已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
XX延边高考英语阅读理解专练 出guo高考频道在考试后及时公布各科高考试题答案和高考作文及试卷专家点评。请广大考生家长关注,祝福广大考生在xx年高考中发挥出最佳水平,考出好成绩!同时祝愿决战xx高考的新高三学员能倍加努力,在xx年高考中也能取得优异的成绩。 A NOT all memories are sweet. Some people spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic aidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relive these experiences. Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce , or possibly erase(抹去), the effect of painful memories. In November, experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased. The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it. Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories. Some memories can ruin peoples lives . They e back to you when you dont want to have them in a daydream or nightmare. They usually e with very painful emotions, said Roger Pitman, a professor of psychiatry at Harvard Medical School. This could relieve a lot of that suffering. But those who are against the research say that changing memories is very dangerous because memories give us our identity (特质). They also help us all avoid the mistakes of the past. All of us can think of bad events in our lives that were horrible at the time but make us who we are. Im not sure we want to wipe those memories out, said Rebea Dresser, a medical ethicist(论理学家). Some people fear that although the drug would first be uesed in only very serious cases, it would bee more and more mon. “ People always have the ability to misuse science,” said Joseph Le Doux, a New York University memory researcher.” All we want to do is to help people have better control of memories.” 1. Whats the main idea of this passage? A People often suffer from bad memories. B American researchers are trying to develop a pill. C Forget bad memories, and be happy. D The researh has caused a heated argument. 答案解析:答案为D。本题为主旨大意题。第一段引出话题人们想忘记痛苦的回忆,第二、三段介绍科学家研究可以消除痛苦回忆的药物,该研究引起了人们的激烈争论,有人支持,有人反对,文章的重心着重于人们的争论,文章的大意就是“研究引起了激烈的争论”。 故答案为D。 2. The underlinded word “ it “ in Para 4 refers to _ A the new drug B the research into the drug C the bad memory D the chemical drug 答案解析:答案为B。本题为词义推理题。结合划线的 “it” 出现的语境 “The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it.” 可以推断,“it”指代的是“the research”,再结合前面第二、三段的内容可知,“it”指代的是对药物的研究,故答案为B。 3. Which of the opinions is NOT the opinion of the supporters? A The pill can erase all the memories of the past B Some memories can ruin peoples lives. The pill can relieve emotional suffering. C The pill can also help many other types of people who suffer from terrible memories. D The pill can prevent or treat troubling memories in soldiers after war. 答案解析:答案为A。 本题为细节题。由第四段 “Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories.” 和第五段 “Some memories can ruin peoples lives . They e back to you when you dont want to have them in a daydream or nightmare. They usually e with very painful emotions,” 可知,B、C、D选项是支持者的意见。 A选项 “药物可以抹去所有过去的回忆”表达有误。故答案为A。 4. Which of the opinion is not the opinion of the opponents? A Our memories give us our identity. B The memories help human avoid mistakes of the past. C The drug should be used in only very serious cases. D People may not be sure whether they want to wipe the memories out. 答案解析:答案为C。本题为细节题。由第六、七段可知,A、B、D选项都是反对者的意见。由最后一段首句 “ Some people fear that although the drug would first be uesed in only very serious cases?”可知,C选项是文中的一个事实,不是反对者的意见,故答案为C。 B Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the house. So far as the children were concerned, they had a mystery about him that stirred their imagination. He stirred Maggies anger, however, so that she often said to her husband, “Its mercy that brother of yours doesnt e often.” In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock in the evening, and he stayed for six hours of close discussion with his brother. His arrival was a signal to the children that their bedtime would be delayed. Not that he ever spoke to them or played with them. He took no notice of them, as if he was unable to see children, at least until the time came for him to go. Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add,“Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her. Maggie paid him back in her own way. She kept the children up, the four of them, to keep her pany, she said, but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of Jamess voice. Very late, they dropped off to sleep in their chairs. Then, when James was about to go, Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction, for James, though rich, was mean. He always went home by the last train, just after two oclock. Maggies children secretly stared at their uncle. They could not forget that he had, in their mothers words, “lost two wives and taken a third, ” They wondered about those two unfortunate lost ladies. They asked each other what their fate had been, and if neither could ever be found again. James never brought his third wife with him nor ever mentioned her. The children decided that he must be so frightened of losing her that he never allowed her outside the door. 1. The underlined word “mercy” in the text most probably means _. A. loss B. wonder C. lucky thing D. terrible thing 答案解析:答案为C。本题为词义猜测题。由第一段的内容可知,Maggie非常高兴James不常来她家,James的到来只会让Maggie生气,于是她对她丈夫说:“你的弟弟不常来真是一件不错的事情。” 故 “mercy” 意思就是 “lucky thing(幸运事)”。故答案为C。 2. Maggie never prepared anything special for James because _. A. he was a man difficult to please B. she never knew when he was ing C. she was too busy looking after her children D. he never stayed long enough for a meal 答案解析:答案为B。本题为推理题。文中虽没有提及Maggie从不为James 准备特别的东西,但是可以根据文中第二段首句 “In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock in the evening?” 推断,James一年只来一次,而且是没有预料地到来,所以Maggie从不为James 准备特别的东西。故答案为B。 3. What do we know about James behavior? A. He was a kind man, with love for the family. B. He was generous, especially towards his brother. C. He was anxious to please the family, especially the kids. D. He was rude to his sister-in-law. 答案解析:答案为D。本题为推理题。由第二段后面的内容 “Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her.” 可知James 不注意Maggie,除了说一句问候的话,可以推断,他对他的嫂子非常粗鲁,故答案为D。 4. Maggie felt pleased when _. A. she paid James the money that she owed him B. James gave some money to the children C. she had to wake James up to catch his train D. James thanked her for the nice supper 答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第三段 “Then, when James was about to go, Maggie woke them up and so more
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论