已阅读5页,还剩31页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州省贵阳市2020届高三8月摸底考试 英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where is the man now?A.In a clinic. B.In a school. C.In an office.2.Why does the woman want to go to the restaurant?A.She wants to try spicy food again.B.She wants to try something different.C.The food is always better the second time.3.What is the man probably doing?A.Doing exercise. B.Visiting a doctor. C.Having breakfast.4.What can we learn about the woman?A.She woke up late. B.She has a new job. C.She often gets dressed in the dark.5.What are the speakers mainly talking about?A.The uses of baking soda. B.The steps to take the bread. C.Different kinds of bread the woman baked.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What can we learn about the woman?A.She wants to go to Harvard. B.She doesnt do well in science. C.She usually gets an “A” in her classes.7.What does the man agree at the end of the conversation?A.He will start studying harder. B.He should not worry too much. C.He should listen to other peoples advice.听第7段材料,回答第8、9题。8.Why doesnt the man like the womans idea at first?A.He has to work late. B.Hed probably catch a cold. C.The weather wont be good.9.What will the man do this evening?A.Go shopping. B.Go out far a bike ride. C.Watch the game on TV.听第8段材料,回答第10至12题。10.How might the mans resume be described?A.It is basic. B.It is formal. C.It is detailed.11.What is wrong with what the man has written so far?A.It is just like everyone elses resume.B.He hasnt shown any experience.C.It doesnt sound professional.12.Which sentence has the same meaning as the word “creative”?A.“I always have good ideas.”B.“I want to make some extra money.”C.“I am good at many different things.”听第9段材料,回答第13至16题。13.How does the man feel about his future?A.Uncertain. B.Depressed. C.Enthusiastic.14.What will the man do this summer?A.Work as a vet. B.Take a golf course. C.Help his father.15.According to the woman,what job might be suitable for the man?A.A doctor. B.A news reporter. C.An athletic director.16.What does the woman suggest the man do in the end?A.Raise his grades. B.Give her more information. C.Take a year off after graduation.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the Pomodoro Technique?A.A study method. B.An office technique. C.A time management strategy.18.Who invented the Pomodoro Technique?A.Kevin. B.Kevins mother. C.An Italian man.19.How long are Kevins breaks?A.Three to five minutes. B.Two to five minutes. C.Twenty-five minutes.20.What makes Kevin work more effectively?A.A cell phone. B.A tomato-shaped timer. C.A kitchen timer.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。A“How do you account for your remarkable achievements in life?”Queen Victoria of the UK asked Helen Keller. “How do you explain the fact that even though you were both blind and deaf,you were able to achieve so much?”Ms.Kellers answer is a tribute(致敬)to her kind teacher.“If it had not been for Anne Sullivan,the name of Helen Keller would have remained unknown.”According to speaker Zig Ziglar,Annie Sullivan was no stranger to hardship.She was almost sightless herself and was,at one time,diagnosed as hopelessly “insane” by her caregivers.She was locked in the basement of a mental institution.Occasionally,Annie would violently attack anyone who came near.Most of the time she generally ignored everyone in her presence.An elderly nurse believed there was hope,however,and she made it her work to show love to the child.Every day she visited Annie,and she left cookies for her and spoke words of love and encouragement.She believed Annie could recover,if only she were shown love.Eventually,doctors noticed the change in the girl.Where they once witnessed anger and hate,they naw noted a gentleness and love.They moved her upstairs where she continued to improve.Then the day finally came when this seemingly “hopeless” child was released.Anne Sullivan grew into a young woman with a desire to help others as she,herself,was helped by the kind nurse.It was she who saw the great potential in Helen Keller.She loved her,disciplined(约束)her, played with her, pushed her and worked with her until the flickering candle that was her life became a beacon(灯塔)of light to the world.Anne Sullivan worked wonders in Helens life;but in was a loving nurse who first believed in Little Annie and lovingly transformed an uncommunicative child into a kind teacher.“If it had not been for Anne Sullivan,the name of Helen Keller would have remained unknown.”But if it had not been for a kind and dedicated nurse,the name of Anne Sullivan would have remained unknown.1. What does the underlined part “account for” probably mean?A. show B. proveC. explain D. present.2. What do we know from the Third paragraph?A. Sullivan had very normal behavior.B. Sullivan was ignored by everyone.C. Sullivan was kept away from her parents.D. Sullivan was believed lo have a mental problem.3. What would be the best title for the next?A. The Power of Love B. Making a DifferenceC. A Good Teacher D. Remarkable Achievements【答案】1. C 2. D 3. A【解析】文章主要讲述了被一度认为有精神问题的Annie Sullivan,在一位护士的关心与爱护下,慢慢恢复健康重新点燃了她生命的灯塔。爱的力量是伟大的。1. 词义猜测题。根据“How do you explain the fact”你如何解释这样一个事实。可知account for为解释的意思。故选C。2. 推理判断题。根据“at one time,diagnosed as hopelessly “insane” by her caregivers.She was locked in the basement of a mental institution.”曾经她被护理者们诊断为无药可救的精神病,被关在精神病院的地下室。可推断出Annie Sullivan被认为有精神问题。故选D。3. 主旨大意题。文章主要讲述了被一度认为有精神问题的Annie Sullivan,在一位护士的关心与爱护下,慢慢恢复健康重新点燃了她生命的灯塔。爱的力量是伟大的。故选A。【名师点睛】词义猜测题主要的解题策略有:(1) 依据标点符号猜测词义。标点符号是词义猜测的最直接,最简单的信号词。比如,破折号、冒号常常起解释说明的功能,引号和括号有时也起到相同的作用。.(3) 依据下定义,作解释猜测词义。在说明文、科技文中运用下定义或解释概念的方法来定义或诠释某一名词或概念是文章写作的又一特点。在写作方法上常采用先总后分(即先定义后解释)或先分后总(即先说明后结论)的叙述方式。常用的定义信号词有: be defined as/be termed(被定义为) ,be called (被称为), mean/refer to/be(意指,是)。(4) 依据逻辑推理猜测词义。运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。常见的逻辑关系有:因果关系,同位关系,对比关系,转折关系等。此外,考生还可以依据词性变化和词义变化(词义引申 )来猜测词义。例如:本文中的第1小题。【解题剖析】本文中的第4小题属于词义猜测题的第(4)依据逻辑推理猜测词义。充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。BEvents at Brown12:00 PM1:00 PM,March 1,2020I had no idealExport Control Brown Bag (4-part series)Horace Mann House,Room 103,47-49 George StreetBrowns Office of Research Integrity (ORI) is hosting a 4-part Brown Bag series on “Export Controls at the University”.Export Controls are federal government laws and regulations.The series will explore when research activities fall under Export Control laws,why “fundamental research”is so important,and why traveling to sanctioned(被制裁的)or embargoed(被禁运的)countries,such as Iran or Cuba,still presents a lot of challenges.The first session,“I had no idea!”,will explore why export controls cannot be ignored at a university campus.The sessions are open to the entire Brown community.Booking in advance is required: juliane_4:00 PM5:00 PM,March 1,2020JCB Weekly Afternoon TalkJohn Carter Brown Library,Reading Room,94 George StreetInformal weekly afternoon presentation in the MacMillan Reading Room at the John Carter Brown Library (JCB).Fellows in Residence will give a talk on their current research project.Q & A session follows,along with a display of relevant items from our collection.All are invited to attend this free,weekly event.6:30 PM7:30 PM,March 1,2020Brow Amateur Radio Club MeetingSayles Hall.Room 305,79-81 Waterman StreetThe weekly meeting of the Brown Amateur Radio Club.All are welcome to attend and learn more about radio and join the clubno license required!8:00 PM-9:00 PM,March 1,2020Athletes in Action Prime Time GatheringPembroke Field House,449-451 Brook StreetJoin your fellow Brown University athletes to learn more about faith,sport,and life.Through guest speakers, team building activities,and small group discussions,we explore the intersection(交集)of the spiritual and the physical in order to maximize our potential.We meet every Thursday 8-9 pm in Pembroke Field House.There are new athletes that attend every week,and most likely youll know a number of them already since there are many different teams represented.Hope to see you there!4. Which event can be beneficial to those who do international research?A. “I had no idea!”Export Control Brown BagB. JCB Weekly Afternoon TalkC. Brown Amateur Radio Club MeetingD. Athletes in Action Prime Time Gathering5. What will those who attend the JCB Weekly Afternoon Talk do?A. Meet at Sayles Hall. B. Charge entrance fees.C. Share their research. D. Collect relevant items.6. What can you do in the Athletes in Action Prime Time Gathering?A. Play basketball with new athletes. B. Discuss your potential.C. Play games to develop teamwork. D. Watch new athletes play games.7. Where would you be most likely to find the text?A. In a travel guidance. B. On a university website.C. In an academic magazine. D. In a local newspaper.【答案】4. A 5. C 6. C 7. B【解析】文章讲述了在不同的时间点大学生可以参加的各种活动。4. 细节理解题。根据“will explore why export controls cannot be ignored at a university campus.”在大学校园中探索为什么出口控制不可忽视。可知这项活动关于出口。对从事国际研究的人有益。故选A。5. 细节理解题。根据“Fellows in Residence will give a talk on their current research project.”人们将给出他们目前的研究项目报告。故选C。6. 推理判断题。根据“Through guest speakers, team building activities,and small group discussions,we explore the intersection(交集)of the spiritual and the physical in order to maximize our potential.” 通过嘉宾演讲,团队建设活动和小组讨论,我们为了最大化我们的潜力探讨了精神和身体的交集。可知参加这项活动我们可以发展团队合作。故选C。7. 推理判断题。利用排除法,文章不会出现在旅游指导,学术杂志,以及当地的报纸上。根据“The first session,“I had no idea!”,will explore why export controls cannot be ignored at a university campus.”大学校园中探索为什么出口控制不可忽视;以及“Join your fellow Brown University athletes to learn more about faith,sport,and life.” 加入你的同学、布朗大学的运动员能更多地了解信仰,运动,和生活。可推知文章出现在大学网站上。故选B。CIts good to make mistakes,and here is why.First of all,mistakes are a clear sign that we are trying new things.Its always good to try new things because when we are trying new things,we are growing.If we never try anything new,how can we improve?The simple answer is,“We cant”.Another good thing about mistakes is that when we are making them,we are learning.Consider thisEdison failed 10,000 times before he perfected the light bulb.When asked how it felt to fail that many times,he said that he had learned 10,000 things that didnt work.When we make a mistake,we are much closer to success.Because every time we make a mistake,we eliminate one of the things that keeps us from success.But all this doesnt mean that we should go through life without considering the consequences of a mistake. Instead,when we try something new,we have to be willing to set some reasonable limits so that in the event that it doesnt work out the way we want it to,we will be in a position to try again.We all have limited resourcesin the form of time and moneyso we shouldnt blow them all on one approach to a problem.Its best that we realize it probably wont be perfect the first time and allocate these resources appropriately so we can learn,make corrections, and try again.Only by accepting and using our mistakes in this way can we make significant advances in our lives.There is an old saying that goes,“If youre not making mistakes,youre not trying hard enough.”So go forth and make mistakes.8. Which can be used to replace the underlined word eliminate in Paragraph 4?A. make up for B. get rid ofC. accept D. expect9. What do we know from the fifth paragraph?A. We should ignore the possible consequences.B. We should accept the outcome willingly.C. We should make some limits for our next try.D. We should avoid making the same mistakes.10. What is the text mainly about?A. Dealing with mistakes. B. Making mistakes.C. Making progress. D. Benefiting from mistakes.11. What may the writer suggest we say to ourselves when making a mistake?A. Never mind,I tried my beat. B. Great!Now I have learned something.C. This is a waste of time. D. Look at this mess.I should just give up.【答案】8. B 9. C 10. D 11. B【解析】本文说明了通过犯错误,尝试新事物和成功的关系。犯错误意味着在尝试新事物,表明你在成长,也有了成功的机会。勇往直前,敢于犯错误。我们可以学习、可以进步、可以成功。8. 推理判断题。由前面的句子“Because every time we make a mistake make a mistake”因为每次我们犯了错误和后面的句子“one of those things that keeps us from success”阻碍我们成功的因素。可以推出是解决的意思,故选B。9. 推理判断题。根据“Only by accepting and using our mistakes in this way can we make significant advances in our lives.” 只有接受和使用我们的错误,这样我们才能在自己的生活中取得重大进展。可推知第五段讲述了我们应该欣然接受这个结果。故选C。10. 主旨大意题。本文说明了通过犯错误,尝试新事物和成功的关系。犯错误意味着在尝试新事物,表明你在成长,也有了成功的机会。勇往直前,敢于犯错误。我们可以学习、可以进步、可以成功。故选D。11. 推理判断题。由最后一段最后一句“So go forth and make mistakes” 所以出去犯错误吧。可以推出作者鼓励人们勇于尝试,勇于犯错误,这样就可以学到更多。故选B。【名师点睛】推理判断型推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。例如:本题中的第4小题:【解题剖析】此题属于推理判断型中的(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。通过作者提出的话去判断。DPollutions serious effects on the environment have become more obvious in recent years.Most scientists agree that efforts are necessary to protect our environment from further harm.As we know,the construction industry consumes a large quantity of energy and resources and creates a huge amount of pollution.So green buildings are in great need.The environmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity(生物多样性),improved air and water quality,less waste flowing into streams and the protection of natural resources.Green buildings can also result in lower operating costs because they typically use less energy and fewer materials and improve indoor air quality,improving the health of people who live there.The process of building green includes technical and artistic planning with nature protection in mind.Building designs often reflect the surrounding environment and natural resources and use renewable building materials such as bamboo and straw.In addition,recycled resources found locally are used for green buildings,reducing the cost and air pollution associated with transporting materials long distances.Careful site selection is important to minimize(最小化)human effect on the surrounding environment.For example,placing a structure in an area that allows it to take advantage of cool breezes(微风)and sunlight can reduce energy use and expenses.More energy and expense are needed for larger buildings as well,so it is important to build small.Green roofs are another feature of green houses that reduce energy use and cost.These roofs are partially or completely covered with plants,which helps to keep heating and cooling costs low,prevent water running off and deal with pollutants.Other features of green buildings often include energy and water protection,recycling and waste reduction.In addition,renewable energy sources such as solar power,waterpower and wind power are used for heat and electricity, which greatly reduces costs and decreases the influence on the environment.12. What can we know about green building?A. Producing no waste. B. Only using clean energy.C. Being made of new materials. D. Environmental friendly.13. What is a green building probably like according to the fifth paragraph?A. Large. B. Small.C. Green. D. Low.14. What is the purpose of using green roofs?A. To fit the environment. B. To keep warm.C. To collect nature water. D. To lower costs.15. What is the text mainly about?A. Promoting energy efficiency. B. Environmental benefits.C. Building green. D. Ecosystems and biodiversity.【答案】12. D 13. B 14. D 15. C【解析】文章主要讲述了绿色建筑的各种特点能够更加有效的改善空气和水的质量,减少废物流入河流和自然资源的保护。12. 细节理解题。根据“The environmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity(生物多样性),improved air and water quality,less waste flowing into streams and the protection of natural resources.” 建设绿色环境效益包括生态系统和生物多样性的保护(生物多样性),改善空气和水的质量,减少废物流入河流和自然资源的保护。可知绿色建筑很环保。故选D。13. 细节理解题。根据“More energy and expense are needed for larger buildings as well,so it is important to build small.”更大的建筑需要更多的精力与费用,所以建造小型的更加重要。故选B。14. 推理判断题。根据“Green roofs are another feature of green houses that reduce energy use and cost.” 绿色屋顶是绿色住宅的另一个特点,可以减少能源的使用和成本。故选D。15. 主旨大意题。文章主要讲述了绿色建筑的各种特点能够更加有效的改善空气和水的质量,减少废物流入河流和自然资源的保护。故选C。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many teenagers wants to look cool._16_Chloe Murray,an eighth-grader at Jefferson Middle School in the US, realized this problem and established a charitable clothes closet(衣橱)to help her peers._17_The school let her use a room for the project.Chloes classmates joined her as well.Last month,the charitable clothes closet,called Chloes Closet,opened._18_“Confidence is a real issue in middle school,especially when it comes to clothing,”Chloe told the Chicago Tribune,a daily newspaper in Chicago,US._19_Many people from the schools community and neighboring schools donated used and new clothes.The clothes closet is only open after school.Students can “buy” these clothes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【正版授权】 ISO 18488:2025 EN Polyethylene (PE) materials for piping systems - Determination of strain hardening modulus in relation to slow crack growth - Test method
- 2025年省考面试真题模拟题及答案解析
- (完整版)2019年中级会计实务真题及答案解析
- 小学生课间游戏安全课件
- 大一自我介绍模板范文
- 广西壮族自治区2025年中考历史真题附答案
- 建筑工程一级注册建造师继续教育选修课考试题及答案
- 护理学考试题及答案
- 搬运作业安全培训(试题及答案)-7-25题库大全
- 教师资格之小学综合素质通关考试题库带答案解析
- 大学美育(河南财经政法大学)知到智慧树章节测试课后答案2024年秋河南财经政法大学
- 互联网信息审核员考试题及答案
- 2025年中远海运集团招聘笔试参考题库含答案解析
- 【MOOC】大学生心理健康-厦门大学 中国大学慕课MOOC答案
- 品管圈PDCA案例-中医医院减少住院患者艾灸烫伤率医院改善成果汇报
- 基于“双减”背景下的小学语文作业设计探究
- 五笔字型速查表史上全面版本(编码和字根)
- 第八单元 语文园地八-人教部编版(含答案)
- 口腔诊所服务标准操作流程手册
- 1小学科学实验室及仪器配备标准
- 信号工考试:铁路信号工(题库版)
评论
0/150
提交评论