in the desert than fresh water.china is not the only country facing the issue of overly salty soil. around the world, there are around 2.35 billion acres of highly saline(含盐的) land. and the number is increasing because of rising sea levels and climate change.“probably only a small part of the worlds saline land could be brought into production with seawater rice,but that would still have a very important effect on food security,” even r. pay, a senior analyst, said.yuan told xinhua that one of the varieties of rice grown in dubai produced over three tons, per acre, which yuan said was beyond expectations.rice is the basic food in many parts of the world. about 90% of rice consumption is from asia, but demand in africa and latin america is on the rise.a climate change researcher said the successful experiment could potentially benefit many countries. “this is a fantastic development, which is likely to have a good effect on agricultural resource and waterpoor countries, particularly in north africa region.”even though the cost of growing salttolerant rice is still high,it will also have strategic value once its commercialized.【解题导语】本文主要介绍了在“杂交水稻之父”袁隆平带领下的科学家们进行了在沙子和海水中种植水稻的试验。1what has caused the scientists to find new ways of growing rice?athe increase of rice consumers.bthe high cost of rice producing.cthe land shortage of rice growing.dthe severe pollution of fresh water.c解析:细节理解题。根据第一段中的“but, as a result of climate change.to look for new ways of growing the grain.”可知,适合种植水稻的土地短缺促使科学家们去寻找种植水稻的新方法。2yuans team have successfully grown rice in sand and seawater in _achina bdubaiclatin america dnorth africab解析:细节理解题。根据第二段中的“starting from january.have grown dozens of varieties of rice in the deserts of dubai.”和第五段中的“one of the varieties of rice grown in dubai”可知,yuan的团队在迪拜成功地在沙子和海水中种植了水稻。3what can be inferred from the text?aabout 90% of the rice is demanded and consumed in china.bthe production of a new type of rice is larger than expected.cthe increase of saline land is mainly caused by climate change.dseawater is used in the experiment because it is cheaper to gain.b解析:推理判断题。根据第五段中的“one of the varieties of rice grown in dubai produced over three tons, per acre, which yuan said was beyond expectations”可知,其中一种在迪拜种植的水稻产量为每英亩三吨多,这超出了人们的预料,故选b。4what is the authors attitude to the ricegrowing experiment?adoubtful. bpositive.ccritical. ddisappointed.b解析:观点态度题。根据最后一段“even though the cost of growing salttolerant rice is still high, it will also have strategic value once its commercialized.”可推知,作者对这种水稻种植的试验持乐观的态度。b(2020重庆一中高三月考)a largescale study has found a link between eating a diet based on organic food and having a reduced risk of cancer. if the new results are confirmed, promoting organic food consumption could be a promising preventative strategy against diseases, a team of researchers from several french institutions said.among the environmental risks for cancer, there are growing concerns about exposure to different types of pesticides(杀虫剂) from farming. the impact of such chemicals on the human body is still not well understood, but there are some indications that harmful effects can occur even at low concentrations.meanwhile, pushed by environment and health concerns, the organic food market continues to grow rapidly. organic food is produced without the use of synthetic(合成的) fertilizers, pesticides, genetically modified organisms and veterinary(兽医的) medications.“organic foods are less likely to contain pesticide remains than conventional foods, and studies have shown that an organic diet reduces exposure to certain pesticides,” julia baudry, lead author of the study from the centre of research in epidemiology(流行病学) and statistics in france, told newsweek.“in the general population, the primary route of exposure is the diet, especially intake of conventionally grown fruits and vegetables. however, few studies have examined the association between organic food consumption and cancer risk.”for the study, published in the journal jama internal medicine, a team of researchers examined data on the organic food consumption frequency and dietary intake of 68,946 french adults collected by an ongoing survey which began in 2009. they then followed up these people at various points in the future.participants reported how often (never, occasionally or most of the time) they consumed 16 types of organic foods including fruits, vegetables, soybased products, dairy products, meat and fish, eggs, grain and legumes, bread and cereals, flour, vegetable oils and condiments, readytoeat meals, coffee, tea and herbal tea, wine, biscuits, chocolate, sugar and so on.【解题导语】一项研究发现,食用有机食品与降低患癌风险之间存在联系。如果新的研究结果被证实的话,提倡食用有机食品是一种很有发展前景的预防疾病的策略。5what is the finding of the study?aprocessed food consumption may lead to an increased risk of cancer.bpromoting organic food consumption may help to prevent diseases.corganic food consumption can help cure cancer in a short time.deating a diet based on organic food may lead to the risk of cancer.b解析:细节理解题。根据第一段第二句“if the new results are confirmed, promoting organic food consumption could be a promising preventative strategy against diseases.”可知,该研究发现食用有机食品可能会帮助人们预防疾病。故选b项。6why is organic food becoming popular nowadays?aorganic food never contains harmful chemicals.borganic food market continues to grow rapidly.cpeople care about environment and health issues.dorganic food is produced in a clean environment.c解析:细节理解题。根据第三段第一句“meanwhile, pushed by environment and health concerns, the organic food market continues to grow rapidly.”可知,现在有机食品流行是因为人们关注环境与健康问题。故选c项。7which of the following is the advantage of organic food?aorganic food never contains harmful pesticide remains.borganic food is less likely to be exposed to some pesticides.cdifferent types of pesticides wont affect organic food.dorganic food wont be influenced by outside environment.b解析:细节理解题。根据第四段中的“organic foods are less likely to contain pesticide remains than conventional foods, and studies have shown that an organic diet reduces exposure to certain pesticides”可知,有机食品含有杀虫剂残留物的可能性低于传统食品,研究还表明有机食品可降低受某些杀虫剂影响的程度。故选b项。8what might the article go on describing after the last paragraph?athe researching process of the study.bthe disadvantages of organic food.cthe bright future of organic food.dother researches on organic food.a解析:推理判断题。最后一段介绍了研究的参与者报告他们食用16种不同类型的有机食品的频率,下一步应该是对实验数据进行研究,即实验的研究过程。a项意为“这项研究的研究过程”;b项意为“有机食品的缺点”;c项意为“有机食品光明的未来”;d项意为“其他关于有机食品的研究”。故选a项。.七选五(2020安徽重点中学模拟)making your way through the lunchroomwhats everyones favorite period? lunch, what else? 1._, if foods like pizza, or cheeseburgers(奶酪汉堡) are in front of you when youre most hungry. here are some tricks to choose foods that will keep you focused and active throughout the day.2_. if your school cafeteria provides a weekly or monthly menu, check it out. knowing whats on the menu puts you in control. you can pick and choose when you want to buy lunch and when you want to bring your own.head for the salad bar. 3._. if youd rather pack, consider adding carrot sticks, a piece of fresh fruit, or purple cabbage to your lunch bag.do remember not to put too much salad dressing.take the energy into consideration. some foods are better choices than others for obtaining energy during the day. choose lowfat foods, like chicken, beans, or lowfat milk products and add lots of fruits and vegetables to your meal. 4._. foods, like sugary snacks(小吃) or french fries, may give you a quick rush of energy but its not lastingwhich means youll be left wanting more soon after you eat.stop for a snack. you cant concentrate without a wellfed mind and body. so take along a healthy snack, like carrot sticks, to fight hunger between classes. 5._aget a copy of the menubmake a menu for your school cafeteriacbut it can be hard to make healthy choicesdif your school offers one, take advantage of iteyou may take away whatever you get interested infit will keep you going and help avoid overeating when mealtime arrivesgtheyll provide the minerals you need and the energy to get through the day【解题导语】本文是一篇说明文,作者就如何在学校选择合适的食物提出了建议。1c解析:根据下文的“here are some tricks to choose foods that will keep.the day.”可知,之所以作者给读者提出建议,是因为这些食物如果摆在饥饿的读者面前,读者很难作出健康的选择,因此选c项。2a解析:后一句中作者建议查看学校餐厅提供的每周或每月的菜单,这样有助于提前作出决定,因此这里指得到一份菜单,故选a项。虽然b项也提到菜单,但是“你给学校餐厅提供菜单”不符合实际情况和语境。3d解析:本段的主题句是“head for the salad bar.”,d项正是建议你利用学校的沙拉售货台。故选d项。4g解析:本段的主题句说明了选择食物时要考虑食物所能提供的能量。前一句表明“选择低脂肪的食物,如鸡肉、豆类或低脂奶制品,并在食物中加入大量的水果和蔬菜”,g项中的they指的是上文提到的这些食物,同时也阐述了这些食物含有身体需要的矿物质和能量。5f解析:由上文的“take along a healthy snack.to fight hunger between classes”可知,吃一些健康的零食能够缓解饥饿,补充体力,f项中的“it”指代前面的“a healthy snack”,因此f项符合此处语境。.语法填空(2020太原阶段测评)in the past few years, more than half of bookstores in china have closed down, 1._ is the result of the 2._(compete) with online bookstores. but the success of sisyphe bookstore, one of the 3._(big) privatelyowned bookstore chains in china, may serve 4._ a great example.5_(found) in 1993, sisyphe started to transform and upgrade its business in 2009 to seek its profitability. now, it not only devotes itself to 6._(sell) books, but combines the functions of the bookstore, cafe and the sale of 7._(create) cultural products. sisyphe opens its bookstores in shopping malls in order to take advantage of the large number of consumers of shopping malls to sell its books, and it also 8._(able) people to enjoy spending time reading and drinking coffee. in return, bookstores have improved the cultural atmosphere of shop
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全员一个月考试题库及答案解析
- 中国金融从业考试及答案解析
- 安全生产十三五规划题库及答案解析
- 小学科学风力成因教学设计方案
- 修理厂安全操作培训试题及答案解析
- 基础护理技术学题库及答案解析
- 通信机房装修设计方案与施工标准
- 食品安全员考试试卷题库及答案解析
- 智能制造技术培训材料及课件
- 单位安全生产考试题库及答案解析
- 2025河北省金融租赁有限公司校园招聘笔试历年难易错考点试卷带答案解析试卷2套
- 2025年教师招聘考试(行政职业能力测验)历年参考题库含答案详解
- 2025辽宁基金投资有限公司社会招聘4人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025焊工安全培训考试题库【含答案】
- 2025-2026学年人教版九年级上册数学期中押题试卷
- 2025-2026学年山东省潍坊市六级语文上册期中考试试卷及答案
- 2025至2030全球及中国汽车清洗系统行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 吉林省松原市宁江区吉林油田第十二中学2023-2024学年八年级上学期11月期中数学试题(含答案)
- 快递业安全生产管理制度
- 2025年江苏省行政执法证考试题库附答案
- 用火用电安全培训资料课件
评论
0/150
提交评论