2020高考英语二轮复习 阅读理解训练七十集之连载(30)_第1页
2020高考英语二轮复习 阅读理解训练七十集之连载(30)_第2页
2020高考英语二轮复习 阅读理解训练七十集之连载(30)_第3页
2020高考英语二轮复习 阅读理解训练七十集之连载(30)_第4页
2020高考英语二轮复习 阅读理解训练七十集之连载(30)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2020高考英语二轮阅读理解训练七十集之连载(30)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Experts believe that storms and severe weather in North America and Asia have disrupted bird flight paths across the world and swept huge numbers of bird species towards the British Isles.Birds flying to the other side of the Atlantic or to the Pacific to lay their eggs have been trapped in Britain and Ireland, adding their numbers to native species, and causing great excitement in the bird-watching community.Local birdwatchers have already observed a total of 442 species in the British Isles this year. The highest number ever seen in one year is 445, in 2020.“We only need four more to break our record,” said Lee Evans, who runs the British Birding Association. “With three months to go Im sure well do it.”Last month an extremely rare Siberian Rubythroat bird was seen in Scotland, sending hundreds of birdwatchers north in the hope of catching a glimpse of this colourful Asian beauty. Another very uncommon bird, the bufflehead duck was cited in Cornwell and caused similar excitement. “I couldnt believe it,” said Evans. “The poor thing was completely knackered. It must have been blown to England by the storms while trying to fly from Canada to the southern United States for the winter. Thats 3000 miles!”Evans said that global warming over the past decade was playing a key role in transforming bird movements across the world. In addition, melting Arctic sea ice may also be opening up bird flight paths over the North Pole, making it easier for birds from the Pacific such as the slaty-backed gull and tufted puffin, both of which appeared in London earlier this year to reach Britain.Bird-watching is becoming an increasingly popular hobby among all age groups, added Evans. “A fifth of our members are under 18. This is a round-the-year hobby that you can enjoy from the kitchen window or from a car. More and more people are bird-watching, and as a result more and more unexpected species are being spotted in the British Isles.”1. What is the passage mainly about?A. The results of global warming.B. Changes in the British bird population.C. Increasing environmental pollution.D. Worsening British weather.2. The underlined word “knackered” is closest in meaning to _.A. bored B. knocked C. spotted D. tired3. How many more bird species are needed to equal the British bird-watching record?A. 3.B. 4.C. 442. D. 445.4. According to the passage, which of the following birds comes from Asia?A. Slaty-backed gull. B. Bufflehead. C. Rubythroat. D. Tufted puffin.5. Which of the following is NOT mentioned as a possible reason for seeing more bird species in Britain?A. An increase in the number of birdwatchers.B. A growth in the number of native species.C. Storms due to global warming.D. The melting Arctic ice cap.【参考答案】15、BDACB2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Holidays are really important. Many of us have childhood memories of summer holidays when we were taken away from home to experience new environments and learn in different ways. Hut holidays are expensive and, for those families on low salaries or living onBenefits,they are often unobtainable. Even the cheapest holidays require travel other additional costs that are difficult for many families to meet. For working parents, the long summer break can be a very difficult problem for childcare. When an annual leave allowance amounts to only five weeks, there is a need to spread this across the year. Couples can find themselves taking leave in turn in order to care for children who are on holiday. The schools that I visit in Nottingham are full of experienced staff committed (承诺) to giving our children a caring and inspiring learning environment. The number of children receiving free school meals is quite large in Nottingham and many schools have breakfast clubs to make sure that children get a healthy start to the day. Most schools undertake programs of group or individual educational support. Schools also have an important role in safe guiding childrens welfare through the ongoing touch and support with their pupils. During the long summer holidays, much of this is missed. In setting out its plans for a five-term year, Nottingham City Council is seeking to reduce the summer holiday down to four weeks, with a more balanced five terms of roughly eight weeks, each followed by a two-week break. We believe this will give realdown time for school staff and pupils alike but will be short enough not to cause a real break in learning. We acknowledge that this change may be difficult for some school staff, particularly whose own children are educated in other authorities. However, this mustbe weighed against the benefits for city children for whom we all have the greatest duty of care.1、 What does the text mainly talk about?A、 The importance of the holiday.B、 The holiday reduction plan.C、 The balance of holidays and school days.D、 The necessity of cutting down the long holiday.2、 The underlined word“they” in the second paragraph refers toA. holidays B、families C、salaries D、 benefits3、The plans for a shorter summer holiday will help studentsA、obtain the cheapest holidays without additional costsB、 get a chance to spend 8 weeks a term with teachers in schoolC、 benefit more from the caring and inspiring learning environmentD、 have more than 5 weeks of school days to receive free school meals4、It can be inferred from the text thatA、 working parents can enjoy a five-week break to care for their childrenB、 some school staff may say No to the plans for a shorter summer holidayC、 the long summer holiday gives teachers and students real “down time”D、 the suggested plans for a five term school year can hardly be carried out参考答案14、DAC B阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。The impression you make at the beginning of an interview is very important. Employers often decide to hire someone in the first three minutes of the interview. They judge you by your appearance, attitude (态度) and manners.A friendly smile when you walk into the room is important. A smile shows a confident (自信的) and positive attitude.When you introduce yourself, make eyes contact with the interviewer. Some interviewers offer a handshake. Others dont.Try to be as natural as possible. But pay attention to your body language. The way you sit, walk, gesture, use your voice and show feeling on your face are all parts of your body language. It makes the interviewer know how you feel about yourself and the situation you are in. Are you feeling positive about yourself? Your abilities? Your interest in the job?Speak clearly and loudly enough. Show interest and enthusiasm in your voice. When you speak, look at the interviewer. Also dont say negative things about yourself, or former employers.Listen to questions carefully. If you dont understand a question, ask the interviewer to repeat or explain.Im sorry, but I didnt catch that.Im not sure exactly what you mean.Almost everyone is nervous in a job interview. Interviewers know that. They dont expect you to be totally calm and relaxed. But they expect you to try to control your nervousness. They expect you to show confidence in your ability to do the job.At the end of the interview, thank the interviewer for her or him. Its a good idea to send a short thank-you letter right after the interview, or deliver it by hand.Phone the company if you have not heard anything after one week. Ask if they have make a decision about the job.1. It can be inferred from the passage that _.A. you should always put on a smile when meeting the employerB. you should stand still with respect before the employerC. the first impression is very important in an interviewD. employers understand and like employees nervousness2. Why should we pay attention to our body language?A. Because it can help us win the employers positive impression.B. Because it can help us feel about the employer.C. Because it is needed by our employer.D. Because we need it to improve our feeling.3. The main purpose of the passage is _.A. to give you some advice on the art of finding a jobB. to tell from wrong about job interviewsC. to explain why we should do something about an interviewD. to suggest not being shy in an interview4. Which of the following can be the best title for the passage?A. A Friendly SmileB. Making a Good ImpressionC. Dont Be NervousD. Sending a Thank-You Letter1. C 推断题。据文章的第一、二句可知。2. A 细节题。据第四段最后3句可知。3. A 推断题。由第一段可知:本文意在教会读者如何参加面试。4. B 主旨题。由第一段可知:本文强调面试时第一印象很重要。2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The deadliest Ebola outbreak in history that has so far killed almost 1000 people in Guinea. Liberia. Sierra Leone and Nigeria in West Africa has caused fear around the world. The outbreak is unprecedented ( 空前的) both in infection numbers and in geographic range. Officials froth the World Health Organization (WHO) said earlier this month the outbreak “is moving faster than our efforts to control it”, reported CNN. So far, the battle against the virus doesnt appear to be slowing down. The Ebola virus is terrifying no matter where it strikes:Its a disease with no cure that causes headaches and fever, Scvcrcdiarrhea (腹泻). vomiting and bleeding and has been known to kill up to 90 percent of its victims. It is understandable for people to be panicked. but those living outside Africa shouldnt be particularly concerned about contracting the virus, says a Washington Post article. This is because spread of Ehola requires direct contact with an infected persons blood. vomit or other bodily fluids during the period that he or she is contagious (接触传染的). It is something that is extremely unlikely for anyone but healthcare workers. The virus is not spread by coughing or sneezing. Media in the US and the UK are using terrifying headlines, wrongly saying that people infected (感染) with the virus have traveled to their countries. James Ball at The Guardian says the Ebola outbreak in Africa is terriying. but it is important to keep a sense of proportion, Other infectious diseases, incuding common flu. are far. far deadlier.1、What does the author say about the Ebola outbreak in Africa?A、 It has caused thousands of African deaths.B、 The fight against it is slowing down.C 、Its spreading speed is beyond peoples imagination.D、 It has already traveled to the Us and the Uk.2、 The Ebola virus is terrifying becauseA、 it is easily infectedB、 it cannot be cured at the momentC、 it spreads faster than any other infectuous diseaseD、 it has caused more deaths than other infectous diseases3、The underlined phrase in the last paragraph means 。A、 stay calm B、 keep a secret C、 keep silent D、 stay away from it4、What is the authors attitude towards peoples panic?A、 Objective. B、 Supportive. C、 Understandable. D、 Doubiful.参考答案14、CBAC阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。A different sort of generation gap is developing in the workplace. Someone - specifically the father-daughter team of Larry and Meagan Johnson - has figured out that on some American job sites, five generations are working side by side.In their new book about generations in the workplace the pair argue that while such an age difference adds a lot of texture and a variety of life experiences, it can also bring tensions and conflicts.The Johnsons are human-resource trainers and public speakers. Dad Larry is a former health-care executive; daughter Meagan is a onetime high-level sales manager.Here are the oldest and youngest of the five generations they identify:They call the oldest group Traditionals, born before 1945. They were heavily influenced by the lessons of the Great Depression and World War Two. They respect authority, set a high standard of workmanship, and communicate easily and confidently. But theyre also stubbornly independent. They want their opinions heard.At the other extreme are what the Johnsons call Linksters, born after 1995 into todays more complicated, multi-media world. They live and breathe technology and are often social activists.You wont find many 15-year olds in the offices of large companies, except as volunteers, of course, but quite old and quite young workers do come together in sales environments like bike shops and ice-cream stores.The Johnsons, Larry and Meagan, represent a generation gap themselves in their work with jobsite issues. The Johnsons point is that as the average lifespan continues to rise and retirement dates get delayed because of the tight economy, people of different generations are working side by side, more often bringing with them very different ideas about company loyalty and work values.The five generations are heavily influenced by quite different events, social trends, and the cultural phenomena of their times. Their experiences shape their behavior and make it difficult, sometimes, for managers to achieve a strong and efficient workplace.Larry and Meagan Johnson discuss all this in greater detail in a new book, “

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论